gene çok insaflı davrandılar... iyi bir gap bekliyordum açılışta, onun yerine güniçi alımı tercih ettiler... geceye kısa kalanlar şanslıydı..
Printable View
gene çok insaflı davrandılar... iyi bir gap bekliyordum açılışta, onun yerine güniçi alımı tercih ettiler... geceye kısa kalanlar şanslıydı..
[QUOTE=halojen;265772]gene çok insaflı davrandılar... iyi bir gap bekliyordum açılışta, onun yerine güniçi alımı tercih ettiler... geceye kısa kalanlar şanslıydı..[/QUOTE]
haklısınız.. neden ama biraz daha cort topladı.. 1 taş 2 kuş..
hin oğlu hin..
[QUOTE=medet;265781]haklısınız.. neden ama biraz daha cort topladı.. 1 taş 2 kuş..
hin oğlu hin..[/QUOTE]
evet... sabah kısalayanları da yukarı çıkarak stoplattı...+.
Ayağı bi takılırsaaaa... var yaaaaa....
[URL=http://www.yukle.tc][IMG]http://img334.yukle.tc/images/7910111AAAA.png[/IMG][/URL]
makas gene 500.... haksız kazanç bu.... sıfıra yakındı dün...
eşkıya bunlar....
[QUOTE=halojen;265802]makas gene 500.... haksız kazanç bu.... sıfıra yakındı dün...
eşkıya bunlar....[/QUOTE]
bizler düz mantıkla düşünüp bi şeyler yapmaya çalışıoruz.. karınca kararınca
oysa palanın maaşlı multi düşünen adamları var..
anket medya net vs gibi de ayrı argümanlar..
max gorecegi yeri gormus kanımca duzeltmede dip beklentim 72,000 dir..
izleyelim gorem
Dün 74400 üstünde kalamadılar..74400 olduğu yerde kırmızı çizgim vardı...Eğer üstünde kalamazsa altta pembe çizgim 72700 dü..
Daha önceki 75 bin çıkışımızda kırmızı çizgi 68 bindeydi. yine üstüne atamayıp pembe çizgiye gelmiş..
Aynen uyguluyorlar...Sadece süreleri uzatıp kısaltıyorlar.Süre ne kadar uzarsa hedef de o kadar yukarı çıkıyor...
Şimdilik haftaya 80.000-80.500 görünüyor...
Bu kadar grafik çalışmama rağmen değelendiremiyorum..
[QUOTE=medet;265805]bizler düz mantıkla düşünüp bi şeyler yapmaya çalışıoruz.. karınca kararınca
oysa palanın maaşlı multi düşünen adamları var..
anket medya net vs gibi de ayrı argümanlar..[/QUOTE]
boz abinin dediği gibi, bu soyguna izin veriliyor... göz yumulmasa olması mümkün değil..
sebep olanlar utansın....
[QUOTE=halojen;265904]boz abinin dediği gibi, bu soyguna izin veriliyor... göz yumulmasa olması mümkün değil..
sebep olanlar utansın....[/QUOTE]
Duygu insanı etkilenir sizin gibi..
ama ağam sizi görse ne kadar postmodernist der..
pala işi beceriyor birileri izliyor film hep donuyor...
sonra da yatırımcı kalamdı işlem dustu ee gayat dogal..
dala maymun binerse kim kalacak ya....
pala bu hareketle 9,000 poz azaltmıs oldu..
ve hareketi yumusattı ama hedef 72,250 olmaktan degşmedi..
sabredelim gorelim kim dogru anlayalım...
son durum..
[URL=http://www.yukle.tc][IMG]http://img337.yukle.tc/images/9922bugun.png[/IMG][/URL]
[quote=catedral;266043]son durum..
[URL="http://www.yukle.tc"][IMG]http://img337.yukle.tc/images/9922bugun.png[/IMG][/URL][/quote]
tsk sn cateral ama kamayı olusturan yukarıdakı drenc line biraz sıkısmalı destek line ise biraz daha asagıya acılmalı bence....
Hedef 72,000 ...
kara cumali bozayı abey ..... üvvvv .. nerdesin ... halojen patron saygılar hörmetler .. .mavi scenario live ...
74,400 e goturen delikanlılar kayboldu .. pazartesi gunu 72,00-72,500 aralıgını beklerim.. dun aksamki dow ongurum muhtemel olacak %2 - dow az kaldı :)
değişiklik yok... tepeyi 75bin üstünde bekliyorum... iyi akşamlar..
