-
[QUOTE=mozkan;33350]epeydir ihmal ettim yazmayı bari elliott un neden saçmalık olduğunu örnekleyeyim
ilk sayım bu konuda isim yapmış, abonelikle çalışan bir analiste ait (aklınıza gelen ilk isim olan pretcher değil), sayım müthiş bir boğa piyasası beklemektedir, üçgenden yukarı çıkılmış ve savrulma itkisel gerçekleşmiştir, buna göre bizim tabirle FULL LONG dur analistimiz, her düşüş alım fırsatıdır artık
ikincisi ise sayımın yanlışlığını gösterir, yenilen stopun büyüklüğünü ve yakalanamayan düşüş dalgasını gösterir. aslında ew her piyasada çalışır ah şu yorum hatası olmasa:D[/QUOTE]
Sevgili mozkan
Klavyenize sağlık...
Benim Temmuz 2007 sonlarından beri anlatmak istediğim budur..
Boğa piyasalarında EW sayımınızı yaparsınız. Piyasa herhangi birşeyden dolayı düşer. Fakat boğa piyasası olduğu için yön yukarıdır. Pardon yanlış saymışım desenizde etiketi bir alta çekersiniz piyasa oradan da yukarı gider.. Kayıp sınırlıdır. EW ye göre totalde baktığınızda çok güzel kazançlar yakalanmıştır.
Ayı piyasasında ise hedefiniz önemlidir. Boğa piyasasında her kademede yukarı taşıdığınız etiketler artık aşağı yönelmeye başlamıştır.
Ana hedefi belirledikten sonra etiketlemeye başlarsınız. Hedefiniz yukarda kalırsa etiketler aşağı taşınır. Yok çok aşağıda kaldıysa hedefiniz ayı piyasası rallileri sizi oyun dışına iter..
Global olarak ayı piyasası içindeyiz. Çok değerli EW sayımı yapan teknik analizciler dahi yanılabilmekte. Şu anda yanılmayanlarsa yalnızca şanslı olan kişiler.
[B]ASLA AYI PİYASASINDA EW SAYIMINA GÜVENİLEMEZ.....[/B]
sevgiler
-
[quote=catedral;33360]Sevgili mozkan
Klavyenize sağlık...
Benim Temmuz 2007 sonlarından beri anlatmak istediğim budur..
Boğa piyasalarında EW sayımınızı yaparsınız. Piyasa herhangi birşeyden dolayı düşer. Fakat boğa piyasası olduğu için yön yukarıdır. Pardon yanlış saymışım desenizde etiketi bir alta çekersiniz piyasa oradan da yukarı gider.. Kayıp sınırlıdır. EW ye göre totalde baktığınızda çok güzel kazançlar yakalanmıştır.
Ayı piyasasında ise hedefiniz önemlidir. Boğa piyasasında her kademede yukarı taşıdığınız etiketler artık aşağı yönelmeye başlamıştır.
Ana hedefi belirledikten sonra etiketlemeye başlarsınız. Hedefiniz yukarda kalırsa etiketler aşağı taşınır. Yok çok aşağıda kaldıysa hedefiniz ayı piyasası rallileri sizi oyun dışına iter..
Global olarak ayı piyasası içindeyiz. Çok değerli EW sayımı yapan teknik analizciler dahi yanılabilmekte. Şu anda yanılmayanlarsa yalnızca şanslı olan kişiler.
[B]ASLA AYI PİYASASINDA EW SAYIMINA GÜVENİLEMEZ.....[/B]
sevgiler[/quote]
sağolunuz, ekleme yapayım düşüncelerinize, şöyleki
piyasalar zamanın %80 ininde yatay hareket ederler, geri kalan %20 ide dikey hareket ederler. bu dikeylik yukarı ise boğa, aşağı ise ayı piyasası vardır. Kimileri 89 haftalık ortalama ya göre ayı boğa piyasası ayrımını yapar kimileri 200 hafta vs. EW dikey hareketlerin tamamını yani itkileri ister ayı ister boğa da kolaylıkla etiketlendirir, ama itki olmayan hareketleri hareketin içerisindeyken misal üçgenleri flatları zigzagları ne ayı nede boğa piyasasında erken ve de doğru olarak teşhis edemez. üçgen dersiniz bir önceki gönderideki gibi portföy kuşa döner anında, sonra üçgen değilse nedir aha şurası yok burası o kuralı görmezsek bu rehbere uymazsak şu kalıba uyuyor mu arayışı ile koskaca dalga nın ya tersindesinizdir yada seyirci, o nedenle dikey hareketlerin tamamnıda ew çalışır yatay hareketlerde ise başkasına çalşır.
