-
ABD donanma üssüne saldırıda ölü sayısı 7 olmuş galiba
Açıklamalar hala muallak
Ama gerçek olan şuki, dünyanın süper gücünde, gücünü yönettiği pentagonda çalışanlar tirtir titreyerek çalışıyor koskoca binada.
Eeee işte korku başka bişey, insan korktumu hayvanın ürkmesine benzemez, hafızaya öyle bir kazınırki bir daha o binada rahat rahat çalışamaz bu coniler.
Uçağı bir kere çaktılar pentagona pir çaktılar, dahada unutamazlar.
-
[QUOTE=gnome;461464]Sn. Polo ;
hatırlarsanız daha önce konusu geçmişti , bir sabah + 3000 gap yapıp
tüm shortçuları perişan edecektir demiştik . Gerçi ben bunu daha aşağılarda
yapar diye düşünmüştüm ama kısmet bu sabah imiş :)[/QUOTE]
Evet hocam hatırladım :( ne derseniz aynısı oluyor valla . Bir de sizi tam manasıyla hakkıyla dinlesek :(
-
[QUOTE=gnome;461452]Demek ki neymiş dalga itkiymiş . Son birkaç gündür , özellikle 87.700-800 bandı
kırılmadan ( ki mükemmel çalıştı bu destek ) ve hatta 86.675 - 87.250 bandı
kırılmadan short açmak son derece risklidir diye naçizane uyarıda bulunduk.
Ve takke düştü itki görüldü , minumum 91.225 yandı , 91.625 yandı ve üstüne
çıktı . Yükseliş devam ederken tepeyi yakalayacağım diye short çekip
portföyü karper gibi eritmeyin . . .
Es keza yakalasanız bile bunu bilemezsiniz ve ayrıca düşüş hemen gelmeyeceği
için yatayda shortu elli kere elinizden alır . O yüzden şu anda short yok
kimse macera aramasın derim .[/QUOTE]
Hocam bu yükseliş itki ise bunun yeni dip getirmesi gerekmez mi? Yanlış mı düşünüyorum
-
Müslüman bir ülke durup dururken bizim uçağımızı uluslararası hava sahasında düşürüyor, müslüman bir komşusunun iki pilotunu katlediyor aynı zamanda.
Buna cüret ediyor ve şimdide bizimkiler suriye sınır hattında, hava sahasında sıfır tolerans ile karşılık veriyor, angajman kuralları gereği yapılan bu karşılık, yine müslüman helikopter pilotlarını sağ komuyor.
Akşamdan bu yana düşünüyorum, dünyanın herhangibiyerinde iki ülke arasında bir savaş nasıl başlar? yada nasıl başlamıştır?
İnsanlık kadar eski bir olay savaş, insanların genlerine işlemiş sanki, mutlaka inceleyen bilim adamları vs. olmuştur, fakat insanlık binlerce yıldır yaşadıklarından ders almamış olsa gerek, tarih hep tekerrür etmiş, savaşlar birbiri ardına gelmiş yaşanmış, yaşanmayada devam edecek görünüyor, yaşanmaması için gelecekten çok umUtlu olamıyoruz.
Bende bu savaşlar nasıl başlıyoru merak ettim, az çok bişeyler öğrendim ama, bunu bir anne baba ve oğlunun hikayesini anlatarak konuyu sizlerede aktarayım istedim.
Çocuk babasına savaşlar nasıl başlar diye sormuş,
babasıda
Oğlum, diyelimki Amerika, İngiltere ile kavgaya tutuşsun.
anne hemen atlamış konuya
Amerika ingiltere ile kavga etmiyor.
baba sözüne karışılmasına kızmış ve
Kim söylüyor bunu, ben sadece varsayım ile konuyu anlatmaya çalışıyorum.
anne sesini yükselterek
Çok komiksin, çucuğun kafasına her türlü yalan yanlış düşünceyi sokuyorsun.
baba hemen bu sözlerin ardından
Komik olan bişey yok, eğer seni dinlerse bu çocuğun kafasında doğru bir fikir oluşmayacak.
Anne baba başlar kavgaya, tabak çanakları fırlatmadıkları kalır birbirlerine.
Çocuk akıllı, hemen tamam durun der,ben anladım savaşlar neden çıkarmış, kavgaya gerek yok, savaş nasıl başlar sormayacam bir daha, iyi öğrendim der.
Savaşların başlaması için tabii değişik gerekçeler vardır ama ana hatlarıyla kısaca başlangıçta düşünce farklılıkları, çıkar çatışmaları ve hoşgörüsüzlük asıl sebepler olarak sayılıyor.