Cümleten iyi aksamlar
iyi tatiller
bugun cok yogundu işler, ilgılenemedım okuyamadımda forumu ...ama kazanacagımız cok para varmıs tuhh dıyorumm ...sans ıste .. geceye 73125 ortalama ıle long gırdım son anda ... dunku dusustekı pastaya baktımda oyle mal veren pıyasayı dusus trendıne sokan eksterm bir satıs gormedım dusese goturen bır goruntu yok gibi geldı ...umarım yanılmıyorumdur... pozuma gore sn halojenınde 75 000 ustunu beklıyorum demesı de benı oldukca rahatlattı ..herkese iyi tatıller dılıyorum ...
BU haftamız verimli gecti 1 yıldır yapmadıgım işlemlere geri donmeye basladım.. pala stres yasatıyor ancak biz dow a bakarız unutmamak gerek. dow ++ trendte halen..
Hep birlikte alacagımız cok puan kazanacagımız cok para var.. sabretmek sart ....
herkese iyi tatiller
[QUOTE=caylakboga;266189]BU haftamız verimli gecti 1 yıldır yapmadıgım işlemlere geri donmeye basladım.. pala stres yasatıyor ancak biz dow a bakarız unutmamak gerek. dow ++ trendte halen..
Hep birlikte alacagımız cok puan kazanacagımız cok para var.. sabretmek sart ....
herkese iyi tatiller[/QUOTE]
bu piyasadan para kazanmak hiç zor değil sn.caylakboga, dediğiniz gibi tek ihtiyacımız olan şey sabır...
zaten zor olmadığı için pala oynuyor makasla,psikolojilerle....veri haber beklenti vs.... hepsi hikaye... :)
sadece grafiğe odaklanıldığında iş bitiyor.... palanın da en istemediği şey bu....
[IMG]http://img714.imageshack.us/img714/3122/nonameas.png[/IMG]
sabaha karşı yazasım geldi....yaz ihtiyar yazda öğrensin üstad geçinenler..
cuma günü çok önem verdiğim 74.200..74.475 bandından 3/4 şort açtım....poz.şort..
şimdi gelelim fasulyenin faydalarına..........
tv.lerde cevapsız kalan soruların cevabı burda......trader 38 kardeşimin sorularına
cevap burda....hiçbir şey bilmeyip tv..lerde ahkam kesenler okuyun evlatlarım....
bir ay önce söylediğim yerden başlıyorum..torunumla haber gönderdiğim yerden
euro/usd paritesinden...bu parite borsalar için gösterge olmaktan çıkmıştır demiştim.
bir ay önce..1.24.lerden şortlamıştım..1.18 lere geldi..ben arada bir yerde kapandımdı.
neden????...euro ekonomik gerekçelerle çıkmıyor...makro değil..tamamen para politakasından ve fonlama ihtiyacından çıkıyor....biraz açalım......stress testleri öncesinde avrupa bankaları bilançoları patlak çıkmasın diye euro almak zorunda kaldılar..bilanço dediğimiz şey aktif ve pasiften oluşur..bir tarafta varlıklar diğer tarafta
borçlar..yükümlülkler..
avrupadaki sorunlu bankalar stress testi öncesinde varlıklarını euro..ya nakite çevirmeye başladılar..çünkü belli rasyoları tutmak zorundaydılar..bu varlıklar dolar..hisse veya başka enstrümanlar olarak duruyordu...eee euro düşerken çok doğaldı...ama stress testi filmi değiştirdi...başta sorunlu bankalr olmak üzere avrupa
bankaları varlıklarını likite çevirmeye başladılar hızla...zaten euro/dolar ..da şort poz.
fazlaydı...sonuç euro hızla yükseldi.......bu yükseliş sürdürülebilir değil....
stress testi sonrası göreceğiz...
ECB bir kere daha sınıfta kaldı..avrupa bankalrını fonlamadı..ta ki bu çarşambaya kadar..çarşamba günü fon ayırdığını açıkladı..ama miktar belli değil.....olmadı...
günlük fonlama için sorunlu bankalar ECB..nin kapısına gitse hangi bankada sorun
olduğu anlaşılacaktı...bundan dolayı ECB.nin günlük fonlamalarına talep beklenenden
düşük geldi....bu da piyasalar tarafından olumlu algılandı....bu da geçici......
şu anda avrupa bankalarında ciddi hasarlılar var...saklanıyorlar....anlattığım yolla..
güvenceleri ECB..stress testleriyle onları batırmaz..ifşa etmez..sistemik risk yaratmaz..
stress testleri yumuşak yumuşak geçer....ECB neden kriz yaratsın...sağlam der bankalara..buna oynuyorlar.....
bu oyun oynanırken euro değerlendi...bu euro bölgesi için sorun...ABD bu oyunu böyle
oynamadı.....bu oyun SÜRDÜRÜLEMEZ........stress testleri sonrasında euro tekrar düşer bana göre.......
bu dış dinamik....euro bölgesinden....tv.lerde efendim euro/usd paritesi çıktı borsa
yükseldi..düştü borsa düştü diyenlere hasta oluyorum....ekonominin E..sinden anlamayan bir sürü adam yorum yapıyor............
iç dinamikler ise....OVP ..meclisten geçmedi.....haftaya kadar geçme şansı zayıf..
