-
Ben bu ülkede ülkenin çeşitli etnik kökenli vatandaşlarını tanıyacak kadar zaman geçirdim,sanki bu ülkede bir kürtler bir de türkler varmış havası estiriliyor oysa gürcü,abaza gibi kafkas kökenli laz ,arap,ermeni ,rum gibi çeşitli etnik kökenden olup anadillerini muhafaza etmiş insanlarımız var ve eminim ki bu pkk belasını başımıza örenler onlara da bazı kürt kökenli vatandaşlarımıza yaptıkları cazip teklifleri götürmüşlerdir gel gör ki reddedilmişlerdir buna en bariz örnek karadeniz bölgemizdir ,yaşadımız coğrafyayı ve tarihini incelediğinizde ymek yediği çanağa sı.ma bakımından guinnesi kimselere kaptırmayan bir etnik köken bulursunuz meraklısı araştırabilir ,bunca kandan sonra bazılarına şirin bakacağımızı düşünenler aldanmaktadırlar keser döner sap döner gün gelir hesap döner kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz bu cürümün içinde olanlar büyüyen sessiz kini farkedemiyorlar gün gelir acı bir şekilde farkına varırlar ,7 den 77 ye renkli şirin bayrakları ile ağababalarının medyalarında salınımlarını seyrediyoruz şimdilik !!! Mesele o parti bu parti meselesi değildir dökülen kandır toprağa verilen gencecik fidanlarımızdır bunun unutulacağını sananlar bu milleti tanımıyor demektir ,Lütfen bu hassas konuda ileri geri konuşurken kendinizi evladını bu yolda yitirmiş ana ,babaların yerine bir koyup yazdıklarınızı öyle yazınız .
-
[quote=ares;277277]Lütfen bu hassas konuda ileri geri konuşurken kendinizi evladını bu yolda yitirmiş ana ,babaların yerine bir koyup yazdıklarınızı öyle yazınız .[/quote]
Sanırım ben tam anlatamadım. Şehit ailelerini de çok iyi anlıyorum, siz düşünün bakalım 1 ay önce istihbaratını verdiğiniz saldırıya, 10 gün önce yolcu ettiğiniz komşu bölüğün timi uğruyor ve 18 şehit veriyorsunuz, üstelik bir tanesinin yardım sesini ve son kelimelerini telsizden duyan sizsiniz. Sonra yanındakilere bakıtığında hepsinin gözleri şunu söylüyor bu istihbarata rağmen böyle tedbirsiz konvoy çıkarılır mı? Ben bunu bir değil iki defa yaşadım onun için şehit ailelerini çok iyi anlıyorum merak etmeyin. Onları anlamayanlar başkaları...
-
[quote=aslan;277276][COLOR=red]Bdp refarandumu boykot ederek evet denilmesinin önüne geçmeye çalışmıyor mu? yoksa benmi yanlış anlıyorum, evet çıkması bunların işine gelmiyor merak etmeyin.[/COLOR]
Silahlı kuvvetleri kimsenin yok etmeye çalıştığı yok , heron skandalı yazın aratın bakalım, Hantepe de 30 ayrı birim tarafından canlı izlenen 6 askerin şehit olduğu saldırı için ne yapılmış ve hala daha bir açıklama yok, atalarımız boşuna sukut ikrardandır dememiş. Askerin üst kademesi yaşta kendi arkadaşını atamak için sarfettiği çabanın 1/10'u terör için sarfetseydi ne terör kalırdı ne de bu kadar genç şehit olurdu. Herkes istiyorki hesap sorulmasın, canları ne istiyorsa onu yapsınlar. Siyasetle uğraşacaklarına asli vazifelerini yapsınlar önce. Bu ihmalleri ben 15 sene önce Tunceli de gördüm sadece iki saldırıda 36 askerimiz şehit oldu, o gün olan neyse bugün olan da odur, hesap sorulmadığı sürece devam eder.[/quote]
Referandum sonucu, geçerli oyların yarısının bir fazlası olarak hesap ediliyor. Dolayısıyla boykot yapıldığı zaman bir tarafın işine gelmiş olmuyor.
-
[quote=aslan;277278]Sanırım ben tam anlatamadım. Şehit ailelerini de çok iyi anlıyorum, siz düşünün bakalım 1 ay önce istihbaratını verdiğiniz saldırıya, 10 gün önce yolcu ettiğiniz komşu bölüğün timi uğruyor ve 18 şehit veriyorsunuz, üstelik bir tanesinin yardım sesini ve son kelimelerini telsizden duyan sizsiniz. Sonra yanındakilere bakıtığında hepsinin gözleri şunu söylüyor bu istihbarata rağmen böyle tedbirsiz konvoy çıkarılır mı? Ben bunu bir değil iki defa yaşadım onun için şehit ailelerini çok iyi anlıyorum merak etmeyin. Onları anlamayanlar başkaları...[/quote]
Ben üzerinde belli kriterlerde giysi taşıyor diye bir insana körü körüne saygı duyanlardan değilim belli bir zümrenin tellalı hiç değilim .Buradan bu vesile ile sesleniyorum kim ki bu şerefsizlere ima yolu ile olsa bile yardım ve yataklık işbirliği içerisinde ise lanetliyorum elime geçerlerse iş lanetle de kalmaz
-
askerlik gibi kritik mesleklerde,hatta tüm memurluklarda işini iyi yapan terfi alır,yapamayan kızağa cekilir...
