Gümüş ay cycle.
Jelibon.
Printable View
Gümüş ay cycle.
Jelibon.
Gümüş ay cyleda her zaman altına göre daha uyumludur.
Gümüşte geçmemiş, altında 6 puan geçti.
Daha fazla geçmeliki çift tepe görüntüsü yerini yükselen tepeye bıraksın.
Aksinde 23 72 saate düşer.
Jelibon.
Kritmania 17-18-20 grubundayız.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;382524]Oewler
1372
1363
1313
1303 Günün yükseği.
1291 Gaple patlama kapanışta geri çekilme.
1261 Short Trigger
1240
1222
1187
1176
1168
1146
1136
1107
1090
1058
1041
1032
1018
1007
bir oew sınırı eksi artı 7 dir.
Jelibon.[/QUOTE]
1291-1303-1313 denildiği gibi yoğun dirençdir.
Short trigger belli.
Bakalım neler olacak ilerleyen günlerde.
4 kapanış yatay demiştik, oldu 5.
Sonu fena patlayacak bir tarafa 17-18-20 tepeyse aşağıya patlayacak.
17-18-20 ivmeyse yukarıya patlayacak.
Haftanın son 3 günü veri ve bilanço bondarmanı var.
İyi Geceler.
Jelibon.
sp.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;384630]Kalan aralık ve ocak tarihleri
Günlük Tarihler 28-29 Aralık, 4 Ocak, 12-13 Ocak, [COLOR="Red"]18-20 Ocak[/COLOR], 27-30 Ocak.
Haftalık Tarihler 27 Aralık, 6 Ocak, [COLOR="Red"]17 Ocak.[/COLOR]
Uzun vadeli Tarihler 28 Aralık ve 3 Ocak.
Jelibon.[/QUOTE]
kritimaniadır.
jelibon.
6 ocakta (7 ocak), 12-13 ocakta, 17 ocakta dowda nerdeyiz hep?
Hep aynı yerde.
Ya bu bir tepe oluşumu, ya çok pis patlayacak.
Tepe oluşumu değilse bir an evvel patlatmalı yoksa
YÜKSELEMEYEN BORSA DÜŞER.
17-18-20 bu yüzden çok kritiktir.
Jelibon.
altın ay cycle.
Jelibon.
Kaptan pardon fare.
Trajikomik.
Jelibon.
Ses kaydı yayınlandı: Kaptan sarhoş!
Eda BERKBAYRAK/MİLANO, (DHA)
--------------------------------------------------------------------------------
İTALYA’nın Grosseto kenti yakınındaki Giglio Adası açıklarından kayalara çarparak batan Costa Concordia cruise gemisinin kaptanı Francesco Schettino’nun sorgulaması devam ederken, kaza anına ait ses kayıtları da yayınlandı.
Schettino’nun kaza ardından Livorno Liman Başkanlığı’ndan Gregori De Falco ile yaptığı konuşma kaydında Schettino’nun konuşma şekli "sarhoş" iddialarını güçlendirdi. Gemiden kurtulan yolculardan bazıları, kaptanın kaza sırasında barda içki içmekle meşgul olduğunu, kazanın hemen ardından da gemiden ayrıldığını iddia etmişti.
Kayıtların Gregori De Falco ile kaptan Francesco Schettino arasında yerel saatle 01.46’da yapıldığı açıklanırken, kaptanın konuşmaları anlama güçlüğü çektiği ve peltek konuştuğu dikkat çekti.
Schettino’nun cep telofonu aranarak yapılan konuşma dökümü şöyle;
De Falco: Ben Livorno’dan Falco. Kaptanla mı konuşuyorum?
Schettino: (bir süre sessizlikten sonra) Evet,
De Falco: Kaptan mısınız, isminizi söyleyin lütfen.
Schettino: Evet, evet, ben kaptan Schettino.
De Falco: Dinle Schettino. Gemide çok insan var. Şimdi hemen gemiye dönün ve kaç kişinin olduğunu söyleyin bana. Açık mı? Bu konuşmayı kaydediyorum kaptan Schettino.
Schettino: (oldukça peltek bir şeklideve kısık bir sesle) Şimdi...
De Falco: (ses tonununu yükseltip) Kaptan, yüksek sesle konuşun.
Schettino: (yine az anlaşılır bir şikilde) Şu anda, gemi yan yattı.
De Falco: (Ses tonu giderek yükseliyor)Biliyorum. Hemen gemiye dönün ve ne olduğunu, kaç kişi olduğunu söyleyin. Kaç çocuk ve kadın olduğunu, kategorize ederek bana kesin rakam verin. Anladınız mı? Bakın siz kendinizi gemiden kurtarmış oabilirsiniz ama inanın ben hayatı size zehir ederim. Hemen gemiye dön.
Schettino: Ben burada aşağıdayım, acil durum yönetiyorum.
[COLOR="Red"]De Falco: Ne yapıyorsun orada? Hemen gemiye dön. Bu bir emirdir. Şu anda kumanda bende. Hemen gemiye dön ve tahliyeyi yönet. Halihazırda ölenler var.
Schettino: Kaç kişi?
De Falco: (bağırmaya başlıyor) Kahretsin. Bunu senin bana söylemen lazım. Ne yapıyorsun, eve mi gidiyorsun? Hemen gemiye dön. Hemen, şimdi.
