kucuk k....
ortalamalarin asagi gelmesini bekledi fiyatlar....fiyatlar yukari gitmedi emme....6000 puan dustu...ve yataya girdi....burada ortalamalarin suzulup bulundugu fiyata inmesini bekledi....
VE BEKLIYOR.....SONRA OLAYA BASLAR....
Printable View
kucuk k....
ortalamalarin asagi gelmesini bekledi fiyatlar....fiyatlar yukari gitmedi emme....6000 puan dustu...ve yataya girdi....burada ortalamalarin suzulup bulundugu fiyata inmesini bekledi....
VE BEKLIYOR.....SONRA OLAYA BASLAR....
MESALA VOB. da....13 gunnuk ema 61 400 de bugun...
9 gunnuk ema....60 900 de....
4c g4n 6nce b4nnar 62 000 nin ustundeydi....
900 den tekrar cortladım...
fdow 0,10 artı iken bizim vadeli 60700 idi
şimdi fdow 0,40 artı bizim vadeli 59750
[QUOTE=tırtıl;162566]fdow 0,10 artı iken bizim vadeli 60700 idi
şimdi fdow 0,40 artı bizim vadeli 59750[/QUOTE]
bitti işleri tırtılım.. bu gece dow finalini yapacak gibi hissediyorum...lelele
o yüzden geceye full short devam.. hiç kıpraşmadım bugün nasıl olduysa..:D
kuzum bu pela benım kanıma gırdı pazartesı aranızdan ayrıttıracak benı gayri :::
vermesin 200 e...
verırse korkarım
kapandi....59 450....ehhh kardayiz eccik...
aslinda stop kullanmadigimiz ucun....bugunki karimiz 60 950-59450=1500 puan...
dun bizim gibi short olupta stop kullanan vetan evlatlari...1000 ila 1500 arasinda zarar dosediler....
guzunun sistemi zarar dosemez...emme fitik eder adami...sonrada deveyi horgucuyle alir gider....
bugün kol kesmeme ramak varken kuzumuzun desteği ile direndim...yol göstericim büyük ustaya sonsuz teşekkürü borc bilirim...geceye tabiki şort
şelale olur bence ..
[quote=jani;162605]kapandi....59 450....ehhh kardayiz eccik...
dun bizim gibi short olupta stop kullanan vetan evlatlari...1000 ila 1500 arasinda zarar dosediler....
guzunun sistemi zarar dosemez...emme fitik eder adami...sonrada deveyi horgucuyle alir gider....[/quote]
oyle deveyi horgucu ile alip goturmek kolay olsaydi....kerim agabeyim her gun gotururdu....
bobreklerim agiriyor...mideme cok dosedi deyyuzzzz...aeyi dayandik....GIBRASANA EBESININ OREKESINI GOSTERDI....60 600 DEN 59 600 DE NEFES ALIP VERINCEYE KADAR DIMDIK INDI...
longcu kardeslerimiz...gozleri faltasi gibi acik...AYAKTA OLDULER...TAS KESILDILER....
HAFTAYA BUNUN 5000 PUANINI ALMAZSAM NAMERDIM.....
bugun ortalamalar istedigim yere geldi....
imkb...dunyadan koptu beyler...ana trendini kirmis TEK BORSA BIZIZ...BASKA YOK.
e kuzum çıkarken de ööle diilmiydi...trend tanımıyordu namıssız...boşuna mı en babasıyız emerging marketlerin ...ulen şu coni parası kadar turist çeksek,imf ye gerek neyin kalmaz walla...
NE DEDI GUZU...
vob 65 000 lerde iken...dediki ekim 59 000 le kapar...10 ar kontrat iddiaya girdi...ve ekim 59 500 kapadi....usaglar kontratlarimi vermediler henuz...
marasal cigizlik yapti...getirmedi henuz....
ve dediki guzu...
6000 puan duseriz...orada yatay tepkilerle 5ila 10 is gunu bekleriz...kimi ...ortalamalari...bu yatayda fur kac yapariz....sonra tepeden yeddi ceddimle shortlar....54 000 de bunu operim dedi....
furusma ozeti...
1-dikey dususte...6000 puan...1 kodum...mala yattim 2.15 aldim...