kardeşim doktor..ona dedim ,mesela;acil servise başvuran 20 hastanın 10 tanesi enfeksiyon bulaşmasından dolayı ölse ne yaparlar..
yani o acildeki hemşireye,nöbetci doktora,servis şefine,başhekime nemi yaparlar...kazığa oturturlar...
peki..daha önce adı kötü olaylara karışmış,emniyet müdür yardımcısı ve ankara emn. müdürünü görevden alınmadımı...ne oldu polis teşkilatı çöktü mü..hayır...
lkemiz kocaman bir devlettir..şahısların gitmesiyle hiçbirşey olmaz...tayyip gitse başkası gelir..tüm generaller istifa etse yerine başkası gelir...
yazık...daglıcada istihbarat raporları var..aktütünde gündüz ortasında tam 8 saat mücadele sürdü..yardıma gelindimi..
peki hantepedeki,heronlardan canlı yayın....yazıklar olsun bu medyaya..ana basında haber yer almadı bile...
peki 7 askeri mayınlarımızla şehit eden komutan ne alemde..teröristi çoban san...dağda kekik toplayanı terörist de...
HANGİ ÇAGDAYIZ BİZ..BU MU BİZİM KRİTERİMİZ...
hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalı..işini yapan terfi alır..yapamayan görevden alınmalıdır...
-
artık yeter..
kurumları eleştirince vatan haini
açılım deyince kürtcü..
bu kadar sığ,basit safdil yakıştırmalar,atalarımızın sadece ekmek bulabildiği zamanlara ait demode durumlar..
-
[QUOTE=Astatin;277289]Referandum sonucu, geçerli oyların yarısının bir fazlası olarak hesap ediliyor. Dolayısıyla boykot yapıldığı zaman bir tarafın işine gelmiş olmuyor.[/QUOTE]
hayıra dolaylı destekdir...doğuda yaşayan bilir...halkı bilen hiçbir parti,oradaki halka ''hayır ''verin diyemez..
17.000 faili mechulu araştıran hakimleri sürgün eden HSYK yı,adam edecek pakete,kürtler normalde hayır demez..
bırakın onu...adamları partisi ikide bir kapanır...düşen maddeye bile evet demediler(parti kapatılmasını meclise bırakan madde)
artık bu konuda şüphem yok..ergenekon,hizbullah ve pkk ,baglantılı,rant ortaklığı olan örgütlerdir...
-
[QUOTE=jerfin;277273]siyasi tartışmalardan hoşlanmadığım halde kurduğun bu cümleden dolayı tutamadım kendimi abka..
bizler kürtleri inkar etmedik.. kürtler, Türklüğü, Türk vatandaşlığını inkar ettiler..
onlar ne demokrasi istiyorlar, ne de aş,ekmek.. toprak istiyor onlar.. referandumda 'evet' oylarınızla verin onlara istedikleri kadar demokrasiyi(ne de olsa tam demokrasiye hazır bir milletiz !!!), verin hükümete tüm ipleri.. ve sonra da şu an yok etmeye çalıştığınız silahlı kuvvetler'e gelin kurtarın bizi deyin..
eğer bu kadar Türk, koyu milliyetçi olduysa buna sebep yıllardır dökülen terör kanıdır.. şehitlerimizin kanıdır.. bu milliyetçiliği Türkler değil, kürtler yarattı.. bunu göremeyen bir insan Türk'üm demesin..[/QUOTE]
osmanlıda ümmet esastı..ümmeti oluşturan 3 kavram vardı..etrak(türkler),ekrat(kürtler),araplar...bunlar asli unsurdu..askerlik yapar ,vergi verirlerdi...
ama 1920 den sonra bu anlayış terkedilip,türkcülük esas kılındı..
kürtce yasaklandı..kürt olmak hakirlik sebebi oldu..
öyleki eşşeğe kürtce deh dediği için ceza alanlar var..resmi tarihte..
ismet inönünün resmi kalkınma hadisesine bakın..
kürt köylerine okul yaplımaması,geliştirilmemesi vs..bunlar hepsi resmi yazılar...
