marjin saatini bekler bu d.dng
Printable View
marjin saatini bekler bu d.dng
bende 97800 altı short yazayır.:dü:
şimdi teoriden çok bahsediyoruz ama gerekli .
Sn. ındı'nin topiğinde daha önce yazdıklarımı uygulayanlar şu anda karda.
96.500 üstünde long dedik . Pazartesi günü aldın . şu anda 98.000 de 1500 puan kar sadece 3 gün . Tut ki 97.500 den sattın yine 1000 puan kar .
Görüldüğü gibi belli bir alım-satım disiplini ile hareket edildiğinde kazanmak herzaman mümkün . Yani sn.jelibon'un deyimi ile hava civa konuşmuyoruz .
Burada ve sn.ındı'nin verdiği rakamlara uyulsa ama az , ama çok kazanılabilir . En azında kimse çok kayıp vermemelidir. Bu kadar yazıya rağmen hala kaybeden var ise biraz kendinde aramalıdır kabahati .
Kişi ne yapmaktadır ? Efendi sen 96.500 de al dedin ama bak 95.625 den yükseldi 900 puanı kaçırdım .
Bu kişiye verilecek bir cevabım vardır ama gereği yoktur ...
[quote=bull market;424133]ben geçeceksem son iki güne hiç bırakmam.[/quote]
ben indikten cuma günü gelecek sinyale göre şubat vadede poz almaktan bahsetmiştim.
[quote=negrolino;424081]krediler düştü ucuza malolmuştur hayırlı olsun[/quote]
[quote=indregandi;424083]hayırlısı olsun,...allah utandırmasın,....[/quote]
[quote=selam45;424085]sn gnome hayırlı uğurlu olsun.
Allah utandırmasın.[/quote]
[quote=bull market;424087]hadi yine iyisin gnome
sıfır topik hayırlı olsuuuun .brv[/quote]
[quote=albica;424088]sn gnome..hayırlı olsun..inanıyorum ki uzun ömürlü bir topic olacak..teşekkürler şimdiden..başarılar..[/quote]
[quote=ordi;424089]sn.gnome, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim...[/quote]
[quote=fotomidyat;424106]hayırlı olsun allah utandırmasın[/quote]
[quote=polo;424109]sn gnome hayırlı olsun, allah utandırmasın[/quote]
[quote=polo;424110]hayırlı sabahlar cümleten[/quote]
[quote=astatin;424114]hayırlı olsun topik gnome patron..gnam gnam style şekli, atik ve başarılı tradeler ve topiğede rekor ziyaret kliki dilerim[/quote]
[quote=aticik;424115]şimdi topik sahibi olarak tam üstad oldun.
Başarılar[/quote]
[quote=alfasid;424116]hadi hayırlı olsun üstad.... Bunu 3 - 5 bin puanla kutlamamız lazım ..
:)[/quote]
[quote=tıfıl;424117]s.a
sn gnome hayırlı olsun, allah utandırmasın
pivotum:97800
desteklerim:97375 - 99650 - 96250
dirençlerim:98525 - 98950 - 99650...bence..[/quote]
herkesden " allah " razı olsun . Herşey gönlünüzce , cebiniz parayla dolsun . . .
Sn.ındı'nin topiğinde orası boş vakit geçsin diye karalamaya başlamıştık nereye geldi :)
[QUOTE=sungur;424135]bende 97800 altı short yazayır.:dü:[/QUOTE]
ben eğer 97,700 saatlik kapanış olursa aşağıya meyillenir gibi demiştim ...
[QUOTE=gnome;424141]herkesden " allah " razı olsun . Herşey gönlünüzce , cebiniz parayla dolsun . . .
Sn.ındı'nin topiğinde orası boş vakit geçsin diye karalamaya başlamıştık nereye geldi :)[/QUOTE]
kardeş indiyi seven sayan orada faydalanır sizin ki de ayrıcalık olur daha iyi çeşitlilik
şu anda short piyasada değiliz . Ancak dün gece spot-30 için verdiğimiz değerlerin altına gidilirse short denenebilir .
Ilk satış dalgası ani ve çok sert gelecektir .
98.175 kırıp yukarı gidemez ve 98.000 aşağı kırarsa 97.600-700 e düşecektir.
[quote=gnome;424147]şu anda short piyasada değiliz . Ancak dün gece spot-30 için verdiğimiz değerlerin altına gidilirse short denenebilir .
