-
sistemler mevcut en dusuk periodda(5 dk) cok karmaşık ve cogu kez (buyuk trend haric)sinyaller veriyor sıkısık zamanlarda (ozellikle dmiatr li olan)orada da trende bagli daha cool ve aralıklı sinyaller uretebilse daha yerinde olur kanısındayım. 15 dk lik ok. cok az kaybettirip muhtesem kazandiriyor.(ben kazanamasamda).60 dkligin yukseliginden kaynaklanan gec girme olayi disinda oda guzel caliyor.
tam tuzak elimizdekiler olmasa defalarca tuzaga duserdik hem cikarken hem duserken heryer tuzak dolu.(zaten dusuyorum tuzaga. ama artik sadece cikarken dusuyorum)
-
[QUOTE=nyse-dj;25012]sistemler mevcut en dusuk periodda(5 dk) cok karmaşık ve cogu kez (buyuk trend haric)sinyaller veriyor sıkısık zamanlarda (ozellikle dmiatr li olan)orada da trende bagli daha cool ve aralıklı sinyaller uretebilse daha yerinde olur kanısındayım. 15 dk lik ok. cok az kaybettirip muhtesem kazandiriyor.(ben kazanamasamda).60 dkligin yukseliginden kaynaklanan gec girme olayi disinda oda guzel caliyor.
tam tuzak elimizdekiler olmasa defalarca tuzaga duserdik hem cikarken hem duserken heryer tuzak dolu.(zaten dusuyorum tuzaga. ama artik sadece cikarken dusuyorum)[/QUOTE]
size tavsiyem alım satım kararlarınızı 60 dak gore verın lakın,poz alacağınız zaman iyi yerden girebilmek icin o an 5 dak. bara bakın...
-
[QUOTE=teo;25087]size tavsiyem alım satım kararlarınızı 60 dak gore verın lakın,poz alacağınız zaman iyi yerden girebilmek icin o an 5 dak. bara bakın...[/QUOTE]
evet benim taktik ve başarılı yoksa geç kalnıyo
-
[quote=hexen;25095]evet benim taktik ve başarılı yoksa geç kalnıyo[/quote]
Sn hexen, taktiğinizi genel hatları ile açıklayabilr misiniz bizlere de fikir vermesi açısından.
Seans içi topiğinden bildiğimiz kadarı ile birbirinden bağımsız 3 elementli bir sistem kullanıyorsunuz. Bazen hepsi aynı yönde sinyal verirken bazen 1e 2 farklı yönleri gösterdiğine de rastladığımı hatırlıyorum.
-
Vob da sistemli işlem yaparken bir yada iki grafiği izlemek gerekirse, sizce kaç dk lık olanlar izlenmeli?
Not: Elbette bu kişinin risk/beklenti olgusuna göre değişir kabul ediyorum. Sadece şu ana kadar ki deneyiminizle hangisini daha verimli gördüğünüzü öğrenmek için soruyorum.
-
[QUOTE=shibumi;25106]Vob da sistemli işlem yaparken bir yada iki grafiği izlemek gerekirse, sizce kaç dk lık olanlar izlenmeli?
Not: Elbette bu kişinin risk/beklenti olgusuna göre değişir kabul ediyorum. Sadece şu ana kadar ki deneyiminizle hangisini daha verimli gördüğünüzü öğrenmek için soruyorum.[/QUOTE]
60dk-120dk agırlıklıı...çok nadir 15e bakıyorm
-
Sanırım doğru yoldayız. trendsiz piyasalarda çok kaybetmemeyi başarıyoruz ama trendi de yakalamamazlık etmiyoruz. Düzeltmesinde ne olur ne olmaz diye mola verip devam etmeye karar verirse gene yakalıyoruz.
[IMG]http://img530.imageshack.us/img530/8818/filtreyenicd0.jpg[/IMG]
Ortada gördüğünüz AbsoluteStrength formüllerini metatrader ve forex için yazılmış iki göstergeden metastock'a çevirdim.
Formülleri bir sonraki mesajda bulabilirsiniz. Bu iki gösterge sinyal üretmek için değil sadece neredeyiz nereye gidiyoruz tespitini yapmayı amaçlayan göstergeler.
