Short şartı 83,100 bugün sık sık yazacağım bu değişkeni
Printable View
Short şartı 83,100 bugün sık sık yazacağım bu değişkeni
arkadaşlar metastockta tarih sorunum var güncel verileri çektiğim halde tarih geçmişte kalıyor ve test yapamıyorum. Çözümü nedir
[IMG]http://desmond.yfrog.com/Himg710/scaled.php?tn=0&server=710&filename=metapr.png&xsize=640&ysize=640[/IMG]
[quote=neremy;294353]arkadaşlar metastockta tarih sorunum var güncel verileri çektiğim halde tarih geçmişte kalıyor ve test yapamıyorum. Çözümü nedir
[IMG]http://desmond.yfrog.com/Himg710/scaled.php?tn=0&server=710&filename=metapr.png&xsize=640&ysize=640[/IMG][/quote]
Programı yönetici olarak mı çalıştırıyorsunuz?
[quote=neremy;294353]arkadaşlar metastockta tarih sorunum var güncel verileri çektiğim halde tarih geçmişte kalıyor ve test yapamıyorum. Çözümü nedir
[IMG]http://desmond.yfrog.com/Himg710/scaled.php?tn=0&server=710&filename=metapr.png&xsize=640&ysize=640[/IMG][/quote]
ben 5 dakikalık dosyasını klasörü ile komple silip yenisini yükleyince düzeldi ancak, sizdede olurmu bilmiyorum yedeğini alıp bi deneyin isterseniz
elinde olan bir arkadaş 5 dk XU30 YAKIN VADE MS datasını EYLÜL 2007 den itibaren gönderebilir mi? benim dosyalarda bir sorun var.yeniden bir yüklemek istiyorum.
teşekkürler,
[quote=TÜRKOĞLU;297529]elinde olan bir arkadaş 5 dk XU30 YAKIN VADE MS datasını EYLÜL 2007 den itibaren gönderebilir mi? benim dosyalarda bir sorun var.yeniden bir yüklemek istiyorum.
teşekkürler,[/quote]
Abi vobixin sitesinde var veriler metastock kısmında ama 1 temmuza kadar daha günceli bende de yok.
[quote=TÜRKOĞLU;297529]elinde olan bir arkadaş 5 dk XU30 YAKIN VADE MS datasını EYLÜL 2007 den itibaren gönderebilir mi? benim dosyalarda bir sorun var.yeniden bir yüklemek istiyorum.
teşekkürler,[/quote]
patron 24.09.2007 den günümüze tek veri olamıyor artık malesef 5 dakkalık için 65500 bar sınırı geçiliyor.. o yüzden parça parça omak zorunda...
[quote=zozo;297535]patron 24.09.2007 den günümüze tek veri olamıyor artık malesef 5 dakkalık için 65500 bar sınırı geçiliyor.. o yüzden parça parça omak zorunda...[/quote]
evet zozo kardeş malesef öyleymiş :o
vaktiyle mehmet ferit abi MTX teki MOST un MS formülünü vermişti.elinde olan birisi buraya yazabilir mi? hangi topicte olduğunu hatırlayamadım.
teşekkürler,
[url]http://www.voborsa.com/forum/metastock-ogreniyoruz-t5211.html?p=176740[/url]
[quote=aslan;301810][URL]http://www.voborsa.com/forum/metastock-ogreniyoruz-t5211.html?p=176740[/URL][/quote]
aslansın ne diyeyim +.
çok teşekkür ederim.
[quote=TÜRKOĞLU;301811]aslansın ne diyeyim +.
çok teşekkür ederim.[/quote]
Böyle şeyler için Mozilla Firefox ile Scrapbook eklentisini kullanabilirsin, istediğin internet sayfasını istediğin isim altında kaydedip, internete bağlı olmana gerek olmadan istediğin zaman kaydedilen sayfayı okuyabilirsin. Ben bunu gerekli gördüğüm mesajları kaydetmek için kullanıyorum, site silinse dahi arşiv olarak bende kalıyor.
