Aps eksi 5400 ...ohhh...
şortlar kapanıyor...kol bacak...gövde...
Printable View
Aps eksi 5400 ...ohhh...
şortlar kapanıyor...kol bacak...gövde...
74.700 şortlarla haftasonuna kısa................
waayyyy APS ..eksi 8.000........
şortlar kapandı...............kol bacak gövde gitti....
hafta sonu psikolojine oynadı..........bozz 74.700....şorttt...
iyi tatiller.......
Flat ...
Bundan dolayı verdiler..
[QUOTE]Fıtch, yunanıstan'ın kredı notunu 'bbb-'ye ındırdı, gorunumu negatıf
-matrıks-[/QUOTE]
ardındanda bu haber geçti..
[QUOTE]AB: EURO BOLGESI MALI YETKILILERI YUNANISTAN'A OLASI KREDI YARDIMI KURALLARI KONUSUNDA ANLASTI
-MATRIKS-[/QUOTE]
sat noktası 73.700'de kaldı kapanış itibariyle..
herkese teşekkürler...
güzel bir haftasonu sizin olsun...
fitch den haber geldi
fitch berker türkiyenin notu için bir gözden geçirmemiz yok cnbce
------------------
iyi hafta sonlarııı teşekkürlerr :)
[IMG]http://i41.tinypic.com/2z686qg.jpg[/IMG]
[IMG]http://i43.tinypic.com/ruuxra.jpg[/IMG]
birebir uygulanacaksa, düzeltme sonrası trendi bitiren son hareket (%261.8 fibo) [B][COLOR=royalblue]80.500[/COLOR][/B]'e çıkar... :eek::eek:.uyk
buna göre yol haritası kabaca 75.200/700 bandından düzeltme,70.500'lerde dip ve son tepeye yolculuk olmalı.. artık son tepe 80binlere çıkarmı yoksa daha erkenmi biter ona bakarız.. yeter ki öncesi hareket gerçekleşsin... :)
mor daire içindeki özel oluşumlara daha önce değinmiştim... piyasa trendi bitirmeden önce mutlaka bu noktayı bir kez daha ziyaret etmiştir.. aksi örneği yoktur... 15 eylül-15 ekim döneminde de olan budur...tepe öncesi A dibine tekrar inilmiştir..son 4 yılda bunun birçok örneği var..
dolayısıyla 70.600'lere geri dönüşe neredeyse kesin gözüyle bakıyorum...
Herkes endeks nereye gider hesabını yapiyor, bende dahil, ancak unutulan birsey var, Tarihi zirveler varken bankalar yeni zirveleri dısında 100 lerce senet onceki zirvesinin yarısına dahi gelememiş vaziyette, dolar 1,15 dip fiyatından bugun anca 1,49 altına gelebildi, bu bir sanal alemi cagrıstırıyor bana. uyanana kadar fiyatlar belli bir sure daha gidecektir kanımca,
Ancak ekonomiyi 5 bankadan ibaret oldugunu dusunursek vay AB adayı dunyanın 17. buyuk ekonomisinin haline.
Gostergeler bankalar ise endeksin agırlıgının %50 si burda ise ne acı bir durumdur. Borsada yatırımcı sayısına bakmak gerek. 2000 lere gelmeden once milyonlarca yatırımcıdan soz ediliyordu, 2003 e kadar yuzbinlere geriledi, suanki yapıda binler ile olculen seviyedeyiz.
Ne acıdır ki aracı kurumlarda 50 -60 musteri adedi ile hacim sıralamasında ilk 30 larda yer alınıyor.
Senetlerde at kosturanlar , onlara canak tutanlar ... gozunu para hırsı burumus birkac işbirlikci ile gelecek namına yeni nesillere neyi veriyor olacagız. Cok acı maalesef.
Yarınımız bugunden aydın olsun.
Herkese iyi tatiller
uzun vadeli sallamasyon ve tam bir acemi işi alternatif sayımım bu şeklide.
üstadlardan eleştirileri bekliyorum.