ılk satış dalgası ani ve çok sert gelecektir .[/quote]
eğer bazılarının dediği gibi bitecek dalga (şu anki dalga) gerçekten 3 ise sert satıştan sonra çubuk boyları küçülecek ve giderek sıkışacak büyük bi olasılıkla üçgene dönüşecektir .
Tabii bitecek bu dalga eğer 3 ise .
Bakınız altının son 1,5 yıllık grafiği . 1900 sert satış ve sonra sıkışma .
örnek vermek açısından . Benzeri olabilir iten eğer 3 ise .
Bu kadar yükselişten sonra ilk etapta insanları paniğe sevk edecek sert satış gelmesi muhtemeldir .
Bunlara göre trade etmiyoruz ama psikolojik hazırlık için olasılıkları bilebilmek önemli .
Aslında grafik göstermek istiyorum ama bugün çok çok yoğun , fırsat bulamıyorum . Diğer bilgisayarda .
[QUOTE=gnome;424172]Aslında grafik göstermek istiyorum ama bugün çok çok yoğun , fırsat bulamıyorum . Diğer bilgisayarda .[/QUOTE]
kardeş önce kendi işlerin sonra bizim le görsel paylaşımların :D
Sn gnome hayırlı olsun.Başarılar dilerim.
Ameller niyetlere göredir Sn Gnome :) Allah razı olsun yine de görmüş kadar olduk :)
96.500 den long yaptınız mı ?
Bozmadan sabırla bekleyebildiniz mi?
Iki bin puan kardasınız. Hadi yine iyisiniz.
96,075 den longum çok şükür :) ama her an flat olabilirim
Şimdi işinize karısmak istemem demeyecegim direkt karısacagım.kazancinizin sadece onda biri ile ihtiyaç sahiplerine yardım etmelisiniz.
Bu dini birşey değil , aksine çok çok eski bir trading kuralıdır.
[QUOTE=gnome;424193]Şimdi işinize karısmak istemem demeyecegim direkt karısacagım. kazancinizin sadece onda biri ile ihtiyaç sahiplerine yardım etmelisiniz.
[COLOR="Blue"]Bu dini birşey değil , aksine çok çok eski bir trading kuralıdır[/COLOR].[/QUOTE]
zaten yapmassak ister istemez coni elimizden fazlasıyla beraber alıyor :D
Bu kimsenin ozeline karısmak değil sadece tecrübelerle sabit bir tavsiyedir.
Bu tip sitelerde pek görülmeyen bir tavsiye Sn Gnome. İhtiyaç sahiplerini hatırladığınız için takdir ediyorum sizi.
topiğiniz hayırlı olsun.. garan görüşünüzü koruyo musunuz?
[QUOTE=cakalı;424175]Sn gnome hayırlı olsun.Başarılar dilerim.[/QUOTE]
sağolun . . .
[quote=dakota;424215]topiğiniz hayırlı olsun.. Garan görüşünüzü koruyo musunuz?[/quote]
çok sağolun .
O günden sonra ilk defa baktım ; çünkü hisse alıp satmıyorum .
Onların ağa babası vob varken :)
neyse
geçen hafta 9.400lardan boşluk bırakarak 9.00 seviyelerine düşmüştü .
Tahmin ettiğim gibi boşluğu kapatmaya gitti . Hatırlarsanız takozun üst bandına gider demiştim . Işte o üst bant 9.40 idi .
şimdi yarın dananın kuyruğu kopacak . Neden ?
çünkü bu son 3-4 günlük çıkışı indik onaylamıyor . Aslında 9.20 de al vermiş o ayrı ama içi rahat değil . . .
Bugün kapanışa doğru eski zirve 4.20 den satış yedi gayet doğal olarak 4.34 e gevşeyip kapanışı 9.38 den yapmış .
Eee sonuç ; tam takozon üst bandında kapattı 9.60 yi kırıp giderse benim eski analiz geçersiz olacak .
Benim tahminim önce hızlı bir satış yiyip önce 9.30 - 9.25 altına sonra da daha aşağılara gideceği yönünde . . .
Bunlar sadece benim tahminimdir , yanılabilirim . Ama bilirsem havamı atarım :))
Yeni konu Hayırlı olsun Sayın gnome. Başarılar...
[quote=liono;424262]yeni konu hayırlı olsun sayın gnome. Başarılar...[/quote]
sağolun teşekkür ederim .
Çok teşekkürler, kolaylıklar diliyorum...