[quote=aslan;301812]Böyle şeyler için Mozilla Firefox ile Scrapbook eklentisini kullanabilirsin, istediğin internet sayfasını istediğin isim altında kaydedip, internete bağlı olmana gerek olmadan istediğin zaman kaydedilen sayfayı okuyabilirsin. Ben bunu gerekli gördüğüm mesajları kaydetmek için kullanıyorum, site silinse dahi arşiv olarak bende kalıyor.[/quote]
[url]http://www.mozilla-europe.org/tr/firefox/[/url]
[URL]https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/427/[/URL]
VOB da, o günkü en yüksek fiyatın görülmesinden bu yana kaç bar geçmiştir...topik canlansın deyu..hadi bakam alıştırma...bu soruun ynıtını veren iformülü deyin bakayın bana
[quote=Astatin;302311]VOB da, o günkü en yüksek fiyatın görülmesinden bu yana kaç bar geçmiştir...topik canlansın deyu..hadi bakam alıştırma...bu soruun ynıtını veren iformülü deyin bakayın bana[/quote]
Öle beleşe olmaz... Son x barın en yükseğinden beri kaç bar geçti bulmak kolay, ama bugünkü en yüksek dersen öle herkes yazamaz... Önce çokonatı görelim... ::: :p
[quote=Strategist;302399]Öle beleşe olmaz... Son x barın en yükseğinden beri kaç bar geçti bulmak kolay, ama bugünkü en yüksek dersen öle herkes yazamaz... Önce çokonatı görelim... ::: :p[/quote]
:D:D:D ben ne verecem çokonat..ben yanıtı biliyom:::::: yanıtı ilmeyen versin çokonatı..bu arada Hellim de 2 yıl oldu hala benim çokonatı göndermedi yaw..üwww
Ben ortaliyim stro patronaj gölü atsın bence.Çokonatıda ikiye bölelim :D
Hello Hell,
Alışverişte sanıyorduk biz seni yine :)
[B]3 kişi bu gönderiye teşekkür etmiştir[/B] [URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=52"][B]HeLLiM[/B][/URL] (Bugün), [URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=1245"]Kanaatkar[/URL] (Bugün), [URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=404"]selçuklu[/URL] (Bugün)
yav şimdi biz artık MS te 5 dk periyot için gidip 2008 veya 2009 başından bu yana test yapamıyor muyuz?
geçende sormuştum gerçi zozo kardeşim 65.500 BAR sınırlaması falan dedi.kim koydu arkadaş bu sınırlamayı? bu memlekette KY için yararlı olabilecek herşey neden bir bir yontuluyor?
bu kimin işi MATRİKS kaynaklı mı bu 65.500 BAR yoksa MS mi? elimizdeki 2008/2009 5 dk datayı neden tanıtamıyoruz yani biz?
yaw yok mu bunun yolu? test yapmam lazım 5 dk için.ve geçmiş verileri kullanmam lazım.hoş elimde geçmiş datalarımda yok.
[quote=TÜRKOĞLU;303709]yav şimdi biz artık MS te 5 dk periyot için gidip 2008 veya 2009 başından bu yana test yapamıyor muyuz?
geçende sormuştum gerçi zozo kardeşim 65.500 BAR sınırlaması falan dedi.kim koydu arkadaş bu sınırlamayı? bu memlekette KY için yararlı olabilecek herşey neden bir bir yontuluyor?
bu kimin işi MATRİKS kaynaklı mı bu 65.500 BAR yoksa MS mi? elimizdeki 2008/2009 5 dk datayı neden tanıtamıyoruz yani biz?
yaw yok mu bunun yolu? test yapmam lazım 5 dk için.ve geçmiş verileri kullanmam lazım.hoş elimde geçmiş datalarımda yok.[/quote]
abi 65.500 bar olayının bizimle alaksı yok,, metastock bi chart için en fazla 65500 bar'a kadar hesaplama yapıyor daha fazlasını anlamsız görüyor:) tamemen metastock'tan ötürü yani, 65500 bar aslında oldukça fazla ama biz çok kısa periyot işlem yaptımızdan en fazla 3 yıl civarı tek bi data olabildi yoksa günlük ve saatlik datada 65500 bar oldukça yeterli hatta fazla bile.. abi iki part halinde test yap..
24.09.2007- 05-03-2010 arası 5 dakka veriler için link;
[URL]http://www.2shared.com/file/DxvCX8gm/X30YVADE5Dk24092007-05032010.html[/URL]
09.09.2008-28.10.2010 arası 5 dakka veriler için link;
[URL]http://www.2shared.com/file/sFIGdaOa/x30yvade5dakka_0909-2008-28102.html[/URL]
ikisini birbirini takip eden tarihler şeklinde test edersen başlangıçtan bu yana daha önce tek veride yapmış oldunu 2 ayrılmış veride yapıyor olcaksın sonuç değişmez:) kolay gelsin..
