72,500 destek calıstı yukarı cekip asaga potansiyel olusur bugun bence.
72,000 civarından dikkatli olmak gerek...
Printable View
72,500 destek calıstı yukarı cekip asaga potansiyel olusur bugun bence.
72,000 civarından dikkatli olmak gerek...
günaydın..... kolay gelsin....
tünaydın.........
cuma açılan şortları sabah 72.700..den kapattım.........poz..flatt...
fazla güçlüyüz..var bir numara.....hayırdır diyelim..
kısa vadede çöküş beklemediğimi yazmıştım..TOP halen bende değil.....
[QUOTE=boz ayı;266515]kısa vadede çöküş beklemediğimi yazmıştım..TOP halen bende değil.....[/QUOTE]
abi 75bin üzerine yolculuk var.... top bende halen... maalesef... üüü
sn boz hosgeldınız ...
[quote=paradigma;266173]bugun cok yogundu işler, ilgılenemedım okuyamadımda forumu ...ama kazanacagımız cok para varmıs tuhh dıyorumm ...sans ıste .. geceye 73125 ortalama ıle long gırdım son anda ... dunku dusustekı pastaya baktımda oyle mal veren pıyasayı dusus trendıne sokan eksterm bir satıs gormedım dusese goturen bır goruntu yok gibi geldı ...umarım yanılmıyorumdur... pozuma gore sn halojenınde 75 000 ustunu beklıyorum demesı de benı oldukca rahatlattı ..herkese iyi tatıller dılıyorum ...[/quote]
yukarıdaki ongoruye gore , 73125 longlarla şimdilik devam edıyorum ...
son iki trend çift düzeltmeli ilerliyor... öyle ise, artık hedefe kadar düzeltmeye girmemesi lazım..
[IMG]http://img837.imageshack.us/img837/792/noname.png[/IMG]
geri alım bölgeleri farklı olsa da iki trendin bu açıdan benzer olduğu söylenebilir..
düzeltmesiz 75bin üzeri... molasız... express... :)
diğer bir değişle.. ;
[IMG]http://img843.imageshack.us/img843/7407/nonamea.png[/IMG]
15 dakkalıklarda OBOM su bi ucube oluşssada 5 dakkalıklarda da TOBOMsu bişi oluştu..
30 dakkalıklara kadar izlediğim indikatörler AL da.. 74.100 ve 12 barından sonra 74 000 ler çalışırsa yukarı hareket hızlanabilir..
Bi dolaplar dönüyo..
73,800 uzerinde iş karısır ve duzeltme bitmiş olur bence.. izlemede kalmak faydalı olabilir..
Dolar tarafında 1,5391 onemli destek ve direnc olarak duruyor ancak bir daha yukarı donme ihtimali var bence 1,5540 seviyelerine dogru. bu hareket tamamlanırsa endekste kısa kalmak tehlikeli olacaKTIR..
[quote=halojen;266558]son iki trend çift düzeltmeli ilerliyor... öyle ise, artık hedefe kadar düzeltmeye girmemesi lazım..
[IMG]http://img837.imageshack.us/img837/792/noname.png[/IMG]
geri alım bölgeleri farklı olsa da iki trendin bu açıdan benzer olduğu söylenebilir..
düzeltmesiz 75bin üzeri... molasız... express... :)[/quote]
Sayin Halojen,
Bu durumda 75K uzerinde hedef 77-80K arasi olabilir degil mi?
Tsk....
73.700-74.000 aralığı ilk önemli direnç..... geçerse,ki geçmesi gerek, hareket ivmelenir...
[QUOTE=kosmaz;266586]Sayin Halojen,
Bu durumda 75K uzerinde hedef 77-80K arasi olabilir degil mi?
Tsk....[/QUOTE]
sn.kosmaz net bir hedefim yok son tepe için... dediğiniz olabilir, yada 75.025'ten de dönebilir.. her iki durum da sağlar benim beklentimi... izleyip görmek daha sağlıklı şu an için... ben teşekkür ederim...
