cobradan arakladım.
ralli gün sayıları.
sabah bahsertmiştim.
51. gün bugün galiba.
Max 61 gün.
61 günden sonrası herkesi aşar.
51 ile 61 araında en az 2.5 düzeltme olmalı.
Bu 61. gündede başlayabilir ayın 5 inde başladı bile belki.
Jelibon.
Printable View
cobradan arakladım.
ralli gün sayıları.
sabah bahsertmiştim.
51. gün bugün galiba.
Max 61 gün.
61 günden sonrası herkesi aşar.
51 ile 61 araında en az 2.5 düzeltme olmalı.
Bu 61. gündede başlayabilir ayın 5 inde başladı bile belki.
Jelibon.
Küçük çıktı. Burada aslı.
[url]http://lh4.ggpht.com/_APmrYvpA45s/TNir6q_FbtI/AAAAAAAAJF8/lHPhXMhZ0wQ/s1600-h/NoBigCorrections%5B2%5D.png[/url]
passat görebildinmi grafları .....
[QUOTE=PASSAT;306168]ben bugün sabah durumumu değişrtirirkeen akşam başıma gelecek olayı bilmiyordum
bugün 2.000 tl kasa açığı verdim.maaştan kesilecek
ulen işlemlere baktım birşey yok
kameraya baktımbirşey yok
nereye gittiğini bulamadım
moralimbozuldu akşam akşam.
ama her zaman dediğim gibi allah sağlık sıhhat afiyet versin
ama çok zorumagitti
passat[/QUOTE]
Telefon açıp sorsaydın birine fazla vermişsin gibi.
Dua edeyimde yarın getirir belki alan.
Geçmiş olsun çok kötü bir durum.
Jelibon.
şu anda edeyim.evdeki bilgisayardan görüyorum.yarın bakar haber veririm
üstad aradım işlem yaptığım kişileri
sadece 3 kişiye ulaşamadım.onlarıda yarın arayacam.
ama fazla aldığını bilseler bile getirmiyorlar.başıma geldi çünkü
bankayı kazıkladıklarını zannediyorlar.bilmiyorlarki çalışandan çıkıyor
herkese teşekkürler.yarın biraz daha detaylı araştıracam inşallah bulurum
passat
SPY 1-2 haftalık konsolidasyon ardından cuma ve salı zirvelerini kırarak hedefi olan 130' a gidecektir.
Jelibon. Burası 61.8 noktası olduğundan zorlanma ve geri çekilme beklenilen.
başı eksik çıkmış şöyle olacak:
130'a kadar önemli direnç yok. Ya kırılım yerini ........
[QUOTE=PASSAT;306192]şu anda edeyim.evdeki bilgisayardan görüyorum.yarın bakar haber veririm
üstad aradım işlem yaptığım kişileri
sadece 3 kişiye ulaşamadım.onlarıda yarın arayacam.
ama fazla aldığını bilseler bile getirmiyorlar.başıma geldi çünkü
bankayı kazıkladıklarını zannediyorlar.bilmiyorlarki çalışandan çıkıyor
herkese teşekkürler.yarın biraz daha detaylı araştıracam inşallah bulurum
passat[/QUOTE]
İnşallah Bakalım.
üstad sizin 50 aylık 1204seviyesi varya oraya kadar düşüş bekliyorum
ardındanda bir 1245 hareketi de beliyorum
hatta biraz daha ileri giderek 1311 diyede bir tahminde bulundum
olursa iyi kazanırım.olmazsada zaten kolay kolay poza girmiyorum
zamanlama kötüydü biliyorsunuz.onu yenmeyi başardım
geriye tek satış kaldı.almasının biliyoruz ama satmasını bilmiyıruz
bugün olduğu gibi.1000 puan kara geçtim.yine inat ettim.akşamı 75 ouan zararda kapattım.tabiki akşamki olayında etkisi büyük.son 1 saat bakmadım zaten
yarın eksi başlarız ama şu yabancı takasının artması beni kısa da biraz tedirgin ediyor
passat
[QUOTE=selçuklu;306179]selçuklu farkı .. tam değdi ...... maviye ...[/QUOTE]
Yani neymiş? çizgiler herşeyden önemliymiş.
haber veri meri etkinlik (g20 gibi) palavraymış.
Jelibon.
herkese iyi akşamlar
ben kaçar artık
passat
[QUOTE=jelibon;304801]E/D öngörüldüğü gibi 1.4250-1.45'e yaklaştı.
Uzun vade yatırımcı olmak istemeyen buralarda long yönde mala atlamamalı.
Burda aşağıdan almışlar kar alacak 1.4250-1.45'de.
