-
[quote=gnome;408968]böyle yazdık ama 92.450 den başlayan düşüşün bir zig-zag olduğunu ve 58.250 de bittiğini varsaydık . Lakin düzeltme dalgaları çok karmaşık yapılara bürünebiliyorlar. Ben hala bu düşüşn bir itki olduğuna inanmıyorum ama diyorum ki şu an da devasa bir -x- dalgası içinde olabiliriz ve bu -x- dalgası tamamlanınca 58.250 dibi aşağı kırılınca(kırılırsa) bir adet daha zig-zag düzeltme gelecek ve yapı ikili zig-zag olarak tamalanacaktır . Bu arada tabii maalesef çok ender rastlansada (enson 2001 yılında görülmüştü) düşüş üçlü zig-zag a da dönüşebilir. [COLOR=red][COLOR=darkorchid]şimdi üçlüyü boşverirsek[/COLOR] [COLOR=darkorchid]ikili zig-zag ın dibini de 50.000 seviyeler olarak tahmin edersek[/COLOR] -c- hedefi 99.000 binler den 120.000 lere çıkacak .[/quote][/COLOR]
[COLOR=#ff0000][/COLOR]
[COLOR=black]ben 50.000 de beklemiyorum[/COLOR]
99.000 de 120.000 de
bence %15 yanılma payın var.120.000i boş geçiyorum
standart sapmayı bile aştın bence
64100 %3 B HEDEFİ.bitmişte olabilir.alt dalglarda 3 bitti 4 için yükselip 5 için düşüp te bitirebiliriz.spotta 58047 önemli o açıdan.4 ün 1 i ihlal yeridir.
86000 %3 C hedefi .
bence tabiki
ytd
passat
-
parite
1.2534 üstünde yukarı devam
passat
-
dxy de sayım hedefime göre
şimdiki tepeye E.a dedim
E.b için düşüp E.c için yükselip dxy yi gömeceğiz sonrada
E.b hedefi 75-77 arasıdır
ver elini 60 lı seviyeler amma daha var
altın ve gümüşün yılı olacak 2012-2013
yürü len silver kim tutar seni
passat
-
passat yurumuyo namussuz.. 1-2 gune yurumeye baslıyacak tahmınımce.12 tane 10 luk aldım.daha cok alcam alacagım.altın gumus gerısı hıc bır sektorde bole kar yok tahmınımce...
-
[quote=finalwave;408989]passat yurumuyo namussuz.. 1-2 gune yurumeye baslıyacak tahmınımce.12 tane 10 luk aldım.daha cok alcam alacagım.altın gumus gerısı hıc bır sektorde bole kar yok tahmınımce...[/quote]
[COLOR=darkorchid]Diyorumki altını gümüşle kıyaslayamazsınız bırakın endeksle.
Altın riskin simgesidir, bailout ister, stimulus ister, Q ister, default istemez.
Gümüş iyi bir [B]sanayi[/B] ister. İyi ekonomi ister.
Kıyaslanacak birşey varsa gümüşle endekslerdir ama bu da becerilemez çünkü mevsimsellikten farklar çıkar.
Jelibon.[/COLOR]
gümüş neden altına göre daha az gittiğinin yanıtı
üstadım süper cevap vermiş
passat
-
[quote=passat;408969][/color]
[color=#ff0000][/color]
[color=black]ben 50.000 de beklemiyorum[/color]
99.000 de 120.000 de
bence %15 yanılma payın var.120.000i boş geçiyorum
standart sapmayı bile aştın bence
64100 %3 b hedefi.bitmişte olabilir.alt dalglarda 3 bitti 4 için yükselip 5 için düşüp te bitirebiliriz.spotta 58047 önemli o açıdan.4 ün 1 i ihlal yeridir.
86000 %3 c hedefi .
Bence tabiki
ytd
passat[/quote]
standart sapmaları aşmak bizim işimiz.
Kim dayanmış ki türk'ün gücünün karşısında . Yeter ki pala coşkuyu vermeye devam etsin. !!! :)) :))
bakın 67 bini devirdik gidiyoruz.okullarda kapanıyor . Karnemizide alacağız bakarsınız ki " notlarımızda " güzel artışlar olmuş .