[quote=halojen;266524]abi 75bin üzerine yolculuk var.... top bende halen... maalesef... üüü[/quote]
[I]yine aynı fikirdeyiz.....[/I]
[I]yeni zirve beklemiyordum.....ama ilerleyen yapı yeni zirve olabilir diyor....[/I]
[I][B]74.475.....[/B]çok önemli üstünde kaldığı sürece yeni zirve ihtimali kuvvetlenir..[/I]
[I]longg almam...ama zirvede hiç acımam BASARIM.....[/I]
[I]flatt devam..izleyelim...özellikle [B]74.475.....[/B]i....[/I]
[I]pull.back 74.475 yapıdı..cuma...şimdi geçerse farklı olur..[/I]
.brv
Guclu kalısımızda bilinmeyen sebep var gibi..
pala ver vur bişiler yapiyor 60 dk lıkta onemli yere geldik ve gorduk. ust bant olarak.
uzerinde kalmaya devam ederse gorunum pozitife gecer gibi.
Ancak ben bugun 73,000 altı kapanıs bekliyorum genede..
bugunku hareket 2. yukarı oldu. ama 3. sunde kurt masalındaki gibi
durmadan devam eder diye beklerim.. izleyelim ne olacak filmde..
[quote=boz ayı;266326]iç dinamikler ise....OVP ..meclisten geçmedi.....haftaya kadar geçme şansı zayıf..
OVP..meclisten geçmezse borsamız çok zayıflar....not artışı beklentisi ertelenir..
borsanın fazla gücü kalmadı...ekim..i bekleyemez.........
gerek iç dinamikler..gerekse dış dinamikler bozuldu...içerde iktidar söz verdi...meclisten
geçecek dedi..yabancı buna güvendi mal aldı..poz..aldı...OVP geçmedi...bu durum
iktidarla yabancı yat..arasını bozar...yabancı malı bana geçirdiniz der mi.? der...
iktidar OVP.yi geçirmeyeceğini biliyorsa iktidara yakın olanlar malı basmışlardır...
yab..yat..kendini aldatılmış hissedebilir.....YANİ BU MIZRAK BU ÇUVALA SIĞMAZ..
BU SEBEBLERDEN ŞORT OLDUM.....
ama hemen çöküş beklemiyorum.....ancak zaman daralıyor...TOP banada gelecek..
halojen kardeşim rakkamları yazmış...70.800...e kadar gelebilir......
ŞELALE gördüğüm zaman gece yarısı olsun yazacağım..şimdilik görmüyorum..
ama belki bir hafta belki bir aya göreceğiz.....max...ağustos sonu tahminim....[/quote]
[I]OVP geçmedi.....piyasa satın aldığı bu beklentiyi sattığından fazlasıyla [/I]
[I]aldı.alıyor....bu işte iş var..acaba not artışı gelecek mi...yab..yat..malda.[/I]
[I]OVP.. olmadan not artışı gelirse yuhh derim....ama havada kokusu var...[/I]
[I]yab. yat.. malda olmasa şimdiye çökmüştük.....büyük oyun var....[/I]
[I]fırsatı beklemek gerek..gereksiz topa girmenin anlamı yok..........[/I]
[I]ben köprüde bekliyorum..sonunda burdan geçecek PALA....[/I]
[I]İPİNİ ÇEKMEZSEM NAMERDİM.................[/I]
.boks.
74.075 te saatlikler AL verir.. İndikatörler buz gibi...
mart 2009'da başlayan trend boyunca ardışık ikiz yapılara sıkça değindim... grafikte görülen ilk ikiz yapıyı (kırmızı) blogumu izleyenler hatırlayacaktır o dönemde... gene bu topikte, sonrasında gelişen mavi yapı çiftine de işaret etmiş ve aynı yöntemlerle 75.200 tepesini nisan ayında bulmuştuk...
[IMG]http://img841.imageshack.us/img841/5826/nonamee.png[/IMG]
değişen hiçbirşey yok.... şimdi de beyaz yapı çifti sonlanmak üzere.. bir atak kaldı..
GEREK İÇ DİNAMİKLER....GEREKSE DIŞ DİNAMİKLER ile bu seviyelerde nasıl kalırız...
olmaz..olmamalı..ama borsada olmaz yok....düşeceğiz..hemde yakışıklı.....ama önce
yukarı kokuyor...acele etmenin anlamı yok....SABIR.....
