-
yunanistan halkını seviyorum,....
atşliler,.
fanatikler,
güvenilmezler,
asiler,....
ancak haklarını arıyorlar, hiç kimse yan gelip yattı diye bu halkı suçlayamaz,...bunlar papenderau zamanında AB girmemek içinde uğraştılar,...seçme hakkı tanınmadı ve girdiler, siyasetin elinde oyuncak oldular,...gelinen noktada bu onların hatası deyil ve eğer girmeselerdi bir somali durumuna düşecek halleri de yoktu,...
tarihte yaptıkları en büyük hata ege adlarının tamamını istemek ve elde etmek için uğraş oldu, keza kıprıs aynı şekilde,...
ilki her dönem de tr ye karşı silahlanma yarışına neden oldu, buna ödenen para ise hep turizm gelirinden fazla, iki ülke içinde,...
ikincisi kıprıs oldu bu defa, tamamını istedi, kafaya kriz olarak odunu yedi,...ama istedi sonuçta, hak gördü aradı, direk vernler var bu devirde,...
şimdi bu halk,...troykaya oy kullanmayacağını söylüyor,...biliyorki teknotratlar hükümeti her devirde ve her ülkede taviz vermek için kurulurlar,...işte bu ateşli halk, şimdi buna ateşli,...buna fanatik, ...buna yangın, atinanın her yeri yangın,....
bizde bu işi,....
1999 kasımında ve 2001 şubatında yaşanan kriz sonrasında kemal dervişle tereyağından kıl çeker gibi hallettiler,...halk hiç bir şey anlamadı,...halende anlamaya çalışıyor,....
-
[quote=PASSAT;403467]indi üstad vob apsd de nisan daki kapanan kadar haziran için açılmadı
yani nisan da kaar edenlerin bir kısmı bu vade için kenardamı bekledi
yani yukarıya oynamıyorlar anlaşılan
yani satışmı olarak yansır
ben şahsen 60864 geçilmeden girmem
61246 kırılmadan girmem
passat[/quote]
muhtemelen,...düşüncem uygun yerden [I][B]koyarlar[/B][/I],....
-
indregandi hocam jelıbon hocamızın bır grafıgı var. dow 16000 sp 1600 oradan kırılma beklıyor hemde devasal.sız dedınız kı savasla cozecekler.sonra qe ... jelıbon hocada devasal krız beklıyor..krız olması beklenmez mı jım rogers ta soyluyor 2013 krız yılı dıye...
merak ettıgım bırseyde dow gold rasyosu.krız ongorusunun agır basmasının nedenı bende dow gold rasyosunun 1 e yaklasması gerekıyor bence devasal bır satıs gelecek....
-
[quote=finalwave;403472]indregandi hocam jelıbon hocamızın bır grafıgı var. dow 16000 sp 1600 oradan kırılma beklıyor hemde devasal.sız dedınız kı savasla cozecekler.sonra qe ... jelıbon hocada devasal krız beklıyor..krız olması beklenmez mı jım rogers ta soyluyor 2013 krız yılı dıye...
merak ettıgım bırseyde dow gold rasyosu.krız ongorusunun agır basmasının nedenı bende dow gold rasyosunun 1 e yaklasması gerekıyor bence devasal bır satıs gelecek....[/quote]
sanırım ya sp rakamı bu durumda 1600 olur,..yada dici rakamı,...hangisi,...
bak geçmiş yazılarda sp için 1575 verdik,...en olrak,...orada yetrli açıkladık,...
şimdi sp için o bant,...
şu anda bir süredir,....
1465,
1350,
1235 şeklinde,...
1350.xx den itibaren 2008 krizine karşı koyuyor,...ancak bu bantın en noktası ise,...1575 ve 1715 te,....
1465,...artık şöle bir yer,...bu manipülasyon bittiğinde,...eğer pysalar ralli kurabilirse 1576 ve 1715,....kuramazlarsa işte o çöküş yaşanacak,....
ancak savş olursa çöküş olmaz,....
