[QUOTE=atakir;253203]nereye gidiyoruz 80 bine mi ? pala'nın MC. diye bir sekreteri varmış bu gidişle tanışıcaz galiba (deneme için 71.100 den kısalmıştım) :([/QUOTE]
denemelerde 75-100 puana stop koycan.. Ama döndü gibi şimdilik..
Printable View
[QUOTE=atakir;253203]nereye gidiyoruz 80 bine mi ? pala'nın MC. diye bir sekreteri varmış bu gidişle tanışıcaz galiba (deneme için 71.100 den kısalmıştım) :([/QUOTE]
denemelerde 75-100 puana stop koycan.. Ama döndü gibi şimdilik..
15:30 işssizlik verisi var..
Ben iyi beklemiyorum.. Artış olursa dolar değer kazanacaktır..(kötü veri Yaklaşık 100 pip satın alındı ) Paritede veriyi bekliyor şu an..
Beklediğim gibi gelirse çakılırlar..
dedem baba sürekli fiat sordu.fiatları göremiyormuş.sonrada bunları yaz dedi.71.900.71.700bugün.yarın ise 71.300müş.
[quote=boz ayı;253228]dedem baba sürekli fiat sordu.fiatları göremiyormuş.sonrada bunları yaz dedi.71.900.71.700bugün.yarın ise 71.300müş.[/quote]
dedeniz aradığın da selamımızı söyleyin mubarek regaip kandiliniz hayırlara vesile olsun iletirsiniz inşaallah
birde paloya selem söyle.bizim çocukları üzmesin dedi.
[quote=catedral;253207]denemelerde 75-100 puana stop koycan.. Ama döndü gibi şimdilik..[/quote]
Sayın catedral ben vob. konusunda düşündüğünüzden daha acemiyim o yüzden uygulamayla ilgili bir soru sormak istiyorum müsadenizle; stop dediğiniz şey şöyle bişeymi örnek : 71.1000 den kısa pozisyon açıpm daha sonra 71.5000 den long pozisyon açınca 400 puana stop mu koymuş olunuyor ? doğru anlamışmıyım ?
[QUOTE=atakir;253243]Sayın catedral ben vob. konusunda düşündüğünüzden daha acemiyim o yüzden uygulamayla ilgili bir soru sormak istiyorum müsadenizle; stop dediğiniz şey şöyle bişeymi örnek : 71.1000 den kısa pozisyon açıpm daha sonra 71.5000 den long pozisyon açınca 400 puana stop mu koymuş olunuyor ? doğru anlamışmıyım ?[/QUOTE]
yok..
71.100 kısa açtın.. baktın gidici gibi 71.200 lerde kapatıp beklemeye geçiyosun..300-400 puan yukardan yine illa kısa deneme yapmak istedin .. Yine aynı baktın gidiyo 100 puana kapatıyosun..
Yok aşağı döndü tekrar verirsin.. Bişey kaçmaz o durumda..
Çünkü dış haberlere dayalı bir yükseliş var..
Tepeyi test ettiğinde ilk saatlik kapanışı yapamadı döndü..
Veriyle birlikte beklediğim hareket olursa 23.6 geri alımı yapacaktır. 71.250 ler...
[URL=http://www.yukle.tc][IMG]http://img328.yukle.tc/images/94722010-06-17_1508.png[/IMG][/URL]
Pala ya bende Bozayım gibi yapiim bari..
71.200 gel bakimm.. Valla kapatcam kısaları orda..
de hadeeee.. veriyi tutturduk...
17:00 de yine veri var.. FED aktivite şeysi..
[COLOR="Red"][B]17:30 da da Brükselden basın açıklamaları yapılacakmış.. [/B][/COLOR]
[quote=catedral;253289]17:00 de yine veri var.. FED aktivite şeysi..