Bu durumda komşumuz Suriye ile son iki yıldır yaşanaları değerlendirecek olursak, iki müslüman ülke, karı koca olması şart değil tabikide, komşu ülke bunlar, fakat son yıllarda düşünce farklılığına düşmüş, suriyenin kendi içindeki savaştan dolayıda yine çıkar çatışması yaşamaya başlamış, hoşgörüsüz davranarakda birbirlerinin uçaklarını helikopterlerini düşürmeye başlamış durumda.
Yani kısaca savaş için gerekli tüm aşamaları ana hatlarıyla her iki tarafta yapmışmı? yapmış uygulamış, geçmişten ders almayan insanlık, bir şekilde bu durumlara düşmeye devam etmekte demekki.
Fazla söze gerek yok, bu olaylar planlıda olsa plansızda olsa, hiç istenmeyen durumlar için gereken hareketlerin yapılmıyor olması gidişat için hiç iyi değil gibi duruyor, acil bu durumu önlemek için gerekenlerde yapılmalıdır.
-
Kış sert geçecekmiş demiştik. Ama artık ara iklim şart oldu. Hatta ciddi bir sıcaklık hiç fena olmaz.
Yarım kısa pozisyonla yola devam. Eylül-Ekim bereketli olacak demiştik.
92600-93200 eğer gücü varsa görelim tam pozisyon kısa olacak. En az 10 bin cepte tekrar.
İyi bir AVCI her zaman her şeye hazırlıklı olanıdır. Avcı kuşlar başka.:):):)
-
İyi sabahlar longa devam
92700 short yazdım gene
-
olmuyacak galiba kapadım longu
-
-
En iyisi destek dirençlere bakıp işlemsiz kalmak galiba
dirençler 93 bin 95 bin
destekler 90 bin 86500 dür.
gerisi tırıvırı
-
Dün akşam sınır 91.075 idi . Bu sabah 91.950 oldu . Yukarı geçilince
91.800 short - 92.025 long = - 225 puan gidiverdi :)
92.025 long - 91.950 short = - 75 puan daha . . .
şu an 91.950 short devam etmekte .
-
91.950 short - 91.525 flat = + 425 puan
-
hala orta vadeli long devam etmekte , orta vadeli short yok henüz .
çok kısa vade ise shortta , ama sadece vur-kaç amaçlı
-
-
fed kararlarını yukarıda beklemeye devam görünüyor
bu kadar zahmetle yukarı yapmışken, neden short bekleyen ky yi sevindirsinki bu makina değilmi?
-
Piyasalara şu sıralara sanki sürekli short yapın der gibi haber veriliyor, buda beni yukarı yönde dahada umutlandırıyor, duyanda sanki son bi sert satış dalgası olacakmış sanır, bu tip haberlerde psikolojileri shortda tutmaya yetiyor anladığım kadarıyla.
17/09/2013 12:21:21 *ZEW EKONOMİSTİ, "GELİŞMEKTE OLAN PİYASALAR KRİZİ İÇİN EN KÖTÜ BEKLENTİLERİN GERÇEKLEŞMEDİĞİ GÖRÜLÜYOR"
17/09/2013 12:21:40 *ZEW EKONOMİSTİ, "AVRO BÖLGESİ BORÇ KRİZİNDE EN KÖTÜSÜ SONA ERMİŞ GÖRÜNÜYOR"
-
sürekli ekonomik kötü haber tellallığı, birde üzerine savaş operasyon muhabbeti olunca, haliyle short poz biriktiren umutla bekliyor, psikoloji bir tarafa yatınca sermayede piyasayı kendi isteği yönüne yatırıyor.
82 binlerden yukarı geliş böyle oldu, azbiraz düzeltme satışları ve ardından sıkıcı yatayvari hareket sonrası bir haberle hoooop yukarı.
Şimdi sırada fed den gelecek açıklamalar var, bu shortörleri vazgçirmenin yolu sanırım dirençleri kırması olacaktır, vazgeçmezlersede dirençler kırıldı muhabbetiyle yataya bağlar yine düşürmezler, hep aynı dümen piyasalarda, yönü daima terse kalan beirliyor.
-
[QUOTE]terörist saldırı olabilirmi?
ABD donanma üssüne saldırı olmuş 4 ölü var.
[url]http://haber.mynet.com/dunya/abdde-d...ldiri-800538-1[/url][/QUOTE]
Arkasından da uzun bir yazı içinde bir cümle yazmışsınız.
[QUOTE]Oğlum, diyelimki Amerika, İngiltere ile kavgaya tutuşsun.[/QUOTE]
Tam da bu oluyor. 2001 ikiz kulelerden beri savaşıyorlar. Ama kimse İngiltere ve Abd'nin savaştığını hissetmiyor.
-
-
yok verecekmiş gibi yapıp yatayda tutuyor
hatta yeni yeni shortör ekleniyor portföyüne
fed i bekleyecek veee fed in kararları keltoşun muallak konuşmalarını olumlu diyerek milleti terse bırakmaya devam edecek.
