-
Sayın Okalsan'in gunluk endeks yorumu
Piyasa Analizi
Bugün biraz olsun dow endeksine bağlı olumlu bir piyasa izleyebildik şükürler olsun 63700 desteğinin altında geçirdiğimiz ilk seansın ardından bu direncin kırılmasıyla güzel bir hareket yakaladık diyebilirim… Güzel diyorum çünkü geçen günkü çöküş ardından bunu başarabilmek te önemliydi ve bunu başardık ve şimdilik sorun yok endekste… Biz kapanırken dow future larında 12100 değeri okunuyordu şu anda dow 12143 lerde ve gayet olumlu görünüyor o nedenle bu sabah ki açılışımızın da 64500 direnci üzerinde olacağını düşünüyorum… Bugün için yine her zaman ki gibi 65000 üzerinde tutunup tutunamayacağımız önemli olacaktır… 64000 değeri üzerinde tutunduğumuz sürece de yönümüz yukarı olacaktır… Bugün için fazla analize gerek yok sıkışmamız sürecek ve kafayı yukarıya kaldırmaya çalışacağız bundan emin olabildiğimiz an 65000 üstü kapanışları görmeye başladığımız anlar olacaktır…
Olur da endeks bunu başarırsa MB kararının etkileri piyasadan silinmiştir diyebiliriz… Bunun yanında Doların 1,5670 değeri altına gelmesi yönünü aşağıya çevirmesi endeks için itici güç olabilir…
-
[URL="http://www.borsamatik.com.tr/devami.asp?id=3949"]http://www.borsamatik.com.tr/devami.asp?id=3949[/URL]Sayın Baybars Sezen'in son yazısı: DOLAR KRİZİ BASLADİ
-
78650den FLAT
XBANK 135200+ olmadıkça alttan almak isterim LONG hisselerimi :)
2. Seans, ilk seansın açılışındaki boşluğu-133.770- doldurabilir belki.
-
78.250 FULL şortlarımı 77.700den kapattım :) Bin bereket.
Şimdi long belki de şort kollayacam acelem yok.
Ama günü şort bitirme ihtimalimi sıfıra yakın görüyorum.
-
77.700den LONG
XBANK'ın 132800 altına gitmesi ciddi zayıflık göstergesi olur bu dkdan sonr'a...
-
77.700 longlar 78.200den flate bağlandı :)
-
[B][COLOR=red]ACAR YATIRIM YORUM ÖZETİ[/COLOR][/B]
[IMG]http://img823.imageshack.us/img823/2537/imkb.gif[/IMG]
Endeks dünü 108 puanlık düşüş ile 64.247 seviyesinden 2.756 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Ekonomideki ısınma, kredi hacmindeki artış ve cari açığa önlem olması açısından artırılan zorunlu karşılıkların piyasalar üzerinde etkilerinin tamamen geçmesi zaman alabilir. ABD makro ekonomik verileri ve Euro Bölgesinde Portekiz ile tekrar gündeme gelen borç risklerine ilişkin tedirginlikler gündemin diğer önemli konu başlıkları. Piyasalar bu gelişmeye henüz tepki vermiş değil. Endekste çıkış hareketi korunuyor. Bu seviyenin üzerinde günlük bazda alımlar yapılabilir. 65000 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde günlük hisse pozisyonlarında satış yapılabilir. 65000 seviyesinin üzerinde ise daha üst direnç seviyeleri beklenebilir.
[B][COLOR=red]KİŞİSEL YORUM:[/COLOR][/B]
65 BİNİ geçemezsek 56 bin bizi tutarmı emin değilim :)
-
77.700DEN long
SL XBANK 132600
-
Bu nassıl piyasa kaldeşim 700den flatledim.
-
Komisyon parası çıkartmaya işlem yapıyos :( 625den long
-
Açtığım yerden flat üstüne bir de 450den cort... Vaziyet hayra alamet degil...
-
Gün ici yoğunluktan durup yasamadım. 77binden longa dondüm :) hayirlisi
-
[COLOR=black][FONT=Verdana]Acar Menkul Değerler Günlük Yorum Özeti[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][IMG]http://img200.imageshack.us/img200/2537/imkb.gif[/IMG] [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black]Endekste yaşanan geri çekilmelerde alımların gelmesi olumlu.Yeni beklenti bulmakta zorlanan piyasalar gündemin zorlaşması nedeniyle iyimserliğini korumakta zorlanıyor İlk destekler 63350-63000 seviyelerinde bulunuyor. Sonraki destek 62500 seviyesinde. İlk dirençler 64000-64400 seviyelerinde. Sonraki direnç ise 65000 seviyesinde. Çıkışın devamı ve düşüş trendinin kırılması için 65000 seviyesinin üzerinde kalınması önemli. Bu güç henüz oluşmuş değil. 64400-65000 seviyelerini geçemeyen çıkış denemelerinde günlük hisse pozisyonlarında satış yapılabilir. 62500 seviyesinin üzerinde kısa dönemli hisse pozisyonları korunabilir[/COLOR].