[COLOR="Blue"]hazar gölü saçmalığı utanç belgesidir..biz hazarın kuzeyinden,onlar güneyinden gelmişler..kart kurt olmuş..bunu idda etmek halkımız zeka seviyesine hakarettir..böyle bir saçmalıkla dünya kamuoyuna kimse bizi rezil etmemeli..[/COLOR]
1.000 yıldır birlikte kader birliği ettik..osamanlının -kurtuluş savasının tüm savaşlarında beraberdik..hiçbir problem olmadan .ama şunu itiraf edeyim..bizleri daha önce kardeş yapan 'din kardeşliğiydi''..bunu kaldırıp yerine ırkcılık koyarsanız,işte o zaman başkasınında kendi etnik yapısında faşizmine sebep olusunuz..
ziya gökalp ,kızıl elmanın simgesi..tükcülük akımının baş temsilcisi..ama kendisi diyarbakırlı kürt..
demişler,sen diyarbakırlı iken nasıl türkcülük akımın bayraktarlığını yaparsın..demiş,komşumun kapısını çalıyorum ki,
kendi evimdekiler gürültüyle uyansın...yani türkcülüğe karşı,kürtcülük uyansın...
...bakın dillere..[B]türkce son eklemelidir ...kürtce baştan eklemelidir[/B]..(bu özellik dillerin en karakteristik alameti farikasıdır)tek kelime benzerlik yok.KOMŞU dillerde etkilenme olur..mesela türkcedeki kelimelerin %10-20 u arapcadır..mesela;kalem ,kitap,defter vs.vs...
1991 de bulgaristandan gelen utanc treni vardı..ne diyorduk...efendim elin bulgarı türkceyi yasakladı,isimleri değiştirdi...
peki ilk yıllarda biz ne yaptık...
uygulanılan bu politiklara pkk yı dogurdu...
okumak lazım..analitik lazım..değişik açıdan bakmak lazım..
rasyonel toplum olmak lazım..her şeyimizle yüzleşmek lazım..
-
[quote=Astatin;277289]Referandum sonucu, geçerli oyların yarısının bir fazlası olarak hesap ediliyor. Dolayısıyla boykot yapıldığı zaman bir tarafın işine gelmiş olmuyor.[/quote]
Astatin bunun matematiksel olarak nasıl etkileyeceğini buradaki herkesden iyi sen açıklarsın. ;)
-
Topik Anayasa Paketi ile ilgiliydi ama rayından çıkarıldı..O zaman hazır raydan çıkmışken şu yanıtları da verelim..
-Ankara Emniyet Müdürü örneği marjinal bir örnektir. Onun harcanma nedeninin cemaat ile Milli Görüşçüler arasındaki güç mücadelesi olduğu her yerde yzıyor..
- Bu "yargıdan kaçma" konusunda, aslında Cumhuriyetle problemi olanlar TSK nın hataları üzerinden Cumhuriyetin tüm değerlerine saldırıyorlar.. Bu o kadar iki yüzlü yapılıyor ki izleyenin midesi bulanıyor. Manzara şu;
SOn zamanlarda görüldüğü üzere, özel yetkili mahkemeler emekli yada görevli askerleri generaller dahil rahatlıkla sorguluyor tutukluyor v.b.
Ama bu kadar "elitler","ayrıcalıklı paşalar", "vesayet", "oligarşi" muhabbeti yapan adamlar şunları neden açıklayamıyor. Hakkında yolsuzluk, görevi savsaklama, zimmet v.b. yüzlerce dosya düzenlenmiş olan bürokratlar için amirleri olan bakanlar acaba neden soruşturma açılmasına bile izin vermiyor????????? Mecliste gelen yüzlerce fezleke neden işleme konulmuyor????????????? Milletvekililerin dokunulmazlılarının adi suçları kapsamaması şeklindeki basit değişiklik nile neden bloke ediliyor????????
İkiyüzlülük şurda; Özel yetkili mahkemeler, bir devlet memurunu içeri almak için amirinden izin almak zorunda değil. Ama diğer mahkemeler almak zorunda..Oh ne güzel iş...Konu muhalifler veya askerler olunca YARGI önüde herkes eşit olsun, ama konu hırsızlık ve üçkağat yapan yandaşlar olunca soruşturma izni vermem..oohh ne güzel...
Şimdi lafı hiç dolandırmadan ve ideolojik saçmalıklarla bulandırmadan net yanıt versin biri bu ikiyüzlülüğe?? Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu bakanlık müfettişlerinin raporları ile sabit emniyet müdürleri daire başkanları şu anda ne yapıyor, nerde görevdeler..hadi bakalım demokrat ve eşitlikçi arkadaşlardan yanıt bekliyorum...
-
[quote=aslan;277398]Astatin bunun matematiksel olarak nasıl etkileyeceğini buradaki herkesden iyi sen açıklarsın. ;)[/quote]
Matematiksel olarak yukarıda açıkladım zaten... Onun dışında manipüle edilmiş bir matematikden bahsediliyorsa onu bilmem...
Ha şu ayrı; bence BDP ne kadar boykot kararı alırsa alsın, Gdoğu ve Doğu illerinden blok olarak evet çıkacak.
Bir de bu kadar demokrat olduğunu iddia eden çevreler, neden boykotcuların tercihlerine saygı göstermiyorlar :)
-
Bu kadar gerizekalılık da fazla !!!
11 kişi var diyelim 5 i evet diyor 4 ü hayır 2 si de ben boykot edecem katılmayacam diyor. Yuh artık bunun hesabını yapmak bu kadar zor mu ? Burdan [B]5-4 EVET[/B] ÇIKAR...