PARADA KALANLARA ALTIN FIRSATLAR SUNACAK PİYASA......
her gün para almaya çalışmanın anlamı yok...
tepe avcılığı yapmanın anlamı yok...döndüğümüz yerinde anlamı yok....
YETER Kİ DÖNÜŞTE BASALIM.......
bu aşamadan sonra görsemde long..tan para almaya gitmem...son wagona binmem...
ben yaşlıyım...atlayamam ..ayağım takılır falan.....
Takas durumundan adamlar ne yedikleri belli olmuyor sadece genel ortalama nerde diye
o da 71,770 suan için.. anlamı bende kısaca altı yok...
yeni tepe bekleyenler....80.000 ...85.000...yazanlar....
veya çöküş bekleyenler 25.000...30.000 yazanlar.....
BU İŞLER ATMAKLA OLMAZ........
DELİKANLI GİBİ EŞ ZAMANLI TRADELERİNİZİ YAZIN..ALNINIZDAN ÖPEYİM.....
gerisi boş.......HİKAYE..........
gerek günlük takas...gerekse aylık takas..PASTA......pala.nın long poz..olduğunu
kabak gibi gösteriyor....bu ortamda neye güveniyor..SORU BU.???
BİR ŞEYLERE GÜVENMESE OLMAZZZ..............
yakında öğreniriz.......amaa........tekrar söyleyeyim ilerleyen yapı...AĞUSTOS AYI
ORTALARINA KADAR EN YÜKSEK GÖRÜLMELİ DİYOR........daha sonraya KALAMAZ..bence.
Burda topiği pozisyonlarla işgal etmek istemediğimden walla yazmadım..(daha kapalı küçük bi forumda yazdımdı) Cumadan kalan kısaları sabah 72.650 den kapattım .. Dün geceki seneryom gereği flat takib ediyorum üstadım bende...
[QUOTE=boz ayı;266619]yeni tepe bekleyenler....80.000 ...85.000...yazanlar....
veya çöküş bekleyenler 25.000...30.000 yazanlar.....
BU İŞLER ATMAKLA OLMAZ........
DELİKANLI GİBİ EŞ ZAMANLI TRADELERİNİZİ YAZIN..ALNINIZDAN ÖPEYİM.....
gerisi boş.......HİKAYE..........[/QUOTE]
[B]Moody's, İrlanda'nin Notunu Aa2 Düzeyine Çekti, Sonraki Hedef: İtalya[/B]
19.07.2010 11:50
Moody's, İrlanda'nin Notunu Aa2 Düzeyine Çekti, Görünüm Durağan
Moody's, "İrlanda'nin notunun düşürülmesinin nedeni hükümetin finansal gücün yitirmesi ve zayiflayan büyüme tahminleri"
Moodys'in İrlanda'nin notunu indirmesi sonrasi Avro/Dolar paritesi 1.2871'e kadar geriledi.
“Bir Sonraki Hedef İtalya Olabilir”
Evolution Securities analistlerine göre İtalya, Moodys'in notunu indireceği bir sonraki ülke olabilir. Evolution Securities sabit getirililer stratejisti Gary Jenkins yayınladığı raporda, Moody's'in İtalya ve İspanya için her zaman yakın gelecekte not indirimi
veya görünüm değişikliği planı olmadığını vurgularken, geçtiğimiz ay sonunda İspanya'nın notunu olabı bir indirim için izlemeye aldığını hatırlatarak, "İtalya için henüz birşey yok, ancak eğer Moody's İtalya'yı notu indirilen veya görünümü değiştirilen bir sonraki üykme yaprasa büyük bir süpriz olmaz" ifadelerini kullandı.
