-
[quote=Astatin;261000]Diyelimki palabeyin seansın sonuna doğru ertesi güne hazırlık yaptığını düşünüyorsunuz. Yada GAP_DAY Trader melezisiniz.Yani strong koşullarda gece pozda kalabilirim ama mum alevi gibiyse piyasa gece pozda girmek istememem diyenlerdensiniz.. Amma bütün bunları MTX e nasıl anlatacaksınız. Misal pozisyonda kalmanız (uzun, kısa) ağır koşullara bağlı kalmaya devam etsin ama misal 17:00 dan sonraki hareketlerde flatlemek (yani SAT veya açık poz kapa) daha kolay olsun. Yani zor koşullar gerçekleştiyse ve son 35 dakika değişmediyse geceye pozda devam. Ama misal eyle bir kıpraştı ve ters yöne titrek hareketler olunca pozu kapayayım geceye flat gireyim diyorsunuz. Türkçesi; saat HH:MM den sonra APK ve SAT koşulunu kolaylaştır. Kolaylaştırılmış koşulları, saate göre opt edince bakın ne çıktı. En yüksek getiri halen 17:35 ve büyük değerler için (seans kapandıktan sonrası :). Yani APK ve SAT koşulunu yukarda dediğim şekilde farklılaştırmak getiri açısından doğru değil :). Peki böyle bir şey yapıyor olmanın avantajı yok mu? Var. Tek seferde giren haşırt ve consecutive haşırt ciddi şekilde düşüyor. Ki bu iki şey de sistemcileri disiplindne koparan en önemli iki negatif durum bana göre. Sonuç; Getiriden taviz ver karşılıpında psikolojini sağlam tut, haşırtlar minik kalsın.. Bu tür bir değişikliğin matematiksel karşılığı, getiri eğrisinin lineer e daha yakın az çukurlu olması ancak getirinin daha az olmasıdır. Grafları da az sonra yapıştıracağım...
Kolaylaştıırlmış POZ kapama koşullarının saate göre Opt sonucu (opt1=saat);
[IMG]http://i50.tinypic.com/jpwun9.jpg[/IMG][/quote]
abi peki consecutive haşırtı ile kaldıraç arasında bir ayar yapabilir miyiz sizce? yani haşırtı yüksek ise kaldıracı düşürmek şeklinde..
sistemin consecutive haşırtısı VOBun en başından itibaren tüm zamanlarda atıyorum 3500 pts ise maksimum tüm sermayenin %20'i ile poz almak kabul edilebilir mi? sadece psikoloji değil bunun yanında para yönetimi açısından görüşünüzü merak ettim
kabaca
%kaldıraç = (kontrat teminatı) / max haşırtı
-
Selamlar,
Basit bişi ama ben yapamadım 10 20 50 basit ortalama birbirini kesecek doğru mu
Cross(Mov(C,10,S),Mov(C,20,S)) AND Cross(Mov(C,20,S),Mov(C,50,S))
Doğru ise tersi nasıl yazılır sat yani
-
Cross(Mov(C,20,S),Mov(C,50,S)) AND Cross(Mov(C,50,S),Mov(C,10,S))
diye biliyorum. ama büyük eşit küçük eşit kullanılarakda yapılır.
-
(Mov(C,10,S)>Mov(C,20,S)) AND (Mov(C,20,S)>Mov(C,50,S))
(Mov(C,10,S)<Mov(C,20,S)) AND (Mov(C,20,S)<Mov(C,50,S))
-
[quote=dadaruhi;262742]abi peki consecutive haşırtı ile kaldıraç arasında bir ayar yapabilir miyiz sizce? yani haşırtı yüksek ise kaldıracı düşürmek şeklinde..
sistemin consecutive haşırtısı VOBun en başından itibaren tüm zamanlarda atıyorum 3500 pts ise maksimum tüm sermayenin %20'i ile poz almak kabul edilebilir mi? sadece psikoloji değil bunun yanında para yönetimi açısından görüşünüzü merak ettim
kabaca
%kaldıraç = (kontrat teminatı) / max haşırtı[/quote]
Teprik ederim. Yaklaşım doğrudur. Fekat, sistemine full metal jacket (%100 disiplinle) uyan bir kişi bence kullandığı kaldıraça bir tavan koymalı (2-3 her neyse). Sisteminizde geçmişteki küçük cons. haşırt olması, gelecekte de öyle olacağı anlamına gelmez.