[img]http://ekibi.org/resim/rys/2010/201004/ewuv.png[/img]
[quote=trader38;227071]uzun vadeli sallamasyon ve tam bir acemi işi alternatif sayımım bu şeklide.
[/quote]
svg.trader,
Dün sorduğun sorulara verdiğim yanıtları inceledin mi?Bir hayli geride kalmış,topik rating patlaması yapınca...:)))
svg.trader,
Bu son verdiğin uzun vadeli sayım,öyle acemi işi değil,ve önemli alternatiflerden biri şu anda...
güzelll....lelele
b dalgası yeni tarihi zirve yaptığına göre;c dalgasını a dalgası altında bitmesini beklemek gerek...
ama bu uv li durum ve şu anda bizim portföyü etkilemez...
bizim için şu anda varsa yoksa;70.625 e düşecekmiyiz,düşersek sonra kaça çıkacaz?:)))
[quote=saraylı;226289]yok yok ,seviyorum....:D sadece küçük dalga derecesinde yanılma olasılığı büyük olur...zamanında onu demek istemiştim...
4.a dalgasının olası yapısı aşağıda; farklı sayım olarak bir itkinin 3.2 sinde de olabiliriz şu anda....?
bence a daha bitmedi ,b başlamadı...
4.dalganın 6-8 gün sürme ihtimali var...
alt dalgaları ona göre anlamalı...
[IMG]http://i40.tinypic.com/34zgf40.jpg[/IMG][/quote]
[quote=saraylı;226319][B]ew de kurallara aykırı sayım yapmak daha zordur,ama bu demek değildir ki ,kurallara uygun bu sayım ,doğru olsun...[/B]
4.dalga bugün bitmiş olabilirmi demişsin,bak şimdi sadece 3.dalgayı grafikte veriyorum,tepeden beri başlayan yatay düzeltme hareketi ,3.dalgayı gerek fiyat gerekse de zaman boyutunda düzeltmiş mi?
kararı sen ver svg.trader,şöyle bir bak bakalım,4.dalga bitti demek mantıklımı?
bence mümkün değil,dalga sayımında gözle hem fiyat hem de zaman orantılarına dikkat etmeli....:)
[IMG]http://i43.tinypic.com/2d9wbuo.jpg[/IMG][/quote]
[quote=saraylı;226321]hep söylerim,ew çalışması yaparken :
[B]Ben dalgayı böyle sayıyorum ve bu sayım kurallara uygundur,yaklaşımını terketmek lazım...[/B]
[B]Sayımınızın kurallara uygun olması ya da rehber ilkelerin çoğunun doğrulaması ,çok fazla birşey ifade etmez..[/B]
Ben size ;aynı grafik için,kurallara ve rehber ilkelere uygun 4-5 sayım çıkarabilirim,bunun para yapmaya hiçbir faydası olmaz....Sadece bulmaca çözmek gibi olur...
[B]Önemli olan bu sayımlardan en uygununu bulup,senaryoyu ona göre kurup;onu destekleyecek TA ve sistematik yaklaşımlara öncelik vermek...Mesela çok önemli 2-3 tg seçip bunların günlük ve güniçi grafiklerde aşırı alım/satımlarını incelemelisiniz...Ya da tg lerdeki simetriye odaklanmalısınız...Ya da u lar çok net incelenmeli..Ya da önemli bir kv li mekanik sistemin ,Nalıncı Keseri uygulaması ile irdelenmiş getiri eğrisi incelenmeli...[/B]
[B][COLOR=red]Yalnız EW ile VOB gibi bir piyasada trade edemezsiniz...:rolleyes::cool::(:)[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Bunu bilirim,bunu söylerim.....lelele[/COLOR][/B][/quote]
[quote=saraylı;227073]svg.trader,
Dün sorduğun sorulara verdiğim yanıtları inceledin mi?Bir hayli geride kalmış,topik rating patlaması yapınca...:)))[/quote]
Sn. saraylı hocam
Verdiğiniz cevapların hepsini okudum. Gerekli notları aldım. saolun
şimdi son gelinen duruma göre ya 3.3 şeklinde bir itki başladı(yüksek ihtimal) yada 4.b oluşuyor(düşük iht.) değilmi?
