kesinlikle dowun kapanışına bakarlar...bana göre yarın ki açılış tamamen fdow belirler..imf işinin hiçbir etkisi olmaz..zaten yeni olan ne varki..yetkili haberi 100 kere geldi-gitti..ne momentumu yahu...artı-eksi 70 puanda dolanan dow vardı...
Printable View
kesinlikle dowun kapanışına bakarlar...bana göre yarın ki açılış tamamen fdow belirler..imf işinin hiçbir etkisi olmaz..zaten yeni olan ne varki..yetkili haberi 100 kere geldi-gitti..ne momentumu yahu...artı-eksi 70 puanda dolanan dow vardı...
mesela biz 5 gün kapalı olalım..dow bu arada %4 düşsün..son gün momentumla %1 artı yapınca artı açarız olmadı...önce hesabı görüyorlar...tabiki fdow sertce artı değilse...
mayıs geldi zaten...8.000 altında kalan dow var..ve bu ayıları gittikce cesaretlendiriyor..
Devlet bakanı sımsek abd'de
-devlet bakanı sımsek abd'de
-sımsek, ımf ve dunya bankası toplantılarına katılacak
new york (a.a) - 23.04.2009 - devlet bakanı mehmet sımsek baskanlıgındakı
bır heyet, abd'nın new york kentıne geldı.
Bakan sımsek'ı jfk havalaanında turk konsolosluk yetkılılerı karsıladı.
Bakan sımsek ve beraberındekı heyet daha sonra kara yoluyla baskent washıngton'a
hareket ettı.
Devlet bakanı mehmet sımsek, washıngton'da uluslararası para fonu (ımf)
ve dunya bankası bahar donemı toplantılarına katılacak, ımf yetkılılerıyle
gorusmelerde bulunacak.
(mse-bur-moc)
23:33 23/04/09
--aa--
FDJ i kıpraştıran AMEX karı derler...
ABKA, şimdi bi sistem yapıştırayım sabaha kadar uyuyamazsın vallah :)
astatinim bu haberlerin hepsi muglak,kasımdan beri duyduğumuz haberler...hatta 2 hafta önce imf yetkilisi gelecek haberi vardı...imf yetkilisi gelir,2-3 hafta müzakereler devam eder ve anlaşırlarsa kredi işi olur..
[QUOTE=Astatin;106542]FDJ i kıpraştıran AMEX karı derler...
ABKA, şimdi bi sistem yapıştırayım sabaha kadar uyuyamazsın vallah :)[/QUOTE]
artık sistem aramıyorum..sonunda beklentilerimin üzerinde bir sisteme kavuştum...:).ama senin sistemide merak ettim..sistemi görmeden uykum kaçtı:)
[quote=abka;106544]artık sistem aramıyorum..sonunda beklentilerimin üzerinde bir sisteme kavuştum...:).ama senin sistemide merak ettim..sistemi görmeden uykum kaçtı:)[/quote]
15 dklık, yılbaşından bu yana getiri %116 (kaldıraçsız ancak piramitli), 90 karlı 120 zararlı işlem, ortalama kar/ortalama zarar = 3.51 (bak bu cillop),..
ha karlı işlem sayısı zararlıdan çok olanı da var amma onun getiri %66 da...zaten keramet az poz. almak değil ters pozdan hızlı kaçabilmek...:)
arkadaşlar metastockta profitunity diye bi sistem var hiç deneyen oldumu ?
---pramitli ,tam olarak ne demek...
---ms test de test puan egrisi de pramitlimiki..benim bildiğim oradaki ayrı ayrı hesaplama şeklinde..
---astatinim ,artık en fazla dikkat ettiğim;puan egrisindeki kırılmanın dip-tepe arası farkıdır...benim sistemde 4 aylık sürede max. dip-tepe 3.000 puandır(8 iş gününde)...
birde sistemde kazancım dengeli olmasına çok dikkat ediyorum..mesela ocakta 12.000 puan yapmış,ama şubatta 2.000 ise...o sistemi at çöpe..dengeli olmalı..mesela ocak 8.000 olsun,şubat 7.000 olsun...6.000 olsun..
[quote=Astatin;106534]vob kapanışında fdj 7985 idi..:([/quote]
Hayır 7939 idi.Yanlışın var.
[quote=abka;106548]birde sistemde kazancım dengeli olmasına çok dikkat ediyorum..mesela ocakta 12.000 puan yapmış,ama şubatta 2.000 ise...o sistemi at çöpe..dengeli olmalı..mesela ocak 8.000 olsun,şubat 7.000 olsun...[/quote]
piramit: kapanan poz.dan gelen kazancı bir sonraki işlemde de kullanıyor demek.. max zarar 1150 puan oda gapla olmuş
arkadaşlar aranızda kısa olanı vardır uzun olanı vardır..
yanlış anlaşılmasın..yarın fdji artı beklentim var.dji için yarın 8100 e kadar yolu var diye düşünüyorum..bakalım tutacak mı tahmin..
gökhan fındık- avatar 10 numara hocam :)
tebrikler
[quote=abka;106537]kesinlikle dowun kapanışına bakarlar...bana göre yarın ki açılış tamamen fdow belirler..imf işinin hiçbir etkisi olmaz..zaten yeni olan ne varki..yetkili haberi 100 kere geldi-gitti..ne momentumu yahu...artı-eksi 70 puanda dolanan dow vardı...[/quote]
Yeni olan çok şey var.Yarın duyar herkes.