[quote=zozo;303712]abi 65.500 bar olayının bizimle alaksı yok,, metastock bi chart için en fazla 65500 bar'a kadar hesaplama yapıyor daha fazlasını anlamsız görüyor:) tamemen metastock'tan ötürü yani, 65500 bar aslında oldukça fazla ama biz çok kısa periyot işlem yaptımızdan en fazla 3 yıl civarı tek bi data olabildi yoksa günlük ve saatlik datada 65500 bar oldukça yeterli hatta fazla bile.. abi iki part halinde test yap..
24.09.2007- 05-03-2010 arası 5 dakka veriler için link;
[URL]http://www.2shared.com/file/DxvCX8gm/X30YVADE5Dk24092007-05032010.html[/URL]
09.09.2008-28.10.2010 arası 5 dakka veriler için link;
[URL]http://www.2shared.com/file/sFIGdaOa/x30yvade5dakka_0909-2008-28102.html[/URL]
ikisini birbirini takip eden tarihler şeklinde test edersen başlangıçtan bu yana daha önce tek veride yapmış oldunu 2 ayrılmış veride yapıyor olcaksın sonuç değişmez:) kolay gelsin..[/quote]
olayı anladım zozo.çok çok sağol.iyiki varsın.pc göçtü tüm veriler,sistemler v.s. hepsi buhar oldu.yeniden MS kurdum filan ama tabii hemen herşey buhar oldu.hard disk sağolsun kelek attı bize.yenisi takıldı.o da yetmedi geçen pazartesi monitör gümledi bu sefer şaka gibi valla ama gerçek yani.hiç hesapta yokken gittik birde monitör aldık iyi mi? yani son 15 günde başıma gelmedik iş kalmadı be.ama hala yıkılmadım :D:D:D
MS de Mov(C,13,E) ortalamanın 500 puan altında sat 500 puan üstünde al gibi bir sistemi test etmek istiyorum.
SAT için ortalama arttıkca yükselsin fakat düşmeye başlayınca düşükleri dikkate almadan en yüksek değeri sabit tutsun istiyorum.
AL için ortalama azaldıkca düşsün fakat yükselmeye başlayınca yeni yüksekleri dikkate almadan en düşük değeri sabit tutsun istiyorum.
Bunu MS de yapmak mümkünmü?
[quote=hilmi;304318]
1) MS de Mov(C,13,E) ortalamanın 500 puan altında sat 500 puan üstünde al gibi bir sistemi test etmek istiyorum.
2)
SAT için ortalama arttıkca yükselsin fakat düşmeye başlayınca düşükleri dikkate almadan en yüksek değeri sabit tutsun istiyorum.
AL için ortalama azaldıkca düşsün fakat yükselmeye başlayınca yeni yüksekleri dikkate almadan en düşük değeri sabit tutsun istiyorum.
Bunu MS de yapmak mümkünmü?[/quote]
Hillpatros,
Sanırım tanımın biraz eksik ama elimden geldiğince yardımcı olayım...
1 in cevabı:Mov(C,13,E) ortalamanın 500 puan altında sat 500 puan üstünde al gibi bir sistemi test etmek istiyorum.
AL: C-mov(c,13,e)>0.5
Sat: mov(c,13,e)-c>0.5
2 nin cevabı:
SAT için ortalama arttıkca yükselsin fakat düşmeye başlayınca düşükleri dikkate almadan en yüksek değeri sabit tutsun istiyorum demişsin. Bunun formülü aşağıda amma iyi de bunu ne kadar bar geriye dönük bakarak yapacak, yani X ne olacak)
SAT: HHV(mov(c,13,e),x)-c>0.5
AL için ortalama azaldıkca düşsün fakat yükselmeye başlayınca yeni yüksekleri dikkate almadan en düşük değeri sabit tutsun istiyorum.(iyi de bunu ne kadar bar geriye dönük bakarak yapacak, yani x ne olacak)
AL: c-LLV(mov(c,13,e),x)>0.5
X için şunu diyebiliriz. bence en doğru cevap, bir önceki sinyale kadar geriye dönük baksın demek olur. Öyle olunca şöyle olur.
SAT sinyali için önceki sinyalin yani AL ın geldiği bardan itibaren baksın.
Yani x=Barssince(AL Koşulu)
AL Sİnyali İçin önceki sinyalin yani SAT ın geldiği bardan itibaren baksın.