saygılar
3.3 derken neyi kastettin anlamadım ama;şu anda benim bu dalgayla ilgili söyleyeceğim şey şu trader:
ya 74.850 de 3.5 bitti ve 4 başlayacak,
ya da 3.5 ,74.325 te bitmişti,74.850 de 4.b bitti?
her iki durumda da düzeltme ihtiyacı var...
bu düzeltmenin makul geri alışı 70.625 civarıdır...
ordan sonra 5.dalga başlamalı...
.brv
osi.lere bakarsak;vadeli seanslıkta,
tepede bariz nu var ve tipik bir 4.dalga oluşumu için fiyatın geri çekilmesi gerekir gözüküyor...
4.dalganın başlayıp başlamadığı ile ilgili şüpheler var,acaba 3.5 bitti mi gibi?
Eğer ;ben anlamadan para kazanıyorsam,o parayı masada bırakırım!!!
[IMG]http://i40.tinypic.com/1eqfxt.jpg[/IMG]
saraylı abi 80bin projeksiyonuna nasıl bakıyorsun? 5nci dalga hedefi olarak mümkün mü ?
benzeşme doğruysa 15bin puanlık hareket var önümüzde... trendin yaptığı total puan kadar... bu mantıklı mı ?
[quote=saraylı;227076][SIZE=3][COLOR=Red]3.3 derken neyi kastettin[/COLOR][/SIZE] anlamadım ama;şu anda benim bu dalgayla ilgili söyleyeceğim şey şu trader:
ya 74.850 de 3.5 bitti ve 4 başlayacak,
ya da 3.5 ,74.325 te bitmişti,74.850 de 4.b bitti?
her iki durumda da düzeltme ihtiyacı var...
bu düzeltmenin makul geri alışı 70.625 civarıdır...
ordan sonra 5.dalga başlamalı...
.brv[/quote]
[quote=saraylı;227076]
[URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=226289#post226289"]
[/URL]
yok yok ,seviyorum....:D sadece küçük dalga derecesinde yanılma olasılığı büyük olur...zamanında onu demek istemiştim...
4.a dalgasının olası yapısı aşağıda; [SIZE=3][COLOR=Red]farklı sayım olarak bir itkinin 3.2 sinde de olabiliriz şu anda....?[/COLOR][/SIZE] [/quote]
bu cümlenize istinaden 3.3 ihtimalini söylemiştim.
ayrıca şu anki yapıya göre pzts. 75 in üzerinde açacağımızı düşünürek bu ihtimalinize değindim.
saygılar.
[quote=halojen;227078]saraylı abi 80bin projeksiyonuna nasıl bakıyorsun? 5nci dalga hedefi olarak mümkün mü ?
benzeşme doğruysa 15bin puanlık hareket var önümüzde... trendin yaptığı total puan kadar... bu mantıklı mı ?[/quote]
5.dalga ile trendi bitirmek üzere 80.000 e gidersek sürpriz olmamakla beraber; ben 76.500 gibi geçenlerde hesaplamıştım ve yazmıştım..5.dalga hedefini...
80.000 e yaslanabilir yani ona yakın bir değer olabilir?
[quote=trader38;227079]bu cümlenize istinaden 3.3 ihtimalini söylemiştim.
ayrıca şu anki yapıya göre pzts. 75 in üzerinde açacağımızı düşünürek bu ihtimalinize değindim.
saygılar.[/quote]
yukarı yönlü bir 3.3 ten bahsediyorsanız,bence öyle olmamalı ...
pzt 75.000 üzerine gitsek bile orada tıkanmalı yükseliş...:)))
yukarda da değindiğim gibi 4.dalga içinde olma ihtimalimiz yüksektir...:)
Diğer yerlere bakmadım ama İstanbul da hava çok güzel ,biraz açık havaya çıkalım...
