-
[quote=Astatin;188746]iyi de apla, trend çizgileri subjektifdir... sen öyle çizersin başkası başka türlü..ama sonuçta teknik analizdir..sistem dediğin şey de aslında subjektifliği yok edilmiş teknik analizdir sonuç olarak... neyse yaw...:p:p[/quote]
yaf adam cizer koyar, aklima yatar ya da yatmaz, yatmazsa soylerim, ya da ben alternatif grafik eklerim. boyle boyle onumuzu daha iyi goruruz.
yaz hadi sistemini, acikla burdan.
-
teknik analiz bana göre falcılıktır. falla işim olmaz benim. geleceği tanrıdan başka kimse bilemez. ayrıca grafiğe bakınca ayı pskolojisi ağır basan birisi her yerde obo görür boğa psikolojisi ağır basan da hangi grafiğe baksa tobo görür. klasik sistemler ise falcılık yapmaz şuandaki fiyat neyse ona odaklanır ve ona göre pozisyon alır.
-
[quote=nunu;188750]yaf adam cizer koyar, aklima yatar ya da yatmaz, yatmazsa soylerim, ya da ben alternatif grafik eklerim. boyle boyle onumuzu daha iyi goruruz.
[COLOR=red]yaz hadi sistemini, acikla burdan[/COLOR].[/quote]
:cool::cool::cool: niye kü..ben kendi sistemim değil "sistem konsepti".lelele hakkında konuşuyorum;)ki şu an ondan da vazgeçtim... herkes en iyi nasıl kazanıyorsa öyle yapsın diyerek kapattım benim için konuyu:).uyk
-
[quote=Cerphin;188741]vob da düzenli ve sürekli kazanç, mükemmel sistemle değil, sıkı disiplin ile olacak iş bence..
TyranT ve Rook arkadaşlar mükemmel sistem çıkarmışlar, tebrik ediyorum.. ayda ort. 10.000 puan çok muazzam bir kazanç..
ama bir de şu var.. açgözlü olmayıp günlük 300 puan hedeflesek ve o puanı alınca o gün kendimize başka işlemi yasaklayıp geceye de pozisyonsuz girsek.. haftada 1500 puan yapar, ayda 6.000 puan yapar.. yani neden hep mükemmel sistem peşinde koşuyoruz, katı bir disiplin ve trade tarzıyla mükemmel bir sistemin kat kat üstünde getiri sağlamak mümkün.. yeterki kendimize katı kurallar koyup bunlara harfiyen uyabilelim..[/quote]
Tamamen katılıyorum.
Bu işte başarının sırrı disiplindir.
[B]Eksiklikler ve hatalar dünyası olan böyle bir işte,mükemmeli aramaktan vazgeçmek,mükemmeli bulmanın ta kendisidir.[/B]
Bahsettiğiniz daytradingle , günde 200-300 puan yakalayıp,gece riskini almadan ayda 4000-6000 puan kazanmak bu işte mümkün..Yalnız sıkı Para Yönetimi ve rİsk Kontrolü kuralları uygulamak gerekiyor..bir de tabi disiplin..
Tabi bu iyi bir daytrading sistemi ile mümkün,yani rastgele olmaz.
-
[quote=Astatin;188754]:cool::cool::cool: niye kü..ben kendi sistemim değil "sistem konsepti".lelele hakkında konuşuyorum;)ki şu an ondan da vazgeçtim... herkes en iyi nasıl kazanıyorsa öyle yapsın diyerek kapattım benim için konuyu:).uyk[/quote]
peki tamam:rolleyes:, ben de son sozumu soyleyip kapatiyorum konuyu:rolleyes:
[IMG]http://site.mynet.com/alabrus/terz3.GIF[/IMG]
-
vobarey katılmıyorum abi ya, 450.000 puan getiri elde edilmiş ve bunu 4 yılı aşkın bi zamanda yapmış çok güzel bi sistem ama imkansız değil bence.... senelik 100.000 puan çok çok zor olmakla beraber ulaşılmaycak bi değer değil, örnek larossian da günlüklerde iyi getirisi olanlar var olduğunu sölemiş, bi ara mehmet ferit te 2 senede 200.000 puan kazanan sistemlerin varlığından bahsetmişti bana, insanoğlu mükemmel yada kusursuz değildir ama yapabileceklerininde sınırı hayal gücümüzün ötesindedir.... yayınlanma gerğide, böle bi topiğin var olmasından ötürüdür diye iyi nietli şekilde düşünüyorum........ niye yayınlasınki diey başlıyan cümleleri anlamıyorum klavyenin başındaki CIA ajanlarmıyız biz abi :)
-
[quote=saraylı;188755]
[B][SIZE=3][COLOR=red]Eksiklikler ve hatalar dünyası olan böyle bir işte,mükemmeli aramaktan vazgeçmek,mükemmeli bulmanın ta kendisidir.[/COLOR][/SIZE][/B][/quote]
Yaptığımız veya yapmaya çalıştığımız işin nasıl olması gerektiği bu kırmızı harflerde gizli gerçekten... Ağzınıza sağlık Sn.Saraylı...
-
[quote=nunu;188724]ya birakin, kiyaslama bana ne kazandiracak. saglamligini kiyasliyabiliyormusunuz? hayir...
aylik getirisi %20 olan sistem bile adami ihya eder, hele bi ayda %20'yi garantileyin, sonra performansinizi karsilastirirsiniz.
ben ayda net %20 getiren sistem bulsam, foruma geyik yapmaya girerim sadece. dogruya dogru...[/quote]
Ben size,ayda %20 getiren sistemin formülünü(sistem sonuçlarını değil) buradan hemen yazayım isterseniz?
Bunu hemen kullanmaya başlayın daha iyisini bulunca bunu terkedip ,onu kullanırsınız.
VOB'da ayda %20 çok az!
-
mesela darılmasınlar ama sistemcilerde en sevmediğim cümle şu:
"yataya girince aman flat ol sakın sistemi kullanma"
ben de "hadi canım sende" diyorum.
madem flat olduğunu bilecek kadar müneccimim o zaman piyasa çıkınca da bilirim düşünce de.
madem ben geleceği çok iyi biliyorum. o zaman sistem kullanmaya ne ihtiyacım var?
-
[quote=saraylı;188760]Ben size,ayda %20 getiren sistemin formülünü(sistem sonuçlarını değil) buradan hemen yazayım isterseniz?
Bunu hemen kullanmaya başlayın daha iyisini bulunca bunu terkedip ,onu kullanırsınız.
VOB'da ayda %20 çok az![/quote]
siz ayda %20'den fazla mi kazaniyorsunuz? en basarili hedge fundlarin kazanci bile yilda %400-500 arasi iken? Allah arttirsin, ne diyim?:)))
-
sizleri toplu halde yakalamışken bir soru sorayım size..:)
KA:=...............................;
a:=Cross(KA,0.1);
b:=Cross(-0.1,KA);
state:=If(BarsSince(a)<BarsSince(b),1,0);
KA, burada tanımlanmış indikatör.. böyle bir sistem geçti elime.. yanlız al-sat koşulu yazılmamış
al= state>Ref(state,-1)
sat= state<Ref(state,-1)
koşulun böyle mi olması gerekiyor..
-
[quote=nunu;188757]peki tamam:rolleyes:, ben de son sozumu soyleyip kapatiyorum konuyu:rolleyes:
[/quote]
olabilir...zaten aborjin kralı...yada 1700 lerde Fransız sarayında kral:p:pçıplak olması normal....
her durumda sonuçta kral.dng.dng