-
[QUOTE=mozkan;33385]sağolunuz, ekleme yapayım düşüncelerinize, şöyleki
piyasalar zamanın %80 ininde yatay hareket ederler, geri kalan %20 ide dikey hareket ederler. bu dikeylik yukarı ise boğa, aşağı ise ayı piyasası vardır. Kimileri 89 haftalık ortalama ya göre ayı boğa piyasası ayrımını yapar kimileri 200 hafta vs. EW dikey hareketlerin tamamını yani itkileri ister ayı ister boğa da kolaylıkla etiketlendirir, ama itki olmayan hareketleri hareketin içerisindeyken misal üçgenleri flatları zigzagları ne ayı nede boğa piyasasında erken ve de doğru olarak teşhis edemez. üçgen dersiniz bir önceki gönderideki gibi portföy kuşa döner anında, sonra üçgen değilse nedir aha şurası yok burası o kuralı görmezsek bu rehbere uymazsak şu kalıba uyuyor mu arayışı ile koskaca dalga nın ya tersindesinizdir yada seyirci, o nedenle dikey hareketlerin tamamnıda ew çalışır yatay hareketlerde ise başkasına çalşır.[/QUOTE]
Özetle: Bütün bunlar boğa piyasasında göze batmaz..
Fakat ayı piyasasında stoploss a engel olur:)
-
[quote=mozkan;33926]matriks system tester ın
1-sabit kontratla test yapması mümkün müdür, namussuz matris hep full poz aldırıyor system tester da (28 kontrat başladı 3 yıl sonunda 322 işlem ile 155635 kontrata çıktı test son işlemde, oha yani hadi paran var ama 155635 kontrat tek seferde ve close dan nasıl alacaksın)
2- test sonucunun kaç puan getirdiğini görmek mümkün müdür, parasal değer veriyor matris[/quote]
dedim komşu topikte, metastock un yerini ne alabilir, tabiki hiç bir şey,
vob 60 dakika verilerle 9 şubat 2005 ten bugüne sistem test sonuçları puansal ve sabit kontrat mantığıyla ayrı ayrı değerlendirilmiş, piramit ve stop uygulaması olmaksızın aşağıdaki sonuçlar elde edilmiştir.
uykusuz geceler çekilen çileler içilen sigaralar tekrar tekrar ısıtılan çaylar
sanırım karşılığını bulmuştur.lelele.lelele.lelele
[IMG]http://i405.photobucket.com/albums/pp131/mozkanm/11.png[/IMG]
[IMG]http://i405.photobucket.com/albums/pp131/mozkanm/2.png[/IMG]
-
Ne kadar güzel bir topik, yeni farkettim, hayırlı olsun...
Test sonuçlarını okuyamadım, yüksek çözünürlükte veya en azından özet olarak yazarsanız lütfen...
-
sn. teo sağolunuz,
saatlik data 6293 bar kullanıldı
toplam trade sayısı 321
karlı trade 266
zararlı trade 55
ardışık karlı trade sayısı 20
ardışık zararlı trade sayısı 4
toplam net kazanç = 469 005 puan
tek işlemde maksimum kazanç = 12050 puan
tek işlemde maksimum zarar= 1250 puan
profit/loss index =%96.95
-
[QUOTE=mozkan;33955]saatlik data 6293 bar kullanıldı
toplam trade sayısı 321
karlı trade 266
zararlı trade 55
ardışık karlı trade sayısı 20
ardışık zararlı trade sayısı 4
toplam net kazanç = 469 005 puan
tek işlemde maksimum kazanç = 12050 puan
tek işlemde maksimum zarar= 1250 puan
profit/loss index =%96.95[/QUOTE]
gayet güzel, reward/risk index kaç 100 ye yakınmı..
-
[quote=teo;33956]gayet güzel, reward/risk index kaç 100 ye yakınmı..[/quote]
tam olarak %100.lelele
-
[QUOTE=mozkan;33958]tam olarak %100.lelele[/QUOTE]
harika geçmiş datalar ile çok başarılı gözüküyor, umarım sinyalleri paylaşırsınız.