2-yatay didismede....700 puan cepcegizime attim...59 600 de short oldum...ve 59 450 kapadigi ucun ondada karda haftayi kapadim....
stop kullanmadigim ucunde...henuz benden gurus alamadi deyyuzzz....
unutmayin...
agustosta 59 000 le kapadi...ekimde....59 000 le kapadi...arada iki ay var...ikisinin arasinda 65 500 zirvesi var.....
ve agam...elindeki longlari bu iki kapanista temizledi....eline short biriktirdi...
gene unutmayin....
hicbir kuccuk yatirimci cikan borsada short olamaz....bu agam...
180 000 kontrat var yuvarlak...yani 180 000 short....180 000 long....
hangi gindil yatirimci shortta yatar....hicbiri...
kim yatar o zaman...tabiiiki AGAM...cunki agam ne yapacagini onumuzdeki 6 ay icin biliyor...grafikleri cizmis ustura trasli usaglara her gece ne yapmalarini soyluyor....
herkese iyi haftasonları,iyi dinlenelim,güzel uyuyalım,velakin bu hafta hergün 2 seans yaptırdı.vob+dow..pzt sabahtan görüşmek üzere...
esenkalın efem...
sonuc itibariyla.....agami severim...zeki oglandir...emme ben ondan zekiyim...ha ha ha....
[QUOTE=jani;162605]kapandi....59 450....ehhh kardayiz eccik...
guzunun sistemi zarar dosemez...emme fitik eder adami...sonrada deveyi horgucuyle alir gider....[/QUOTE]
o ben oluyom gari guzu komusum stopuna bundan sonra stop kullanısam aha ıkı olsun ne ara stop yapsam ana dususu kacırıyorum pifff
65225 shortları 62600 den gap yıyıp 63400 de stopladım 59000 dususu kacırdım 60200 u sshortları 60700 de stopladım bugunku dususude kacırdım .. bundan sonra stoplarsam ıkı olsun ne la bu ben bu zımbırtıya basladıgımda ne stopum vardı ne bıseyım kafama gore takılıyodum aha assa aha ebesının yeresıne cıkar deyu deyu bısekıl oldum.. ha kaybettım mı hayır hala artıdayım lakın aracı kuruma calıstık paso.. bundan sonra gırdıgım pozısyondan kol kesme yapmıcam yemısım kol kesmesını hep benım kolum kesılıyo bıgun de aga ben kol keseyım demedı.. dusecek mı dusecek oleyse yat bekle ıstedıgı kadar yukseltsın nasılsa 5 dakkada ındırıyo namıssız aga.. piff neyse deneyım deneyımdır.. daha yasım genc ogrenecez :))
patch elindeki 1000 tl'nin 600 tl si ile 1 adet aralık kontratı alsa,geri kalan 400 tl yi güvence bedeli olarak tutsa; riga 1 kişilik 1 haftalık seyahat 600 tl olsa; bu patch ana para elinde olmak kaydıyla ,aralık ayı sonunda cebinde 400 tl cep harclığıyla ,1 hafta riga tatili yapabilir mi?
macroda bozulmalar....
once turkiyeye bakalim....
enflasyon rakkamlari geldi ve enflasyon artiyor....buna bagli olarak yabancilar bonoyu satiyor ve bono faizleri yuzde 9 a dayandi...peki cikan para nereye gidiyor...borsaya gitse borsa dusmezdi....cikardi...dovize gitse doviz 1.50 ustunde kalirdi...1.48 e geldi...
acaba borsayi dusurup dusuk fiyattan mal mi aliyorlar???????
dunyada ise...
bonodan cikis var...heryerde bono faizleri artiyor....yani satiyorlar...dow geri cekiliyor...altin fiseklerken....HINDISTAN 200 ton altin aliyor...petrol dusuyor....
ve....sonuc olarak...