Bir de yukardada dolaylı olarak bahsettim ama özetle; consecutive haşırttan tırsan ve/veya yüksek kaldıraç kullanan kişi, pozisyon aldıran koşullarını (AL, AÇIĞA SAT) zor, pozisyon kapatan koşulları (SAT, Açık Poz. Kapa) kolaylaştırabilir. Bu da bir yöntem..
-
arkadaşlar metastock 11.0 kullanıyorum. hangi versiyonunu tavsiye edersiniz.
-
hangi yemeği yediğinin önemi yok aslında. taze olsun yeter. önemli olan karnının doymasıdır.
tabi yemek yerken parasını ödemek gerekir.
-
[INDENT]arkadaslar bana metastacok explorer için son 2 gunluk kapanısın 5 gunluk ağırlıklı ortalamanın ustunde olanları bulacak bi formul lazım.yazabilecek arkadas varmoı?şimdiden teşekkurler.[/INDENT]
-
[quote=aynadim;269678][INDENT]arkadaslar bana metastacok explorer için son 2 gunluk kapanısın 5 gunluk ağırlıklı ortalamanın ustunde olanları bulacak bi formul lazım.yazabilecek arkadas varmoı?şimdiden teşekkurler.[/INDENT][/quote]
c>mov(c,5,w) AND ref(c,-1)>ref(mov(c,5,w),-1)
-
Yaw aklıma orjinal bişi geldi ama kendim kodlayacak bilgim yok. :) Orjinal olduğundan kimseyede söleyemiyorum. üv.
-
[quote=cırcır;269948]Yaw aklıma orjinal bişi geldi ama kendim kodlayacak bilgim yok. :) Orjinal olduğundan kimseyede söleyemiyorum. üv.[/quote]
cırcır,
bence sen de unut onu,:D
tamamen orijinal olarak kalır o zaman...:..:
-
[quote=cırcır;269948]Yaw aklıma orjinal bişi geldi ama kendim kodlayacak bilgim yok. :) Orjinal olduğundan kimseyede söleyemiyorum. üv.[/quote]
yazık sana valla...:::
-
Sistemin hergün gün sonunda poz kapatması için sisteme ne ekliyorduk. Sanki sazan abi daha önce vermişti, hatırlayan ve yazacak olan var mı :)
-
[quote=enorton;271642]Sistemin hergün gün sonunda poz kapatması için sisteme ne ekliyorduk. Sanki sazan abi daha önce vermişti, hatırlayan ve yazacak olan var mı :)[/quote]
Formülden sonra [I]OR (Hour()=17 AND Minute()=40)[/I] olması lazım ama denemedim..
-
[quote=enorton;271642]Sistemin hergün gün sonunda poz kapatması için sisteme ne ekliyorduk. Sanki sazan abi daha önce vermişti, hatırlayan ve yazacak olan var mı :)[/quote]
Sazan abi aynen şunu yazmıştı, o zaman vob 17:15'de kapanırdı, sen şimdiye göre ayarlarsın. Yalnız ben Fenerbahçeli'yim dikkat et, seni kandırmaya ve sana para kaybettirmeye çalışıyor olabilirim.
matriks için
AL (Long) için - "and HOUR() < 17"
SAT (Close Long) için - "or (HOUR() = 17 and MINUTE() = 10)"
Açığa Sat (Short) için - "and HOUR() < 17"
Açık Pos Kapat (Close Short için) - "or (HOUR() = 17 and MINUTE() = 10)"
-
[quote=flexy;271643]Formülden sonra [I]OR (Hour()=17 AND Minute()=40)[/I] olması lazım ama denemedim..[/quote]
Bendeki ilerde saatlerin uzamasına da uygunmuş :D.Kimden alıntıladım hatırlayamadım ama :confused:
-
Vay anasını hıza bak ::: Allah razı olsun ikinizden de, ben bulmuştum geri gelip mesajı sileyim dedim, silene kadar sizler cevap vermişsiniz. Teşekkürler... .brv.brv.brv.brv
-
arkadaşlar,
Metastock a canlı data akışını nasıl sağlıyabilirim, fx2000 de metastock a veri aktar bölümü var, ordan yapabilirmiyim ?
-
[quote=tomjones;272349]arkadaşlar,
Metastock a canlı data akışını nasıl sağlıyabilirim, fx2000 de metastock a veri aktar bölümü var, ordan yapabilirmiyim ?[/quote]
fx 2000 anlık veri aktarımı yapmıyor gün sonu ms verisi onlar. fakat foreks firmasından yeni beta sürümünü talep ederseniz ve şayet derinliğiniz varsa anlık veri alabilirsiniz... aksi tüm durumlarda matriksi firmasının ücretli ürünlerini kullanmalısınız..