OVP..meclisten geçmezse borsamız çok zayıflar....not artışı beklentisi ertelenir..
borsanın fazla gücü kalmadı...ekim..i bekleyemez.........
gerek iç dinamikler..gerekse dış dinamikler bozuldu...içerde iktidar söz verdi...meclisten
geçecek dedi..yabancı buna güvendi mal aldı..poz..aldı...OVP geçmedi...bu durum
iktidarla yabancı yat..arasını bozar...yabancı malı bana geçirdiniz der mi.? der...
iktidar OVP.yi geçirmeyeceğini biliyorsa iktidara yakın olanlar malı basmışlardır...
yab..yat..kendini aldatılmış hissedebilir.....YANİ BU MIZRAK BU ÇUVALA SIĞMAZ..
BU SEBEBLERDEN ŞORT OLDUM.....
ama hemen çöküş beklemiyorum.....ancak zaman daralıyor...TOP banada gelecek..
halojen kardeşim rakkamları yazmış...70.800...e kadar gelebilir......
ŞELALE gördüğüm zaman gece yarısı olsun yazacağım..şimdilik görmüyorum..
ama belki bir hafta belki bir aya göreceğiz.....max...ağustos sonu tahminim....
[QUOTE=paradigma;266051]tsk sn cateral ama kamayı olusturan yukarıdakı drenc line biraz sıkısmalı destek line ise biraz daha asagıya acılmalı bence....[/QUOTE]
haklı olabilirsiniz ama ...Özellikle Kamalarım beni hiç mahçup etmedi.. Ayrıca yabancıya atılan kazıkla bence kama kırıldı.. Yaptığı yapabileceği kafayı kamanın alt bandına dayayıp ters flama yapmak olacaktır..75.000 ler.. Sevgili Halojen in 70.700 benim 70.500 olarak gördüğüm seviye kamanın hedefi..
Kanal alt bandı ise 67.xxx lerden geçiyor.
Şu ünlü destek olarak görünen 72.500 seviyeleri ise bence aslında kuvvetli bir direnç.. Oraya dikkat etmek gerek.. Bence O seviyede 1 günde 50.000 tane malı isterse rahat basar..
[QUOTE=catedral;266368].. Sevgili Halojen in 70.700 benim 70.500 olarak gördüğüm seviye kamanın hedefi..
.[/QUOTE]
inşallah svg. caty.... oralara gelirse uzun.... affetmem... temiz 5bin puan potansiyel olur... :)
hiçbir trendin düzeltmesi şimdiye dek %61.8 geri alımı aşağı geçmemiştir... aksi örneği yok.. :)
mesela 25 mayıs dibinden sonraki iki derin düzeltme....AB ve AC noktaları arasına fibo çekildiğinde net olarak gözüküyor...
[IMG]http://img571.imageshack.us/img571/2219/nonameg.png[/IMG]
[B]trend bitmemişse,düzeltmesi %61.8'i aşağı geçemez[/B].... bu kural henüz bozulmadı...
son durumda da sat sinyali olmadan aşağı süzülme mevcut... %61.8 70.700'e denk geliyor... ve aşağı geçilmesi mümkün gözükmüyor...
Son yazılanlarla beraber hem fikiriz. ilaveten bu haftalarda gelecek bilancolarla dow da 10,9xx lere cıkıs beklentim var. bu esnada bizdeki endeks guclu durumunu atakla yeni zirveye tasıyıp yukselişte yatay gitme potansiyeli yuksek goruyorum. xu100 endeksi 60,000 puanı gectiğinde dort gozle durumu izlemek gerekebilir. suanki yapıda bankalar haricinde donen bişi yok.. onlar da pozları gerek bunu agustos sonuna vade değişimiğne tasımaları olasıdır. ....
70.700 derken... aşağı marjı bu kadar... gidip gitmeyeceğini bilebilmek zor...
illa orayı görmesi gerektiği şeklinde anlaşılmasın.... belki burdan direk 75 üzerine atak başlar... hep birlikte izleyeceğiz...
Halojen sole bir durum var da, dow da 2. dalga %38 geri alımı yaptı suan altında duruyor. %50 hedefi de 10,0xx civarı yer oraya kadar gevseme beklerim ancak guclu 3. dalga geleceginden bizim o hedef seviyelere dusmemiziz zor goruyorum, bir sebebi de adamların elinde uzunlar simdilik patladı gibi.. ve bir caresini bulup piyasa kısadaykene bombayı patlatacaklarını ve marjinleri yapacaklarını dusunuyorum..