Sevgiler..
-
[quote=teo;33961]harika geçmiş datalar ile çok başarılı gözüküyor, umarım sinyalleri paylaşırsınız.
Sevgiler..[/quote]
fırsat buldukça yayınlayacağım, sn. sibuminin isteği üzerine aşağıdaki grafiği gönderiyorum
[IMG]http://i405.photobucket.com/albums/pp131/mozkanm/sinyal.png[/IMG]
-
60 ve 15 min durum
kırmızı sat mavi al açık mavi tut
[IMG]http://i405.photobucket.com/albums/pp131/mozkanm/Adsz.png[/IMG]
-
[B]kuralları izlemeyi başaramayacaksınız
gerçekler yerine ümit veya korku ile işlem yapacaksınız
geç kalacaksınız
sabırsız olacaksınız
çok erken veya çok geç pozisyon alacaksınız
piyasa ile değil kendinizle savaşacaksınız ve piyasayı (aktörlerini) suçlayacaksınız
[/B]
[COLOR=Red][B]20 ocak 1942
WD GANN[/B][/COLOR]
-
[IMG]http://i405.photobucket.com/albums/pp131/mozkanm/Adsz-1.jpg[/IMG]
-
[quote=mozkan;34344][B]kuralları izlemeyi başaramayacaksınız
gerçekler yerine ümit veya korku ile işlem yapacaksınız
geç kalacaksınız
sabırsız olacaksınız
çok erken veya çok geç pozisyon alacaksınız
piyasa ile değil kendinizle savaşacaksınız ve piyasayı (aktörlerini) suçlayacaksınız
[/B]
[COLOR=Red][B]20 ocak 1942
WD GANN[/B][/COLOR][/quote]
+.:)))
-
istediğim ve düşündüğüm etkileşimi alamadığım için topiği bir süreliğine rafa kaldırıyorum, epey bir süre foruma girmeyi de düşünmüyorum. 3 e aldım 5 e sattım nasıl kodum aha da extresi muhabbetinden etkileşimin çıkması da çok zordu zaten. bu sanırım her forumun kemikleşen bir sorunu, bununla birlikte 91 adet mesajımı okuyanlara bol şanslar dilerim. fikirlerinden yararlandığım sn. teo, sn. hdioxyde, sn. semerkandi ye teşekkür ederim.
-
[QUOTE=mozkan;34622]istediğim ve düşündüğüm etkileşimi alamadığım için topiği bir süreliğine rafa kaldırıyorum, epey bir süre foruma girmeyi de düşünmüyorum. 3 e aldım 5 e sattım nasıl kodum aha da extresi muhabbetinden etkileşimin çıkması da çok zordu zaten. bu sanırım her forumun kemikleşen bir sorunu, bununla birlikte 91 adet mesajımı okuyanlara bol şanslar dilerim. fikirlerinden yararlandığım sn. teo, sn. hdioxyde, sn. semerkandi ye teşekkür ederim.[/QUOTE]
sizi özlüycez başarılar
-
[QUOTE=mozkan;34622]istediğim ve düşündüğüm etkileşimi alamadığım için topiği bir süreliğine rafa kaldırıyorum, epey bir süre foruma girmeyi de düşünmüyorum. 3 e aldım 5 e sattım nasıl kodum aha da extresi muhabbetinden etkileşimin çıkması da çok zordu zaten. bu sanırım her forumun kemikleşen bir sorunu, bununla birlikte 91 adet mesajımı okuyanlara bol şanslar dilerim. fikirlerinden yararlandığım sn. teo, sn. hdioxyde, sn. semerkandi ye teşekkür ederim.[/QUOTE]
sn mozkan devam edin bence.....
şahsen ben yeni farkettim....
diğer taraf seans içi zaten... seans içindede bir takım heyecanların ve duygu patlamalarının olması dogal kanımca.....
ama bunun kimseyi kırmadan olması gerekiyor.. o ayrı..
saygılar.....
-
Sayın mozkan
Sizin topiğinizdeki akıcılığı bozmamak adına buraya birşeyler karalamak istemiyoruz..
Koyduğunuz grafiklerin boşa gittiğini falan zannetmeyin lütfen. Her gelen bir kaç satır birşeyler yazsa grafikler yazıların arasında kaybolur gider.