-
matriksde grafik terse dönebiliyormu
-
-
herkese iyi seanslar..
günlük hesap için
91,650 den short stoploss 92,075
hedef..90,400
-
kafayı işine veremezsen olmuyor , burası şaka değil maalesef .
sabahtan beri sıkıntılı geçmekte gün özel işler anlamında .
hesap (1) : 91.325 short - 91.525 flat = -200 maalesef :(
hesap (2) şu anda az önce 91.975 short oldu . hesap (1) flat .
-
92.125 long olunacak şu anki değerler itibarıyla .
short yeri şu an için 91.325 de ama her an değişebilir .
-
verecek numara yapıyor bence
-
91.125 artık longuz , iki hesapta . . .
-
[quote=gnome;461570]91.125 artık longuz , iki hesapta . . .[/quote]
92125 olacak sanırım sn.gnome
-
Gnome hocam gider ayak elindeki malları yidiriyor galiba
-
[quote=lefter;461571]92125 olacak sanırım sn.gnome[/quote]
aynen :) 92.125 iki hesap long oldu . Ama 91.975 tekrar short oluruz .
-
akşama 1000 puanlık uzun aşağı bar yakar bunlar
-
[quote=Traderk;461562]herkese iyi seanslar..
günlük hesap için
91,650 den short stoploss 92,075
hedef..90,400[/quote]
92,075 den gene short. stoploss 92,425
-
bekletme fazla bizi ver hadi
-
[quote=Traderk;461579]92,075 den gene short. stoploss 92,425[/quote]
endekte 74,700 direnci önemli dirençti.. geçemedi...
geçerse 75,400 deki en ciddi dirençe yollanır..
bu da bize şunu ifade ediyor..
buralar vob için de direnç sayılır..
kısa aralıkla al satlar syn ghome ve benim işlemler gibi zarar yazar..
direnç üzerinde gelgitlere takıldık..
ama yinede shorta devam..
-
Short sınırı 91.700 oldu , aslında yine erken shortladık . Stop loss
92.400 artık .
-
[quote=Traderk;461594]endekte 74,700 direnci önemli dirençti.. geçemedi...
geçerse 75,400 deki en ciddi dirençe yollanır..
bu da bize şunu ifade ediyor..
buralar vob için de direnç sayılır..
kısa aralıkla al satlar syn ghome ve benim işlemler gibi zarar yazar..
direnç üzerinde gelgitlere takıldık..
ama yinede shorta devam..[/quote]
425+350=-775... öpüldük....dng
-
Fed toplantısı bugün başladı, yarın 21 de ne olacaksa olacak.
Genel olarak ABD ekonomisi olumlu rotaya girdiği kabul edildi bikere, varlık alımlarını azaltacak ya işte oda gelişmekte olan ülkeleri etkileyecek falan fıstık derken, öyle bişey olmuşki, fed in bu hareketi satılmış bitmiş, gelişmekte olan ülkeler çok ucuz kalmış, artık varlık alımını azaltsa bile gelişmekte olan ülke borsaları çok ucuz kaldığından kısa vadede bu alım tavsiyeleriylen yükselmeye devam edecek denmeye başladı.
İşte buda piyasaların algılama gerçeği, satacak olan kalmayınca almaya bahane üretilmesi normal, neymiş? çok ucuz kalmış, olay budur.
Ama tabi varlık alımları 2014 yılında bir tarihte sonlandırlacak, bu duruma daha epey bir zaman varken, yani bizim gibi ülkelerin yurtdışından borçlarını finanse etmede kısa vadede bir risk yok yada beklenmiyormuş.
Bunu bugün piyasalar kapanırken s&p den gelen açıklamada doğruladı, oda henüz kısa vadede Türkiye nin finansman sorunu yaşamasını beklemediklerini açıkladı, önümüzdeki sene belki, o zaman kadar kim öle kim kala.
Kısa vadede olumlu algı tam gaz yani, bu yıl TR de biraz enflasyonist baskı, birazda bütçeyi denkleştirememe yani bütçe açığının artması vs. öngörülüyormuşki buda devede kulak hesabı yapılıyor.
Eeee haliyle fed in bugün başlayan toplantısı sonrası yarın 21 de gelecek açıklamalarda, varlık alımını 15 milyar dolar azalttım dese dahi borsamız için olumlu olacak, çünkü bu fiyatlanmış, zamanında bunu satan satmış, şimdi kısa vadede ucuz kaldı bunlar alın tavsiyeleri tam gaz devam eder deniyor.
Eeee ne dedik?, fed kararları sonrası bizim piyasayı alıcak bu makine dedik.