PARITELER ONEMLI HAREKETLERE HAZIRLANIYOR....
denge ve para....
hangi dengedeyiz...euro-dolar...1.48....tl-dolar 1,48...petrol 80 panginot....bu dengemidir....
degilse denge nerededir....
dolayisiyle...bi yone sartlanmadan....buyuk paranin dengeden dengeye gecis kosullarini incelemeliyiz....her dengede minimum yuzde 25 kazanmadan o dengeyi birakip bi baska dengeye yonelmez....
spekulator....dengeleri kovalar...mesala dunyanin ikinci en buyuk borclu ulkesi kim...INGILTERE....bunun eti ne budu neki...poundu bu kadar degerli....denge yok...ilk buna fururlar....
pounda furdular mi...footsie giz gocer....
gene dengeler ucun....
imf ne diyor....cari fazlasi olanlara...paraya bana verin size altin satayim....ama gidip paritelere furursaniz olumu opun sizinle bi daha konusmam diyor....
uzun lafin kisasi usaglar...
guzu...
paritelerde onemli oynakliklara gebeyiz diyor...bilmem annatabildim mi....
[quote=jani;162641]pounda furdular mi...footsie giz gocer....[/quote]
bunu engellemek ucun....ingilizler faizi artirir....
fed in..."extended period"...."exceptionly low rates"....trasi o an biter....
hafta sonu calisin usaglar....
[quote=jani;162644]hafta sonu calisin usaglar....[/quote]
[quote=jani;162638]macroda bozulmalar....
once turkiyeye bakalim....
enflasyon rakkamlari geldi ve enflasyon artiyor....buna bagli olarak yabancilar bonoyu satiyor ve bono faizleri yuzde 9 a dayandi...[SIZE=5][COLOR=Red]peki cikan para nereye gidiyor[/COLOR].[/SIZE]..borsaya gitse borsa dusmezdi....cikardi...dovize gitse doviz 1.50 ustunde kalirdi...1.48 e geldi...
acaba borsayi dusurup dusuk fiyattan mal mi aliyorlar???????
dunyada ise...
bonodan cikis var...heryerde bono faizleri artiyor....yani satiyorlar...dow geri cekiliyor...altin fiseklerken....HINDISTAN 200 ton altin aliyor...petrol dusuyor....
ve....sonuc olarak...
PARITELER ONEMLI HAREKETLERE HAZIRLANIYOR....[/quote]
sn. jani
yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum. verdiğiniz değerli bilgiler içinde teşekkür ediyorum. makro ekonomidende pek anlamam aslında. Ama topiğinize belki bir katkım olur diye bu mesajı yazıyorum.
[IMG]http://img194.imageshack.us/img194/3231/ybtks.png[/IMG]
endeks bu yükselişle tüm düşüşün[B] [COLOR=#ff0000]%80[/COLOR][/B] ine yakınını geri aldı fakat yabancı takas oranı 72,63 den 62,1 e düşdükten sonra su anda 66,54 seviyesinde. yani yabancı takas oranı sadece [B][COLOR=#ff0000]%40[/COLOR][/B] ına yakınını geri almış. kısaca yabancılar bu yükselişde endeksin yükselidiği oranda mal almamışlar.
Grafiğin ismini kapatıp sadece cubuklara göre yorum yapsak dahi görünen uyumsuzluklar, haftalık stocastiğin güç kaybıyla sat vermesi ve ew hesabı bize bu oranın önümüzdeki haftalarda dahada düşeceğini gösteriyor. Kaldıki işin makro kısmında yada siyasi kısmında oluşabilcek bir olumsuzluk bu düşüşü ve yabancı kaçışını hızlandırabilir. [COLOR=Red]Para nereye gidiyor?[/COLOR] Bence son haftalarda borsaya gelmediği açık.
saygılar...
[quote=jani;162641]pounda furdular mi...footsie giz gocer....[/quote]
Hocam dolara vuruyorlar ama dow göçmüyor.
Ben pek anlamıyorum, siz biraz açsanız konuyu.....
sevgili trader....
zekice yakalamis oldugun yabanci payi konusu cok onemli....bunu izliyecegiz....tesekkurler....
[quote=feridunabi;162647]Hocam dolara vuruyorlar ama dow göçmüyor.