-
[quote=finalwave;408989]passat yurumuyo namussuz.. 1-2 gune yurumeye baslıyacak tahmınımce.12 tane 10 luk aldım.daha cok alcam alacagım.altın gumus gerısı hıc bır sektorde bole kar yok tahmınımce...[/quote]
kardeş gümüşteki esas oyun
üstad daha önce bahsettiydi.jp morgan ın short olması durumu var
adam zaten 5 milyar dolar zarar yazmış
şimdi bide full shortta olduğu gümüş te bir yukarı zıplarsa 2.lehman olur
salaklar ne ypacaklarını şaşırdılar
ab ve abd şimdi yönetilemeyecek kadar büyük bankaları bölme çabasındalar niye çünkü tüm risk 4-5 tanenin üzerinde oluyor
goldman tahvilde
jp silverde
vs büyükler şimdi türev araşların nerdeyse %90 ı ellerinde
lehman batarken bu oranın %70 olduğu konuşuluyordu.yani verilen paralar eski düzeni devam ettirmek için kullanıldı.bunlardan birinin batması demek sistemin çökmesi demek
q1 ve q2 ne zaman çıktı bac fiyatı 5 in altıan geldiğinde.
twist operasyonu bac kurtarma operasyonuydu
swap operasyonlarıda ab bankalırın kurtarma opersyonuydu
velhasıl kelam oyun bitti sadece uzatmaları oynuyoruz
bufilere gel gel yapıp geçirecekler
ama ondan önce bufiliğin keyfini çıkartalım
yeri geldiğinde bir numaralı yogi olacaz nasıl olsa
hehehehehehehee
yaşasın buffaloluk
passat
-
gumus bence sterlınle alakalı ıngılızler ne kadar cok para basar ıse gumus delı gıbı cıkıyor.
-
[quote=finalwave;408995]gumus bence sterlınle alakalı ıngılızler ne kadar cok para basar ıse gumus delı gıbı cıkıyor.[/quote]
o tarafını bilmiyorum
ilk defa duydum vallahi
nedeni neki sadece sterlin basmakmı
yoksa ingilterenin gümüşle ilişkisinin hassas olmasımı
birde buün londra metal borsası kapalı sanırsam
passat
-
[quote=indregandi;408874][IMG]http://666kb.com/i/c4crosxdqbwrjd87f.gif[/IMG][/quote]
[quote=indregandi;408875][IMG]http://666kb.com/i/c4crtnzti76gnna2z.gif[/IMG][/quote]
[quote=indregandi;408876][IMG]http://666kb.com/i/c4cry4mrwnqspvfm3.gif[/IMG][/quote]
[quote=indregandi;408877]üç adet graf verdim,..
bir indikatöre bunu takip ettirdim,...
grafları incelediğinizde uzun bir zaman saykılında şunlar ortaya çıkıyor,...
ayı piyasada,....
bir ayı py da fiyat illaki indikatöre değmeli,...takip edende illaki mavi devam etmeli, mavi sürdükçe satış devam eder, bu sert satış trendi,...uztmalarda krmızı devam eder ama bu aslında düşüş gibi gözüksede akümülasyondur,....yani toplama,....
boğa pysada,...
mavi ilaki yeşil devam etmeli, mavi sonrası kırmızıya dönen her piysa ise yine yukarıda dediğimzi gibi düşüş olsada toplamadır,...akümülasyon,..
ayrıca fiyatların yeşilken indikatöre değişleri arkasından bir mavi gelmedikçe trendin devamı olarak düşünülmeli,...[/quote]
[quote=indregandi;408878]yine xu030 deyilde sp ve golda baktığınızda,...
indik geçmiş hareketlerde,....diyorki,.....
bir fiyat asla beni geçemez,....pembe ovallerde ise, hem goldda hem sp de mavinin fiyatlarca geçildiğini görüyoruz, mavi buna rağmen satış üretmiş, amma,....
ana ilkesi bir fiyat beni illaki geçemez,.....kırmızı ve yeşil oklar bunu görmeniz için,..
dostlar bu şu demek,...
bir üst mesajda ayı ve boğa py şartlarını incelediğimizde ayı için en uçta yeşile yani indiğe değme ve devamında mavi vardı,....
burada ise ne var maviyi geçme,....
bu ne demek, tamamlanmamış bir tepe hareketi söz konusu,...indikatör zamn içinde şu anki mavinin sp ve goldda yukarı hareketin devamı halinde yükselişin bir noktasında mavi renginin değişerek yeşile döneceğini ve söz konusu bir satışsa işte ondan sonra en uç noktada değip maviye döneceğini söylüyor,....
sonuç buna göre,...yukarı hareket henüz tamamlanmamış bir boğa pysasındaki realizeyi gösteriyor,....çünkü mavi fiyatlarca geçilmiş ve indiğin geçmiş hareketlerinde bu yok,....[/quote]
[quote=indregandi;408879]şimdi,....
bunu,....bu tekniği,....taktikte,...
bernankenin global manipülasyonuna,....
AB deki akvaryum işlerine,....
yazdığımız çok kuş denklemlerine,...
ikame varlık ve dayanak varlık ilişkilerine,...
bernankenin başkanına,....
görece yüksek usd ile hane halkı mutluluğuna,...