Kısaca yeni long yok.
Jelibon.[/QUOTE]
Süper çağrıydı.
Buralara 1.20 lerden geldik adım adım. 2200 pips attık cebe orta vade portföyde.
Ve nefis çıktık.
1.36 altında ancak bu iş düzeltme sınırlarını aşar.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;306197]Yani neymiş? çizgiler herşeyden önemliymiş.
haber veri meri etkinlik (g20 gibi) palavraymış.
Jelibon.[/QUOTE]
evet abi .... öngörüsel teknik anlamda .... sıkıntımız yok şükür ... ama .. gel görki ...pozisyon açma .. sabretme ..... pozda bekleme ....disiplin ... risk management .. money management .. bunlar hak getire abi bende :o:o....... bu konuda yardımın olursa çok mutlu olurum jelibon abim ......
ovli tepe diyorum ... aradan zaman geçiyor 50 pipse pozu kapatıyorum .::::::.... 1.426x eurousd sattım .... bu poz duracak dedim ... unut dedim .... sonra malum ::::::..bugün en tepeden ..altın sattım .. yarım saat önce kapattım .... bu konuda sıkıntılıyım abi ben ....... ühüühüh ... :o
[QUOTE=selçuklu;306201]evet abi .... öngörüsel teknik anlamda .... sıkıntımız yok şükür ... ama .. gel görki ...pozisyon açma .. sabretme ..... pozda bekleme ....disiplin ... risk management .. money management .. bunlar hak getire abi bende :o:o....... bu konuda yardımın olursa çok mutlu olurum jelibon abim ......
ovli tepe diyorum ... aradan zaman geçiyor 50 pipse pozu kapatıyorum .::::::.... 1.426x eurousd sattım .... bu poz duracak dedim ... unut dedim .... sonra malum ::::::..bugün en tepeden ..altın sattım .. yarım saat önce kapattım .... bu konuda sıkıntılıyım abi ben ....... ühüühüh ... :o[/QUOTE]
buna en kolay çözümün şu olacak.
İki hesabın olacak.
1 inde al satlar yapacan.
2 incisi ağır işlemlerin için olacak ve karda oldukça tutacan.
Başka yol yok, ben aynı konudan şikayetçiyim biliyorsun.
Poz tutmadıkça karda olmuyor. Bunun risk managemetla falanda alakası yok tamamen insan psikolojisi.
Çift hesap dene güzel fırsatı tut öbürüyle eğlen. Ama mutlaka açtığın poz hep karlı başlayacak.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;306202]buna en kolay çözümün şu olacak.
İki hesabın olacak.
1 inde al satlar yapacan.
2 incisi ağır işlemlerin için olacak ve karda oldukça tutacan.
Başka yol yok, ben aynı konudan şikayetçiyim biliyorsun.
Poz tutmadıkça karda olmuyor. Bunun risk managemetla falanda alakası yok tamamen insan psikolojisi.
Çift hesap dene güzel fırsatı tut öbürüyle eğlen. Ama mutlaka açtığın poz hep karlı başlayacak.
Jelibon.[/QUOTE]
sağol abi ...iki hesap mantıklı .. du bakalım .. onuda çözecez inşallah ...... :o:o:o
Şimdi Eylül dedik 2 Eylül idi.
Orda aldın 1.27 sonra 5 kasım hep elimizdeymiş.
5 kasım bunda 4 kasımda çalışmış zaten. Aslında bana göre 5 kasımda geri kırılmış.
Yukarıya 1500 pips.
Aşağıya 4 kasımdan beri 500 pips.
Papatya falıyla.
Jelibon.
vay be 29 a değen gümüş %6 küsür düşmüş durumda.
tam tarih değer yakalayışı oldu bu.
6-8, 72 saat, 9 u tepeleme.
29 a gelince alırsan tokadı yersin. Bu kadar basit.
Boru değil Jelibon farkı.
Jelibon.
Aynı şekil noktasal 1424 den 40 puan cepte altında.
Şimdi haftalık desteklere bakın.
Ve 17 günlük 34 günlüğe.
Jelibon.
Hui noktasal 580 e değiş 588 ile tepeleme ve aynı gün içinde direncin çalışması.
Burada ne önemli ''Follow Through'' yani devamı.
490 dan alan 90 puanı cebine koydu 3-5 günde %14.
ve bastı aşağıya.
Bastı elbet AŞAĞIDAN GERİ ALMAK İÇİN.
Tarihler 11-12 ve 17 Kasım. Bakalım ne yapacak.
Jelibon.
Rimm.
4-6 kasım dedim.
Ndx'e ayna olsun istedik.