[B][I]SYLVYO......[/I][/B]
[B][/B]
[B][I]sıra sana geliyor..gelecek....[/I][/B]
[B][/B]
[B][I]hazırlan......[/I][/B]
[quote=catedral;266623]Burda topiği pozisyonlarla işgal etmek istemediğimden walla yazmadım.. Cumadan kalan kısaları sabah 72.650 den kapattım .. Dün geceki seneryom gereği flat takib ediyorum üstadım bende...[/quote]
[I]sözüm sana değil svg..caty..seni bilen biliyor..topiğede değil..[/I]
[I]tv..lere taktım bu ara.....ağzı olan konuşuyor....yükselişe saçma bahaneler.düşüşe saçma laflar.......[/I]
[I]BİZ BU TOPU KALEYE SOKARIZ...PALANIN KALEYE....İNŞALLAH.....[/I]
[I]HEP BERABER.........[/I]
.brv
Trend 1'deki D,E ve F arasındaki fibo ilişkisini 2nci trende uygularsak F tepesinin oluşacağı muhtemel nokta [B]76.400[/B] olarak karşımıza çıkıyor...
[IMG]http://img833.imageshack.us/img833/792/noname.png[/IMG]
aklımızda bulunsun....fikir olarak...
[quote=halojen;266609]mart 2009'da başlayan trend boyunca ardışık ikiz yapılara sıkça değindim... grafikte görülen ilk ikiz yapıyı (kırmızı) blogumu izleyenler hatırlayacaktır o dönemde... gene bu topikte, sonrasında gelişen mavi yapı çiftine de işaret etmiş ve aynı yöntemlerle 75.200 tepesini nisan ayında bulmuştuk...
[IMG]http://img841.imageshack.us/img841/5826/nonamee.png[/IMG]
değişen hiçbirşey yok.... şimdi de beyaz yapı çifti sonlanmak üzere.. bir atak kaldı..[/quote]
EVET..SON BİR ATAK KALDI..aslında başlamıştı...OVP ..meclisten geçmeyince yarım kaldı..ara verildi...kaldığı yerden devam etmeli....
ederse tadından yenmez.....
svg..halojen graf..lar 10 numara.....
.brv
Kolay gelsin, çalışmalarınızda başarılar
[QUOTE=boz ayı;266629]EVET..SON BİR ATAK KALDI..aslında başlamıştı...OVP ..meclisten geçmeyince yarım kaldı..ara verildi...kaldığı yerden devam etmeli....
ederse tadından yenmez.....
svg..halojen graf..lar 10 numara.....
.brv[/QUOTE]
abi teşekkürler.... inşallah işe yarar graflar... :)
[QUOTE=clark;266631]Kolay gelsin, çalışmalarınızda başarılar[/QUOTE]
sn.clark hoşgeldin....
[QUOTE=halojen;266633]sn.clark hoşgeldin....[/QUOTE]
Hoşbulduk sn halojen aklımızdasınız arada uğruyoruz eski dostlar ne yapıyor diye
vobun ilk günlerinden bu güne işlem tarzı çok değişti,artık para kazanmak gerçekten daha zor ,eski hareketler kalmadı ama gün gelir devran döner
[quote=trader38;265173]boz abi seans içi rahatsız edip soru sormuyum diyorum ama seans kapanıncada seni bulmak imkansız. vakit bulursan ons-altın, dolar/tl ve eur/usd için orta-uzun vadeli beklentini paylaşırmısın?
saygılar[/quote]
[I]çok kısa yazabiliyorum......[/I]
[I]altında düşüşler alım fırsatı ..trend yukarı ..makro sebebler var..her iki rezerv parada güvenilir değil..abd..ekonomisinde ikiz açık...euro bölgesinde önemli sorunlar var...kamu borçları başta..ayrıca her devlet parasının değerini düşük tutma savaşı veriyor..euro bölgesi dışında..onlarda yanlış yapıyorlar...[/I]
[I]dolar /tl veya döviz /tl..de ağustos sonuna doğru borsalarda başlamasını[/I]
[I]beklediğim düşüş trendinden dolayı bu tarihlerde yukarı yapabilir..ben yukarı bekliyorum..ama unutma dolat/tl hareketleri çok kısa sürede olur biter..uzun soluklu olmaz...eylül..de olup.bitebilir...ardından faiz konuşuruz.[/I]
[I]euro/usd kısa vadede ..aşağı bekliyorum..1.30..lar kısa vade tepe...[/I]
[I]uzun vadede tepe olabilir...olmalı..ama ECB yanlış yapmazsa......geçmişte yanlış yaptı...hiç kimse beklemiyor ama bence ECB..süpriz bir faiz indirimi bekliyorum..yapmalı.....[/I]
[I]stress testleri sonrası satışlar artacaktır.euro..da.....ECB...manyaklık yapmazsa...fonlamayı kesip...test sonuçlarını olumlu aktarmayıp..zordaki bankalara ek süre verme gibi girişimler dışında...beklentim stress testleri[/I]
[I]güzel...fonlama artacak..likidite rahatlayacak..ve euro gevşeyecek....[/I]
[QUOTE=clark;266638]Hoşbulduk sn halojen aklımızdasınız arada uğruyoruz eski dostlar ne yapıyor diye
vobun ilk günlerinden bu güne işlem tarzı çok değişti,artık para kazanmak gerçekten daha zor ,eski hareketler kalmadı ama gün gelir devran döner[/QUOTE]
evet değişti piyasa...bunu sıkça dile getiriyorum... işlem saatleriyle oynuyorlar,grafikler de karakterini değiştiriyor haliyle...