Lütfen devam edin.
sevgi saygıyla
-
[quote=mozkan;34622]istediğim ve düşündüğüm etkileşimi alamadığım için topiği bir süreliğine rafa kaldırıyorum, epey bir süre foruma girmeyi de düşünmüyorum. 3 e aldım 5 e sattım nasıl kodum aha da extresi muhabbetinden etkileşimin çıkması da çok zordu zaten. bu sanırım her forumun kemikleşen bir sorunu, bununla birlikte 91 adet mesajımı okuyanlara bol şanslar dilerim. fikirlerinden yararlandığım sn. teo, sn. hdioxyde, sn. semerkandi ye teşekkür ederim.[/quote]
Sn mozkan, tam size bir şeyler sormayı planlamışken....
devam etmenizi rica etsem bir faydası olur mu?
-
[quote=cakartalı;34631]sizi özlüycez başarılar[/quote]
[quote=mbm;34673]sn mozkan devam edin bence.....
şahsen ben yeni farkettim....
diğer taraf seans içi zaten... seans içindede bir takım heyecanların ve duygu patlamalarının olması dogal kanımca.....
ama bunun kimseyi kırmadan olması gerekiyor.. o ayrı..
saygılar.....[/quote]
[quote=catedral;34674]Sayın mozkan
Sizin topiğinizdeki akıcılığı bozmamak adına buraya birşeyler karalamak istemiyoruz..
Koyduğunuz grafiklerin boşa gittiğini falan zannetmeyin lütfen. Her gelen bir kaç satır birşeyler yazsa grafikler yazıların arasında kaybolur gider.
Lütfen devam edin.
sevgi saygıyla[/quote]
[quote=hdioxyde;34792]Sn mozkan, tam size bir şeyler sormayı planlamışken....
devam etmenizi rica etsem bir faydası olur mu?[/quote]
teşekkürler, topiğe devam etmeme kararım halen geçerli, soru gelirse yanıtlamaya çalışırım.
-
Arkadaşım Kararına saygı duymakla beraber şimdiye kadarki paylaşımından dolayı kendi adıma teşekkür ederim.
Devam etmenni ederim.
SYG.
-
[QUOTE=mozkan;34299]60 ve 15 min durum
kırmızı sat mavi al açık mavi tut
[IMG]http://i405.photobucket.com/albums/pp131/mozkanm/Adsz.png[/IMG][/QUOTE]
Sn.Mozkan,
Bu sisteminizi uygulamaya devam ediyor musunuz?
Son bu aşırı dalgalanmalı ve gapli gecelerden sonra performans durumunu merak ettim.
Bilgilendirme şansınız olursa memnun olurum.
Kolay gelsin.
-
gap ile gelenin gap ile gittiği gibi haberle gelenin de haberle gideceği malumdur, önce mae mac ikilisi, ardından lehman ardından kurtarma planı onun ardından fed faiz indirimi vs. vs.
Grafiksel işlem yapnların yani teknik analizle işlem yapanların bence işlem yapmaması gereken günlerdir, hele geceye poz taşımak tam bir kumardır, bana gelince işlem sayısı ve lot miktarını azalttım, biliyorum ki fiyatlar ve oyuncular bilincini kaybetmiştir, merakınız üzerine sistem son durum aşağıdadır. konum long tut şeklindedir 60 min de, benim pozisyon ise flat şeklindedir.
-
Taking the British and America experience together, we have had four of these credit collapses:
[LIST][*]1825-1845, driven by excessive canal building and an initial RR bubblet[*]1873-1896, the first Great Depression, driven by two RR bubbles bursting[*]1929-1949, the Greatest Depression, driven by the 2d auto bubble (first in 1915-19)[*]1998-2014 (?), driven by an Internet then a housing/commodities bubble[/LIST]
[B]In 1825[/B], the British Central Bank used "[B][I]every possible means and in modes we have never adopted before" [/I][/B]to stop the credit collapse. [B]Didn't work.[/B]
Bagehot made his suggestions after the [B]1873 [/B]debacle, which by 1884 was being called a Great Depression. [B]Didn't work[/B].
[B]In 1929[/B], after the creation of the fourth US central bank, the Federal Reserve, confidence was high that we were now so much more sophisticated than those rubes back in 1873 that "nothing could go wrong." Treasury acted fast and injected liquidity, and the Fed provided the 'classic' solution of 'free lending". [B]Didn't work.