-
[quote=finalwave;403472]indregandi hocam jelıbon hocamızın bır grafıgı var. dow 16000 sp 1600 oradan kırılma beklıyor hemde devasal.sız dedınız kı savasla cozecekler.sonra qe ... jelıbon hocada devasal krız beklıyor..krız olması beklenmez mı jım rogers ta soyluyor 2013 krız yılı dıye...
merak ettıgım bırseyde dow gold rasyosu.krız ongorusunun agır basmasının nedenı bende dow gold rasyosunun 1 e yaklasması gerekıyor bence devasal bır satıs gelecek....[/quote]
dow gold rasyosu dediğiniz gibi 1 ve 1 e yakın yerlerden altın sat hisse al olacaktır
1999-2000 yılında bu rasyo 45 lerdeydi.2011 eylülülnden önce hisse satıp altın topladılar.ardındanda kurgu 11 eylül le patlattılar yukarı altını bastılar aşağı dowu
bu süreçte 7-11-18 yıl olarak devam ediyor genellikle
şu anda 11.yıldayız.ya burdan dönecek ya 2019 yılına sarkacak
o zamanda altın onsunu tahmin bile etmek istemiyorum
usdebt in 2016 tahmini 26 trilyondan bahsediliyor.varın onsu siz düşünün
abd ya bu borcu ödeyecek yada dünyaya ödetecek.bu da savaşla olur
2013 yılını bende kriz yılı olur diyorum
çünkü tr ew de c düşüşte 2 için yükseliyoruz.şu anda bana göre 4c düşüşteyiz.max 584xx gibime geliyor.
ardındanda c3 satışı gelecektir.
c4 yükseliş
c5 düşüş
ve gsc 2 bitecek
muhteşem 3 başlayacak.
hayırlısı baklaım
passat
-
dici 1427x(sp 1575) ve 1548x(sp 1718) olarak mevcut,...
16000 ve dici ise dediğin, celi ile 600 puvan oynama var aramızda,...
tabi o ew oarak gidiyor ben indikatör olarak rakam veriyorum,...ancak yakın sayılır ikiside,...%1 fark var,...volatilite de geç,...
-
Passat c.2.4.c bittikten sonra 58 binde olabilir 55 binlerede sarkabilir ordan ilk once c.2.5 icin yukselmsi gerekiyor. Sonra c.3 baslayacak. Saniyorum siz yanlislikla asagidaki ifadeyi kullandiniz.
"çünkü tr ew de c düşüşte 2 için yükseliyoruz.şu anda bana göre 4c düşüşteyiz.max 584xx gibime geliyor.
ardındanda c3 satışı gelecektir."
-
şimdi,
732xx hedfimiz zaten tuttu,...bunun için fiyatların 724xx e vurmasını çarpmasını yetrli görmüştük,....
bu meyanda yukarıda 736xx var,...
günlük ve haftalık buranın geçilmesini şart koşuyor,....bu boğa hareketi olacak,...
buraya kadar tepki için en noktası diyebiliriz,...zaten bu 736xx göbek rakamdı malum,...
son short ise 734xx den gelmişti,....
dolayısı ile 730xx-736xx arası işlenirse yukarıdaki parağraf geçerli olacak,...
-
[quote=elmas;403480]Passat c.2.4.c bittikten sonra 58 binde olabilir 55 binlerede sarkabilir ordan ilk once c.2.5 icin yukselmsi gerekiyor. Sonra c.3 baslayacak. Saniyorum siz yanlislikla asagidaki ifadeyi kullandiniz.
"çünkü tr ew de c düşüşte 2 için yükseliyoruz.şu anda bana göre 4c düşüşteyiz.max 584xx gibime geliyor.
ardındanda c3 satışı gelecektir."[/quote]
aynen sizin yazdığınız gibi
benim bahsettiğim 4c bittikten sonra c.2.5 için yükselecez
kafa nasılsa o şekil yazıyoruz
düzelttiğiniz için teşekkürler
yanlış bilgi vermek istemezdim.
tekrar tekrar teşekkürler
passat
-
736xx üstü kalınmadan şu ana kadarki yükseliş için tepki diyoruz,...kalanda bu geçerli olacak,....
dolayısı ile buradan shortlanmaz,...fantazi olur,...short için zayıflık aranmalı fiyatlarda,...mevcutta short varsa buda sl yapmalı orada 736xx de kalış olursa,....
736xx önünde ise net olarak 734xx var,...saatlikte
diye düşünürüm,...
-
zor be asimetri manipülasyon,...kafalar short, bedenler long,...bu iş çığrından çıktı,...
globu istiyoruz vermiyorlar,...cümlemiz bu,....
-
usd nisan kontrat ref fiyat 1.7615...