e bizde değiştik artık, eskisi gibi uzun vadeli projeksiyonlar yok,olmuyor... bir adım sonrasına odaklandık.. mecburen.. görüş açımızı daraltıyorlar.. bunlar maksatlı hareketler...
ne olursa olsun, büyük para izini kaybettiremez.... topiğin başarısı bunu kanıtlıyor...
kolay gelsin..
[quote=boz ayı;266639][I]çok kısa yazabiliyorum......[/I]
[I]altında düşüşler alım fırsatı ..trend yukarı ..makro sebebler var..her iki rezerv parada güvenilir değil..abd..ekonomisinde ikiz açık...euro bölgesinde önemli sorunlar var...kamu borçları başta..ayrıca her devlet parasının değerini düşük tutma savaşı veriyor..euro bölgesi dışında..onlarda yanlış yapıyorlar...[/I]
[I]dolar /tl veya döviz /tl..de ağustos sonuna doğru borsalarda başlamasını[/I]
[I]beklediğim düşüş trendinden dolayı bu tarihlerde yukarı yapabilir..ben yukarı bekliyorum..ama unutma dolat/tl hareketleri çok kısa sürede olur biter..uzun soluklu olmaz...eylül..de olup.bitebilir...ardından faiz konuşuruz.[/I]
[I]euro/usd kısa vadede ..aşağı bekliyorum..1.30..lar kısa vade tepe...[/I]
[I]uzun vadede tepe olabilir...olmalı..ama ECB yanlış yapmazsa......geçmişte yanlış yaptı...hiç kimse beklemiyor ama bence ECB..süpriz bir faiz indirimi bekliyorum..yapmalı.....[/I]
[I]stress testleri sonrası satışlar artacaktır.euro..da.....ECB...manyaklık yapmazsa...fonlamayı kesip...test sonuçlarını olumlu aktarmayıp..zordaki bankalara ek süre verme gibi girişimler dışında...beklentim stress testleri[/I]
[I]güzel...fonlama artacak..likidite rahatlayacak..ve euro gevşeyecek....[/I][/quote]
teşekkür ederim abi . çok değerli bilgilerini paylaştığın için.
saygılar
A ve B PLANLARI.........
A..planı yeni zirve ..............
B...planı ise tuzak........
74.475...benim rakkamım..üstüne çıkıp kalmalı..rüştünü ispat etmeli....ve sonrasında hareket hızlanmalı......yukardan dönüşte 74.475..in aşağı geçilmesi benim için ilk sinyal
olacaktır.........
önce 74.475...yukarı geçilsin.....sonra bakarız....antreman yapıyoruz.......
geçemeyebilir....geçer gibi yapıp aşağı dönebilir..yakın takipe devam...
favori planım....PALA bu yaz bize tatil yaptırmayacak..............
AĞUSTOS -EYLÜL ÇOK KANLI GEÇECEK.........
[QUOTE=halojen;266587][B]73.700-74.000[/B] aralığı ilk önemli direnç.....[/QUOTE]
direnç bölgesinde atak hız kesti.. fakat er yada geç kırar...
[IMG]http://img833.imageshack.us/img833/6987/nonameu.png[/IMG]