Yani X=Barssince(Sat Koşulu)
amma o zaman Barssince döngüsü gısır döngüye girer. Çünkü aldaki x sata bağlı sattaki x de ala bağlı..O yüzden basit düşünerek, önceki sinyale değil, c nin Mov(c,13,e) yi son yukarı/aşağı kesmesine kadar dönüp bakmak yeterli olacaktır:::
Sonuç olarahhhğğğ
[COLOR=red]SAT:[/COLOR]
[COLOR=red]HHV(mov(c,13,e),Barssince(c,Cross(mov(c,13,e)))-c>0.5[/COLOR]
[COLOR=#ff0000][/COLOR]
[COLOR=#ff0000](Türkçesi: c nin mov'u en son yukarı kesmesinden bu yana, mov un gördüğü en yüksek değer, eğer şu anki kapanışın 500 puandan fazla üstündeyse sat)[/COLOR]
[COLOR=red]AL:[/COLOR]
[COLOR=red]c-LLV(mov(c,13,e),Barssince(Cross(mov(c,13,e),c)))>0.5[/COLOR]
[COLOR=#ff0000][/COLOR]
[COLOR=#ff0000](Türkçesi: c nin mov u en son aşağı kesmesinden bu yana mov un gördüğü en düşük değer şu anki kapanışın 500 puandan fazla altındaysa al)[/COLOR]
gibi bir şey olur..amma gafadan ve hızlı yazdım..çalışmayabilür..dikkatimden kaçanlar olabülür..parantezlerde hata olabilir..normalde platformda yazarken fonksiyonları tıklayıp ben sadece içlerini dolduruyom..parantez hatası olmayor böylece...
NOT: HİLPATROSDAN TAHSİLİ ŞÜPHELİ ALACAKLAR KALEMİNE 1 LÜFER YAZDIM..:::
NOT2: Neden 500 değil de 0.5 diye soran ilk kişiye gafa atarım:)
aluuuu..hipatros.. lüfer kabulse tamam de yok değilse silerim mesajı bak..huuu...:)
[QUOTE=Astatin;304406]aluuuu..hipatros.. lüfer kabulse tamam de yok değilse silerim mesajı bak..huuu...:)[/QUOTE]
Canın sağ olsun patron size 1 lüfer borcumuz olsun...
Sistem çalışmadı Asti, müsait zamanında bakabilirsen iyi olur.
Kesinlikle acelesi yoktur, gün içinde uğraşmaya değmez...
[quote=hilmi;304419]Canın sağ olsun patron size 1 lüfer borcumuz olsun...[/quote]
1 de önceden vardı yannış hatırlamıyorsam.dng 2 etti.lelele
[quote=hilmi;304318]
Bunu MS de yapmak mümkünmü?[/quote]
İstediğin MS'de olur abi, çünkü PREV komutu var. MTX'de çok zor, arka arkaya bol miktar ValueWhen döşemek ve 21 takla attırmak lazım, o da zaten çok çok yavaş çalışır... Sıkıntı son değerin sabit kalması ve geri gitmemesi şartında...
[quote=Strategist;304527]İstediğin MS'de olur abi, çünkü PREV komutu var. MTX'de çok zor, arka arkaya bol miktar ValueWhen döşemek ve 21 takla attırmak lazım, o da zaten çok çok yavaş çalışır... Sıkıntı son değerin sabit kalması ve geri gitmemesi şartında...[/quote]
Hilpatros,
Bu durumda strobaba ve benden en az birimiz sorunu yanlış anladık..:) Ç
[quote=hilmi;304419]Canın sağ olsun patron size 1 lüfer borcumuz olsun...
Sistem çalışmadı Asti, müsait zamanında bakabilirsen iyi olur.
Kesinlikle acelesi yoktur, gün içinde uğraşmaya değmez...[/quote]
he yaw, aceleyle yazarken bir parantez bir de fonk. yazım hatası olmuş...düzelttim ve sana PM olarak atacağım..neden PM olarak atacağım dersen; test sonucunda gördüğüm şey kesinlikle mükemmel bir sistem değildi ama kesinlikle iyi bir düşünceydi ve geliştirmeye açıktı...ben senin düşüncen olduğu için sana PM ile atıyorum..sen istersen foruma yaz, istersen yazma...gerçi zaten tarifini okuyan ve kod yazmasını bilen herhangibiri bunu yazabilir..veya benim önceki mesajımdaki yazım hatası olan formüldeki yazım hatasını düzeltip elde edebilir doğrusunu... eğer forumla paylaşmak istemiyorsan hellim dne rica et benim o mesajımı da silebilir... fikir senin olduğu için karar da senin...