Nefes alalım,neşeli olalım,mutlu olalım.....:)
[quote=saraylı;227082]Diğer yerlere bakmadım ama İstanbul da hava çok güzel ,biraz açık havaya çıkalım...
Nefes alalım,neşeli olalım,mutlu olalım.....:)[/quote]
Burası Kayseri ve burdada hava çok güzel. Bende balkonda bir çay içeyim bari. laptopumdan ayrılamıyorum:)
[QUOTE=trader38;227071]uzun vadeli sallamasyon ve tam bir acemi işi alternatif sayımım bu şeklide.
[img]http://ekibi.org/resim/rys/2010/201004/ewuv.png[/img][/QUOTE]
trader patron ... kırmızı A beş dalga ... kırmızı B üç dalga yani kırmızı etktli dalga bir zigzag gibi içsl dalgalara göre ...ama kırmızı B pembe 5 tepesine kadar gitmiş .. bence çok gitmiş zigzağa benzemiyor .. flate daha çok benziyor o dalga ... ama kırmızı A dan vazgeçemem orası kesin beş dalga olacak diyosan .. o zaman şöyle bir sayım daha uygun olur bence ... üvvvvvv ... :o:o:D:D
[IMG]http://i43.tinypic.com/359h95e.jpg[/IMG]
selçuklu patron
aslında ben bu iç dalgaları saymayı pek beceremiyorum. iç dalgaya takılmadan kırmızı A ve kırmızı B şeklinde etiketlersek ve saraylı üstadın dediği gibi A nın altında kırmızı C beklersek çokmu zorlamış oluruz?
kaldıki senin dediğin gibi bir A-B-C yapısını düşünürsek onun üst derecelerinide geçmişden gelerek düzgün saymamız gerekmezmi?
benim verdiğim grafikde çıkmamış ama bu alternatif sayımda ben 2000 Yılındaki 20bin zirvesine 1, 7000civarına 2, 48000 ine 3 , 31bine 4, 58bine de 5 etiketi koymuşum.
senin dediğin gibi sayarsak eskiyi nasıl etiketliycez?
sonuçta dediğim gibi bu alternatif sayım. ana uv li sayım, 58 e 3, 21 bin düşüşüne 4, bu yükselişin biteceği yerede 5 etiketi koymak.
saygılar
Merhaba Arkadaşlar,
Bu ilk mesajım bu forumda. Bir süredir forumu izliyordum. Paylaşımcı oluşunuz için hepinize teşekkür ederim.
Sn. Selçuklu'nun ve Sn. trader38'nin grafiklerini görünce bir iki kelam da ben etmek istedim. Ew den hoşlanırım ve yüzeysel olarak takip etmeye çalışırım. Genelde büyük yapıyı. Zaten istesemde küçük ara dalgaları saymayı becemiyorum.
Sn. Selçuklu'nun verdiği yapıyı 4 yıldır izliyorum. Tek farkla ben 21,000 dibinde C etiketini uyguluyorum. 21,000 den 28,000 gidişine 1 22,000 dibi 2 olarak görüyorum. Bu hareket 5 ile bittiğinde kafam iyice karışmış olacak. Acaba bu 5 , D nin 5 i mi yoksa yukarı büyük 5-1 in mi beşi ya da 1987 den gelen 5 mi bitmiş olacak. İhtimalleri artırmak o kadar kolay ki. Düşerken de kafam karışık olacak.Daha büyük resim de ise uzun vade için (10 yıl ve ötesi) ise çok iyimserim. İster 1987 dalgası şimdi bitsin ister 2006 da ister 2007 de hepsine 1 diyeceğim. Daha doğrusu gençlerimiz ,çocuklarımız için 1 demek istiyorum. Gelecek olan 3 başladı mı bilmiyorum, ne zaman başlar bilinmez ben görür müyüm onu da bilemem.
Sn.Halojen'in benzerlik kuramı için de bir görüşümü söylemek istiyorum. Bana göre büyük resimde iki yere benziyor. Biri 1991 deki tepe. Diğeri ise 1999 daki yapı. Birbirinin zıttı iki yer. Bu vesile ile sn. Halojen'e de teşekkür ederim.