[/B]
[B]özet: geçmişte yapılan 4 büyük kurtarma planı işe yaramamıştır, tarih tekerrürden ibarettir. [/B]
-
[QUOTE=mozkan;37550]gap ile gelenin gap ile gittiği gibi haberle gelenin de haberle gideceği malumdur, önce mae mac ikilisi, ardından lehman ardından kurtarma planı onun ardından fed faiz indirimi vs. vs.
Grafiksel işlem yapnların yani teknik analizle işlem yapanların bence işlem yapmaması gereken günlerdir, hele geceye poz taşımak tam bir kumardır, bana gelince işlem sayısı ve lot miktarını azalttım, biliyorum ki fiyatlar ve oyuncular bilincini kaybetmiştir, merakınız üzerine sistem son durum aşağıdadır. konum long tut şeklindedir 60 min de, benim pozisyon ise flat şeklindedir.[/QUOTE]
heyecanla takip edeceğim burayı, bakalım ne çıkacak sonuçta,bunu dökümanları varmı sizde...pdf olarak...
-
[quote=teo;38419]heyecanla takip edeceğim burayı, bakalım ne çıkacak sonuçta,bunu dökümanları varmı sizde...pdf olarak...[/quote]
maalesef döküman yok, tamamen rassal olarak bulunmuştur, yani sök tak olmadı baştan, aylarca sürdü bu süreç, şu an ilgili sistemde bir açık buldum gap konusu ve geceye poz meselesi, uzlaşma sağlanıncaya kadar aralarında bir süreliğine kullanmayacağım sistemi.
-
saygıyla eğiliyorum önünde sensei
-
[QUOTE=mozkan;38628]saygıyla eğiliyorum önünde sensei[/QUOTE]
nedir bu, al sat sinyali vren siteler mi, Sayın MOzkan
-
[quote=teo;38662]nedir bu, al sat sinyali vren siteler mi, Sayın MOzkan[/quote]
glenn neely, river theory and neowave,
abonelik ücretlidir, detaylar [url]www.neowave.com[/url]
-
nikkei den bir harakiri örneği
bar yok, haliyle Hıgh low da yok, o olmayınca trade de yok, gösterge ne etsin ver kurtul modunda millet
-
median line iş başında
olmaz olmaz deme olmaz olmaz
-
[QUOTE=mozkan;55677]median line iş başında
olmaz olmaz deme olmaz olmaz[/QUOTE]
kimin çatalıydı bu :) heheheh
-
[quote=teo;55847]kimin çatalıydı bu :) heheheh[/quote]
[I]Andrew Pitch Work[/I]:..:
-
kimlerle dans ettiğimiz anlamak isteyenler için meraklısına
din-11 eylül-merkez bankaları-finans sistemi
[URL]http://blip.tv/file/928610[/URL]
şok olmak serbest
izledikten sonra hala RSI ya bakmak da serbest
-
[QUOTE=mozkan;56253]kimlerle dans ettiğimiz anlamak isteyenler için meraklısına
şok olmak serbest
izledikten sonra hala RSI ya bakmak da serbest[/QUOTE]
Rakibini tanımak, onu yenmenin yarısıdır.Rsi tanımayı geç, safın birisidir.Atalım çöpe..
Varsa yoksa market Profile ve swing trade...
-
[QUOTE=mozkan;56253]kimlerle dans ettiğimiz anlamak isteyenler için meraklısına
şok olmak serbest
izledikten sonra hala RSI ya bakmak da serbest[/QUOTE]
zeitgeist , divx olarak buldum, altyazısıda divxplanet de var, çok tesekur ederım, muthıs bır sey, bılmedıgım seyler degıldı , ama detaylı ve vıdeo gorsellıgı ıle cok etkılendım....