Şimdi fed kararı öncesi nereye geldik? endeks 100 de bugün kapanış 74783 oldu
Kısaca 75 bine geldik diyelim biz, yani bu rakam aslında önümüzdeki biriki ayda dalgalanmanın ortasıdır, önümüzdeki biriki ay 70-80 bin aralığında git gel yapacak olan bir borsa göreceğiz demektir, buna göre stratejiyi kurmakda fayda var
Şimdi madem batan geminin malları kadar ucuz bu piyasa, ilk etapta alışların galip gelmeye devam ederek 80 bin yada yakın rakamlara gelmesini beklemek mantıklı, buda viobda takribi 97500-98500 lü rakamlara tekabül ediyor gibi görünüyor, olsun bakalım, yükselişten zarar gelmez.
-
Adamlar batan gemiyi nasıl kurtarıyorlar ama, sağına destek, soluna destek hooop:..:
[IMG]http://i44.tinypic.com/4kz4mx.jpg[/IMG]
-
[QUOTE=kurt;461505]Kış sert geçecekmiş demiştik. Ama artık ara iklim şart oldu. Hatta ciddi bir sıcaklık hiç fena olmaz.
Yarım kısa pozisyonla yola devam. Eylül-Ekim bereketli olacak demiştik.
[B]92600-93200 eğer gücü varsa görelim tam pozisyon kısa olacak. En az 10 bin cepte tekrar.[/B]
İyi bir AVCI her zaman her şeye hazırlıklı olanıdır. Avcı kuşlar başka.:):):)[/QUOTE]
Son parti yarın artık. Hatırlayan var mı bilmiyorum ama hani yavru ayılar vardı,işte gerisi artık onların elinde. İzleyip görelim.
En kötü ihtimalle en son kış partisinden aldığımızı veririz.:):):):)
Ama 10 bin puan hiç fena sayılmaz.:):)
94xxx ler stop olmak üzere tam pozisyon kısaya 93200 ile geçilecek. Gerçi full kısa sayılırım ama son partilerle tam olacak.
Bol kazançlar olsun.
-
Dün akşamüstü başlayıp bugün tüm gün süren ibretlik :) tradıng işlemlerimizi
diğer topikte yazacağız . Bazen benim sağ lobda bazen kısa devre yapabiliyor :)
acaba ben de hürrem meryem gibi tükenmişlik sendromu mu yaşıyorum ?
Kendisine mesaj çektim , gel bu sendromu beraber yaşayalım . Beraber olursak
bütün sendromlar bize vız gelir dedim ama henüz cevap vermedi :)
yes dediği an beni bırakırım bu işleri :)
yazının tam bu kısmında aklıma namık kemal'in o ölümsüz sözü :) geldi ,
bilenler bilmeyenlere anlatsın :)))))))))
şimdi kitaplık bir şekilde itki olarak ilerleyen bu dalga nerede duracak ?
Durunca ne olacak ?
Cevap : Bilmiyorum :) bunu bilse bilse ew ciler bilir ama benim ew
o kadar iyi değildir , lisede hep ew den zayıf alır ikmale kalırdım :)
şimdi 78.000 - 92.000 hareketi 5 dalgada ilerliyor (for my opınıon)
araya birkaç ingilizce kelime serpiştirince londra kaynaklı bir rapor
havası verebiliriz :)
bu hareket bir (b) , bir (2) , bir (4) olamaz . Peki bir (3) olabilir mi , veya
bir (5) yine olamaz bence . Bir (c) olabilir mi ; zor ... Eee ne kaldı geriye ?
Ya (1) kaldı ihtimal , ya da (a) . . . Tabii yine bana göre .
Eğer 78 - ??? Yükselişi (1) olacaksa ve devamı beş dalgalık bir yükseliş
olacaksa toplam yükseliş 120 binde filan durmaz :)
eğer 78 - ??? Yükselişi bir (a) olacaksa , bir (b) düşüşü sonrası
tekrar bir (c) için yükseleceğiz demektir .
Lakin başka bir dalga kompozisyonu ilerliyorsa , no comment !!! . . .
-
[QUOTE=kurt;461625]Son parti yarın artık. Hatırlayan var mı bilmiyorum ama hani yavru ayılar vardı,işte gerisi artık onların elinde. İzleyip görelim.
En kötü ihtimalle en son kış partisinden aldığımızı veririz.:):):):)
Ama 10 bin puan hiç fena sayılmaz.:):)
94xxx ler stop olmak üzere tam pozisyon kısaya 93200 ile geçilecek. Gerçi full kısa sayılırım ama son partilerle tam olacak.
Bol kazançlar olsun.[/QUOTE]
Sayın kurt, yine kokuyu aldınız diye düşünüyorum, stop belirlemişsinizdir diye sormak istiyorum, son kış partisinden aldığınızı vermek demek stoploss unuzun belirlendiği anlamınamı geliyor?