[quote=PASSAT;403569]üstad nasıl analiz amma
vadelerdeki kontrat geçişlerinden yakaladık
şu anda 19000 fark oldu
passat[/quote]
süper,...
Printable View
[quote=PASSAT;403569]üstad nasıl analiz amma
vadelerdeki kontrat geçişlerinden yakaladık
şu anda 19000 fark oldu
passat[/quote]
süper,...
trend şu sıra 729xx den geçiyor,....
palanın çok ince teknik çalışıp çalışmadığını görmek açısından iyi bir örnek
her zaman yapmam 30 dk vob tl bazında sayım
iyi tradeler dilerim...
graf atamıyorum, graf ilgili linktedir.
[URL="http://666kb.com/i/c3b547017f481ycrt.gif"][B]http://666kb.com/i/c3b547017f481ycrt.gif[/B][/URL]
[quote=ordi;403577]palanın çok ince teknik çalışıp çalışmadığını görmek açısından iyi bir örnek
her zaman yapmam 30 dk vob tl bazında sayım
iyi tradeler dilerim...
graf atamıyorum, graf ilgili linktedir.
[URL="http://666kb.com/i/c3b547017f481ycrt.gif"][B]http://666kb.com/i/c3b547017f481ycrt.gif[/B][/URL][/quote]
oy gubban oluyim ben sana,...
işte ew bu,.......brv
[quote=indregandi;403579]oy gubban oluyim ben sana,...
işte ew bu,.......brv[/quote]
est patron, teknik analizin bizim çizikleri ezer geçer+.
maksat tekniği nasıl kullandıklarını görmek gerisi hikaye.uyk
trader, az duygu hatta duygusuz ama ters orantıda da çok teknik bilgi ile hareket etmeli hatta tekniği systeme döken gani gani kazanır diye düşünüyorum.brv
tüm forumdaşlara iyi haftasonları dilerim....lelele
hadin iyi haftalar,....bu hafta full palaya çalıştı,...shortlayanı kesti, longlayanı kesti,...
mixsere ihtiyaç duydu, el belli olmasın diyor,....belli olursa para yapmaz,...
öte yandan, sp dediğimiz gibi 1397.xx-1409.xx aralığından çıkmadan somut sonuç yok,....
yani buütün bunlar,...
sp de short ve longun kalın çizildiği aralığa dayarken,...1397.xx-1409.xx,...
vobda bu meyanda göbeğine doğru 736xx yaklaşabildi,...
[img]http://666kb.com/i/c3b5gvyhb9t39m62o.png[/img]
Sayın gandi ustadım bu SP denen muhterem tam ortada bıraktı 1.403,36 simdi bunun yorumunu nasıl yapılmalı ekside kapatmamıs olmak bir artımdır acep 1.409 ugramamıs hic bu da her an donebilirim mi demektirkine
Birde bizim piyasanın gereken yukarı tepkiyi yurt dısı piyasalarla korele olarak vermedigini amam velakin dususun hakkını verdigi dusunuyorum.
Pazartesi vade sonunda nasıl bir tepki gelecegini analayabilmis degilim ve harhangi bir ongorum olusamıyor.Niyetim bugun icin pozisyonsuz kapatmaktı 73.600 ler ve bir kac kademe altına sabahtan yazıldım en azından gosterirler diye dusunuyordum bakatıgımda ise piyasnın allak bullak oldugunu gordum ve kapatamadım poziyonu simdi vade sonu icin long olanları av pozisyonumu beklermiki pazartesi icin ongorulerinizi paylasırsanız sevinirim.Tesekkurler...
