Trend-Yatay Hareket Analizi
Prechter iyi bir trader olmanın 5 koşulunu sayarken ,biri de şöyle:
-Büyük karları kabul edebilin....:)))
Bu şu demek ;büyük karları almak isteyin,alabileceğinizi düşünün....
Bunun için ne yapmalı,tabi ki trendde oturmalı...:)
Raschke ise ;trade' i açmanın önemli olmadığını ,trade' i takip etmenin önemli olduğunu söylüyor..Burada trade ile kastedilen ,yatay hareket kazandırmadığına göre trend hareketi olmalı...
[B]Şu halde büyük karları almak ve trade'i takip etmek doğrudan= trendi takip etmek[/B]
Trendin en kv li biçimi ise biz daytrader ların kullandığı güniçi trend parçacıkları...
bunları nasıl yakalarız?
İşte bunun için bir sistem geliştirdim;ismi :
[B]Daytrade Trend Finder (=DTF)[/B]
aşağıda bu sistemle ilgili detayları vereceğim....:)
Trend-Yatay Hareket Analizi
Daytrader topiğinde verdiğim "DTF " trend /yatay hareket ayrımı sistemi ;aşağıdaki linkten itibaren saraylı 'nın gönderilerini okuyun ve de sistemi kurun...:)
[URL]http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=281367#post281367[/URL]
kolay gelsin....:)))
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Bu indikatörün adı Swing Line umarım faydalı olur, metastock formülü : Type the name “Swing Line.”
If(Cum(1)=11, If(H>Ref(H,-1), H, L),
If(PREV>=Ref(H,-1) AND ROC(H,1,$)>0, Max(H,PREV),
If(PREV<=Ref(L,-1) AND ROC(L,1,$)<0, Min(L,PREV),
If(PREV>=Ref(H,-1) AND H<=HHV(L,10), L,
If(PREV<=Ref(L,-1) AND L>=LLV(H,10), H, PREV)))))
Toplam 2 Eklenti bulunuyor.
[QUOTE=trader38;282327]bu formülleri matriks ind. builder da tanımladım ancak yeni grafik açtığımda indikatör ekle bölümünde isimlerini bulamıyorum. becerebilen bir arkadaş varsa bana yardımcı olabilirmi?[/QUOTE]
Eğer doğru tanımladıysan hemşerim ilk şekilde kırmızı okun gösterdiği yere bastığında çıkan indikatörler penceresinin en altına eklenmiş olması gerekir... İkinci şekilde benim eklediğim gibi ...İndikatör ekle menüsünde çıkmasını bekleme çünkü matrikis oraya ekleme yapmıyor...