Son bir sey daha biz dow dan 1-2 dalga arası daha ilerden gidiyoruz..
72,000 iyi fiyat gibi duruyor bu sebeplerden dolayı..
[quote=halojen;266376]70.700 derken... aşağı marjı bu kadar... gidip gitmeyeceğini bilebilmek zor...
illa orayı görmesi gerektiği şeklinde anlaşılmasın.... belki burdan direk 75 üzerine atak başlar... hep birlikte izleyeceğiz...[/quote]
[QUOTE=halojen;266376]70.700 derken... aşağı marjı bu kadar... gidip gitmeyeceğini bilebilmek zor...
illa orayı görmesi gerektiği şeklinde anlaşılmasın.... belki burdan direk 75 üzerine atak başlar... hep birlikte izleyeceğiz...[/QUOTE]
Aynı fikirdeyim. Kama kırıldı ama bunu ne şekilde fiyatlayacağını PALA daha iyi biliyordur...
Ben PALAMIN yerinde olsam.. 72.200 - 72.800 aralığında kırdımı kırmadı mı? Diye pireleri ortama iyicene alıştırır... sistemcecilerin başını döndürür. ...Kamanın alt bandında "kim takar yalova kaymakamını " 85.000 e yolculuk başlıyor formasyonu uydurup... bi dahaki 72.500 de 40-50.000 kısayı açar tek çubuk "noluyos lemm" formasyonuyla kimse kısalamadan basarım aşağı..:::
PALAMA bence böle bişey yakışır..
senaryoda uzerimize yok... ONS konusunda fikriniz nedir 965 hedefi gundemdemidir_?
[quote=catedral;266379]Aynı fikirdeyim. Kama kırıldı ama bunu ne şekilde fiyatlayacağını PALA daha iyi biliyordur...
Ben PALAMIN yerinde olsam.. 72.200 - 72.800 aralığında kırdımı kırmadı mı? Diye pireleri ortama iyicene alıştırır... sistemcecilerin başını döndürür. ...Kamanın alt bandında "kim takar yalova kaymakamını " 85.000 e yolculuk başlıyor formasyonu uydurup... bi dahaki 72.500 de 40-50.000 kısayı açar tek çubuk "noluyos lemm" formasyonuyla kimse kısalamadan basarım aşağı..:::
PALAMA bence böle bişey yakışır..[/quote]
[QUOTE=caylakboga;266380]senaryoda uzerimize yok... ONS konusunda fikriniz nedir 965 hedefi gundemdemidir_?[/QUOTE]
Yok benim seneryomda öle bi rakam... Sitiress testlerinden sona rakıtslar ateşlenir bence..:::
vala trend içindeki düzeltmelerin bittiği noktayı bulmak hayli güç... bunları tespit edebilen bi sistem görmedim şimdiye dek... o yüzden izleyip görecez artık...
strateji olsun da, gerisi önemli değil... trendi takip ediyoruz,dolayısıyla stop noktaları geniş..
ara düzeltmeleri de doğru tahmin edebilen zaten buralara takılmaz...varsa tabi öylesi...:)
Tepe dip avcılıgı ile işimiz yok. trend olsun yukarı asaga her ne yone ise orda potansiyel vardır. Sisitemler faydalı enstrumanlar ancak insanın cin fikirleri sisitemleri kandırmada 1 nomero.. o yuzden kişide önsezi ve tecrube de olması sisiteminini yanında bence..
[quote=halojen;266388]vala trend içindeki düzeltmelerin bittiği noktayı bulmak hayli güç... bunları tespit edebilen bi sistem görmedim şimdiye dek... o yüzden izleyip görecez artık...
strateji olsun da, gerisi önemli değil... trendi takip ediyoruz,dolayısıyla stop noktaları geniş..
ara düzeltmeleri de doğru tahmin edebilen zaten buralara takılmaz...varsa tabi öylesi...:)[/quote]
[QUOTE=caylakboga;266391][B]Tepe dip avcılıgı ile işimiz yok.[/B] trend olsun yukarı asaga her ne yone ise orda potansiyel vardır. Sisitemler faydalı enstrumanlar ancak insanın cin fikirleri sisitemleri kandırmada 1 nomero.. o yuzden kişide önsezi ve tecrube de olması sisiteminini yanında bence..[/QUOTE]
aynen öyle abi, dip-tepe avlayacak kadar paramız olsa ne işimiz var vob'ta... :)
gUNAYDIN. Bol kazanclı bir hafta diliyorum..
Günaydın hayırlı işler arkadaşlar
bol kazançlı haftalar.
Günaydın arkadaşlar hayırlı haftalar bol kazançlar..