[B] o boykot edenler hayır dese 6-5 ye hayır çıkacak. Ama ben katılmıyorum diyor o yüzden 5-4 evet çıkar. [/B]
11 kişi var diyelim 5 i hayır diyor 4 ü evet 2 si de ben boykot edecem katılmayacam diyor. [B]Burdan HAYIR ÇIKAR...[/B]
Nasıl bir hesapsızlıktır sizinki, bdp yi chp ve mhp yanındaymış gibi göstermemek için aklınızca oyunlar yapıyorsunuz yuh diyorum. BDP akıllı tabi AKp ile tartıştı durdu şimdi direk olarak evet diyemiyor ama ben katılmayacağım diyor. [B]Katılmadığında ise kim fazlaysa ona yarar.[/B] Hayırcılar evetçilerden fazla ise hayırcılara yarar, [B]ama evetçiler izin söyleminize göre fazla olduğuna göre o zaman bdp nin boykotu evetçilere yarar.[/B] Anlatın bakalım dolaylı olarak BDP hayırcılara nasıl destek veriyormuş biz de öğrenelim...
Yıllarca YÖK e küfür et, yökle ilgili tek madde koyma anayasaya. 12 eylül cuntacılarında hesap sorulsun de, oralı da olmalı. Hatta kenan evrenle başbaşa köşkte yemekler ye. Sonra ben demokrasi getircem, hukuk getircem. Tutuklu sayısı hükümlü sayısının 2 katı olmuş beyler, ne demokrasisi ne hukuku...
Bu topiğe de son yazışım. Milliyetçilik gereksiz, ulus devlet olmamalı diyen adamlarla aynı yere yazmam. Yazarsam artık ağzımdan ne çıkacağını bilemem...
Not: Borsa sonuçtur, ekonomi süper borsa zirvede lafına artık diyecek bişey bulamıyorum. Bari ekonomiden anlamıyorsun saçmalama.. Borsa ne zamandan beri sonuç olmuş?? Beklentiler, balonlar mı oluşturur borsayı yoksa gerçekler mi? 2007 de dow taihi zirvesindeyken ABD ve dünya ekonomisi en kötü dönemindeydi bu mu sonuç :D Ya da 2000 de borsa bir yılda 2000 den 20.000 e çıktığında ekonomi süperdi öyle mi sonuç olduğuna göre... O zaman bileyükseliş tabana yayılmıştı tüm hisseler artmıştı şimdi oyle mi 3-5 banka hissesiyle buraya geldik bunu herkes biliyor. Reel sektör kağıtları hala aynı yerlerde.
MB bankası faizi ile bankaların uyguladığı faiz arasında nerdeyse %100 fark var (%8-%16), hiperenflasyon dönemlerinde bile böyle olmamıştı. Bankalar tarihlerindeki en yüksek karları yazıyor, düşük kur politikisaı nedeniyle ithalat hortlamış, üretime dayalı model yerine ithalata dayalı modele geçilmiş. Eskiden 10 işçi çalıştırıp 3 lira kadan edenler, üretimi durdurmuş ithalata başlamaış işçileri çıkarmış şimdi 10 lira kar ediyor. Zenginle fakir arasındaki uçurum arttıkça artıyor. Neyse ya kendimi neden yoruyorum... Ne yazsam boş şimdi işsizlik tarihi boyutta derim, tutar gelir bana norveçte de işsizlik var efendim ispanyada da işsizlik var der ben daha fazla sinirlenirim. Gelişmiş olan ülkeyle gelişmekte olan ülkeleri işsizlik oranıyla kıyaslayacak kadar cahillikler diz boyu...
Son sözüm : Birazcık saygı lütfen, birazcık saygı. En başta belirttiğim aşağılamalar olmasa bunların hiçbirini yazmayacaktım. Yok hayır diyenler tarih bilmiyor falan....
-
[quote=enorton;277457]Bu kadar gerizekalılık da fazla !!!
[/quote]
Önce siz insanlara hakaret etmemeyi öğrenin, burası herkese açık bir konu rahatsızlık duyuyorsanız yazmazsınız olur biter, bakın bakalım sizden başka hakaret eden var mı? Önce başkasının fikrine tahammül etmeyi öğrenin.
-
[QUOTE=aslan;277464]Önce siz insanlara hakaret etmemeyi öğrenin, burası herkese açık bir konu rahatsızlık duyuyorsanız yazmazsınız olur biter, bakın bakalım sizden başka hakaret eden var mı? Önce[B] başkasının fikrine [/B]tahammül etmeyi öğrenin.[/QUOTE]
2+2 =4 tür heryerde 4 tür ama birileri çıkıp ısrarla hayır 4 değil 5 derse bu o kişinin [B]fikri değildir [/B]cahilliğidir. Ancak ısrarla tekrarlıyorsa o zaman bunun adı gerizekalılıktır. Hakaret yok tespit var dikkatinizi çekerim ;) İspat edin BDP lilerin boykotunun Hayırcılara yaradığını ben de sözümü geri alayım. Eğer ispat edemezseniz laf yerini bulmuş demektir... İspat eden olursa (matematik yetmez, başka bir yöntemle olur heralde) lafımı geri almak için yazarım, bundan sonra bu topiğe yazmam. Herkesin bardağı dolu, kendimizi yoruyoruz.