-
izlanda borsası haftalık grafik
zirve 8238 tarih 16-07-2007
vahşet delalet ve de gaflet 919,25 low tarih 14-10-2008
bakalım nerede duracaklar
-
finansal çöküşü açıklamak için bir sürü yöntem var, teknik açıdan ew diliyle dowun kurulduğu günden başlayan çevrim bitti, temel açıdan başlayan resesyonun doğal yansıması vs. vs. demek mümkün, peki bu düşüşün fiyatsal şiddeti, zamansal acelesi ve kalıpsal saçmalığı neden, koskaca dowu 2 günde %25 oynatmak bu kadar kolay mı, yukarıda izlanda borsasının grafiği var rezaletin daniskası olarak resmettim, ne yaparsak yapalım oyun planı yeniden yazılıyor, bailout tur, lehmandır, fed dir, resesyondur, teknik analizdir, temel analizdir, bugünkü gibi toptan satışlar datasıdır (:D) bunlar işin hikaye kısmı, aslolan ve bence hemen hemen her finansal enstrümanda nakite geçişin nedeni aşağıdadır. bilinmeyen kurallarla oyun olur mu?
-AB ZIRVESI
-AB, YENI KRIZLERIN ENGELLENMESI ICIN KURESEL
FINANS DUZENINDE KOKLU REFORM ISTEDI
-FRANSA CUMHURBASKANI SARKOZY:
''KAPITALIZM TAMIR EDILMELI''
BRUKSEL (A.A) - 16.10.2008 - AB DEVLET VE HUKUMET BASKANLARI, YENI
KURESEL KRIZLERIN ENGELLENMESI ICIN 2. DUNYA SAVASI'NDAN SONRA TOPLANAN BRETTON
WOODS KONFERANSI'NDA BICIMLENEN [B]ABD MERKEZLI KURESEL FINANS DUZENINDE KOKLU
REFORM YAPILMASI KONUSUNDA UZLASMA SAGLADILAR[/B].
AB DONEM BASKANI FRANSA'NIN CUMHURBASKANI NICOLAS SARKOZY, AB ZIRVESINDE
ILK GUNUN ARDINDAN DUZENLEDIGI BASIN TOPLANTISINDA, ''HERKES, BU KONUDA YAKIN
GELECEKTE DUNYA ZIRVESI DUZENLENMESI IHTIYACINI PAYLASIYOR'' DEDI.
DUNYA FINANS ZIRVESININ BU YIL ICINDE TOPLANMASI GEREKTIGINI VURGULAYAN
SARKOZY, BUNUN ICIN EN UYGUN ZAMANIN KASIM AYI OLDUGUNU SOYLEDI.
SARKOZY, ALINAN ONLEMLERIN KURESEL MALI KRIZIN SONU ANLAMINA GELMEDIGINI
KAYDEDEREK, AB, ABD VE DIGER BUYUK EKONOMILERIN ''KAPITALIZMI TAMIR ETMELERI
GEREKTIGINI'' ANLATTI.
SARKOZY, YENI BIR KURESEL EKONOMIK DUZENDEN YANA OLDUKLARINI IFADE
EDEREK, ''YENI BIR BRETTON WOODS ANLASMASI'NA DOGRU GIDIYORUZ. SISTEMI TAMIRE
GIDIYORUZ'' DIYE KONUSTU.
SARKOZY, AB KOMISYONU BASKANI JOSE MANUEL BARROSO ILE BIRLIKTE 18 EKIM'DE
GORUSECEKLERI ABD BASKANI GEORGE W. BUSH'A ''BU MESAJI ILETECEKLERINI'' DE
BILDIRDI.
UYE ULKELERIN, FINANS KURUMLARININ DAHA IYI DENETLENMESI ICIN ''AB
GENELINDE KRIZ YONETIM GRUBU OLUSTURULMASINI ISTEDIGINI AKTARAN SARKOZY, ''HICBIR
FINANS KURULUSU, GOZETIM VE DENETIMDEN MUAF TUTULMAMALI'' DEDI.
KURESEL FINANSAL KRIZI BAHANE EDEREK 2020 YILINA DEK KARBONDIOKSIT
EMISYONUNUN YUZDE 20 AZALTILMASI HEDEFINDEN ODUN VERMEYECEKLERINI VURGULAYAN
SARKOZY, KURESEL ISINMAYLA MUCADELEDE DUNYAYA ONDERLIK EDEN AB'DE, ''HERKESIN BU
KONUDA UZERINE DUSENI YAPACAGI'' GUVENCESINI VERDI.
(FYZ-BDR-IN)
01:05 16/10/08
--AA--
-
Eviniz arabanız malınız mülkünüz şu an 35,450
10 gün sonra fiyatı 34,850
70 gün sonra fiyatı 35,650
imiş yerseniz
-
Al papazı ver kızı, sağ cepten sol cebe
2000+4000 adet