Sanırım artık herkes uyudu . O vakit ortaya çıkabiliriz . . .
çok güzel bir yükseliş oldu pazartesi sabahından beri . 96.500 üstünde ısrarla long önerdik . Bugün 99 bini gördü .
Yalnız sistemlerden biri uyarıda bulunuyor . Sarı renk belirsizlik gösterir . Fake olabilir der . Bu harekete fazla güvenme der .
Gerçi bu aralık vadenin grafiği ama örnek olsun . çarşamba sabahından itibaren sarı renge geçen sistem (97.600 lerde ) perşembe kapanış itibarıyla hala sarı da kalmaya devam etti .
şimdi ne olacak ? Yeşil veya kırmızı barı bekleyeceğiz . O da cuma günü gelecektir . Unutmayın bu vadede pazartesi akşamına kadar para kazanmaya devam edeceğiz edeceğiz edeceğiz edeceğiz edeceğiz . . .
patrun hayırlı olsun topik...
[quote=athlon;424104]topik hayırlı olsun..hazır freeshoptan alışverişimi de yapmışken ,urusyadan önce bi yorum yapayım dedim patrom..ben de bu dalgayı 3 olarak sayıyor ama hala etiketleyemiyorum...
Lakin son 2 haftadır oluşan zigzaglar ve hacimsiz hareketler,pozum kısa iken (ki çok olmadı) parmaklarımı reverse için hep tetikte tuttu.asıl beni düşündüren zigzag bitimlerindeki terse hareketlerin de hacimsiz gerçekleşmesi...e bu da bende "daha bitmedim,niyetim var" düşüncesi oluşturuyor...
Velakin iki senaryom var,
ya günlüklerde bizi pis yedi ve finans dışı konjökturel bi gelişmeyle vahşi satım barlarıyla parayı basa basa tahtadan çıkaracak(öyle oyalanmadan patır patır)
ya da yukarılarda bir yerde artık hacimsiz olarak çıkışı sürdürecek,sonrası minimum 2 ay hacimsiz yatay bir piyasa ,sonrası tüm alımın %50 sine sarkış(gene hacimsiz),sonrası alımın % 22.8 ine çıtır bir ralli(hacim artmaya başlıyor),sonrası devasa hacimle 58.000(vob şimdiki aralık vadeye göre)altına veriş(ağustos gibi)...
ölmez sağ kalırsak izleyeceğiz,göreceğiz...dur bi viski sööliim,uçakta uyurum bari...
Hayırlı seanslar...[/quote]
busıness mı ? Cem yılmaz ın dediği gibi krema var mı krema ??? :)
Diğer topikte kaldı yükselirse 98.500-99.000 hedef ve çok güçlü direnç yazmıştım . Gerçi ben yazmasamda grafikte bakan gözler görebiliyor . Bugün 99.000 den sert geri geldi .
Sarı renk barlar para kazanmanın zor olduğu dönemleri gösterir . Mevcut hareketlerin güvenilmez olduğunu işaret eder . Dikkat ederseniz grafiklere barlar sarı iken gereksiz heyecana gerek olmadığı görülüyor .
Bazen kırmızya sonra tekrar sarıya , ya da bazen yeşile sonra tekrar sarıya geçebiliyor . Burada ufak tefek zarar olabilir . Aslında sistem ile beraber diğer indik takip edilse o da olmaz . Diyelim ki 1-2 ufak zarar oldu . Dikkat ederseniz zaten en fazla 1-2 yanlış sinyal sonra trend başlıyor . Kaybettiğinizden çok daha fazlasını kazanabilirsiniz .
Karşımıza yine çok sevimsiz bir durum çıkıyor . Nedir ?
Sabır ve disiplin . . . Bu ikisine sahipseniz çok para kazanırsınız .
Korku , şüphe ve inançsızlık bunları unutun . Kendine güvenen ve cool trader olmak gerekir . Bunları yapabilirseniz birgün sizde pala nın yılbaşı partisine davet edilebilirsiniz . . .+.
Ne demiştik ufak zaralarda korkmamak gerekir . Arkası daima büyük kardır ; ama yapabilene . . .
Bilhassa hatırlatmakta büyük fayda görüyorum . 87.500 den 98.000 lere yaptığımız tek zarar ödediğimiz komisyonlardı +.
Biraz sonra grafikleri atarım . . .
Şimdi böyle bir trendde sabırla oturmayı bilen bir trader pala bile şapka çıkartır .