[COLOR=Red][B]17:30 da da Brükselden basın açıklamaları yapılacakmış.. [/B][/COLOR][/quote]
Pala her zamaki gibi açıklamayı önceden biliyordur. Hatta belki metni o yazmıştır. :) Yalnız kapanışa doğru gelecek hareketler fake mi olacak yoksa açıklamanın yönünde mi olacak onu bilmek imkansız. :)
Ama bu açıklamanın negatif birşey olacağını hiç zannetmiyorum. "Avrupa batıyor" diyecek halleri yok heriflerin. Garanti yalan malan da olsa pozitif birşeyler söylerler diye düşünüyorum.
Parite saatlik kapanışı yaptı .. Artık gevşeyebilir..
EXY ve DXY pis uyumsuz günlüklerde .. Özellikle EXY..
[QUOTE=Strategist;253294]Pala her zamaki gibi açıklamayı önceden biliyordur. Hatta belki metni o yazmıştır. :) Yalnız kapanışa doğru gelecek hareketler fake mi olacak yoksa açıklamanın yönünde mi olacak onu bilmek imkansız. :)
Ama bu açıklamanın negatif birşey olacağını hiç zannetmiyorum. "Avrupa batıyor" diyecek halleri yok heriflerin. Garanti yalan malan da olsa pozitif birşeyler söylerler diye düşünüyorum.[/QUOTE]
Tabiki yuvalama yuvarlama açıklamalar gelecektir.. Piyasanın bu açıklamaları ne kadar satın aldığı önemli..
Biz yetişemiycez açıklamalara.. tehlikeli olan kısım burası..:eek:
yapı hala nisan 2008'e uygun... 15 dklık ölçekte bu çok net görülüyor...
bugün bahsettiğim gibi, [B]gevşeme ve son atak[/B] hareketi kaldı geriye... şelale öncesi...
iki hareket kaldı...
[quote=catedral;253302]Tabiki yuvalama yuvarlama açıklamalar gelecektir.. Piyasanın bu açıklamaları ne kadar satın aldığı önemli..
Biz yetişemiycez açıklamalara.. tehlikeli olan kısım burası..:eek:[/quote]
Sistem sürpriz çıkartmazsa geceye long devam edeceğim ama DOW düzeltme yaparsa terste kalacak olmak da beni çok tırtstırıyor. Zaten VIX de dönme sinyalleri vermeye başladı. Bu geceye pozla girmek zor iş olacak...
nisan 2008 ilerliyorsa, 64.xxx'lerden gelen trendin kaymak kısmı bu hafta tamamlanacak...
artık uzun pozisyon bana göre baya riskli... güniçi fırsatlar olabilir... ama geceye uzun girmeyi hiç düşünmem... çünkü her an aşağı pike yapılabilir...
[quote=halojen;253317]yapı hala nisan 2008'e uygun... 15 dklık ölçekte bu çok net görülüyor...
bugün bahsettiğim gibi, [B]gevşeme ve son atak[/B] hareketi kaldı geriye... şelale öncesi...
iki hareket kaldı...[/quote]
abi gevşeme min 71 yazmıştınız en az 71 mi en çok kaça düşer 69 ?
tşkrler
[quote=seagate;253322]abi gevşeme min 71 yazmıştınız en az 71 mi en çok kaça düşer 69 ?
tşkrler[/quote]
16:30 itibariyle min 71.250.... geciktikçe yükseliyor...
[quote=halojen;253317] [B]gevşeme ve son atak[/B] hareketi kaldı geriye... şelale öncesi...
iki hareket kaldı...[/quote]
gevşeme safhası başladı artık yüksek ihtimal... yarın yada haftaya son atak kalır...
yarın bitmesi zor... büyük ihtimalle önümüzdeki hafta son atağı izleyeceğiz..
iyi akşamlar
oy verelim
[URL]http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?t=5543[/URL]
Cümleten iyi aksamlar
Hayırlı Kandiller
Geceye azcık kısa(yarısı buraya kadar düşmez dediğim yerden kapandı)
Günaydın hayırlı işler arkadaşlar
Hayırlı Cumalar
Günaydın ..Dostlar..
Hayırlı kazançlar..