Ben pek anlamıyorum, siz biraz açsanız konuyu.....[/quote]
dow....aslinda cikmadi ferudun kardesim....
cunki....dow dolar demek....dowda paran varsa paran dolarda demek...
d6w 6500 den 10 000 e geldi....cikisi yuzde 54....bundan dolarin deger kaybi yuzde 25 i atarsan....dow yuzde 29 reelde cikmis....
biz ise 22 000 den 52 000 e yuzde 136 cikmisiz....buna dolarda ki dususu...1.80 den 1.48 e yuzde 17 eklersen...toplam kazanc yuzde 153 olur....
dow reel de yuzde 29 cikmis....
biz reel de yuzde 153 cikmisiz....FARKA BAK...KAZANILMIS ACAIP PARAYA BAK KARDESIM....
kuzusal sevgilerimle....
[B]bende dersimi çalışmaya başlayayım..:) ilk graf gelsin..[/B]
xu100 bileşik endeks haftalık semi-log graftır.. nakış gibi işliyorlar grafları.. mart ayında yukarı yöneldiğimiz ve şu anda direnç olarak çalışan bölgeye bakar mısınız.. eğer bu grafı işlemeye devam edeceklerse hedef seviye xu100 de 30.000 civarları.. çekilir miyiz oralara kadar.. bilmem.. eğer oralar hedefse bu 4-5 aylık bir zaman dilimini kapsar...
[IMG]http://www.ressim.net/out.php/i234360_xu100-haftalik.bmp[/IMG]
[quote=jani;162640]dolayisiyle...[SIZE=4][COLOR=red]bi yone sartlanmadan[/COLOR][/SIZE]....buyuk paranin dengeden dengeye gecis kosullarini incelemeliyiz....her dengede minimum yuzde 25 kazanmadan o dengeyi birakip bi baska dengeye yonelmez....
spekulator....dengeleri kovalar...mesala dunyanin ikinci en buyuk borclu ulkesi kim...INGILTERE....bunun eti ne budu neki...poundu bu kadar degerli....denge yok...ilk buna fururlar....[/quote]
arkadaşlar kuzu ne diyor Bİ YÖNE ŞARTLANMAYIN...
şimdi ortada kanal direnci-destegi var... önce 6bin düştü yani 65den-59bin'e
şimdi 61-6 eder 55 bin yani grafikdeki kanal desteğine denk geliyor... üstte ise 61+6 eder 67bin....
bi yöne şartlanmayalım... her ikiside kanal hedefi ve mümkün
[IMG]http://img94.imageshack.us/img94/4816/bobyy.jpg[/IMG]
düşüş için nedenler;
kuzunun yazdıkları
sürü tepki beklerken mala kitleyip terso yapmak
daha önceki tepe dönüşlerinde de 10-15bin düşmüş yani yaklaşık %25
30binden beri devamm eden çıkışta ilk defa kırmızı ortalamayı aşağı kesti
.....
....
çıkış için nedenler;
normalde olması gereken tepki
zirve daha yukarıda...
herşey yolunda
ortalık güllük gülistanlık
guzzuu abimin yazıları arttıkça düşüşün sertliği vede okadar yakın olmasını kokluyorum bu hep böyle guzu indicatörü bu yarın izleyemiyecem
he bide jerfin ablamın grafı su serpti yüreğime
herkese iyi geceler
cuma kapanışta halaya bekliyorum hepinizi
.lelele.lelele.lelele
yarin cok onemli....sag gosterip sol furma gunu....
59.100 kanal alt bandı ve yarın için önem yeresi olacak.. bu seviye üstünde tutunduğu sürece 60.000 leri yeniden deneyebilir..
[IMG]http://www.ressim.net/out.php/i236964_vob-8.10.bmp[/IMG]
kanal alt bandı xu100 de 46.150 civarlarına denk geliyor.. endeks bu seviyenin altına inerse mutlaka short olunmalı.. üst bant ise 47.900 civarında..
[IMG]http://www.ressim.net/out.php/i236974_xu100-8.10.bmp[/IMG]
benolsam yarin guzel bi ayu tuzagi kurarim usaglar....
[QUOTE=jani;162708]benolsam yarin guzel bi ayu tuzagi kurarim usaglar....[/QUOTE]
kurdu sayılır :) 800 gap nerden baksan tam ayu tuzagı oldu.. atladık hemen :)
[quote=jani;162708]benolsam yarin guzel bi ayu tuzagi kurarim usaglar....[/quote]
cuma günkü hareket ayu tuzağı imiş... 60250-600 ve 61bin çok kritik değerler.. beklenen tepki gelebilir... aman tikkat..