Bir sonraki 20 kasım.
Jelibon.
efendi ol kayhan, millet sana kaymadan al başını git kendi topiğine, giderkende büyüklerine söylediklerini geri al huzurumuzu kaçırma ...
[QUOTE=jelibon;305276]Ölü parada yukarı kırmadıkça trend var dedik hep.
Bir yerden tepki yapacak 76 kritik altında kaldıkça 74-75 ilk hedef.
75.50-75.60 ada dikkat.
Jelibon.[/QUOTE]
Ölü para 75.50-75.60 a dikkat dedik.
Trende bir gir çık yaptı altında kapamadı trendin.
Tepki normal.
Haftalık trendin dönmesi için yine aynı yer 78.50-79 un geçilmesi lazım.
Önümüzdeki günlerde buna bakılmalı.
Jelibon.
İyi geceler.
Jelibon.
[quote=jelibon;306218]Ölü para 75.50-75.60 a dikkat dedik.
Trende bir gir çık yaptı altında kapamadı trendin.
Tepki normal.
Haftalık trendin dönmesi için yine aynı yer 78.50-79 un geçilmesi lazım.
Önümüzdeki günlerde buna bakılmalı.
Jelibon.[/quote]
[IMG]http://img254.imageshack.us/img254/7325/kkkv.jpg[/IMG]
Altın Ve Gümüş.
Jelibon.
[quote=jelibon;306221]Gümüş.Jelibon.[/quote]
[IMG]http://img835.imageshack.us/img835/6209/ssszo.jpg[/IMG]
[quote=jelibon;306221]Altın Jelibon.[/quote]
[IMG]http://img217.imageshack.us/img217/3941/aaafx.jpg[/IMG]
[IMG]http://img827.imageshack.us/img827/1373/hhhjf.jpg[/IMG]
[IMG]http://img585.imageshack.us/img585/3565/vvvi.jpg[/IMG]
[IMG]http://img130.imageshack.us/img130/7118/iiip.jpg[/IMG]
[IMG]http://img249.imageshack.us/img249/9749/uuuj.jpg[/IMG]
MUSTAFA KEMAL [B]ATATÜRK[/B]'ü sevgi ve saygıyla anıyorum.
[B][FONT=Tahoma][COLOR=#b00000]Türk Gençliğine Bıraktığımız Kutsal Armağan [/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Tahoma][COLOR=#b00000][/COLOR][/FONT][/B] [COLOR=#000080][B][I][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=black]Saygıdeğer baylar, sizi, günlerce işlerinizden alıkoyan uzun ve ayrıntılı sözlerim, en sonu tarihe mal olmuş bir dönemin öyküsüdür. Bunda, ulusum için ve yarınki çocuklarımız için dikkat ve uyanıklık sağlayabilecek kimi noktaları belirtebilmiş isem kendimi mutlu sayacağım[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/B][/COLOR]
[I][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000080][B][COLOR=black]Baylar, bu söylevimle, ulusal varlığı sona ermiş sayılan büyük bir ulusun, bağımsızlığını nasıl kazandığını; bilim ve tekniğin en son ilkelerine dayanan ulusal ve çağdaş bir devleti nasıl kurduğunu anlatmaya çalıştım. [/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000080][COLOR=black][B]Bugün ulaştığımız sonuç, yüzyıllardan beri çekilen ulusal yıkımların yarattığı uyanıklığın ve bu sevgili yurdun her köşesini sulayan kanların karşılığıdır. [/B][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000080][I][B][COLOR=black]Bu sonucu, Türk gençliğine kutsal bir armağan olarak bırakıyorum. [/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000080][I][B][COLOR=black][/COLOR][/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[B][SIZE=4][COLOR=#000000]Ey Türk Gençliği![/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][COLOR=#000000]Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][COLOR=#000000]Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][COLOR=#000000]Ey Türk istikbalinin evladı![/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#000000]İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur![/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][COLOR=#b00000] [/COLOR][/SIZE][/B][COLOR=#b00000][B][FONT=Times New Roman][SIZE=3]MUSTAFA KEMAL ATATÜRK - 20 Ekim 1927[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR]
Bir yatırımcıdan Gümüşü yıllarca bedava fiyatla manipüle eden gerizekalı jpmorgan ve hsbc ye teşekkür mektubu:
Elbet bendende teşekkür 100 yılın trade fırsatını bu sayede bize yaptırdı bu dingil iki kurum. Ve shortları patladıkça daha çok long açacağım aşağıdan.