..
5 dk. aşırı satımda 2 ho arası kaç puan olur diyelim ki 125
25 puan olursa sinyal versin ufak kesişimleri filtre niyetine sinyal vermesin var mıdır formülü? Kullanmak için diil tabi geliştiricez başka filtrelerle felan.....
[QUOTE=Strategist;304527]İstediğin MS'de olur abi, çünkü PREV komutu var. MTX'de çok zor, arka arkaya bol miktar ValueWhen döşemek ve 21 takla attırmak lazım, o da zaten çok çok yavaş çalışır... Sıkıntı son değerin sabit kalması ve geri gitmemesi şartında...[/QUOTE]
Sn Strategist müsait zamanında yapabilirmisiniz, ben çözemedim ve Prev komutunu bazı sistemlerde rastlıyorum fakat nedir bilmiyorum hem bu vesileyle komutuda öğrenmiş oluruz?
[QUOTE=Astatin;304615]he yaw, aceleyle yazarken bir parantez bir de fonk. yazım hatası olmuş...düzelttim ve sana PM olarak atacağım..neden PM olarak atacağım dersen; test sonucunda gördüğüm şey kesinlikle mükemmel bir sistem değildi ama kesinlikle iyi bir düşünceydi ve geliştirmeye açıktı...ben senin düşüncen olduğu için sana PM ile atıyorum..sen istersen foruma yaz, istersen yazma...gerçi zaten tarifini okuyan ve kod yazmasını bilen herhangibiri bunu yazabilir..veya benim önceki mesajımdaki yazım hatası olan formüldeki yazım hatasını düzeltip elde edebilir doğrusunu... eğer forumla paylaşmak istemiyorsan hellim dne rica et benim o mesajımı da silebilir... fikir senin olduğu için karar da senin...
..[/QUOTE]
Sorun parantez değil onu ben halletmiştim MS söyleyince gavur akıllı acemileride düşünüyor ve uyarıyor.
Fikir güzel gibi aslında ben normalini denedim, yani ortalamaya direk bağlı olanını fakat bunu deneyemedim. Fakat tek başına bir sistemde olmaz eklemeler yapılmalı opt edilmeli falan...
Sonuçta açıkta yazılmasının mahsuru yoktur, forumda paylaşılabilir...
Astet neden 500 değil de 0.5 yazdın? .:::
Bir de ciddi sorum var, Asdadinim.
a := BarsSince(C>Mov(C,13,E));
HHV(L,a) ifadesi matrix'de çalışmıyor. a bir değer türetmesine ragmen ?
HHV(L, BarsSince(C>Mov(C,13,E))) ifadesi çalışıyor mu ?
Sevgili Hilminin mesajına yazdığın cevaptaki
[COLOR=#ff0000]HHV(mov(c,13,e),Barssince(c,Cross(mov(c,13,e)))-c>0.5[/COLOR]
ifadesi üstüne bu soruyu soruyorum.
Espri yapmıyorum. Bu ciddi bir soru ?:mad:
[quote=hilmi;304655]Sorun parantez değil onu ben halletmiştim MS söyleyince gavur akıllı acemileride düşünüyor ve uyarıyor.
Fikir güzel gibi aslında ben normalini denedim, yani ortalamaya direk bağlı olanını fakat bunu deneyemedim. Fakat tek başına bir sistemde olmaz eklemeler yapılmalı opt edilmeli falan...
Sonuçta açıkta yazılmasının mahsuru yoktur, forumda paylaşılabilir...[/quote]
bir parantez ve bir fonk. yazım hatası demiştim...al daki cross u kopi pest ederken kaydırma yapmışım..mahsuru yok dediğine göre doğrusunu yazabilirim
AL:
c-LLV(mov(c,13,e),Barssince(Cross(mov(c,13,e),c)))>0 .5
SAT:
HHV(mov(c,13,e),Barssince(Cross(c,mov(c,13,e))))-c>0.5
[quote=sazan;304664]Bir de ciddi sorum var, Asdadinim.
1) a := BarsSince(C>Mov(C,13,E));
HHV(L,a) ifadesi matrix'de çalışmıyor. a bir değer türetmesine ragmen ?
2) HHV(L, BarsSince(C>Mov(C,13,E))) ifadesi çalışıyor mu ?