-
[QUOTE=enorton;277447]1000 bar -1500 bar yazmışım, doğrusu 1000 puanlık bar 1500 puanlık bar olacaktı :)[/QUOTE]
Sistemini saatlik yerine dakikalıklarda kontrol edersen sanırım performansı yükselir.
Sistemini farklı opt değerleri ile geçmiş zamanlarda getiri eğrisini kontrol edersen bazı durumlarda getiri eğrisinin değiştiğini göreceksin. Örneğin biri 2009 eylülünde zarar ederken diğeri kar yazıyorsa bu durumda her iki veya 3 sistemi aynı anda kullanırsan daha avantajlı olursun.
Aynı sistemi farklı opt. değerleri ile çeşitlendirebileçeğin gibi farklı sistemleride aynı anda kullanmayı deneyebilirsin...
-
Herkese Selam,
FX Plus kullanan var mı aranızda ? Metastock a direkt veri transferi yapılabilceği söylendi , deneme şansı olan var mı acaba ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..
-
arkadaşlar merhaba, metastock ta al veya sat sinyalinin üzerine 300 puan stop koyduğumuzu düşünelim.diyelim ki 75.7 ten sat sinyalimiz geldi , 76 ya stopumuzu yerleştiriyoruz ve stop oluyoruz, biz stop olduktan sonra fiyat yine 75.7 e geliyor ,sistemin yine bu fiyat seviyesinden sat sinyali vermesini istiyorum. bunun için sisteme nasıl bir komut eklemem gerekiyor. teşekkürederim..
-
ms de [B]15 daklık [/B]sistem de barlar 09;20 09;35 gibi oluşuyor..
barların , 09;15 ,09;30 olması için ne yapmalıyım...
test önemli değil..
önemli olan yapılacak ayarlamalrla [B]bar oluşumunun 15 in katında [/B]oluşmasıdır..
-
[quote=abka;286519]ms de [B]15 daklık [/B]sistem de barlar 09;20 09;35 gibi oluşuyor..
barların , 09;15 ,09;30 olması için ne yapmalıyım...
test önemli değil..
önemli olan yapılacak ayarlamalrla [B]bar oluşumunun 15 in katında [/B]oluşmasıdır..[/quote]
Realtime için diyorsanız, kapanırkende artı 5 yaptığı için sistemi uygulama/test açısından sorun teşkil etmez.
-
[QUOTE=flexy;286557]Realtime için diyorsanız, kapanırkende artı 5 yaptığı için sistemi uygulama/test açısından sorun teşkil etmez.[/QUOTE]
veriler hep 15,30 veya 17;00 de açıklanıyor..tam 15 in katında...
ama sistem 5 dak sonra oluşuyor..işte o zamanlarda garip hareketlerde sistem geç kalıyor..
-
merhaba arkadaşlar bir sorum olacak.
metastock yükledim daytrede için şu formüle ihtiyacım var
CCI indikatörü için şu al sat kuşullarını oluşturmamız mümkünmüdür acaba
CCI standart değerlerinde olacak
-72 değerinin altında SAT verecek -70 üstüne çıkarsa AL
0 değerinin üstünde AL,0 aşşağı keserse SAT
72 değeri yukarı kırarsa AL , 70 seviyesini aşşağı keserse Sat
ben görsel uyguluyorum ama formülüze nasıl edilir test etmek istiyorum o bakımdan.
çok teşekkür ederim.