[B] İsyanım sadece gerçeklerin çarpıtılmasına...[/B]
-
[QUOTE=enorton;277482]2+2 =4 tür heryerde 4 tür ama birileri çıkıp ısrarla hayır 4 değil 5 derse bu o kişinin [B]fikri değildir [/B]cahilliğidir. Ancak ısrarla tekrarlıyorsa o zaman bunun adı gerizekalılıktır. Hakaret yok tespit var dikkatinizi çekerim ;) İspat edin BDP lilerin boykotunun Hayırcılara yaradığını ben de sözümü geri alayım. Eğer ispat edemezseniz laf yerini bulmuş demektir... İspat eden olursa (matematik yetmez, başka bir yöntemle olur heralde) lafımı geri almak için yazarım, bundan sonra bu topiğe yazmam. Herkesin bardağı dolu, kendimizi yoruyoruz.
[B] İsyanım sadece gerçeklerin çarpıtılmasına...[/B][/QUOTE]
kudurmuşsun enorton.(hakarete mazhar olan fikirlerin çogu benim tarafımdan dillendirildi) .işte faşizm dediğim bu..gözü kan dolar..elinden gelse herkesi keser..
bdp nin boykotu hayırcılara yarar...
kürtleri tanıyan var mı..doguda görev yapan..onlara asla sandığa gidin ,ama hayır deyin diyemezsin...bu oranın HAVASINA,YARATILIŞINA AYKIRI..
diyarbakır cezaevi hala hatıralarda..oradaki halk ergenekondan,faşist militanların (özel hareket) yaptığı faili mechullerden neler çekti..
kiminin babası,kiminin abisi öldürülmüş..
faili mechulleri,faşizmin taraf olduğu ''hayırcılar'' cephesine onlar asla taraf olmaz..
bdp bunu bildiği için ,işi makyajladı,boykot dedi....
-
ulus devlet ne demek..abd,rusya,ingiltere,hindistan ulus devlet mi...
ulus devlet olmayan bölünüyor mu...
ulusa elbette itirazım olmaz..ama ulus olacagız diye heterojen toplumu tek sınıfa indirip,değişik kökenleri inkar ettik..kültürleri saymadık...
sonuç
işte pkk terörü ve 30.000 şehit..
-
terör falan demeyin..
1999 da kanunlarda idam varmıydı vardı...
hükümet kimdi şimdiki,statükocu cephe..madem öyle neden asmadınız apoyu..yemedi..
ondan sonra hamurdana ,somurtana urgan atıp,[COLOR="Red"]al as [/COLOR]demek salaklıgını gösterilir..
[COLOR="Red"]şahsen aponun zamanında asılmasını isteyen birisi olarak,bu kararı her zaman desteklerim..saddamı astıda ne oldu...en fazla 30 gün hareketli gündem olurdu...[/COLOR]ama madem kanunlar hazırken yapamadın.....terör falan deme..
tüm samimiyetimle söylüyorum..
başa hangi hükümet gelirse gelsin..ama faşist parti gelmesin..bu ülke 1995 leri arar...
-
nedir ekonomi..
borsa saçmalık dersiniz..
fazi işe yaramaz..
enflasyon hikaye..
ev,araba,pc talep patlaması şov dersin.
işsizlik 2 puan inmiş..abd yle aynı..
bankalar kar rekoru kırar..
ne peki..................bilen anlatsın..
bana vizyonsuz açlık falan demeyin..
heryerde,herzaman olur..
abd de çadırlara bakarak (morgate magdurları) abd berbat mı diyeceğiz...
-
[quote=abka;277493]ulus devlet ne demek..abd,rusya,ingiltere,hindistan ulus devlet mi...
ulus devlet olmayan bölünüyor mu...
ulusa elbette itirazım olmaz..ama ulus olacagız diye heterojen toplumu tek sınıfa indirip,değişik kökenleri inkar ettik..kültürleri saymadık...
sonuç
işte pkk terörü ve 30.000 şehit..[/quote]
biz kürtlere baskı yaptık dillerini konuşturmadık işte pkk kargaları çağırın ::::::
hazır suçluyu da bulmuşken sürelim bunları geldikleri altaylara :)
sn abka beni güldürdünüz Allah da sizi güldürsün :)
-
[QUOTE=ares;277503]biz kürtlere baskı yaptık dillerini konuşturmadık işte pkk kargaları çağırın ::::::
hazır suçluyu da bulmuşken sürelim bunları geldikleri altaylara :)
sn abka beni güldürdünüz Allah da sizi güldürsün :)[/QUOTE]
KOmik olan ne..