Sevgili Hilminin mesajına yazdığın cevaptaki
[COLOR=#ff0000]HHV(mov(c,13,e),Barssince(c,Cross(mov(c,13,e)))-c>0.5[/COLOR]
ifadesi üstüne bu soruyu soruyorum.
Espri yapmıyorum. Bu ciddi bir soru ?:mad:[/quote]
1) Patron > yerine cross u denemek gerekebilir...Ya da MTX in azizliklerinden kurtulmak için olabildiğince az değişken ataması yapmak lazım..yani barsince i doğrudan HHV nin içine yazmak lazım...
2) > şekli denemdim..Ama crosslu şekilde çalışıyor..
3) Kırmızılı ifadeyi önceki mesajımda yazım hatasını düzelttim ve o şekliyle çalışıyor
[IMG]http://i56.tinypic.com/2rxgpkz.jpg[/IMG]
Barssince içine 12 zincir koşul (if le) ekleyince bile doğru çalışıyor..ama > < de sorun olabiliyor..daha önce de bahsetmiştim mtx in >< operatörlerinde sorunları var bazı durumlarda...
[quote=hilmi;304651]Sn Strategist müsait zamanında yapabilirmisiniz, ben çözemedim ve Prev komutunu bazı sistemlerde rastlıyorum fakat nedir bilmiyorum hem bu vesileyle komutuda öğrenmiş oluruz?[/quote]
PREV yıllardır Matriks'e gelmesini beklediğim komut ama amcaların niyeti yok galiba... Bazı indikatörleri PREV olmadan yazmak imkansıza yakın... Binbir takla attırmak lazım, o da bilgisayarı çok yavaşlatıyor...
PREV'in ne olduğu çok basit. "Bu satırın bir önceki çubuktaki değeri" demek.
Yani mesela "((H+L)/2) + PREV" demek, (H+L)/2'yi al, bunu bir önceki çubuğun (H+L)/2'si ile topla demek. Tabi bu Ref((H+L)/2,-1) demek değil, çünkü PREV kullanınca PREV de dahil bu satırın bir önceki çubuktaki değeri oluyor. Yani aldığı bir önceki değer aynı zamanda iki önceki değeri de kapsar, iki önceki değer üç önceki değeri de kapsar, vesaire...
[quote=Strategist;304675]PREV yıllardır Matriks'e gelmesini beklediğim komut ama amcaların niyeti yok galiba... Bazı indikatörleri PREV olmadan yazmak imkansıza yakın... Binbir takla attırmak lazım, o da bilgisayarı çok yavaşlatıyor...
PREV'in ne olduğu çok basit. "Bu satırın bir önceki çubuktaki değeri" demek.
Yani mesela "((H+L)/2) + PREV" demek, (H+L)/2'yi al, bunu bir önceki çubuğun (H+L)/2'si ile topla demek. Tabi bu Ref((H+L)/2,-1) demek değil, çünkü PREV kullanınca aldığı bir önceki değer aynı zamanda iki önceki değeri de kapsar, iki önceki değer üç önceki değeri de kapsar, vesaire...[/quote]
prev kullanmadan yanıtladım patron..niye beğenmiyon formülü..aybediyon valla:::.kom.boks.
[quote=Astatin;304668]1) Patron > yerine cross u denemek gerekebilir...Ya da MTX in azizliklerinden kurtulmak için olabildiğince az değişken ataması yapmak lazım..yani barsince i doğrudan HHV nin içine yazmak lazım...
2) > şekli denemdim..Ama crosslu şekilde çalışıyor..
3) Kırmızılı ifadeyi önceki mesajımda yazım hatasını düzelttim ve o şekliyle çalışıyor
[IMG]http://i56.tinypic.com/2rxgpkz.jpg[/IMG]
Barssince içine 12 zincir koşul (if le) ekleyince bile doğru çalışıyor..ama > < de sorun olabiliyor..daha önce de bahsetmiştim mtx in >< operatörlerinde sorunları var bazı durumlarda...[/quote]
Teşekkür ederim.
Ciddi faydalı oldu.
[quote=Astatin;304684]prev kullanmadan yanıtladım patron..niye beğenmiyon formülü..aybediyon valla:::.kom.boks.[/quote]
Senin cevapladığın soru benim anladığım soru değil ama... :..: Ben çok daha komplike birşey anlamıştım...
Benim anladığım şu mavi çizgiye benzer bir indikatörün aynı PSAR gibi kırılana kadar sadece ileri giden, geri gimeyen haliydi... Ama soru senin anladığın gibiymiş sanırım.. :)))