-
[quote=babazulu;347699]Gün ici yoğunluktan durup yasamadım. 77binden longa dondüm :) hayirlisi[/quote]
77.750den flat olup 77.500den long açtım bugün...Forumu zor takip ediyorum. Gerçi iphonedan 1 defa girince hep online oluyorum ama okuyamıyor yazamıyorum zaman olmuyor.
Bu notları kendime disiplin adına yazıyrum.;) Bazı güside arkadaşların kendimi bir .alt sandığımından burada poz yazdığım algılamasının gerçekle alası yok!üüü
-
Acar Yatırım Günsonu Yorumu
Çıkışın devamı ve düşüş trendinin kırılması için 65000 seviyesinin üzerinde kalınması önemli. Bu durumda endekste bir süredir oluşmaya başlayan çıkış formasyonlarından “Ters omuz baş omuz” formasyonu işlerlik kazanabilir. 65000 üzerinde verilecek sonraki dirençler 66000-66300 seviyelerinde bulunuyor.
-
Mart ayı Şubat düşüşüne tepki ile güsel başlamış olsa da 1 ay boyunca endeksin bu bölgede dar bantta sıkışması rahatsız edici. Bir süre öncesine kadar Endeks30 için 85 bin hedefinin anormal olmayacağını düşüşen ben, birikmenin uzun sürmesi ve dowdaki artışa yetersiz tepkiden dolayı artık endeks30 için 72bin ve altının da ihtimaller dahilinde olabileceğini düşünüyorum.
Bu tespitin yanısıra bugün ilk seansı max. %1 artı kapatsak bile 2. seans realizasyon gelme ihtimalini de yüksek görüyorum. Bu beklentime paralel poz değişikliğini de öğleden önce yapabilmeyi umuyorum.
-
:) Sanırım senaryo zaman olarak az sarkacak :) Ama genel senaryom bu çerçevede artık...Long devam 79bin beklerim kapatmak ve şort açmak için.:D Allah utandırmasın.
-
Forumun ustaları garibanı ziyaret etmiş :) Teşekkür ederim.
XBANK benim için poz değerlendirmedeki ana parametrem olmaya devam edecek. Köprü geçerken gösterge değiştirmenin anlamı yok :(
XBANK 131 bin üzerinde kaldıkça LONg tutmaya devam ederim. 133binin üzerinde kalabilirse 136-137bini bekleyebilirm trade için henüz net deği'l...
-
Günaydın,
XUMAL 93500+ (1.Seans) ve 93800+(2.Seans)
XBANK 130500+ (1.Seans) ve 131250+(2.Seans)
olduça long hisselerim :) için bence sorun yoktu'r...
-
HALKB 11.70+ olduğu sürece şelale türevi bir düşüş zor gib'i...
-
Zulu baba,
Önce bir miktar graşsak diyorum..hem o zaman derindne gelen dalga hesabı sonrasında daha güçlü ranarız...
-
[quote=Astatin;348357]Zulu baba,
Önce bir miktar graşsak diyorum..hem o zaman derindne gelen dalga hesabı sonrasında daha güçlü ranarız...[/quote]
Asti patron
miktarına bağlı az bir miktar kıraştıracaksan olur ama fazlası bozmasın ortamı :) Gerçi dışarda yağmur var emme kıraşacak kadar kötü havada yok
-
[quote=babazulu;348327]HALKB 11.70+ olduğu sürece şelale türevi bir düşüş zor gib'i...[/quote]
HALKB bu görüntüdeyken aşağı beklemek zo'r...
-
Bekleyen derviş 77.500 maliyetli longlarını 78.800den okuturmuş :)
Yoruldum az flat takılam ya da XMAL 96bin olursa şortingen yaparı'm...
-
[quote=babazulu;348487]Bekleyen derviş 77.500 maliyetli longlarını 78.800den okuturmuş :)
Yoruldum az flat takılam ya da XMAL 96bin olursa şortingen yaparı'm...[/quote]
ben o kadar bekleyemedim hocam 78150 longları kapattım bugün...pala ile ilişkimiz sinir yapmaya başlayacaktı neredeyse.dng hafta sonuna flat girebilirim.uyk
-
:) flat iyidir (no pain no gain) bende çok duramıyorum flatte ama gördüğüm profesyonel yatırımcı dönem dönem de flat takılabilmeli
Haftaya sanırım nereye gideceğimizi görmeye başlayacağı'z...
-
78.9XXden çort :) hissesi alıyorum acık...
-
79.0xxden de az daha cort hissesi
-
[quote=babazulu;348496]78.9XXden çort :) hissesi alıyorum acık...[/quote]
79100 şort..bakalım hayırlısı artık, kapanışa doğru tekrar flat olabiliriz
-
Xmal seans kapanışı 95800- olursa cort tutarım
-
Ancak 550-575den longa dondüm... Bu son harekete karsı müzmin çortcular dikkat etmeli on haftaki olası giras ihtimali kalkmış olabilir bakmak lazim
-
Kendime not. Bu son long-şort-long gel-giti anormal bir durum degil zira azalmışta olsa girasma ihtimali vardı. Gerçi bu ihtimale banka hisselerinin fiyatları eşlik etmiyordu. :( neyse ben artık ralli bekliyorum girasma ihtimalini beklemiyorum. Neyin rallisi :) malı satma rallisi.