70 yıldır,tüm kültürel hakları yasaktı..dili konuşmak yasak..
isim takmak yasak..illerin ismi değişti..
ismet inonü zamanındaki iç yazışmalar delildir..bu bölgelerin gelişmemesi için özel çaba var..
sonuç,kürt milliyetciliği doğdu..pkk ile askeri mücadele mutlaka lazım..ama heronları seyrederek değil..
ama halkı pkk ya itmemek için açılım şart..
tek devlet,tek resmi dil - bayrak elbette tartışılmaz..
-
[quote=abka;277521]KOmik olan ne..
70 yıldır,tüm kültürel hakları yasaktı..dili konuşmak yasak..
isim takmak yasak..illerin ismi değişti..
ismet inonü zamanındaki iç yazışmalar delildir..bu bölgelerin gelişmemesi için özel çaba var..
sonuç,kürt milliyetciliği doğdu..pkk ile askeri mücadele mutlaka lazım..ama heronları seyrederek değil..
ama halkı pkk ya itmemek için açılım şart..
tek devlet,tek resmi dil - bayrak elbette tartışılmaz..[/quote]
sn abka sen hindistanda filam mı yaşıyon kürtçe konuşmak yasak askerliğimde 4 kürt kökenliye sag sol su ekmek gibi kelimeleri bizzat kendim öğrettim belki de ben hindistanda yaşıyom ülkeleri karıştırdım :) gelişmemeleri için baskılar benim bizzat tanıdığım kürt kökenli bir arkadaşın
4 tane köyü var arsa değil efendi ,asimilasyon olan ülkede adamı üniversiteye gönderirler ama ayak işleri bölümüne dön de etrafına bir bak derim
hakkatten çok komiksin :)
ismet inönü 70 lerde öldü bayaa bi jeton geç düşmüş heriflerde pkk kurmak için :)
ha doğru fransada 8 resmi dil var bizde niye yok demiii :)
fikirlerine saygım vardır ama bunlar fikir değil yoğurta pekmez diyosun :)
-
Alıntı:
[B]abka[/B] Nickli Üyeden Alıntı [URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=275818#post275818"][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I]kesinlikle evet....
--ombusnmanlık yasası harika bir maddedir..birey ile devlet karşı karşıya gelince ,araya hakem olarak girer sorunu çözer..[COLOR=red]Önemsiz[/COLOR]
--sivil artık savaş dışında askeri mahkemede yargılanamayacak..mükemmel..[COLOR=red]Güzel[/COLOR]
trafikte ,askeri muzaaf biriyle tartışıp davalık olsanız,yandınız..ama artık bu yok olacak..yok askeri mahkeme,yok uzlaşı mahkemesi v. yok artık..
--ergenekon savcılarını güz kararnamesiyle sürgüne göndermek istyen hsyk ,daha çogulcu olacak..artık bu hsyk faiili mechulleri araştıran hakimleri katakulleye getiremiyecek..ferhat sarıkaya görevine dönecek[COLOR=red]..Evet daha çoğulcu olacak ama Hükümetin seçtiği çoğunlukla..[/COLOR]
-cocuklar ve kadınlar için öncelik olacak..[COLOR=red]Güzel ama içi doldurulmamş maddenin..poz. ayrımcılık çok soyut ilkelere bağlanmış..belliki kadınların evet lerini çekmek için konmuş bir makyaj madde[/COLOR]
--12 eylülü yapanları koruyan yasa kalkacak..--[COLOR=red]Bu tamamen yalan. 12 Eylül 2010 da, 30 yıl dolduğu için kimseyi yargılayamayacaklar..Bundan 6 ay önce, 12 eylülcüler yargılansın şeklinde açık metni bulunan bir değişiklik paketi AKP nin oyları ile red edilmişti.[/COLOR]
-yaş da atılan askerler hukukta hakkını arayacak.... [COLOR=red]Arayabilse güzel olurdu ama bu değişikliğin arkası da hukuken çok dolu değil. AİHM, tüm tasfiyeler için disiplin suçunu gösterir somut deliller olduğundan başvuruları red etti bu konuda[/COLOR]
--memurlara toplu sözleşme olacak...[COLOR=red]Bu külli yanlış. Lafta var. Ancak uzlaşma olmazsa konu uzlaşma kuruluna gidecek ve uzlaşma kurulunun kararı kesin olacak yani yargı yolu kapalı olacak. Hemde uzlaşma kurulunun çoğunluk üyelerini hükümet atıyor..Herşeey yargı yolu açık olsun diyen AKP buna yargı yolunu neden kapatmış APKE sence..[/COLOR]
bunlardan dolayı EVETTTTTTTTTTTT
hatta oranda yazayım %60 evet......... %40 hayır
-[/I]
Maddeler 3 grupta
- Güzel ve kabul edilebilir olanlar
- Güzel görünen ancak pratikte hiç bir anlamı olmayacak makyaj amaçlı maddeler
-Hukuk devletinin köküne kibrit suyu dökecek maddeler..