GUNAYDIN ARKADASLAR BUGNKU SENARYO BENDE..
57,000 ilk kritik asama gorulen acılısta ustune atacak
devamında 57,700-58,000 bandına dogru bir yukseliş olacaktır,
unutmayalım bugun ABD vadedlilerin kapanıs gunu olabildigince yukarı kapamak isteyeceklerdir..
en kritik parametremiz parite 1,24 gecilirse 1,2550 yi isteyecektir o da icerde usdytl yi 1,53 lere kadar zorlayabilir..
herkese bol kazanclar..
[FONT=Courier New]TSİ Ülke/Kurum Dönem Ekonomik Gösterge Önem Beklenti Önceki[/FONT]
[SIZE=2][FONT=Courier New] ---- ---------- ---------- ---------------------------------------- ------ --------- ---------[/FONT][/SIZE]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] [COLOR=red][COLOR=red]0900| Almanya| Mayıs| ÜFE |Yüksek| +0.1%| +0.8%|[/COLOR][/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][COLOR=red][COLOR=red][FONT=Courier New] | | | Yıllık | | +0.7%| +0.6%|[/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][COLOR=red][COLOR=red][FONT=Courier New] [/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] | | | Enerji Hariç | | | +0.6%|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] | | | Enerji Hariç(Yıllık) | | | +1.0%|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] 1000| Türkiye| Nisan| TCMB Uluslararası Yatırım Pozisyonu($) | Düşük| |-301.2MLR|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] | | | Varlıklar | | | 162.8MLR|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] | | | Yükümlülükler | | | 464.0MLR|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] 1030| Tayland| Haftalık| Döviz Rezervleri($) | Düşük| | 142.8MLR|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] | | | Net Vadeli Pozisyon | | | 12.7MLR|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] 1030| Hollanda| Haziran| Tüketici Güven Endeksi | Orta| | -16|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] 1030| Hollanda| Mart| Tüketici Harcamaları | Orta| | +0.8%|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] 1030| Çin| Haftalık| SHFE Bakır Stokları(Ton) | Düşük| | 139.332|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] | | | Altın Stokları(Kg) | | | 369|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] | | | Çinko Stokları(Ton) | | | 290.926|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] | | | Aluminyum Stokları(Ton) | | | 498.068|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] [COLOR=red][COLOR=red]1100| İtalya| Nisan| Sanayi Siparişleri | Orta| +0.5%| +1.0%|[/COLOR][/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][COLOR=red][COLOR=red][FONT=Courier New] | | | Sanayi Siparişleri(Yıllık) | | +11.8%| +13.1%|[/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] | | | Sanayi Satışları | | | +1.5%|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] | | | Sanayi Satışları(Yıllık) | | | +6.3%|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] 1130| İngiltere| Mayıs| M4(Öncü) | Orta| | 0.0%|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] | | | Yıllık | | | +3.3%|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] 1130| İngiltere| Mayıs| PSNB(GBP) | Orta| +19.5MLR| +10.0MLR|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] | | | PSNCR | | +17.8MLR| +8.8MLR|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] 1130| İngiltere| Mayıs| CML Brüt Mortgage Borçları(GBP) | Düşük| | +10.2MLR|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] 1200| Malezya| Mayıs| TÜFE |Yüksek| | 0.0%|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] | | | Yıllık | | | +1.5%|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][COLOR=red][COLOR=red][FONT=Courier New] 1200|Yunanistan| Nisan| Yeni Siparişler | Düşük| | +15.5%|[/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][COLOR=red][COLOR=red][FONT=Courier New] 1200|Yunanistan| Nisan| Sanayi Ciro Endeksi(Yıllık) | Orta| | +15.7%|[/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] 1300| İrlanda| Nisan| Perakende Satışlar |Yüksek| | |[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] | | | Yıllık | | | |[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] 1430| Hindistan| Haftalık| Döviz Rezervleri($) | Düşük| | 271.1MLR|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] 1430| Hindistan| 4 Haziran| M3 | Düşük| | +14.5%|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] 1500| Polonya| Mayıs| ÜFE |Yüksek| | +1.2%|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] | | | Yıllık | | +1.0%| -0.5%|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] 1500| Polonya| Mayıs| Sanayi Üretimi |Yüksek| | -9.1%|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] | | | Yıllık | | +8.3%| +9.9%|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] 1530| Kanada| Nisan| Yabancı Menkul İşlemleri(C$) | Düşük| | +6.3MLR|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] | | | Yabancıların Kanada'da Menkul İşl. | | | -0.60MLR|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] 1530| Kanada| Nisan| İşsizlik Sigortası Başvuruları | Düşük| | -2.7%|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] 1530| Kanada| Mayıs| Öncü Göstergeler | Orta| | +0.9%|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] 1600| Belçika| Haziran| Tüketici Güven Endeksi | Orta| | -13|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] 1700| Meksika| Haziran| Banxico Faiz Kararı |Yüksek| 4.50%| 4.50%|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] 1700| Meksika| Nisan| Perakende Satışlar |Yüksek| | +0.58%|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] | | | Yıllık | | | +2.3%|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] 2330| Kolombiya| Haziran| Banrep Faiz Kararı |Yüksek| | 3.00%|[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=2][FONT=Courier New] [/FONT][/SIZE][/FONT]
parite bugün çökebilir futureların son gününde seviyo öle hareketler yapmayı
dedem sadece telefon etti.dediklerini yazdım.çok önemli dedi.ayrıntıları bana fax ile
gönderecek.bende buraya yazacakmışım.euroodolar paritesi ile sakın iş yapmayın yanılırsınız.bu paradigma değişti dedi.öğlen fax ile yazısını gönderecekmiş.o zaman buraya yazacağım.
[quote=boz ayı;253580]dedem sadece telefon etti.dediklerini yazdım.çok önemli dedi.ayrıntıları bana fax ile
gönderecek.bende buraya yazacakmışım.euroodolar paritesi ile sakın iş yapmayın yanılırsınız.bu paradigma değişti dedi.öğlen fax ile yazısını gönderecekmiş.o zaman buraya yazacağım.[/quote]
kendısıne cok tesekkur edıyoruz tatılde olmasına ragmen bızlerle bırseyler paylasım heyecanında oldugu ıcın ..hakıkaten takdıre sayan ...
Bugün CUMA...PALA, cuma-kapanış stresi ile ikinci seans kolbasti tarzı hareketlere girişebilir..
Kara cumali bozzz patron da gelmiş, hoş gelmiş...
[quote=Astatin;253589]Bugün CUMA...PALA, cuma-kapanış stresi ile ikinci seans kolbasti tarzı hareketlere girişebilir..
Kara cumali bozzz patron da gelmiş, hoş gelmiş...[/quote]
imza süper patron... bende seni kutlarım.... .brv.brv
550 altında kraşieynseync
[IMG]http://i45.tinypic.com/2iiao9g.png[/IMG]
değişen bir dış dinamik.ABD.AB.ye kopya verdi.yazlıktayım.dün akşam avrupa gazetelerini okudum.AB.liderler zirvesinden çıkan sonuçlar ABD.nin eseri.kopya veren ABD..lideerler zirvesinden çıkan sonuçlar beklendiği gibi üye ülkelerin bütçe disiplini ve
maasttricht kriterlerine önem verimesi.vermeyenlere yaptırım uygulanması.ve bankalara
ilerde oluşabilecek risklere karşı ilave vergi konması.bu bir anlamda sigorta fonu gibi.
bu yazdıklarımı dünya biliyordu.merkel başından beri bunları istedi.piyasalar bunu satın
almadı.
piyasalar ABD.nin kıl hocalığını satın aldı.bankalar stres testinden geçecek.sonuçlar açıklanacak.ve en önemlisi beklenmeyen stres testi sonuçlarına göre kötü durumda olanlara AB.ECB.ve devletler sermaye koyabilecekler.piyasa bunu satın aldı.bu akıl ABD.aklıdır.2009 martta dow.endeksi ve euroodollar paritesine bakınız.aynı yöntemi uygulayan ABD.de sonuçları görebilirsiniz.dow endeksi 7.000lerden yukarı giderken.
