-
[quote=sungur;431590]benim trade mantığım zayıf. şu an nört durumdayım. al için bana göstergeler zayıf geliyor. sat için ise en yüksekten satmam lazım ki ben sattıktan sonra hep düşsün.[/quote]
aynen öyle, yukarıda değindik, piyasa sıfırı bu demek,....şimdi piyasalar bant içine girmeden tekrar kurulamayacağız,...
ayı kar aldı boğa sarsıldı,...ağada kar aldı o da sıfır dolayısı ile yeni oluşum içinn zamn zamanında sonunda ise piyasa gelecek,...
bu sürede iyi saatliklerin varsa çalışabilir,...şöleki,.....
-
vob aylık kapanışı mum analizinde ters çekiç mi oluyor tam bilemiyorum. bunun yorumunu yapabilecek bir teknikçi var mı? mum analizi yapan site kapanmış.
-
[img]http://666kb.com/i/cb8b4p3alu0qcc0p3.gif[/img]
bu oldukça iyi bir sistem ve sanal tepe bunu bloke etti 108950 yi göstermedi, hoş bunun stoplu olanı diğer userde muhtemelen o boa içun stobu çekmiştir ve kardan zararı önlemiştir muhtemelen, çünkü en son aldaydı,...düşüş göremediğine göre stopta olmalı,...
ama illa düşüşü eğer varsa görecek ve kırmızıyı çakacak,...
ama aynı sistem aynı periyod saatlikte,...şöleki,...
-
[img]http://666kb.com/i/cb8b99fmwntfuseiv.gif[/img]
bu şekilde ve ben kaç gündür saatlik diye bağırıyorum,....
rangede forsing yoktur,...dolayısı ile gün yoktur saatlikte vur kaç vardır,....
-
zor bir durum yatırımcı açısından,...py sıfırı çekmiş yutan eleman modunda,...
işte bu rangede korku demk ,....ilacı kar al flat,....o gün kapat
-
[img]http://666kb.com/i/cb8bhfcko6megodjb.gif[/img]
zor gerçekten zor,...biri kalk gidelim diyor diğeri otur ...yeme diyor,...
keh keh,...donanımlı olmak lazım,....bilmek lazım,...
-
[quote=sungur;431590]benim trade mantığım zayıf. şu an nört durumdayım. Al için bana göstergeler zayıf geliyor. Sat için ise en yüksekten satmam lazım ki ben sattıktan sonra hep düşsün.[/quote]
işte bu zor iş..
Pala dahi en yüksekten malını tam veremiyor... Orada yeterli alıcı hiç bulamaz
-
bir düşünceniz yoksa ve tepenin altındaysanız ve boğaysanız dibi arayın,....forumlar oldukça iyidirler bu konuda sadece yazılanları okuyun,....
bu dnemde korkunun doğru orantılısı pişmanlıktır onun tersi aç gözlülük,...
öyleyse bu dönemde ya korkun ya açgözlü olun,...asla pişman olamyın ve olacaksanız asla mallanmayın bekleyin,....
bekleyin oluşssun,...zamn ilaçtır,....mum aramak boşuna,...ışık bekleyene yanacaktır,...
-
yani anlamak mümkün deyil bir şey bilmiyorsanız 99825 i kullanın,...altı/ üstü olark,....
kaç gündür yazıyoruz ve başladığımızda fiyatlar çok daha yukarıdaydı ,,,
bu aktif stoptur ya bna tekerrürde sert gelecek o halde boğa iseniz stobunuz burada olacak,,....ayı iseniz de buradan denemeniz lazım,....günlüktür forsingtir,...
bakın kaç gündür 5 likde buun denemelerini yaptık zaten yüzümüzün akı ile çıktık, ....üstelik 5 likte üstelik perşembe ve özellikle cuma gibi en yataylarında dahi,....
-
[quote=indregandi;429812]63 haftayı bekleyin,...bu süreçte en fazla range trendi başlatmak için bir blok düşüş olabilir,....ama iyi puvan verir,....
buda bu gün yarın olacak, ama nasıl olacak,...
rating patlatarakmı ratingsizmi,....
elinde shortlar var bunu biliyoruz,...bir de kendi var, takas orana bakıldığında yerli uzamış,.....
malı kaptırmış yine,....ihtimal 95 tahmin etmişlerdir,...
şimdi yerli ihtimal ratinge tepeden çakacak,...bunu bekliyor,...
yabancı bu durumda süpriz düşebilir kendini sokmak içun,...
her durumda short parasıyla dönecek bir durum kalmamıştır,....
alayı kazık yediler,...
range kurtuluştur,....[/quote]
[quote=indregandi;429813]şimdilik rakamlarımız belli, burası istasyon,..aynen 101650 99825 gibi,
buda;
107925 e 106175 te,...
101650 longtu,..
burada 107925 long,...
