[QUOTE=aticik;423727]üstad özeline bakarmısın rica etsem?[/QUOTE]
özelde birşey yok ki :)
Printable View
[QUOTE=aticik;423727]üstad özeline bakarmısın rica etsem?[/QUOTE]
özelde birşey yok ki :)
sabahki verdiğim sat yeresi 96600 oldu şimdi 96725
96725 altı rahatlıkla shorta geçebilirim
[QUOTE=gnome;423749]özelde birşey yok ki :)[/QUOTE]
özel işler le takılırsak gömülür gider kendi işini aksadırsın hocam
[quote=gnome;423749]özelde birşey yok ki :)[/quote]
Pm atabilme Hakkı İçin 25 adet mesajınız Forumda Bulunması Gerekir diye yazıyor.dng
Üstad bana mail adresini Pm olarak atabilirmisin.Yoksa 25 tane boş mesaj göndererek bu topiği kirletmiyeyim.
[QUOTE=aticik;423763]Pm atabilme Hakkı İçin 25 adet mesajınız Forumda Bulunması Gerekir diye yazıyor.dng
Üstad bana mail adresini Pm olarak atabilirmisin.[B]Yoksa 25 tane boş mesaj göndererek bu topiği kirletmiyeyim[/B].[/QUOTE]
demekki başka topiklere hal hatır sorup 25 mesajı dolduracan emeğinin sinmesini istiyor lar
geceye flat
yukarıya gidersen bensiz git,
olmuş 100 binler bide longmu kovalayacaz long olmam.
aşağılara düşerken beni almayı unutma
96725 altı short olurum
iyi akşamlar cümleten
İyi akşamlar
[quote=indregandi;423731]5 lik,....
des 97050
izleyen sl 96875 te[/quote]
[quote=indregandi;423732]saatlik,
[COLOR=Red][I][B]denge 96275,
[/B][/I][/COLOR]
des 95650,
izleyen sl 95425[/quote]
[quote=indregandi;423744]islyen short sl,.....97350,....
ilk dir,...97250,...
başka deyişle, 97250 üstünde kapanış yapmadıkça,.....değer geçer ama kapatması önemli,...
96875 kırılarak py shorta dönebilir, ancak 5 likte,
ötesi saatlik verdiğim 96275 dengeden takip olunmalı,....[/quote]
[quote=indregandi;423745]yani py 5 likte, short ve long arasında, 5 lik izleyenler bunu 96875 ten izliyor,....
97050 ilk desteği ise az önce noktasal denendi,....
short verdi ama teyidi 96875 e kaldı,...
bu durumda gün yükseği 97350 sl olmak üzere, .....97250 üstünde kapanışa bakılarak short 5 lik için denenebilir,.....
96275 saatlik denge ise hareketin derinliği konusunda bilgi verebilir,...
bol şans,....[/quote]
[quote=indregandi;423747][IMG]http://666kb.com/i/ca4deen03wbr1m2ol.png[/IMG]
[IMG]http://666kb.com/i/ca4dbuctgj15f2n11.png[/IMG][/quote]
şimdi bu iş oldukça güzel oturmuş durumda,....
5 likte verdiğimiz,
long devam izleyen stobu 96875 ti,....
buna karşılık short sinyalle gelen izleyen stop ise gün yükseği 97350 idi, ancak bunun şartı 96250 üstünde 5 lik barda kapanış olmaması idi,.....
bakalım ne olmuş,.....
bir kere izleyen stop 96875 e temas olmamış,....3 dip sırası ile 96925, 96950 ve 96925 olarak 96875 izleynin üzerinde kalmış ama bunların hepside 97050 desteğini kırmış,...
kırsın bizim destekle işimiz yok, çünkü bir gerisindeyiz o da 96875 ti,...
short için izleyen stopsa gün yükseği 97350 idi ve buna karşılık gelen fiyat direnci 97250 idi,....burada 97350 sorunsuz çalışmış,...yani sl olan bu noktanın kişileri srun yaşamamış,....zirveler, 97300, 97250 ve 97275 olmuş, izleyen stop 97350 ile konforlu kalmış buluduğu yerde fakat kural 97250 üstüne kapanış olamaması idi,...çünkü bu olsa idi 97350 izleyen sl mutlak patlardı, olmamış,.....tehdit var netice yok, ....
3 tehdit, 96875 e, 3 tehdit 96350 ye, değeme varmı yok, demekki izleyen sl oldukça güvenli ve konforlu,...
ölese analiz 5 lik olduğuna göre, 5 likte olan son çıkışın tepe çalışmaları devam etmiş,....
ve kapanış yine short sinyalle olmuş,....yani kafalar karıştırılmış,...
fakat py 5 likte shortta bırakılmış, long için izleyen stop ise yürürlükten kalkmış,...
py shortta kalırken izleyen stop 97300 le,...devam ediyor,.....
97300 stop ken,....fiyat direnci ise yarın oluşacak,...
sonuçta,....
gereksiz işlem den kurtulmuş,....
izlenen yrelerde konfor var,....çay kahve içilebilir,...
izlenen yere çarpışlar kesin sonuç, shortsan stop, longsan stop...dün parite de olduğu üzere,...
bunları niye yazdık, verdiğimiz zaman nasıl bir mantık var bilelim,..soru işareti olmasın diye,....
2001 yılında beni iki günlük bir kişisel eğitim senminerine gönderdiler . Aşağı yukarı 15-20 kişilik bir kursdu .
Ders esnasında eğitmen tüm sınıfın ayağa kalmasını ve gözlerini kapatmasını istedi . Sonra da istediğimiz şekilde yürümemizi ve hareket etmemizi istedi . Benimde aralarında olduğum büyük bir çoğunluk amaçsızca sağa sola yürüdük gözlerimiz kapalı bir biçimde . Kah birbirimize çarptık , kah duvara çarptık . Güldük,eğlendik . Gözlerimizi açmamız istendiğinde herkes salonun bir tarafına dağılmıştı . Hepimiz
gözlerimiz kapalıyken dediğim gibi amaçsızca hareket etmiş ve gözlerimizi açtığımızda salonun rastgele bir yerinde duruken kendimizi bulmuştuk . Gözlerimiz kapalı sağa sola yürürken bayağı bir şamata yapmıştık ama gözler açıldığında bomboş öylece kalakalmıştık . Sadece bir kız camın önünde durmuş denize bakıyordu . Dedi ki gözlerimi kapattığımda salonun en uzak yerindeydim ama camın kenarına gidip denize bakmayı hedefledim . İşte hayat kısaca budur . NE İSTEDİĞİNİ BİLMEZSEN HİÇBİRŞEY ALAMAZSIN .
Ve dendi ki ; insan hayatta bir amacı ve bu hedefe ulaşmak için arzusu , hayatındaki başka şeylerden fedakarlık yapabilme sabrı , iç disiplini ve bir yöntemi ile bu yöntemi devam ettirecek dirayeti yoksa aynı bu deneydeki gibi yıllar sonra birgün gözlerinizi açtığınızda kendinizi amacınız her ne ise (tabii varsa) onun çok uzağında rastgele bir yere savrulmuş olarak kendinizi bulacakasınız demektir .
O kurs boyunca ve hayatım boyunca duyduğum en büyük öğretilerden biriydi .
Peki o kurstan ders aldım mı ? Hayır bazıları kafasını duvara çarpmadan bazı şeyleri maalesef öğrenemiyor .
[img]http://666kb.com/i/ca4lfgq00ef5bnk0l.gif[/img]