-
Enter Long :
Alert(RSquared(C,21) < 0.15,13) AND
Tema(10000*LinRegSlope(C,34)/C,34) > opt1 AND
HHV(Tema(10000*LinRegSlope(C,34)/C,34),5) =
HHV(Tema(10000*LinRegSlope(C,34)/C,34),13) AND
HHV(Tema(MFI(55),55),5) = HHV(Tema(MFI(55),55),13)
Close Long :
Tema(MFI(55),55) - 50 < 0 AND
Tema(10000*LinRegSlope(C,34)/C,34) < opt1 AND
LLV(Tema(10000*LinRegSlope(C,34)/C,34),5) =
LLV(Tema(10000*LinRegSlope(C,34)/C,34),13) AND
LLV(Tema(MFI(55),55),5) = LLV(Tema(MFI(55),55),1)
Enter Short :
Tema(10000*LinRegSlope(C,34)/C,34) < opt2 AND
LLV(Tema(MFI(55),55),5) = LLV(Tema(MFI(55),55),13) AND
LLV(Mov(C,55,VAR),5) = LLV(Mov(C,55,VAR),13)
Close Short :
HHV(Mov(C,55,VAR),5) = HHV(Mov(C,55,VAR),13) AND
Tema(MFI(55),55) - 50 > 0
OPTIMIZATION:
OPT1: Min=-34 Max=-8 Step=13
OPT2: Min=-55 Max=-21 Step=34
Although I have Tema S/C and Tema MFI defined as custom formulas so I can plot them as indicators on my charts, I don't call the custom formulas in the tests. Instead I use the actual formulas. The reason I do this, is that the test will run faster when the formulas are used direct instead of calling for the custom formulas.
from Jim Greening [url]http://www.geocities.com/[/url]
Code:
Tema S/C
Periods := Input("Enter Periods",1,233,34);
Tema(10000*LinRegSlope(C,Periods)/C,Periods)
Tema MFI
Periods := Input("Enter Tema Smoothing Periods",13,55,55);
Tema(MFI(Periods),Periods) - 50
MetaStock System Test 01 R2,S/C,MFI (VolRequired)
Enter Long :
Tema(10000*LinRegSlope(C,34)/C,34) > opt1 AND
HHV(Tema(10000*LinRegSlope(C,34)/C,34),5) =
HHV(Tema(10000*LinRegSlope(C,34)/C,34),13) AND
HHV(Tema(MFI(55),55),5) = HHV(Tema(MFI(55),55),13)
Close Long :
Tema(10000*LinRegSlope(C,34)/C,34) < opt1 AND
LLV(Tema(MFI(55),55),5) = LLV(Tema(MFI(55),55),1)
Enter Short :
Tema(10000*LinRegSlope(C,34)/C,34) < opt2 AND
LLV(Tema(MFI(55),55),5) = LLV(Tema(MFI(55),55),13) AND
LLV(Mov(C,55,VAR),5) = LLV(Mov(C,55,VAR),13)
Close Short :
HHV(Mov(C,55,VAR),5) = HHV(Mov(C,55,VAR),13) AND
Tema(MFI(55),55) - 50 > 0
OPTIMIZATION:
OPT1: Min=-34 Max=-8 Step=13
OPT2: Min=-55 Max=-21 Step=34
======================================
[B]internette buldum arkadaşlar bu sistemi ve formülleri metastockta nereye giriyoruz ? indikator buildingte böyle girilecek yerler yok sadece tek formül girilebiliyor.[/B]
-
[quote=istanbul;287449]Enter Long :
[B]internette buldum arkadaşlar bu sistemi ve formülleri metastockta nereye giriyoruz ? indikator buildingte böyle girilecek yerler yok sadece tek formül girilebiliyor.[/B][/quote]
Bu formülleri system tester'a yazmanız gerekiyor
-
deneyen varmı acaba ben yapamadım long yada short gibi sinyal vermiyor
-
[quote=istanbul;287459]deneyen varmı acaba ben yapamadım long yada short gibi sinyal vermiyor[/quote]
Önce sistem tester'dan formülün sonunda verilen optimizasyon rakamları ile opt1 opt2 vs.. değerlerinin sayısal karşılığını bulmanız gerekli.
System tester'a girip yeni sistem diyin, sistem kodlarını uygun yerlere(buy long,long cover,sell short vs..) yazın.Daha sonra aynı ekrandan optimizasyon kısmına girin ve formülün altında optimizasyon için verilen bilgileri girin.Bunları tamamladıktan sonra, elinizdeki verilerle testi başlatın.Bulunan en kazançlı (opt1 , opt2 vs..) değerleri not alın ve system testerdan çıkın.Daha sonra tools>expert advisor kısmına gelerek bulduğunuz opt değerlerini formülde gereken yerlere yazın,rengini ve okları ayarlayın tamam diyin.
Bu işlemlerden sonra, grafikte sistemin sinyallerini görebilirsiniz.
-
[QUOTE=flexy;287499]Önce sistem tester'dan formülün sonunda verilen optimizasyon rakamları ile opt1 opt2 vs.. değerlerinin sayısal karşılığını bulmanız gerekli.