99825 shorttu,..
burada 106175 short,..
yalnız ara işarette eğer realize başlarsa 106175 short yeri 106550 den izlenmeli, bu stop için pay yapar[/quote]
[quote=indregandi;429814]benim öngörüm,...
range yapı olmadan piyasa sağlıklı gidemez,...bunun içinde hatırı sayılır bir düşüş ihtiyacı varki,....
erken çıkanlar boğa olabilsin,...
düşüyor sananlar ayı olabilisin,....
ayı dipten yakalnmalı,...tepeden yakalanan ayıdan hayır gelmez,...o nedenle her yükseliş ayıya giden yoldur,...ancak tezgah düşüş dipten ayı yakalayabilir,....
diğer manada bir range trend kurulursa 63 hafta yaşar,...aksi şekilde sürekli çıkan fiyatlara 63 hafta yaşamaz,....
bir boa py hem ayıyı dğramalı hem kendini, ....
buna ölür ve öldürür dedik,....63 haftanın bütününde bu var,...
ama sürekli çıkan piyasaya bu yok,.....sürekli çıkarsa ölür piyasa ve ayı ayı olur,....[/quote]
[quote=indregandi;429815]dolayısı ile her geçen yükseliş ayıya giden yoldur,...çünkü servet etkisi vardır,...bu servet boğanın bünyesindedir,...işte o anda o boa artık boa deyil ayıdır,...
dolayıs ile py ancak bunu bir range yapı ile giderebilir,...bnun içinde blok düşüş koymak zorunda,...
geriye bunu kaçtan yapacakları kaldı,.....
agresif trend belli,...mülayimde,..
mülayim burada, takas oranları burada,....agresif ise ratingte,...
yedek cephane şart,...
eğerki fiyatlar bir ratinge yükselirse short için iyi fırsat oluşturacak,...
aksi durumda burası için portföy artırılmamalı derim,..eldekiler yetrli olur,..
bu eldekiler blok bir range düşüşüne kar alır,...bu olursa zaten devamında boğa süreceğinden tekerrr short için yeni yüksekler beklenmeli derim,....
buda ratinge 120 uzantısı çünkü rating range yapacak,...veya ratingten önce range yaparsa bu durumda tekerrür çıkış 120 ler olacak,....[/quote]
[quote=indregandi;429816]yani yol iki,...
ratingten önece range, ratingten sonra range,...
bütün yollar rangeye çıkar,...
bunda rakam olarak,...
zirve 108950 ve 107925 üstü yol gösterici,....
yani şu anda sıkışıldı zirve geçerse bunu aşar,...yada 107925 üstünde kalabilirse,...
her durumda burası bana göre son durak deyil, ama bir blok düşüş yeri adaylarından,..diğer aday ise 120 ler,...[/quote]
[quote=indregandi;429817]benim ise sistemle tek uzlaşım 81175 tir,...
tedavim yoktur,...[/quote]
[quote=indregandi;429819]ne zamnki yeni denge verdi, karargahı bu defa 81175 ten oraya çekerim,...
ama bunu düşmeden veremez.....
dolayısı ile o yükseldikçe uzak ara shortlarımki, bu düşüşe yeniden karargah kurabiliyim, bunda ölçüm,...benim malım her sıkıştığında aynı yönde short açmak, daha önce deyil....ki bunlar yeni denge düşüşüne kar alabilsinler,....
hırsım ve ihtirasım yoktur,..makul ve arzuluyum,...istekliyim,...
o uzuna oynuyor ben kısaya ama ikimizde aslında tresten uzunuz yalnız süre olarak,...
ben yok olacak yeri geçtim,...bu yer 81300 dü, şimdi bunun sefasını sürmeliyim,....
her yükseliş benim için bir avantaj,...her zamansız düşüş ise kar demek,....[/quote]
[quote=indregandi;429821]ayrıca 5.43888 centi yazın bir tarafa,....[/quote]
[quote=indregandi;429826]ölle yani,....alenen,
...
başbaşayız sahip ve biz,...[/quote]
[quote=indregandi;429868]eğer düşüş buradan 108xxx lerden başlarsa blok düşüş için uygun bir yer,...hem 63 haftayı korur hem range başlatır,...[/quote]
[quote=indregandi;429885][IMG]http://666kb.com/i/cazpf38fa2sv63qnp.png[/IMG]
bakın bu indikatörde dün minörde yaptığım, 106550 analizi,...
bu gün macörde nerde bakın grafiğe,...
ben bunu yazalı 3 aydan fazla oluyor başka bir indikten, ve o indik deyil bu indik şahane anlatıyor,..
dün 106550 yi anlattı, işte bu gün 63875 i anlatıyor,....[/quote]
[quote=indregandi;429886]yani trend yoruldu bundan sonrasına grafdta görüldüğü üzere yol alacak ama,...neticede yoruldu,...
63 hafta tutacak büyük ihtimal tutacak,...ama işte burası yorrgunluk yeri,....[/quote]
[quote=indregandi;429888]müsadenizle,...
yolumuz uzun, şey pardon kısa,...[/quote]
bakın süngerlerde 24.01 de yaptığımız analizler,...daha ötesi şiir olur,...
-
pişmanlık rakamı 99825 tir,.....
-
bu noktadır,...daha bu konuda analiz yok,...her yer analiz olmuş,....fiyat her altına düştüğünde 99825 altı ayıdır daha doğrusu ayı oğlu ayıdır,....