ha bide 1 mayıs var.Pazartesi vade sonu yeni vade icin 1 gun ara 23 nisan nese doluyor insandaki gibi 23 nisanda once bayram havasıyla lay lay lom yapıp patlatmasınlar ensemize...Bak simdi cift cetrefil.Zaten vade sonunda bir cetrefillik vardı simdi vade sonundan sonra bir gun ara var simdi coz cozebilirsen
[FONT=Verdana]Sayın Hocam Yunanlılardan bahsetmiş,ben de bazı paylaşımlar yapmak istedim izninizle.[/FONT]
[FONT=Verdana]Yunanistan’da bir grup yurttaş Lahey’deki mahkemeye kendi devletini dava etti.”Kemer sıkma politikaları bir insanlık suçudur (hatta soykırımdır)” iddiasıyla.[/FONT]
[FONT=Verdana]Yaşanan son krizin ekonomik bir bunalım olmadığı, tam anlamıyla KÜRESEL SOYGUN olduğu, soygunu yapan da küresel bankerler ve bunların faaliyetleri sonucu oluşan zararların,George Bush’un ve Neocon’ların maceralarının tüm dünyaya ödettirilmesi olayıdır.Yeni pazarların oluşturulma çalışmalarıdır.[/FONT]
[FONT=Verdana]Bu arada Avrupa da kendi payına düşen yıkımı üstlenmek zorunda kalmıştır.[/FONT]
[FONT=Verdana]23 Nisan pazartesi İzlanda’da (2008 krizinin Mortgage krizinden önce somut olarak ilk patlak verdiği yer-satılığa çıkarılan ülke) mahkemede eski Başbakanına bütün bu olaylara nasıl göz yumulduğu sorulduğunda; cevap “küresel bankerlere engel olamadık” olmuştur.[/FONT]
[FONT=Verdana]Son zamanlarda dünyada tartışılan gündeme gelen;Ülkelerin politikacıları-yöneticileri olanlardan-yapılanlardan-hatalardan hiç mi sorumlu değiller?Siyasiler hangi mahkemede yargılanabilirler yargılanmalılar?Siyasiler neden yargılanmıyor?[/FONT]
[FONT=Verdana]Şirketlerin bankaların vs. vakıfların derneklerin yöneticileri suçlu bulundukları takdirde mahkemelerde veya tahkim vb’de yargılanabiliyor ve sebep oldukları zararlar,en fazla birkaç yönetim müddetinde telafi edilebiliyor iken siyasilerin sebep oldukları hatalar nesiller boyu devam ediyor…[/FONT]
[FONT=Verdana]Yunanlıların bu davalarında haklı olduklarını düşünüyorum.[/FONT]
[FONT=Verdana]Geçenlerde Bloomberg yayının bağlı bulunduğu Bloomberg Finansal Kuruluşu: Müşterilerinin kendisine dava açtığını,kendilerini yanılttıklarını iddia ettiklerini fakat bunların da tüm bu bilgileri Avrupa Merkez Bankası’ndan aldıklarını iddia ederek Başkan Trichet dava edilmiştir.[/FONT]
[FONT=Verdana]Trichet ne diyor:Yunanlı siyasiler bize yanlış bilgi verdi.[/FONT]
[FONT=Verdana]Burada yaşanan olay şu:Yani Yunanlı politikacılar Avrupa parlamenterlerle birlikte elele verip hesaplarda bilanço makyajlaması yaparak,borçlar batıklar olduğundan farklı gösterilmiştir.Hatırlanacak olursa bu da ülkede siyasal çalkantılara sebep olmuştu.[/FONT]
[FONT=Verdana]Sonuç olarak Yunanlı yurttaşlar bizzat Yunanlı siyasiler tarafından soyulmuşlardır.Dolayısıyla 06 mayısta tahminlerin ötesinde güçlenen aşırı sağcı partiler koalisyon da olsa çoğunluğu sağlayacaklar görünüyor.[/FONT]
[FONT=Verdana]Temmuzda Avrupa Parlamentosu dönem başkanlığı Rumlara geçtikten sonra;başımızı epey ağrıtacak gelişmelere tanık olacağız:[/FONT]
[FONT=Verdana]-Rumlar diyecekler ki,ben Türkiye tehlikesine karşı 316 milyar dolar silah aldım, eee, Türkiye aleyhine tazminat davası açıyorum.[/FONT]
[FONT=Verdana]-06 mayıs Yunanistan seçimlerinde yükselen [/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]Ortodoks Halk Partisi (LAOS) [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana] de aynı şekilde tazminat talep edecektir.[/FONT]
[FONT=Verdana]Bir diğer parti vaadi ise: Almanya'nın Yunanistan'a 2. Dünya Savaşı'nda verdiği zararlar nedeniyle tazminat ödemesi gerektiği.[/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]Kısaca 07 mayıs pazartesi günü Fransa seçimi,Yunanistan seçimi ve Putin için ikinci ve son oylamalardan çıkacak sonuçlar bizi bambaşka bir dünyaya sürükleyecektir…[/FONT]
[FONT=Verdana]İyi geceler tüm dostlara…[/FONT]
böyle merdiven çıkar gibi,.....
ağanın bu vade long olduğunu düşünsek,....eski vadede longunu çıkarken yeni vadede bu sayede çaktırmadan short döşeyebilir yola,...
ağanın bu vade short olduğunu düşünsek tersine yeni vade için bu durumda long fake yapacakki,..yani long poza sokacakki yeni vade başında bunları kesmeye başlasın,...
