-
[quote=enorton;336861]Peki e-views ne yapar? Regresyon modeli kurmaz mı? Ben şuanda evimdeki MS ile Regresyon modeli kuramaz mıyım? Matriksi ve MS yi sadece teknik analiz için mi kullanıyoruz? Ben sürekli olarak sistem kurmak için kullanıyorum da... Neyse konu dağılmasın...[/quote]
Enorton dedigin gibi bir haftasonu uzun uzun tartisalim bu konuyu.
-
Dow da son yarım saat işlemleri meşhurdur, son yarım saati bekleyip al sat yapan o kadar çok yatırımcı varki, tüm dünyadan emir yağıyor, bunların hepside günsonu kapanış fiyatlamasına al sat yapmıyor, sadece ismini bile bilmediği bir hisseyi sürekkli alıp satarak para kazananlar çoğunlukta ve günlük işlemlerin %15 ini yaptıkları söylenir, işte günümüzün gerçek piyasası böyle bişey olmalı ama koskoca dow da bile bu iş son yarım saat yada bir saatte oluyor malesef......
Anlatılmak istenen bu galiba.....
-
[quote=Strategist;336857]Pala yine modelledi short'ları... üvvv... :)[/quote]
modellemelerinizi yerim size bişey olmasın dedi pala :(
-
[quote=nunu;336867]kullanilan tum bu indikatorler, hareketli ortalamalar sadece kontrolu elden birakmamaya yarar:rolleyes: modelleme, forecasting apayri seylerdir ve cokkkk zordur, hem cok yuksek matematiksel seviye hem de computer skill gerektirir.[/quote]
Sen şunu söyle: benim az sonra hangi hisseyi alıp hangi hisseyi satacağımı modelleyebilir misini modelleyemez misin? (arkamda durup ekranıma bakman yasak) :..:
-
Long devam long
Pala galiba son yarım saate bırakacak hareketi:)
-
[QUOTE=nunu;336869]Enorton'um dedigin gibi bir haftasonu uzun uzun tartisalim bu konuyu.[/QUOTE]
Boşver zaten 4 sene gına geldi ekonometriden... Şimdi SPSS falan deyince tüylerim diken diken oldu... Zaten aşağıdaki kitaba göre ekonometri, modelleme vs hepsi boş şeyler.. O yüzden gerek yok... SPSS demişken Kolmogorov Smirnov u da hatırlamadan geçmeyelim :D
[url]http://kitap.antoloji.com/finans-piyasalarinda-sakli-duzen-risk-cokus-ve-kazanca-fraktal-y-kitabi/[/url]
-
[quote=Strategist;336873]Sen şunu söyle: benim az sonra hangi hisseyi alıp hangi hisseyi satacağımı modelleyebilir misini modelleyemez misin? (arkamda durup ekranıma bakman yasak) :..:[/quote]
peki sen bana modellemenin resmini çizebilirmisin patron :..:
hadi buyur :D
-
QUEEN hanımı dinlememiz lazımmış :(
-
[quote=bull market;336874]Long devam long
Pala galiba son yarım saate bırakacak hareketi:)[/quote]
bence de :D
-
[quote=The Tatar;336878]peki sen bana modellemenin resmini çizebilirmisin patron :..:
[/quote]
Pala dün son kısımda beni de sağlam modelledi... Vesikalık fotoğrafımı göndersem olur mu... :..:
-
[quote=The Tatar;336878]peki sen bana modellemenin resmini çizebilirmisin patron :..:
hadi buyur :D[/quote]
At yarışlarını modelliyebiliyor musun , patron?:..:
-
[quote=a.kaya;336880]QUEEN hanımı dinlememiz lazımmış :([/quote]
NK da mi ise yaramiyor? Az savunmamistin ben sistemler ise yaramaz dedigimde:)