Tekrar edeyim. Niyet iyi olsaydı her madde ayrı ayrı oylamaya sunulurdu. Yani şimdi mesela kadınlara pozitif ayrımcılık yapılabilmesi için, yargı nın yürütme tarafından ele geçirilmesine razı mı olmalıyım? Hangi mantık 28 ayrı soruya tek cevap verilmesinin istenmesini açıklayabilir....Açıklar da onun adı mantık olmaz...
Okuyalım..Okuyalım...Okuyalım...
[quote=Astatin;277406]Topik Anayasa Paketi ile ilgiliydi ama rayından çıkarıldı..O zaman hazır raydan çıkmışken şu yanıtları da verelim..
-Ankara Emniyet Müdürü örneği marjinal bir örnektir. Onun harcanma nedeninin cemaat ile Milli Görüşçüler arasındaki güç mücadelesi olduğu her yerde yzıyor..
- Bu "yargıdan kaçma" konusunda, aslında Cumhuriyetle problemi olanlar TSK nın hataları üzerinden Cumhuriyetin tüm değerlerine saldırıyorlar.. Bu o kadar iki yüzlü yapılıyor ki izleyenin midesi bulanıyor. Manzara şu;
SOn zamanlarda görüldüğü üzere, özel yetkili mahkemeler emekli yada görevli askerleri generaller dahil rahatlıkla sorguluyor tutukluyor v.b.
Ama bu kadar "elitler","ayrıcalıklı paşalar", "vesayet", "oligarşi" muhabbeti yapan adamlar şunları neden açıklayamıyor. Hakkında yolsuzluk, görevi savsaklama, zimmet v.b. yüzlerce dosya düzenlenmiş olan bürokratlar için amirleri olan bakanlar acaba neden soruşturma açılmasına bile izin vermiyor????????? Mecliste gelen yüzlerce fezleke neden işleme konulmuyor????????????? Milletvekililerin dokunulmazlılarının adi suçları kapsamaması şeklindeki basit değişiklik nile neden bloke ediliyor????????
İkiyüzlülük şurda; Özel yetkili mahkemeler, bir devlet memurunu içeri almak için amirinden izin almak zorunda değil. Ama diğer mahkemeler almak zorunda..Oh ne güzel iş...[COLOR=red]Konu muhalifler veya askerler olunca YARGI önüde herkes eşit olsun, ama konu hırsızlık ve üçkağat yapan yandaşlar olunca soruşturma izni vermem..oohh ne güzel[/COLOR]...
Şimdi lafı hiç dolandırmadan ve ideolojik saçmalıklarla bulandırmadan net yanıt versin biri bu ikiyüzlülüğe?? Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu bakanlık müfettişlerinin raporları ile sabit emniyet müdürleri daire başkanları şu anda ne yapıyor, nerde görevdeler..[COLOR=red]hadi bakalım demokrat ve eşitlikçi arkadaşlardan yanıt bekliyorum[/COLOR]...[/quote]
-Yukarıdaki ilk mesajımda belirtttiğim ve topiğin konusu ile de ilgili maddelere yanıt var mı?
-Topiğin rayından çıkarılması vesilesiyle yazdığım ikinci mesajdaki sorulara yanıt var mı?
Bunlara bizi de aydınlatacak bir yanıt varsa öğrenmek isteriz.
Ama klişe cümleler, gizlenen gerçek niyetler, ideolojik ve somut hiçbir dayanağı olmayan sloganlar v.b. ile devam edilecekse Hellim den rica edeyim, topiği silelim...
-
[QUOTE=ares;277531]sn abka sen hindistanda filam mı yaşıyon kürtçe konuşmak yasak askerliğimde 4 kürt kökenliye sag sol su ekmek gibi kelimeleri bizzat kendim öğrettim belki de ben hindistanda yaşıyom ülkeleri karıştırdım :) gelişmemeleri için baskılar benim bizzat tanıdığım kürt kökenli bir arkadaşın
4 tane köyü var arsa değil efendi ,asimilasyon olan ülkede adamı üniversiteye gönderirler ama ayak işleri bölümüne dön de etrafına bir bak derim
hakkatten çok komiksin :)
ismet inönü 70 lerde öldü bayaa bi jeton geç düşmüş heriflerde pkk kurmak için :)[/QUOTE]
şimdiyi konuşmayalım..
kürtce konuştuğu için ceza yiyen çok vatandaş var..resmi kayıtlarda..
1992 de kürtce sarkı yasaktı..
1999 da ahmet kaya kürtce sarkı dediği için linç edildi..
mahkum,annesiyle konuşamazdı..aneside türkce bilmiyor..
mesela tunceli,diyarbakır,elazığ isimler değişmiştir..halk hala eski isimleri kullanır..
yaşınız 18 falansa ve son 4 yılı aktif hatırlıyorsanız,sende haklısın..
şimdiye bakma......
-
neyse konuşulan konuşuldu[B]..cevap hakkı gerekmedikce [/B]benden bu kadar..
-
[quote=abka;277536]şimdiyi konuşmayalım..
kürtce konuştuğu için ceza yiyen çok vatandaş var..resmi kayıtlarda..