parite 1.25ten 1.50ye gitmiştir.şimdi bir dinamik değişecek.oda euroodollar paritesi
yukarı borsalar yukarı dinamiği.artık euroo zor yukarı gider.tedavüle yeni euro çıkacak demektir.yukarı gidişleri açık kapama ve fakedir.bana göre.avrupa endeksleride dow.un 2009 martında başlattığı ralliyi başlatamaz.şartlar aynı değğil.endeksler dibte değil.
yurt dışındaki son çıkışın altında yatan dinamik budur.euro artık değer kazanamaz.kazansada sadece geçici olur.bana göre.
dedem önemli dedi.
kendi pozisyonuda vob.da şort.euroodollarda 1.24şort imiş.dün akşam gazeteleri okuyunca bu sabah derhal her ikisindede şotr açmış.
[IMG]http://i49.tinypic.com/2s7ewk7.jpg[/IMG]
fiyatın hedefini vurmasına rağmen halen 5 no.lu tepenin tamamlandığını söyleyemiyoruz.. önümüzdeki haftaya kaldı işler... şimdilik kalıcı kısa için sebep yok... ideal fırsatların vade sonuna doğru oluşacağı öngörüm devam etmekte..
iyi tatiller....
oy verek koç yiğitler
[URL]http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?t=5544[/URL]
bir zamanlar geyikte olsa pirzolası güzel olan bir hayvan için sürekli yazardım.....
sonraları alışkanlık oldu sanırım,genelde yazılarımın altına ekler oldum...
son zamanlarda alışkanlığı bile geçti bir garip oldu arar oldum.....
ama HAYATTAKİ TEK GERÇEK BU.....
[COLOR="Red"]HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK........SAĞLIK OLSUN.....[/COLOR]
aman siz siz olun bu olayı önemseyin,işimiz bu,stres bu,nasılsa zaman olur,bana bir şey olmaz,ne olursa olsun, v.s hepsi başa gelince yalan oluyor....gerçekler çok ama çok acı......ne ralli ne şelale gibi değil....çok ama çok acı.....
dikkat şart
SAĞLIKLA KALIN........
mordak'tan sevgiler......
[quote=halojen;243863][IMG]http://i48.tinypic.com/27yajnt.jpg[/IMG][/quote]
mayıs ayı sonlarına doğru, piyasanın düşüş potansiyeli taşımadığı ve önceki dibin (65.7) altına gelinmesi halinde dibin düzeltileceği ve yukarı potansiyelin oluşacağından söz etmiştim....
20 gün süren yatay yukarıdan sonra artık yavaş yavaş bu hareketin sonlanması beklentimdir...
xu100 için, 57.000-58.500 aralığı uygun bir hedef gibi görünüyor...
[IMG]http://i50.tinypic.com/e6ytk7.jpg[/IMG]
bundan sonrası için beklentimi de daha önce belirtmiştim....
artık min. %30 geri alacak ve birkaç aya yayılacak bir düşüş sonrası yeniden değerlendirme yaparız....
kanımca geçtiğimiz hafta hedef bölgeye girdik... gerisi yatırımcıya kalmış... herkese iyi şanslar..
5 dakikalıklarda güvenlik duvarı ihlali mevcut. mevcut durum itibari ile son iki seans sat konumunu sürdürmekte... alıcılar ile satıcıların niyetlerini belli etmeyen son iki seans yaşandı. ptesi seansı kendini ve niyetini ele verecektir...
Günaydın hayırlı işler arkadaşlar
bol kazançlı haftalar dilerim.
74.500 e kadar potansiyeli var.. 73.700 ler direnç..
[URL=http://www.yukle.tc][IMG]http://img333.yukle.tc/images/10782010-06-21_0925.png[/IMG][/URL]