Peki bu kadar kafa karışıklığında ne yapıyorum derseniz. Sabırla sistemi uygulamaya çalışıyorum. Zaten Vob dan çok büyük beklentim yok. 2 kontratla trade ediyordum bu kafa karışıklığında sayıyı 1 e düşürdüm. Çünkü hareketler sert oluyor ve sistem çarpılıyor.
Bundan sonrada sistemi uygulamaya devam edeceğim. Sistemlerin önemi ve nasıl kullanılması gerektiğini bizimle paylaşan sn.Saraylı'ya da ayrıca teşekkürlerimi sunarım.
[url]http://www.godmode-trader.de/nachricht/EW-Analyse-DOW-Jones-Die-1100000er-Marke-wackelt,a2132697,b483.html[/url]
Dow için sayım var....
[QUOTE=trader38;227087]selçuklu patron
aslında ben bu iç dalgaları saymayı pek beceremiyorum. iç dalgaya takılmadan kırmızı A ve kırmızı B şeklinde etiketlersek ve saraylı üstadın dediği gibi A nın altında kırmızı C beklersek çokmu zorlamış oluruz?
kaldıki senin dediğin gibi bir A-B-C yapısını düşünürsek onun üst derecelerinide geçmişden gelerek düzgün saymamız gerekmezmi?
benim verdiğim grafikde çıkmamış ama bu alternatif sayımda ben 2000 Yılındaki 20bin zirvesine 1, 7000civarına 2, 48000 ine 3 , 31bine 4, 58bine de 5 etiketi koymuşum.
senin dediğin gibi sayarsak eskiyi nasıl etiketliycez?
sonuçta dediğim gibi bu alternatif sayım. ana uv li sayım, 58 e 3, 21 bin düşüşüne 4, bu yükselişin biteceği yerede 5 etiketi koymak.
saygılar[/QUOTE]
trader patron ...ben ewye meraklıyım ama çok anlamam açık söyleyim .. :o
ahanda ... 100 endeks 93ten başlıyan çarşaf graf :D:D.. sayımların belkemği kırmzı büyük 4 .. orasıbence kesinlikle 4. dalga ve üçgen ... iki sayım var benim tahminim ... ikisinede göre endeksin sağlam bir küsküsel düzeltme yapması gerekiyor ebnce.. .. .ama şöyle bir proplemde var .. 100 endeks 75000 olsa .. bu sayımlar hala geçerli olur :::.. o nedenlede ..çok uzun vadeli hisse senedi traderı falan değilsek... bence bu grafların voba çok bir faydası olmaz ..
[IMG]http://i41.tinypic.com/dmvi2s.jpg[/IMG]
saatlik sayımlar falanda yanıltıcı olabiliyor .. mesela dow iyi kapattı ona göre pazartesi vadeli grafta 75000 üstü görülürse .... şu alttaki ed sayımda gündeme gelebilir .. ... :o:o:o
saraylı abinin dediği gibi .. ewye göre vob zor hakkaten . .. ama sistemle birlikte .. diğer analizlerle desteklenirse ... güzel şeyler çıkabilir ..
ben histemciyim vobda şahsen .. başarılımıyım ? hayır :::....memnunmuyum ? evet .. :D
[IMG]http://i40.tinypic.com/cnxuq.jpg[/IMG]
sn .tosbağa patron hoşgeldiniz ... saraylı abinin avatarı gbi sizin avatarda huzur veriyor .. teprik ederim ..:D:D .. cümleten iyi hftsonları ..
teşekkür ve teprik ederim selçuklu patronaj:)
son günlerde oluşan sayımda 4 ü ararken ed diye kafamı iyice karıştırdın eline sağlık.brv
şaka bi tarafa bu ihtimalide göz önünde bulunduralım.;)
arada kısa vadeli sayımını yapıştırmayı ihamal etme patron. +.