Sonuc. Gunluk stratejiyi gun başlamadan duvara asmış olmalı trader ;(
-
[QUOTE=babazulu;348098]:) Sanırım senaryo zaman olarak az sarkacak :) Ama genel senaryom bu çerçevede artık...Long devam 79bin beklerim kapatmak ve şort açmak için.:D Allah utandırmasın.[/QUOTE]
Oha dediğimi neredeyse aynen yapmisim kendimi teprik ederim kardan vermisim ama olsun oyun stratejimi yazıp uygulamisim bu forum beni disipline edecek galiba ;)
-
[B][SIZE=2][URL="http://www.borsamatik.com.tr/devami.asp?id=3958"]BAYBARS SEZEN'in Son Yazısı: ALTIN HEDEF : 1500 DOLAR[/URL][/SIZE][/B]
-
[URL="http://www.voborsa.com/analizler/vob-analiz/donemsel-benzerlikten-sozetmistik"]Halojen Patronun Dönemsel Benzerlik konulu yazısı[/URL]
-
[B][I][COLOR=red][FONT=Consolas][SIZE=3]“Kendim için”[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][/B][URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?t=5918&page=7#_ftn1"][B][I][FONT=Consolas][B][FONT=Consolas][COLOR=#0066cc][1][/COLOR][/FONT][/B][/FONT][/I][/B][/URL][B][I][FONT=Consolas][SIZE=3] Haftalık Strateji[/SIZE][/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=Consolas][SIZE=3]Yabancı her yukarı atağı [COLOR=red]“şimdilik” [/COLOR]satış için fırsat görüyor. [/SIZE][/FONT][/I][/B]
[SIZE=3][B][I][FONT=Consolas]Pazartesi günü ilk seans %1’lik ralli bekliyorum [/FONT][/I][/B][B][I][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][/I][/B][B][I][FONT=Consolas] ama en geç Salı günü 2.seans Cuma günü geldiği yolun önemli bir bölümünü geri vermek üzere dönmüş olabilir. Geri dönmekten kastım graş başlangıcı değil kaldır indir hareketlerin devamı manasındadır.[/FONT][/I][/B][/SIZE]
[FONT=Consolas][SIZE=3][B][I]Pazartesi günü XU100 için 66300/66800 ISCTR için 5.02/5.04 ve VOB için ise 80500/81000 direnç olarak görüyorum. Bu bölgelerden uygun aralıkta [COLOR=red]şort[/COLOR] açmayı planlıyorum. [/I][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Consolas][SIZE=3][B][I]Buraları göremeden; [/I][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Consolas][SIZE=3][B][I]- ISCTR 1.Seans 4.92- olursa [COLOR=red]şort[/COLOR] açmayı,[/I][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Consolas][SIZE=3][B][I]- Ya da piyasa şok bir dönüş yaparsa eldeki [COLOR=blue]long[/COLOR]ları ISCTR 4.83+ oldukça tutarak ISCTR 5.00’a +-0.01/2 olduğunda [COLOR=red]şort[/COLOR] açmayı planlıyorum.[/I][/B][/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][B][I][FONT=Consolas]Ralli/Gıraş muhabbetine dönecek olursak Martta endekslerde oluşan fiyat grafiğinin bir ralli getirmesi açıkçası zor. Ancak gıraş da öyle hemen gelmez. Az daha kafasını oraya buraya çarpar ondan sonra olur mu olur bizi 70000e götürecekse dadından da yenmez [/FONT][/I][/B][B][I][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][/I][/B][/SIZE]
[URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?t=5918&page=7#_ftnref1"][FONT=Consolas][FONT=Consolas][COLOR=#0066cc][1][/COLOR][/FONT][/FONT][/URL][FONT=Consolas] Kendimi disipline etme adına haftalık ve günlük stratejimi gün başlamadan belirlemek ve uygulamak zorundayım [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Consolas] Ama bunlar bir garibanın kendini adam etme çalışmalarıdır. Zinhar kaale alınmaya [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Consolas] Ama hata görür de uyarmazsanız da hakkımı helal etmem ona göre ha…[/FONT]
-
Ergun Tortum'dan [URL="http://www.ekoseans.com/vob-yorum.asp?RefID=1784"]VOB analizi[/URL]
Erol Kutlu'dan [URL="http://twitpic.com/4fp6er"]VOB30 60M'da çanak tamamlama[/URL]
-
Dirençleri takır tukur geçiliyor. Trend takibi ve Stoploss yaparak trende ayak uydurmanın önemi ortada ;) Lakin ben yine de ortamı hiç beğemiyorum yoğunluktan absürt graflarımı ekleyemiyorum ama Kayahan'ın yakında kulakları çok çınlayaca'k...
-
-
İsc ile izliyorum kendimce piyasayı ama 5.20 ve altı kalıta zayifliktir