DMI setindeki PDI ve MDI'a şeklen benziyor ama sadece şeklen, farklı yorumlayacağız, matematiği ve mantığı da tamamen farklı. Hem birbirleri ile ilişkilerine (hangisi üstte, hangisi altta) hem de sinyal çizgileri ile ilişkilerine bakarak yukarı trendin ya da aşağı trendin gücünü anlamaya çalışacağız.
Siz önceden incelemeye başlayın diye geceden veriyorum formülleri yarın içinde grafikli örnekler göndermeye çalışacağım.
ıyi geceler...
-
[B]AbsoluteStrength Bulls:[/B]
--------------------------------------
length:= Input("length" ,3 ,100 ,12 );
smooth:= Input("smooth" ,1 ,100 ,3 ) ;
signal:= Input("signal" ,1 ,100 ,5 ) ;
price1:=C;
price2:=Ref(C,-1);
bulls:=(Abs(price1-price2)+(price1-price2));
avgbulls:=Mov(bulls,length,S);
smthbulls:=Mov(avgbulls,smooth,S);
sigbulls:=Mov(smthbulls,signal,S);
100*smthbulls;100*sigbulls
----------------------------------------
[B]AbsoluteStrength Bears:[/B]
---------------------------------------
length:= Input("length" ,3 ,100 ,12 );
smooth:= Input("smooth" ,1 ,100 ,3 ) ;
signal:= Input("signal" ,1 ,100 ,5 ) ;
price1:=C;
price2:=Ref(C,-1);
bears:=(Abs(price1-price2)-(price1-price2));
avgbears:=Mov(bears,length,S);
smthbears:=Mov(avgbears,smooth,S);
sigbears:=Mov(smthbears,signal,S);
100*smthbears;100*sigbears
----------------------------------------------
-
[quote=furkan;25107]60dk-120dk agırlıklıı...çok nadir 15e bakıyorm[/quote]
Yanıt için teşekkür ederim.
Sizin için açıklamakta mahsur yoksa kaldıraç oranınızı sorabilir miyim?
-
[QUOTE=shibumi;25111]Yanıt için teşekkür ederim.
Sizin için açıklamakta mahsur yoksa kaldıraç oranınızı sorabilir miyim?[/QUOTE]
6/10 genelde çok nadir full...
-
[quote=shibumi;25106]Vob da sistemli işlem yaparken bir yada iki grafiği izlemek gerekirse, sizce kaç dk lık olanlar izlenmeli?
Not: Elbette bu kişinin risk/beklenti olgusuna göre değişir kabul ediyorum. Sadece şu ana kadar ki deneyiminizle hangisini daha verimli gördüğünüzü öğrenmek için soruyorum.[/quote]
60 dakika sürekli, 60 dakika trendsiz ise ya da yön göstermiyorsa ya da gün içi trade edesim varsa 5 dakika...
Temel mantığım trend arıyorum. 60'da bulamayınca 5'e iniyorum. Orada da yoksa zaten yapacak bir şey yok. Gerekli koşulların ortaya çıkmasını bekliyorum..
Gördüm ki kaldıraç da soruyorsunuz: 5 dakikada isem 1/2 poz, 60da full genelde. Ama kaldıraç derken şunu da eklemem gerek. Sıkı bir disiplinle stop kullanıyorum.
-
sn .teo nun gecenlerde gonderdigi dynamic pivot ve support,resistance'a ek yapip ucuncu s ve r yi ekledim. cunku acayip gunlerdeyiz 2 resistance yetmiyor:)
cizimi cok guzel digerlerine benzemiyor.
ilk formul editleme deneme ayrica:)
----
Q:=Input("Daily PP Mode, 0=Static 1=Dynamic 2=Test",0,2,0);
{0=Display, update at last bar of day}
{1=Display, update on each new bar}
{2=Backtest, update on first bar of new day}
G:=LastValue(Highest(Sum(DayOfWeek()<>
ValueWhen(2,1,DayOfWeek()),5))=5);
I:=DayOfMonth()<>ValueWhen(2,1,DayOfMonth());
M:=G OR I;
F:=G OR PeakBars(1,Zig(Hour(),1,$),1)=0;
A:=LastValue(Cum(1)-1)=Cum(1);