Hoşbulduk, sn Selçuklu.
topiğin ilk açıldığı günden beri önem vererek ve faydalanarak takip eden biriyim. üstatların analizleri laf kalabalığı ile gerilerde kalmasın diye yazmamaya dikkat ettim. paylaşımların çoğalması ve 80 gündem olunca basitce takip ettiğim ve sn saraylının da dediği gibi 80 lere varmadan sonuçlanacağını düşündüğüm graf bu şekilde. genişleyen yapının son altçizgiye değmemesi üst çizgiyede değmeyeciğini bana düşündürüyor.
nu lara da uyum dikkat çekici. tüm paylaşımcılara değerli katkılarından dolayı teşekkür ederim
[IMG]http://www.resimkoy.net/images/hz5qubywa0.png[/IMG]
[quote=saraylı;227080]5.dalga ile trendi bitirmek üzere 80.000 e gidersek sürpriz olmamakla beraber; ben 76.500 gibi geçenlerde hesaplamıştım ve yazmıştım..5.dalga hedefini...
80.000 e yaslanabilir yani ona yakın bir değer olabilir?[/quote]
eywallah abi,zaten benzerlik hedefi 80bin ... gidecek diye birşey yok ama bu hafta yapacağı tepeyi geçmesi çok yüksek ihtimal.. yani 76-80bin arası bir yerde bitiririz tüm hareketi...
80-81bin bu trendin gidebileceği en üst nokta olduğunu düşünüyorum...
[quote=selçuklu;227091]trader patron ...ben ewye meraklıyım ama çok anlamam açık söyleyim .. :o
saatlik sayımlar falanda yanıltıcı olabiliyor .. mesela dow iyi kapattı ona göre pazartesi vadeli grafta 75000 üstü görülürse .... şu alttaki ed sayımda gündeme gelebilir .. ... :o:o:o
saraylı abinin dediği gibi .. ewye göre vob zor hakkaten . .. ama sistemle birlikte .. diğer analizlerle desteklenirse ... güzel şeyler çıkabilir ..
ben histemciyim vobda şahsen .. başarılımıyım ? hayır :::....memnunmuyum ? evet .. :D
[IMG]http://i40.tinypic.com/cnxuq.jpg[/IMG][/quote]
Svg.selçuklu,
EW 'den sen anlıyorsun ve bence türk net aleminin en neşeli elliottisyenisin...:D
Sayımına aynen katılıyorum;3.5 dalgası tepesini ed ile yapıp ,4.dalgaya artık başlamalı,bu seçenek ön plana çıkıyor...
Diğer seçenek ise 4.b yi yaptığımız ve 4.c ile aşağı gidecek olmamızdı ama bu seçenek,cuma günkü hareketlerle olma şansı azaldı...
Bu iki seçenekten biri olmalı;bence birincisi daha olası ,yani yukardaki grafın...bu sayım pu/nu larla da daha güzel çalışıyor,....:)
canı gönülden teprik ederim....brv
bu arada topiğe yeni katılan Tosbağa ve İmales arkadaşlarımızın da katkılarını her zaman bekliyoruz,ayrıca hakikaten ikisinin de avatarı çok güzellll....brv
Aşağıdaki grafik te; selçuklu'nun yukardaki sayımına ait u lar...
grafik vadeli saatlik...
son nu lar dikkat çekici...:)
[IMG]http://i44.tinypic.com/68errq.jpg[/IMG]
[quote=saraylı;227115]Svg.selçuklu,
EW 'den sen anlıyorsun ve bence türk net aleminin en neşeli elliottisyenisin...:D
Sayımına aynen katılıyorum;3.5 dalgası tepesini ed ile yapıp ,4.dalgaya artık başlamalı,bu seçenek ön plana çıkıyor...
Diğer seçenek ise 4.b yi yaptığımız ve 4.c ile aşağı gidecek olmamızdı ama bu seçenek,cuma günkü hareketlerle olma şansı azaldı...