Dear JP Morgan and HSBC scumbags,
Thank you for manipulating the price of silver so unbelievably low by your corrupt naked-shorting So Freaking Much (SFM) “paper silver,” which allowed me and so many others to buy silver at low, low, bargain prices for all these years, which we did because we understand Austrian business-cycle theory and thus know that the treacherous Federal Reserve creating so much money will lead to terrifying inflation in prices, and we know that gold and silver will rise as the buying power of the dollar falls.
And especially silver, which is the subject of this note, and which should be selling at $90 Right Freaking Now (RFN) to maintain its historical 15:1 ratio to the price of $1,350 price of gold, which, too, is manipulated and thus destined for higher prices, dragging silver along with it.
And now both of these precious metals will go much, much higher from here because the treacherous Federal Reserve is literally asking banks and Treasury-debt dealers how many trillions of dollars of new money the Fed should create! Inflation will soar!
So, thanks again, scumbags!
Respectfully yours,
ve Altınbaş bu sene 900 lerden bahsediyordu 5-6 ay önce aynı alıntalayan adam gibi.
Tam tersi oldu dediğinin.
Başkasını takip etmesi beklenemez bu Gayhanın.
Altınbaşı suçlayamam Kuyumcu sonuçta ticareti bitti bu yüzden.
Daha neler neler görecek yazıkki.
Jelibon.
[URL]http://noir.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=amiKpX0v5xWk[/URL]
almanlar kendi evini (bankalar) temislediler, ama baskasinin evini (Avrupa borçlu memlekletler ) temislemesini hiç istemiyorlar ve yapmicaklar.
Eger Avrupa'da bazi devletler için bail-out or "hair cut" ( borçlar silmek) karar verilirse , bunlardan dogan zararlari bondlari satin alan "investors" yùklenmek zorunda kalacaklar. Kisaca : Almanlar òdemiyorlar .
Onun için risk swaps yùkseldiler .
[URL]http://noir.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=ajR7RpW8H5Ro[/URL]
dùn TNX ihale vardi. Ihaleden evvel Cin'den downgrade haber geldi :
sonuç : katilim az ve yield yùksek.
Son haftalarda USA Cin'e bazi "warnings" yolladi, Cin de , USA'ya
"warnings" yolliyarak, cevap verdi.
warnings vs. warnings den sonra, oturup bir " peaceful coexistence " formùlù bulurlarsa, mesele yok. ( sadece bir oyun kurali olarak kalirlar).
Bu warningsler "meze" ise , arkasinda bir "menu" olabilir .
O zaman problem var.
Sn jelibon gece abd seansında ne olduda altına dahaçokta gümüşe satış geldi,bu durum bu hafta düzelirmi acaba yoksa bu hareket bir düzeltmeye dönüşürmü,bilgilerinizi paylaşırmısınız şimdiden çok teşekkürler saygılar....
[QUOTE=turkishmojo;306240]Sn jelibon gece abd seansında ne olduda altına dahaçokta gümüşe satış geldi,bu durum bu hafta düzelirmi acaba yoksa bu hareket bir düzeltmeye dönüşürmü,bilgilerinizi paylaşırmısınız şimdiden çok teşekkürler saygılar....[/QUOTE]
Oyunu kaybedenler (jp Morgan, hsbc, fed, Gayhan) in müthiş bir manipilasyonudur dün olan.
Bilirsiniz hiçbirşeye çıkıp demem manipilasyon diye.
Ve hazırlıklıydık hem tarih olarak hem geçen hafta ay durumu ayrı bir cycle olarak buna.
Hemde noktasal değer olarak.
29 u patlatma adamlara müthiş koydu.
Ve otorite tam yerinden değer olarak ve tam tarihinden devreye girdi.
Anlatacam sebebini.
Jelibon.
cümleten günaydın ...
Dün gümüşte 5000 olan margin requirementı 6500'e çıkardılar.
%30 margin arttı kısaca, longlar %30 para teminat arttırmak durumunda.
Satış bu yüzden, zaten dikkat edin endekslerden o oranda karşılkık görmedi.
Ellerindeki kurşunlardan biri bu.
Aslında margini arttırma bundan önce 17 Aralık 2009 da arttırılmış. Biraz o tarih civarlarında ne olduğuna bakmak lazım. Bana biraz uzak bir konu bu nasıl etki yapar tam bilmiyorum.
Elbet teknikten çözeriz bunu.
Jelibon.
Toparlanmaya başladı,yadüşüş çok hizlı olduda yükselişi yavaş....
he heyttt
dünkü 2000 tl yi parayı buldum.en başta inkar ettiler
kamera kayıtlarını gösterincede saklayamadılar artık
artık vob 2000 puan da çıksa umrumda değil
hehehehehe
passat