Schettino: İkinci kaptan Dimitri de benimle.[/COLOR]
De Falco: Onu da al ve gemiye dön. Hemen kaç kişi olduğunu ve neye ihtiyaç duyulduğunu bildir. Açık mı? Hemen şimdi.
Schettino: Tamam, gidiyorum.
Toparlarsak,
Dünyada tradei bıraktık ayda trade'e başladık.
Sebebi ay cycle altın ve gümüş tradeinin tek gerçeği.
Yogiyi bağırttıra çağırttıra 29 aralıktan sonra 140 puanı ay cycle verdi.
Şimdi 24 aralık 72 saatten bir sonraki cycle 9 aralık 72 saate önlenemez yükselişi cümlealem gördü.
9 aralık 72 12 aralık bir tepe yaptı ve 37 puan geri çekildi ama ardından 9 aralık 72 saat tepesini 6 puan yukarı geçti.
Gümüş geçmedi.
29-9 cycleı başarılı geçti.
9-23 cycleı önce bir aşağı sonra bir yukarı yaptı şimdilik ve çift tepeden geri çekiliyor.
Burada konu bir anda kendimizi gelecek cycleın içine yakın hale geldik tatil matil derken.
O da 23 eksi artı 72 saat.
Özetlersem bugünün gün içi tepesi bu cycleın yukarı olma ihtimalini getirmiştir dikkat ihtimal.
Potensiyel şudur: Bunun sonucu gelecek haftaya tepeleme olursa ve bir sonraki cycle 7-10 şunbat 72 saatte cycle geri çekilirse
ALTIN VE GÜMÜŞTE YOGİ DÜZELTMESİ BİTMİŞ OLACAKTIR.
ZATEN NE DEMİŞTİK? CYCLE YER DEĞİŞTİRDİĞİNDE ESKİ HALE DÖNDÜĞÜNDE BU DÜZELTME BİTER DEMİŞTİK.
Bu yazılan sadece bir potansiyeldir ve aksi de son dönemin normal çalışması 23 72 saate düşerek olur.
Haftanın son üç günü zirve tazeleme yada tazalememe bence bu fikri kesin olarak verecek.
Çin yeni yılı tam bizim ay cycleın bitimine geliyor.
Çin piyasaları çin yeni yılında kapalı olacak.
Bu bir tehlike yaratır, birçok dönemde çin yeni yılı yılın dibine gelmiştir.
Öngörüldüğü gibi 1522 den d yükselişteyiz ve yoginin bunu bozması için 23 +7 desek en kötü tam 7 trade günü var. Yogi yogiyse cycle yukarıda anlatılan öküzsele dönmeyecekse satsa 7 günü var ve bu 7 günde zigzagı ispatlamaya eski 1522 dibinin altına inmesi gerekir.
23 ocak 72 saatlere tepe ardından 7-10 72 saatlere dip, cycle öküzsele eski hale döner ve 2012
için müthiş öküzseldir.
23 ocak 72 saat dip, ayu paçası varsa gidecek eski dibi kıracak yoksa yükselen dip olmuş olacak ama cycle eski hale dönemeyecek ve 7-10 72 saatlere yükselecek.
Trade plan:
Yükselmeye devam ederse sorun yoktur.
Düşmeye başlarsa 23 Ocak 72 saatte alırım.
Çin yeni yılından dolayı ocağın sonunu boş geçmek lazım, aynı zaman hemde vade kapanışı, vurkaç yapıyorum şu an.
Jelibon.
Durum.
Jelibon.
Burada aslolan papatyadır.
Yazılarımdan yogi sayımında olsamda
kalbimden geçeni bugüne kadar anlamış olmanız lazım.
PAPATYA TRADEİN TEK GERÇEĞİDİR.
MART 2009 DÜŞÜŞÜNÜ TARİHİN EN BÜYÜK TREND DÖNÜŞÜNÜ2-3 TRADE GÜNÜYLE BULMUŞTUM.
2010 EYLÜLÜNDE SP DE EN AZ 5 AY RALLİ OLUR LAFINI BİZE PAPATYA SÖYLETTİ.
YİNE 2010 1 TEMMUZUNDA P3 LER HAVADA UÇUŞURKEN BORSALARDA DÜŞÜŞLER BİTMİŞTİR HAYIRLI OLSUN LAFINI PAPATYA SÖYLETMİŞTİR BANA.
GÖNLÜMDEN GEÇEN 20 ARALIK DİP OLDUĞUNAN (PAPATYA)
7 MART PAPATYASINA YÜKSELİŞTİR.
İYİ TAKİP EDEN BUNU ANLAMIŞ OLMALI.
BU OLURSA NE OLACAK BİR PAPATYA DİBE BİRİ TEPEYE GELEREK KENDİM İÇİNDE BİRŞEYİ GÖRMÜŞ OLACAĞIM.
AKSİ SORUN DEĞİL, 20 ARALIK DİP, 7 MART DİP BUDA EWİME UYAR SORUN OLMAZ.
AMA YÜREK İLKİNİ İSTİYOR. SADECE İSTİYOR.
ÖBÜRÜ ANCAK ARAYA TARİH BULMAKLA VE ARAYA BULUNAN TARİHİN SONRADAN GEÇİLMEMESİYLE MÜMKÜN.
jELİBON.