-
usd haz kontrato da,...
indik mavi olan,....ilk defa fiyata bu kadar yaklaştı,...ve şu sıralar 1.8460 ı 14:45 den bu yana 1 dk lıkta çizmekte,....
bu önemli bir gelişme zira seçenek bırakmıyor,...
şöyle diyor ya yükseleceksin yada düşeceksin,...
somut gelişmede ise henüz bir hareket yok,....eğer indik,...fiyat üzerinde yeşil olarak yol alırsa 1.8460 kırılarak bir realizasyon başlayabilir,...
-
[img]http://666kb.com/i/c3zd42it2y858sha4.gif[/img]
-
tipik bir sp bekleme vakası olarak düşünülebilir,...
vobix,...67950 (45) den kovalanıyor,....
-
Diyelim ki örneğin haziran vadeli kontrat nisan vadeliden farklı bir dalga modeli ile düşüyor o zaman vade sonunda ikisi aynı grafik olunca elmalar ile armutlar karışmış olmuyor mu ?
-
[quote=gnome;406585]Diyelim ki örneğin haziran vadeli kontrat nisan vadeliden farklı bir dalga modeli ile düşüyor o zaman vade sonunda ikisi aynı grafik olunca elmalar ile armutlar karışmış olmuyor mu ?[/quote]
dediğiniz,...endex 30 kontrat sa,....
ve her ikiside hem nisan hem haziran düşüyorsa,...bunun sonucu düşüştür ve nasıl düşeceğinin hiç bir önemi yoktur,...
buradaki düşüşün nasıl olacağı ve yapısı dalga analizi ile ilgilidir ve bizim ilgi alanımız ve konumuz dışındadır,....
dalganın nasıl olacağını bulmak yerine aslolan dinamik olarak trade etmektir,....
bu dinamik gereği, bu haftanın rakamı olan 69100 pazar akşamından yazdığımız üzere geçilip kalınmadıkça durum shorttur,....
ölese bu geçilip kalınmadıkça short olmak,...geçilrse bu pozun terkedilmesi veya bir müddet bu rakamın kovalanması pozisyon tutanı her durumda yeni gelişmelere hazırlayacaktır,...
bu durumda sörf tahtasının ise yapısı ne olursa olsun çıkacak dalganın üzerinde her durumda kalmasını sağlayacaktır,...
-
bir sonraki hafta,...rakam 72000 olacak, bu zaten daha önece saatlik analizde verdiğimiz 736xx ve 720xx dengesinden 720xx a denk,....
pazar akşamı bunu 69100 geçilirse max olarak verdik,....
-
[quote=indregandi;406609]bir sonraki hafta,...rakam 72000 olacak, bu zaten daha önece saatlik analizde verdiğimiz 736xx ve 720xx dengesinden 720xx a denk,....
pazar akşamı bunu 69100 geçilirse max olarak verdik,....[/quote]
gelecek hafta herhangi bir noktadan muhtemel çiğnenmiş noktalardan birinden 5000 puvan civarında bir koridor açılacak,...
eğer illaki dalga sayılayacaksa,...bu iyi bir örnek, atmosferik şartlarda bir değişme olamadan dalga rutindir,..
ancak alçak basınç ve yüksek basınç ortamlarından herhangi birinden diğerine değişme dalga yapar,...
irisinden,....
mevcut durum alçak basınçtır ve bu kadardır,..dalgası budur dümende buna göre tutulmalıdır,....bu dümen 69100 dür,....
işte gelecek hafta bir basınç değişmesi olacak,...
mevcutta aşağı basıp basınç 72 ye değiştiğinde tepki koyarmı yani bir tepki dalgası,...
işte bu 69100 den takip olacak,...buna göre alçak basınç devam,...
-
[img]http://666kb.com/i/c3zfn18wttlxlzyik.gif[/img]
-
usd konusunda hafta sonu cumartesi günü, milliyet gazetesinde mb başkanının usd ve kur konusundaki düşnceleri yazılmış,...c.tesi oaradan okuduk,..bir iki aya yaymış kuru,...
bizim yormumuzda daha önece ne dedik isie aynısını sıralamış,....
diyorki, hazırlık yaptım, ...kurun kafasına istisna deyip bastım,...böylece dxy ile aramdaki makası açtım,..dış koncoktürden gelecek bir dalga makas sayesinde benim kıyılarımı bir nebze olsun koruyacak, olmazsa yine müdahale ederim,....
bunları topikte yazdık, yukarıdada mb başkanının dedikleriniz tercümesini yaptım,...
buradan dedik zaten,...80.702 ye göre bire birde,..1.92 lerde olmak gerekiyordu,...yeni yeni 1.84 lere geliyor kur,....
demkki bu dalga biliniyor dostlar, çıkan sonuç bu,....ve bunun önlemini istisnai deyip almışlar,.....bunlar topikte var, bazıları soru olarak bazıları cevap olarak,....
öleki mesal dışarısı için fed dedik piyasa yapıcı, üç aracı var,...
faizi sabit değiştirmeyecem dedi,...koca banka dediyse aksi olana kadar öle kabul edilecek,...
sp/dici bunlar piyasayı yönlendirecek,....
dolar hem global ölçekte sıfır faizin oluşturduğu flation riskine karşı sigorta görevi görecek, hemde emtiayı görece ucuza alacak, hane halkı mutluluğuna oynayacak,....
buradaki ne yapıyor aynısını,...bir yerden sonra dici regülasyonuna tabi olmuş,..ama kırılgan olduğuda belli,....çünkü öncesinde önlem almış, istisnailerde, canı burnunda,...
ölese tek soru, siyaset siyaset eş gidiyorsa,....
minareyi çalan kılıfını hazırlar,...eğer siyaset teklerse, minare kılıfı deler,.....
buna bakılacak,...
bakın yeni komşumuz olyor,....kıprısta sonunda israille sınır komşusu olamaya doğru gidiyoruz,...
yazdıkmı yazdık,...bu işlerde uzman olan gazete bizden sonra yazdı,....
şüphesiz bunları okursak yazamayız,..ancak yorumlarsak yazabiliriz,...
e okumayı bırakalı çok oldu,...bazen berberde, bazen işte gazet denk gelirse,...
yazdıklarımı yazmışalarmı diye bakıyorum, onun içunnnnnnnnnnnnn
-
zamanım olsa bunların ta başından şu yunana ilk krize girdiği zaman dediğimi bulup bu güne güncel gelecem,...süper olur,....
belgesel ya,...
bakın ne diyecem,....
yunan halkı uyanırsa türkiye bu sarmaldan kurtulur,....
-
böylece bakın geçen dedikki ispanya krizini yunanla yenebilir,...ölese her durumda ispanya paçayı kurtarıyor,....
yunanistanı kurtarılarsa paçayı yırtıyor, kurtarmazlarsa yine yırtıyor,...
eğer ki yunanistan menfaatlerine sahip çıkarda ulusal menfaatlerini koruyabilirse bu durmumda da tr ye de faydası dokunuyor,..
işte düğüm burada dostlar, ta başında yazdık,....geçen hafta sonu noktayı koyduk, doğu akdeniz denge yazsında,....
yunanistanın krizi burada,.....ya hükümet bulacak kıprısa okey diyecek,...ya kıprısta israile pay verecek,...
bir tarafta yahudi bir tarafta yunan ibre kimi gösterir,....
eğerki ikisi beraber olursa bunu zaten düşenemiyorum bile,....
-
annadınıznı, online tarihe tanıklık ediyoruz,...yorumu ise herkese serbest,...ben sadece saptadım,....
heberimiz ola,.....