-
[quote=sungur;433798]bu çıkış tipi 5. dalga tiplemesine uyuyor. bunda geri gelme beklemek hata olur.
dikkat etmeli. öyleyse güzel olcek. bu çıkış tepeden short imkanı verecek. hemde iyi bir marj.[/quote]
sanki düşünceniz macro dalga ABC ye daha uygun,...ABC varsa 5 zaten yoktur,
oysa kabada 1,2, ve 3 ü (3 ü, en azından aday olarak) gördük,...
bu geri gelirse 108950 geçerse 5 lik grupta buna 3.3 derim,...
gösterdiğim graftaki ana trend altına sarkarsa bu defa 108950 ye 3 bu sarkışına 4 (8 hafta)derim, muhtemel 88xx-91xxx serisi,...ve oradan 5 e giderim, tam 18 hafta,...
mülayim olur agresif olur buna bir şey diyemem,...
proceksiyonum kaba bir dalga yapısı sunuyor,...ben ew ci deyilim bunu defaten söylüyorum,...
ama globalded ufaktan yazdık bunları, malum,...
-
-
hocam toplam açık poz geçen hafta 184.xxx idi şu anda 1758xx gibi nasıl yorumlamak lazım acaba?
-
[quote=TIFIL;433807]hocam toplam açık poz geçen hafta 184.xxx idi şu anda 1758xx gibi nasıl yorumlamak lazım acaba?[/quote]
demekki shortların bir kısmı flat edilmiş bu belli,...short kalın aps ile shortlayamaz,..dün ayı piskolojisinde işledk bu durumu,...
ağa ise ayı boğaydı, çöp ten ota ottan moka yiyebiiyordu, bu onun flatları,...
longda açamıyor,...bu durumda kendi longuna şifaen gidebilir,...bu gidişine yanına adam takabilir,...
işte ölçüm alanımız 103300 ve 102250 gerçek tepesi bu konuda,...
oaradan giderse yorum ister,...
diğer türlü aşağı gelirse hep longumuza gelecek,...
zor durumu ,...
-
[IMG]http://img470.yukle.tc/images/8861vob-30_ay013_2.gif[/IMG][/URL][/IMG]
-
ons-gold 1598 altı şimdilik olmamalı. 1566 hedeften önce tepmeli.
-
[quote=sungur;433813][IMG]http://img470.yukle.tc/images/8861vob-30_ay013_2.gif[/IMG][/url][/IMG][/quote]
şimdi bundan anlamam haliyle çok zor,...ne der ne demek ister,...
otomatik sayım sanırım,..ama şimdi nerdeyiz buna göre örneğin,...
-
ve yine bak benim dediğim 98425 saatlik ortalamada çıkmış orada,...bravo,..iyi prametre,...
-
[QUOTE=indregandi;433815]şimdi bundan anlamam haliyle çok zor,...ne der ne demek ister,...
otomatik sayım sanırım,..ama şimdi nerdeyiz buna göre örneğin,...[/QUOTE]
sarı çizgi üstü long-altı short der. bu 2. test. gevşeyip bir daha yukarı yaparsa geçmesi beklenir.
ayrıca sağda hedefler var.
-
[quote=sungur;433821]sarı çizgi üstü long-altı short der. bu 2. test. gevşeyip bir daha yukarı yaparsa geçmesi beklenir.
ayrıca sağda hedefler var.[/quote]
sayım yok o zamn orada öylemi,...o sağdaki 7 ye kadar olan rakamlar hedeflerlemi ilgili,...
-
[QUOTE=indregandi;433804]sanki düşünceniz macro dalga ABC ye daha uygun,...ABC varsa 5 zaten yoktur,
oysa kabada 1,2, ve 3 ü (3 ü, en azından aday olarak) gördük,...
bu geri gelirse 108950 geçerse 5 lik grupta buna 3.3 derim,...
gösterdiğim graftaki ana trend altına sarkarsa bu defa 108950 ye 3 bu sarkışına 4 (8 hafta)derim, muhtemel 88xx-91xxx serisi,...ve oradan 5 e giderim, tam 18 hafta,...
mülayim olur agresif olur buna bir şey diyemem,...
proceksiyonum kaba bir dalga yapısı sunuyor,...ben ew ci deyilim bunu defaten söylüyorum,...
ama globalded ufaktan yazdık bunları, malum,...[/QUOTE]
A-B-C nin C si 5 DALga olmalı. ben iç dalgadan bahsettim. C nin 5 i gibi
-
[quote=sungur;433829]A-B-C nin C si 5 DALga olmalı. ben iç dalgadan bahsettim. C nin 5 i gibi[/quote]
ama işte orada c ye 5 dalga saymak gerekir, 108950 ye göre şimdilik 3 sayabiliyoruz,...
zaten bu 2 den 3 e giderken o minör dalgalarda problem de var,....çok yetnekli olmak gerekir,...
ben dediğim gibi kabaca kaba saba,...
ama şu anda 4 aday buna trend ihlali istiyorum, yada bir ASI en azından...bu olmadan aday,..bana göre,...