1992 de kürtce sarkı yasaktı..
1999 da ahmet kaya kürtce sarkı dediği için linç edildi..
mahkum,annesiyle konuşamazdı..aneside türkce bilmiyor..
mesela tunceli,diyarbakır,elazığ isimler değişmiştir..halk hala eski isimleri kullanır..
yaşınız 18 falansa ve son 4 yılı aktif hatırlıyorsanız,sende haklısın..
şimdiye bakma......[/quote]
evet yaşım 18 kürtlere ekmek su öğretirken de yıl 1981 idi ne yaparsın gençlik :)
sen haklısın ben bu ülkede değilim dışardan böyle gözüküyo :)
-
[url]http://www.milliyet.com.tr/du-nun-referandum-anketinden-evet-cikti/siyaset/sondakika/10.08.2010/1274749/default.htm[/url]
oradaki halk evetci...ama bdp denilen teröristlerin arka bahcesi bunun farkında...
bu son olsun..daha öncekileri tamamladığı için..
bdp denilen adamlarla -halkı ayırmak lazım
-
siyasla anlamda doğuda iki güç vardır biri akp diğeri bdp dir. bu hep böleydi sadece isimler değişikti daha önce refah partisi öncesinde özalın anapı vss chp yada shp ancak ve ancak kürt siyasal harketi ile ortak seçime girdiklerinde oy toplayabilmişlerdir.. bu iki güç arasında bölge halkı bölünmüştür şu an akp önemli bi rakiptir ve bdp yada dehap her neyse olmassa insanların yöneleceği parti konumundadır. bu yüzdendirki mahalli seçimlerde bdp üstünlüğü ile geçilmiş olmasına rağmen genel seçimlerde yüzde 10 barajınının bilincinde olan bölge halkı bdp ye yeteceği kadr oy verdikten sonra akpyi tavan yaptırmıştır... yada son belediye seçimlerinde bdp iyi oylar almasına rağmen ve biçok belediye kazanamsına rağmen bi çok yerde il genel meclis seçimlerinde akp bdp yi yakalamış hatta geçmiştir.. bu bölge halkının akp ve bdp arasında nasıl bi ikilemde kaldının göstergesidir.. bdp nin boykot çağrısı aşırı uç marjinal kimseler hariç bölge halkının pekte rağbet etmeyeceği bi duruştur.. o yüzden kesinlikle boykot evet oylarına yansıyacaktır bdp hayır demeyi göze alamamıştır onun yerine iktidara muhalif duruş sergilemiş aynı zamanda bölge halkının evet demesininde karşısında bulunmak istememiştir.. bir yandan bölge halkının karşısında bulunmamak diğer yandan siyasal anlamda ikitdara sölemde dik ve ters bi tavır sergileyerek etkinliğini koruma yada yıprtamama çabası içerisindedir.. kanaatimce boykot sölemi ile çok güzel bi siyasi manevra alanı yakalamıştır.. ve yine bana göre (tabikide yanılıyor olbilirim) boykot demenin anlamı evet demektir...
son bi örnek, 2002 de iptal edilen siirt seçimlerinde ozmanki ismiyle dehap boykot etmişti sonuç %84 oy oranıyla Erdoğan milletvekili olmuştu..normal şartlarda bdpinin olduğu bi seçimde ak partinin böle bi oy oranının o bölgede yakalaması imkansız ama bdpnin olmadığı yerdeki görüntü bence oldukça açıkkk..
-
yahu şu 12 eylül darbe anayasasından en solcusundan en elitine kadar herkes yakınır dururdu. ama değiştirmek için kolunu bile kımıldatmadılar sürekli korktular. akp buna cesaret edip millete götürmeye karar vermiştir. ağalar bunun neresi dayatma bu ne tahammülsüzlüktür bu ne tutarsızlıktır.
EVET ULAN EVET hatta evette yetmez NEVET ULAN!!!!!!!!
sapına kadar nevet
-
[quote=kitaro;278208]yahu şu 12 eylül darbe anayasasından en solcusundan en elitine kadar herkes yakınır dururdu. ama değiştirmek için kolunu bile kımıldatmadılar sürekli korktular. akp buna cesaret edip millete götürmeye karar vermiştir. ağalar bunun neresi dayatma bu ne tahammülsüzlüktür bu ne tutarsızlıktır.
EVET ULAN EVET hatta evette yetmez NEVET ULAN!!!!!!!!
sapına kadar nevet[/quote]
30 yıl önceki anayasayı gösterip,yeni yapılanlarıi unuturmak revamıdır ki.
-
[quote=belhal;278218]30 yıl önceki anayasayı gösterip,yeni yapılanlarıi unuturmak revamıdır ki.[/quote]
ne diyosun anlamadım açık konuş bak ben açık seçik yazdım sende açık yaz yeni yapılanları.
ben anlamam reva meva gibi kelimelerden. spesifik olarak yaz bence akpnin ne gibi zulümler yaptığını.