Grafik 20 dakikalık 87.500 de al verdi ve hala alda .
En sevdiğim dakikalar 20 ve 30 . Ne çok kısa , ne çok uzun. Tam kararında . . .
87.500 23 Kasım 2012 Cuma başladı . Biz de yazmaya başladık . Dinleyenler veya sabırla denilenleri yapanlar bu grafikteki puanları aldılar .
Bence almadılar ; çünkü inanmadılar . Sadece forumlardaki korku dolu pala hikayelerine inanıyorlar . Elbette fazla cüretkar olmamak gerekir . PİYASA EN BÜYÜKTÜR . ELBETTE TIRSMAK GEREKİR . AMA BU BİZİ KORKUYA DEĞİL , TEMKİNLİ OLMAYA SEVK ETMELİDİR . BİZ PİYASA İLE SAVAŞMIYORUZ , YENEMEYİZ . SADECE DOST GEÇİNİP ONUNLA BERABER KOLKOLA YOLCULUK YAPIYORUZ . BAZEN DELİRİP AŞAĞI YUKARI ZIP ZIP ZIPLAMAYA BAŞLAYINCA KENARA ÇEKİLİP SAKİNLEŞMESİNİ BEKLİYORUZ . HER ZAMAN HERKES SAKİNLEŞİR . UYUMLU OLUR BİZDE UYUMLUYUZ VE PİYASAYA KARŞI SEVGİ DOLUYUZ :)
AZ ÖNCE NE DEDİK ? KORKU , ŞÜPHE VE İNANÇSIZLIK :(((
YAPAMIYORSUNUZ , ÇÜNKÜ YAPABİLECEĞİNİZE İNANMIYORSUNUZ . . .
Haftada en kötü 800-1000 puan yapılabilir bu piyasada . . .
Sinyaller istikrarlı . . .
80 bin 99 bin sadece üç al sat . Kim dayanabilir ???
82.500 - 89.500 (long) +7000
89.500 - 89.600 (short) -100
89.600 - 98.400 (long) +8.800 ( bugün kapanış değeri)
-yapılabiliyormuş .
-efendim marifet değil çok kolaydı .
-kim yaptı , kaç kişi yaptı ?
Tradıng budur . Hergün alıp satmak marifet değildir .
-benim çok paraya ihtiyacım var . Kısa vadede çok puan toplamam lazım . Gün içi al-satlar ile çok daha fazla kazanırım .
Yes baby . Kazanırsın . Ama çok iyi bir planın , iyi bir sistemin , sisteme uyma becerin , disiplinin , soğukkanlılığın kısacası profesyonelliğin olmalı . Ve tabii hep ekran başında olmalısın .
Istatistikler amatör yatırımcının aleyhinedir . Bu oyunun pozitif beklentisi vardır . Sık sık , küçük küçük karlar kazanarak para yapılır. Ama önce üstte yazılanlar gereklidir .
Sözün özü ; yatay da az usta bir sörfçü gibi dalgalrın üstünde kalmak ve trend başladığında sabırla oturmak . Eee bunu herkes biliyor , doğru . Ama bilmek ve yapmak çok farklı şeylerdir .
Ortalama bir oyuncu bunun tam tersini yapar . Yatayda bol bol çarpılır . Trendde de 1000-2000 puanı gördümü kenara çekilir . Sonra çaresizce devam eden yükselişi seyreder ve en sonunda çok çıktı bir düşüş kaçınılmaz deyip shortlamaya başlar . çıkış devam eder zararda bekler en sonunda dayanamayıp zararına çıkar ve sonra piyasa düşer :) trendin başında kazandıklarıda elinden gitmiş olur :(
Küçük küçük zararlar ; büyük büyük karlar . . .
Alttaki mor indiğe dikkat ediniz . Normalde fiat yükselirken yükselmesi gerekirdi . Ama o ne yapıyor , düşüyor .
Fiatlar hızla aşağı doğru çakılabilir . Falcılık yapmıyoruz , sadece analiz . Bu indik beklenti endeksi gibi aşağıyı gösteriyor . Asıl hareket diğer indikten sinyal geldiğinde olacak ve o yöne olacak . Anlatılmak istenen %51 aşağıya gelecek . (aslında % 100 de çaktırmayın :) )
yarınlarımızın, bugünden güzel olmasını dilerim...
[IMG]http://666kb.com/i/ca74ho4onzzgkkcny.jpg[/IMG]
selamun aleyküm hayırlı cumalar kardeşler