System tester'a girip yeni sistem diyin, sistem kodlarını uygun yerlere(buy long,long cover,sell short vs..) yazın.Daha sonra aynı ekrandan optimizasyon kısmına girin ve formülün altında optimizasyon için verilen bilgileri girin.Bunları tamamladıktan sonra, elinizdeki verilerle testi başlatın.Bulunan en kazançlı (opt1 , opt2 vs..) değerleri not alın ve system testerdan çıkın.Daha sonra tools>expert advisor kısmına gelerek bulduğunuz opt değerlerini formülde gereken yerlere yazın,rengini ve okları ayarlayın tamam diyin.
Bu işlemlerden sonra, grafikte sistemin sinyallerini görebilirsiniz.[/QUOTE]
teşekkürler sn flexy CCI indikatörünün standart değeri ile 10 günlük MA ın kesişimi ile Al sat metastock formülünü yazabilirmisiniz eğer anlıyorsanız metatsocttan. yalnız bir şartla eğer CCI indikatörü 200 üstünde ise sat vermeyecek ortlama kesse bile aşşağı.. eğer CCI 200 altını kırar ve aynı zamanda ortlamada CCI ı kırarsa sat verecek. yazabilen arkadaş olursa çok sevinirim.
-
[quote=istanbul;287709]teşekkürler sn flexy CCI indikatörünün standart değeri ile 10 günlük MA ın kesişimi ile Al sat metastock formülünü yazabilirmisiniz eğer anlıyorsanız metatsocttan. yalnız bir şartla eğer CCI indikatörü 200 üstünde ise sat vermeyecek ortlama kesse bile aşşağı.. eğer CCI 200 altını kırar ve aynı zamanda ortlamada CCI ı kırarsa sat verecek. yazabilen arkadaş olursa çok sevinirim.[/quote]
Elimden geldiğince bişeyler yaptım ;
AL : CCI(14) > MOV(C,10,S)
SAT : CCI(14) < MOV(C,10,S) AND CCI(14) < 200
-
İndikatör Ricası
Pozisyondan çıkmak için kullanabileceğim most benzeri bir çıkış indikatörü paylaşabilecek varmı?
Most sanırım prev'den dolayı sistem testerde çok yavaş çalışıyor.
Ben hızlı çalıştırmak istiyorum, most kalitesinde olsa yeter.
-
[quote=hilmi;290580]Pozisyondan çıkmak için kullanabileceğim most benzeri bir çıkış indikatörü paylaşabilecek varmı?
Most sanırım prev'den dolayı sistem testerde çok yavaş çalışıyor.
Ben hızlı çalıştırmak istiyorum, most kalitesinde olsa yeter.[/quote]
Long'dan çıkmak için HHV(H,x)-y*ATR(x) aşağıya kırılınca,
Short'dan çıkmak için LLV(L,x)+y*ATR(x) yukarıya kırılınca flat sinyali verdirilebilir.
5dk veya 15dk'lık bir sistem için x=13 veya x=21 gibi bir değer seçilebilir, saatlik veya günlükde daha kısa tutulabilir. y ise 1 ile 5 arasında değişebilir. Ne kadar hassas olmasını istediğinize bağlı.
Eğer sürekli long-short dönmeyip de arada bir flat'e geçecek sistem yazacak olsaydım bunu kullanırdım.
-
Bu sefer benim bir sorum var.Elimdeki indikatörün benim belirttiğim bardan yada tarihten itibaren hesaplama yapmasını istiyorum.Bunun bir yolu var mı?
-
[quote=flexy;292556]Bu sefer benim bir sorum var.Elimdeki indikatörün benim belirttiğim bardan yada tarihten itibaren hesaplama yapmasını istiyorum.Bunun bir yolu var mı?[/quote]
Metastock'da bunu ancak özel DLL yazarak yapabilirsin. Chuck LeBeau amca Parabolic SAR'ı stop olarak kullandığını, ancak pozisyonu açtığı bardan itibaren saymaya başlaması için bir programcıya DLL yazdırdığını söylüyordu. Normal şekilde olmaz. Matriks ise DLL kabul etmediğinden hiç olmaz.
Ancak, kullanacağın indikatörün açık kodunu biliyorsan, barları tek tek hesaplatarak yapman belki mümkün olabilir.
-
[quote=Strategist;292557]Metastock'da bunu ancak özel DLL yazarak yapabilirsin. Chuck LeBeau amca Parabolic SAR'ı stop olarak kullandığını, ancak pozisyonu açtığı bardan itibaren saymaya başlaması için bir programcıya DLL yazdırdığını söylüyordu. Normal şekilde olmaz. Matriks ise DLL kabul etmediğinden hiç olmaz.