Bu iki seçenekten biri olmalı;bence birincisi daha olası ,yani yukardaki grafın...bu sayım pu/nu larla da daha güzel çalışıyor,....:)
canı gönülden teprik ederim....brv[/quote]
selçuklu patronaj hakkındaki düşüncelerinie aynen katılıyorum.
sonlanan diagoneldede 3 en kısa olamaz kuralı geçerlidir değilmi hocam?
öyle ise 76250 üstünde ed iptal olur sanırım.
saygılar
[quote=trader38;227118]selçuklu patronaj hakkındaki düşüncelerinie aynen katılıyorum.
sonlanan diagoneldede 3 en kısa olamaz kuralı geçerlidir değilmi hocam?
öyle ise 76250 üstünde ed iptal olur sanırım.
saygılar[/quote]
eyvallah svg.trader,
Evet ; ed de de 3.dalga en kısa olmaz ve bu durumda da 76.250 üzerine çıkmamak gerek...doğrusun...çıkmaz bence yaa,çıkıp napacak?:..::..:
sen de çok iyi bir elyotçusun....brv
:)
[quote=saraylı;227119]eyvallah svg.trader,
Evet ; ed de de 3.dalga en kısa olmaz ve bu durumda da 76.250 üzerine çıkmamak gerek...doğrusun...çıkmaz bence yaa,çıkıp napacak?:..::..:
sen de çok iyi bir elyotçusun....brv
:)[/quote]
:oestf. abi. sizin gibi üstadlardan öğrendiklerimizle bişeyler çıkarmaya çalışıyoruz:o
Her alternatife hazır olalım b-c-d planlarımız bulunsun diye abuk sabuk sorular doğmamış sayımlar soruyorum. İnşallah fazla rahatsızlık vermiyorumdur.
sonsuz saygılar
[quote=trader38;227120]:oestf. abi. sizin gibi üstadlardan öğrendiklerimizle bişeyler çıkarmaya çalışıyoruz:o
Her alternatife hazır olalım b-c-d planlarımız bulunsun diye abuk sabuk sorular doğmamış sayımlar soruyorum. İnşallah fazla rahatsızlık vermiyorumdur.
sonsuz saygılar[/quote]
est.trader ya,
ne rahatsızlığı yaa,biliyosun bu işte bazen en az ihtimal verdiğin iş bile olabiliyor...:eek:
sevgiler ve saygılar benden ,hepinize...;)
ekim 2007 öncesine ait 5 yada 15 dklık eksiksiz vob datasına ihtiyacım var....arşivinde olan ve paylaşmak isteyen var ise özelden yada burdan irtibata geçmesi önemle rica olunur..:rolleyes:
o döneme ait aktif vadelerin dataları olabilir, hatırladığım kadarıyla x30yvade yoktu o zamanlar..
[QUOTE=halojen;226930]abi gerek yok bunlara yaw herkes yanılır, bu bir gerçek...
yanıldıkça sistemin zayıf tarafları çıkar,iyi de olur... güçlendirmeye bakarsın.. hatalardan ders çıkarırsın..trading budur...
inatlaşmaya gelmez... en büyük sen değilsen piyasada..[/QUOTE]
[QUOTE=halojen;226937]bugünkü stop'tan sonraki araştırmalarda yeni yapı keşfettim mesela ne güzel oldu.. sonraki işlemlerde py'nin aleyhine kullanacağım bunu... keşke her zarar sonrası bişeyler öğrenebilsek...
75.200/700 arasından sert satış yersek varlığı ispat olunur...[/QUOTE]
kaptan çok güzel yazmışsın....tabiki yılmak yok her zaman daha iyisi için devam edip,alınan dersleri sistemin gelişimi için kullanmak.....
olay inat olayı değil zaten.....ara sıra oluşan kızgınlık(hep bu pala)....:mad:
vobta işlem yapmıyorum biliyorsun.....fakat işte o kadar çalışma emek boşa gittiği zaman insan sinir oluyor....üüüüüü
neyse bakalım bu hafta neler olacak.....
iyi çalışmalar,bol kazançlar....