çinin önündeki tek oküze,....
bütün bunların sonunda, eş zamnlı kıprıs ve suriye çözülmesini mütakip formalite iran savaşına ve aslen bu procenin siyasi sonucunda ise k.ırak merkezli kürt devletine paralel israilin yayılma/genişleme süreci olduğuna bakmalıyız,.......
suriye çözülmeden, k.ırak rahatlaymaz, hapistir,....iran çözülmeden, israil rahatlayamaz yine hapistir,....geliştirilen tüm politikalr bu kapsamda taip edilmeli,...işin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanıdır,...
bir savş çıkmadan,...usd rahatlayamaz, hapistir,...usd 1 sene ordusunu çalıştırıp 10 sene tarla sürmek isteyecektir,....bir savaş çıkmadan, usdnin bankası yeni para basamaz,.....eğer tersine basarsa bu onun sonudur,...
yani iki olay,....
1.bir yere kadar ve
2.bir yerden sonra,....
bir yere kadar manipülasyon, bir yerden sonra ise savaş,....
manipülasyon yani hazırlık devresi bitiminde piyasalar savaş için düşer,....tabiki öncesinde düşer,....keriz deyildir,....ikiz kuleleri biliyorsa bunu da pekala bilir,....[/quote]
[quote=indregandi;408880][IMG]http://666kb.com/i/c4cszu2r5f70cc6vf.gif[/IMG]
uzun zamn sürecinde, bir yerde,....pembe oval illaki olacak,....ama düşüncem öncelik tepedeki mavinin yenilenmesi,...
ve yinede,....her şeye rağmen,....emniyet için,................ortadaki mavi,......[/quote]
[quote=indregandi;408881][IMG]http://666kb.com/i/c4ct3nnt2yu9uitvv.png[/IMG]
geçmişte, uzun zamn 1666.6 yazdım,....buda çıktı 1667.17...1 pips yalnızca,....
işte buraya bakalım,...geçecekmi öncelikle, kalacakmı,.....
[B][I]belki ben külliyen atıyor olabilirim,..[/I][/B].[/quote]
şimdi bu mevcut indiği az önce 1 dk lıktan izledim,....
tepeyi bulması aynen şöle gerçekleşiyor,....altına kriko konmuş gibi fiyatlar düştükçe yukarıya kalkıyor,...bunun için düşüş veya yatay yani kısmi realizasyon gerikiyor, bu yaşandıkça kriko indiği yukarı kaldırıyor, son aşamada getirip fiyatın en tepe noktasında tepeye konduruyor, ....
o noktada yeşilin mavi ye dönüşü ile ayı pysa veya realizasyon başlıyor,....
eğerki dün yaptığım analize göre çalışsa idi,...kazanç muhteşem olacak ve fiayatları seyretmeden yeni tepelemeyi bekleyecektik,...
korkunç olacaktı, büyük heyecan,...
dolaysı ile, dün gold için yaptığım yorumların sadece indikatörün çalışmasıyla ilgili bu kısmı çöp oldu, fakat sonuçta indik yine çalışıyor ama ayıya,.....
bu 1 dklıktan izlediğimden ortaya çıktı,...
şu haliyele ilerleyende verdiğim ikinci graflar yürürlükte, bu yeni indikli graflar ise indikatörün çalışması ile ilgili kısmı ile çöp tür,....
bu durumda golddaki tepeleme yani yeni tepeleme analizim sıcak sıcak vakit kaybetmeden bu indikatörün çalışmasına göre çöptür,....
-
buna göre,...
1612 ve 1628 new rakamları,....
1666 veya 1667.xx rakamları,
iyimser py için gold yanında parite yükselişi bölümleri doğru,...rakamlar da sağalandıkça analiz çalışacak,....
ancak indikatör olarak yorumladığım kısım ise çalışmayacak,...
izliyorum bakalım yeni daha neler bulacam onda,...
işin sırrı tepeye birebir gelmesi,...bu beni heyecanlandıryor,...bu nedenle peşindeyim,...
[img]http://666kb.com/i/c4dlqc97j8ws0lqkr.gif[/img]
şu pembe ok, heyecan ondan oluyor,....
-
şimdi mesala vob da, 1 dklıkta 67625 tepeden fiyatlar düşerken ilerleyen zanda kriko çalıştı ve indik te 67420 den zamn içinde 67446 ye geldi,...
şimdi gdip fyatlar yeni bir tepe yapmadan yani 67625 geçilmeden,....indik geçen zamnda 67625 e oturursa birebirde,...ve arkasından mavi gelirse, düşüş demk, yok sa yükseliş devam demek,....
şimdilik böyle bakalım daha neler göstercek,....