Uzun zamandır ilk defa indik yatayken büyük bir trend gelişti . Ama bence bugün çok sıradışı birgün. çok insanı zengin ya da fakir edecek cinsten .
Printable View
Uzun zamandır ilk defa indik yatayken büyük bir trend gelişti . Ama bence bugün çok sıradışı birgün. çok insanı zengin ya da fakir edecek cinsten .
histemsel 95100 zort sl benim için 200 pointtir.
du bakalım...
Sıradışı oldu ama tam 95.000 den shortladım . Hayırlısı 17.35
Ne oldu haber filan mı var ?
beklediğimden sert fake geldi ve iyi oldu yukarıdan işlem yapabildim
94400 civarı kapanış gelirse pozu tutarım yoksa kapatırım
sl zaten belli
95050 fil-at.
kar yok, zarar yok.
yönünüz pala ile bir olsun...
Elinize sağlık gnome :)
[quote=gnome;421646]yarın sabahın yolunu yapıyor . çok fazla yükselemeyecektir, yükselirse de aynen düşecektir . Aslında şu anda sinyal yok , gerçek trade yarın olacak.
Bu provası :)))[/quote]
yanıldım , üzgünüm ... çizgiden bu kadar çok uzağa gidecek bir hareket beklemiyordum . Ben de sadece 400 puanını alabildim . Hep ekran başında olamadığımdan fazla riske giremiyorum , sat gelmemiiş bile olsa dışarıdayken gelse göremeyeceğim için pozdan çıkmak zorunda kalıyorum . Umarım bugün herkes iyi kazanmıştır . Yalnız akşamki çıkış herkesi gafil avladı .
Klasik teknik analiz ve klasik indikatörler ile trade etmeye çalışmak vob da tam bir intihar hele hele 5-10-15 dakikalık gibi kısa zaman dilimleri için . Bugün öğleden sonra hepsi sattayken yükseldi , ŞAŞIRAN OYUNCULAR onlar al vermediler acaba tuzak mı al vermeden geri dönüp çakılacak mı derken 500 puan daha gitti , aha al verdi ama ciddi uyumsuzluk var pozu kapatayım mı derken 300 puan daha gitti , lanet olsun flatt .
1000 puan zarar . Geçmiş olsun . Hele bugünkü gibi roket hızıyla fırlarsa kaçış fırsatı da vermez.
Maalesef günlük ya da kısa vadeli trade de klasik göstergeler ve formasyonlar pek bir işe yaramıyor ; hatta makina tarafından bize karşı tuzak olarak kullanılıyor .
[quote=sezer32;421727]elinize sağlık gnome :)[/quote]
neden ? Bu bir taşlama mı bilmiyorum , ama umarım iyi puanlar kazanmışsınızdır .
[quote=gnome;421704]şu anda trump towers çatısından atlayacakmış gibi bir görüntüsü var makinanın.
93.150 üstünde shorttan , altında ise longdan bahsedilemez .
Tam bunları yazarken aşağı atlamış bile :))[/quote]
93.150 üzerindeki bir yerden short açarken dikkat edin . Bu seviye üzerinde short bir kaç yüz puan vur-kaç olabilir . Bu seviyeye kadar hatta altına düşüş olabilir . Kişinin kendi tercihi . Ama strateji belli . Ama az , ama çok kazandırdı . Dikkatle uygulayana hiç kaybettirmedi .
Geçen haftaki değer 90.125 idi yanılmıyorsam . çarşamba kapanışa doğru üstüne çıktı . Perşembe günü hep 90.125 üstünde kaldı . Cuma 90.125 bitti trend başlayacak ama nereye doğru belli değil 90.500 üstünde kaldıkça yön yukarı dedik , 90.500 üstünde asla short yok dedik . Sistem sat vermedi biz de hiç sattan bahsetmedik . Pazartesi komple yükseldi . Salı yeni değer gelebilir dedik , emin değildik ama geldi . 93.150 altı - üstü dedik . Sabah bir ara altına düştü orada sattıysan bile üstüne çıkınca alman gerekirdi ve kapanışı 95.100 den yaptı makina .
Neredeyse sıfır hata ile kişi beş iş gününde tam 5000 bin puan yaptı ve sadece iki alım satım ile .
Aslında çok zor değildi . Sıradan bir hareketli ortalama ile de aşağıda görülüyor bu puanlar alınabilir . 60 dakikalık grafikte 50 ho görülüyor.
Mesele sabırlı,sakin ve disiplinli olmak . Satışın geldiği her yerden aha dönüyoruz diye shortlamamak . Kişi ne yapıyor 91.000 de alıyor , 93.000 görüldüğü zaman sat yok ama 2000 puan kar var 50 ho nun altına ( ya da hangi göstergeyi takip ediyorsa ) düşüpte sat verinceye kadar karın çoğu gidecek diye düşünüp durup duruken pozu kapatıyor . Daha da korkuncu bazı arkadaşlar gidip üstüne short açıyor . sonra daha da yükseliyor .
Burada insan psikolojisi devreye giriyor . 93.000 de sattım şimdi ise 94.000 de ( örneğin) artık almak zamanı geçti buraya short yakışır diyip kısaya giriyor ve daha da yükselipde önceden kazandığı karın büyük bir bölümünüde kaybedince tamamen dağılıp saçmalıyor .