ölese buradan 2-0 long çıkıyor,....anacak kısa süre için düşünmek gerekli,...
işte karşımıza 732xx göbek veya 741xx çıkıyor,...
bunu taşımak için sp de 1403.xx üstüne kalış istiyoruz,....
[quote=indregandi;403519]bu analiz iyi yapılmış,...
2-0 anacak demişiz kısa süreli düşünmeli demişiz,...herhalde bu bölümü anlatmışız,...
burada göbekler karışmış, 736xx göbek bu uzuncadır, 732xx önemli nokta,...
yani abim bu iş yeni vadenin bir hazırlığı biraz izah etmişim olmuş zaten,...2-0 long demişim,...
şimdi önemli noktalar,...ben prfiti alıp çıkacam,..bekleyecem bakıyım denyö ne yapacak,...[/quote]
[quote=indregandi;403570]trend kırılmadı düşüşü tartıyor,...
bu en az bir tepki yaşanacağını gösteriyor trendin üztüne veya işte yakınlarına doğru, oradan belli olur kırılıp kırılmayacağı,....[/quote]
[quote=indregandi;403571][IMG]http://666kb.com/i/c3b4vhiquiqmd72gw.gif[/IMG][/quote]
[quote=indregandi;403576]trend şu sıra 729xx den geçiyor,....[/quote]
[quote=deniz;403598]Sayın gandi ustadım bu SP denen muhterem tam ortada bıraktı 1.403,36 simdi bunun yorumunu nasıl yapılmalı ekside kapatmamıs olmak bir artımdır acep 1.409 ugramamıs hic bu da her an donebilirim mi demektirkine
Birde bizim piyasanın gereken yukarı tepkiyi yurt dısı piyasalarla korele olarak vermedigini amam velakin dususun hakkını verdigi dusunuyorum.
Pazartesi vade sonunda nasıl bir tepki gelecegini analayabilmis degilim ve harhangi bir ongorum olusamıyor.Niyetim bugun icin pozisyonsuz kapatmaktı 73.600 ler ve bir kac kademe altına sabahtan yazıldım en azından gosterirler diye dusunuyordum bakatıgımda ise piyasnın allak bullak oldugunu gordum ve kapatamadım poziyonu simdi vade sonu icin long olanları av pozisyonumu beklermiki pazartesi icin ongorulerinizi paylasırsanız sevinirim.Tesekkurler...[/quote]
TOPARLARSAK BÖYLE OLUYOR,...
[quote=indregandi;403482]şimdi,
732xx hedfimiz zaten tuttu,...bunun için fiyatların 724xx e vurmasını çarpmasını yetrli görmüştük,....
Bu meyanda yukarıda 736xx var,...
Günlük ve haftalık buranın geçilmesini şart koşuyor,....bu boğa hareketi olacak,...
Buraya kadar tepki için en noktası diyebiliriz,...zaten bu 736xx göbek rakamdı malum,...
Son short ise 734xx den gelmişti,....
Dolayısı ile 730xx-736xx arası işlenirse yukarıdaki parağraf geçerli olacak,...[/quote]
yine bu var analizlerde,...
[quote=indregandi;403570]trend kırılmadı düşüşü tartıyor,...
Bu en az bir tepki yaşanacağını gösteriyor trendin üztüne veya işte yakınlarına doğru, oradan belli olur kırılıp kırılmayacağı,....[/quote]
[quote=indregandi;403572]ancak alınacak yer bulunmalı veya beklenilmeli trend kırılacakmı diye seçim kişiye kalmış,...ya tepkiye oynar, yda bekler trend kırılacakmı diye bakar,....[/quote]
[quote=indregandi;403574]buradan baklıdığında,
724xx ve 720xx var,...
Herhangi biri,....
720xx zaten sl noktasıydı,...[/quote]
bu var,....burada diyoruzki 5 lik bir trend varmış son realizede bu kırılmamış,....tartıyormuş bunun tepkisi 729xx e kadar olabilirmiş, trend oradan geçiyormuş, satan kişi aşağıdan alıp buna oynarmış veya almaz trendin kırılıp kırılmayacağına bakarmış,...ikincisi daha sağlam , çünkü py kapanmak üzere o sırada,...ne alacaksın,...zaten alışta iki yer var, 724xx ve 720xx olarak,...bir tanesi sl noktası, bir taneside düşüşte çarptığı destek,...
üstelik 1 dk lık trend de kırılmış,...5 sağlam henüz,...