Ancak, kullanacağın indikatörün açık kodunu biliyorsan, barları tek tek hesaplatarak yapman belki mümkün olabilir.[/quote]
Ben mi yanlış anladım soruyu? Basitleştirerek bir örnek verersek; RSI'yı, Momentum'un (sabit periyotlu) 0 ı yukarı kestiği bardan itibaren hesaplatmak gibi bir şeyden bahsediyoruz değil mi? Mom un 0 ı yukarı kestiği bardan itibaren geçen barsayısı
BS=:Barssince(Cross(Mom(),0) ;
Bu durumda sorunun yanıtı;
RSI(barssince(cross(mom(),0)) ya da RSI(BS) olur....desek bu sorunu kesiyir mi fileksi niki seksi...:::
Not1: Eğer Mom'un periyoduda başka bir koşula bağlu olsun yani sabit değil dinamik olsun dersen teorik olarak o da mümkün...Ama MTX dogru mu hesaplar bunu bilemiyorum...
Not2: Yukardaki hesaplanmış RSI nın periyodu her barda 1 artacaktır..Yani ilk barda RSI(1) hesaplanırken, sonraki barda RSI(2) yi....v.b. hesaplaaycaktır..Bu da doğal olarak hiç durağan sonuçlar üretmez...Bunuu aşmanın iki yolu var..
1) Peiryodu minimum bir değer atarsın...Misal 6...BS 6 dan küçük oldukça sana RSI(6) yı verir, büyük olursa ise BS yi...Yani periyod
if(BS>6,BS,6) nın döndüğü değer olur.
2) Hesaplamalarını koşulun son değil sondan bir önceki gerçekleşmesinden başlatırsın...ValueWhen komutu ile.......
Fileksi niki seksi nin dediği gibi belirli bir bardan itibnaren hesaplatmak istiyorsan da o barın o,c,l,h ve bir iki indikatör değeri gibi o barı "unique" olarak tanımlayacak koşulları barrsince lerisn olur biter..misal
Barrsince(c=79900, h=80300, L=79600, O=79650........) gibi
Sorunu yanlış mı annadım acep...???hööö
-
[quote=Astatin;292566]
Sorunu yanlış mı annadım acep...???hööö[/quote]
Ya da ben yannış annadım... ehü... Benim anladığım flexopatro mesela Parabolic gibi fiyatı takip eden bir hindikatörü istediği bardan başlatmak istiyor.. Yoksa senin dediğin daha basit hindikatörler için doğru tabi... üvvv...
Fırsat bulmuşken şuna da değineyim, EMA ve içinde EMA ile yumuşatma geçen indikatörler (neredeyse tüm indikatörler yani, üvvv..) sadece verdiğin periyodu değil graftaki tüm barları hesaba katarlar. Yani mesela 60dk'lık grafta son 4 yılın verisi varsa, üzerine EMA atayım dersen, ta 2007'deki ilk bar da çok az bir yüzdeyle de olsa hesaba dahil olacaktır. Bu nedenle EMA kullanan tüm indikatörlerin değeri parametreden bağımsız olarak hesabı başlattığın bardan etkilenir. Çok hassas hesap isteyen vatandaş bu nedenle RSI veya ADX gibi şeyler kullanıyorsa da hesabı belli bir bardan başlatmak isteyebilir... Falan feşmekan....
-
[quote=Astatin;292566] Mom un 0 ı yukarı kestiği bardan itibaren geçen barsayısı
BS=:Barssince(Cross(Mom(),0) ;
Bu durumda sorunun yanıtı;
[/quote]
parantez eksik olmuş.. : ile = de sıra değüşçük...efe liyim sori
BS:=Barssince(Cross(Mom(),0)[COLOR=red])[/COLOR];
-
Teşekkürler patronajlar.Benim yapmak istediğim stro patronun da dediği gibi belli bir bardan itibaren hesaplama yapması.Barssince olunca indikatörün hesapladığı değerler değilde sadece koşul oluştuğundan itibaren geçen bar sayısını hesaplıyor.Ben istiyorum ki, indikatör mesela ayın 21'inden itibaren hesaplamaya başlasın yada sadece bu ayın başından.Dayofmonth olur mu diye denedim ama o da 0'dan başlamıyor hesaplamaya, eldeki verinin başından hesaplamaya başlıyor sadece gösterge değerlerini verdiğim tarihten itibaren gösteriyor.