[quote=GOKHANFINDIK;106549]Hayır 7939 idi.Yanlışın var.[/quote]
17:15 barının kapanışına bakıyorum..onun yalancısıyım
[quote=GOKHANFINDIK;106552]Yeni olan çok şey var.Yarın duyar herkes.[/quote]
dolarda kısaldım yahu:..::..:
al mı diyosun yani
[QUOTE=Astatin;106553]17:15 barının kapanışına bakıyorum..onun yalancısıyım[/QUOTE]
17:10un kapanışına 17:15in açılışına bakacaksın.
[quote=Astatin;106553]17:15 barının kapanışına bakıyorum..onun yalancısıyım[/quote]
Baktığın bar yanlış işte.17 10 barına bakacaksın.Çünkü 17 10 da 17 14 59 a kadarki teki fiyat yazılıyor.Ben de yanılıyordum eskiden.Ki ben demeden vobix de aynısını yazmış.
[quote=VOBiX;106555]17:00un kapanışına 17:15in açılışına bakacaksın.[/quote]
Sn vobix geçmiş olsun dileklerimi ilettiğimde sen yoktun forumda..tekrar geçmiş olsun..
[QUOTE=Astatin;106550]piramit: kapanan poz.dan gelen kazancı bir sonraki işlemde de kullanıyor demek.. max zarar 1150 puan oda gapla olmuş[/QUOTE]
max zararı kastetmedim...şöyle açıklıyayım..sistemin kazancı sıfırdan 32.000 e giderken,26 ocak4 şubat arası 16.000 puandan 13.000 puana inmiş...8 işgününde..tek seferde değil..mesela 1.000 puan gap yemiş..sonra karlı 600 puan almış..sonra 900 puan yemiş...
13.000 puana indikten sonra ise takrar yükselmiş...benim korkum,ya 8 günlük düşüşe bende denke gelirsem ne olur..benim açımdan ,sistemin riski 3.000 puandır...yoksa max zarar 975 puandır..oda gaple...
[quote=VOBiX;106555]17:00un kapanışına 17:15in açılışına bakacaksın.[/quote]
Hayır 17 10 daki barın kapanışına bakacaksın orada ne kapanıyorsa 17 14 59 daki fiyat odur.Hergün bakıyorum 17 10 barına yazıyor kapanıştaki fdow rakamını.Abi sen burada 17 00 yazısının sonuna un eklediğin için 17 10un yazacaktın sanırım.Yanlış yazdın sanırım yoksa 17 10 yazman lazımdı.
aa bu arada fdj tepesine göre 45 puan aşağı gelmiş yaklaşık :)
İyi bir sistemin kulllanıldığına kanaat edilyorsa son bir yıılık hatta iki yıllık getiri ortlaması baz alınmalı metastock tan ziyade grafiklere gün gün bakmak yorucu olsada daha verimli sonuç verir(Metastockta alınan verinin saglamasını yapmak için geçmişe dönülüp grafiklere bakıldıgında karşılaşılan rakam her zaman eşdeğer olmuyor). Tek bir sistem yerine de iki sistem kullanılrsa risk dagıtılmış olur ve sistemlerin karışımı kullananın güvenini artırır(misal sistemin biri son bir yıldaki 5 dak.ta en iyi getirisi olan diğeri son bir yılın saatlikte en iyi getirisi olan ,saatlik ve 5 dak aldayken uzun ,5 dak sata geçince flat saatlikte sata geçip teyit edince kısa ) tecrübeyle sabittir.
sistemleri test ederken süreki test yarıda kapanırdı..bunu sık sık forumda dile getirdim...
[B]ms yi kekrar yükleyince problem ortadan kalktı[/B]..ne wistadan nede leptopdanmış...aynı problemle karşılaşan olursa diye hatırlatmak istedim...maşallahı var..şimdi 60.000 testi bile tek nefeste yapıyor...
opt degerleri tesbit ettim...ay sonunda opt degerlerin yaklaşık degerlerine göre( 4 aylık test yapıp),yeni ay için uyguluyorum...ama en önemlisi [B]egri mutlaka homojen ,dengeli olmalı...[/B]
[quote=7410;106551]arkadaşlar aranızda kısa olanı vardır uzun olanı vardır..
yanlış anlaşılmasın..yarın fdji artı beklentim var.dji için yarın 8100 e kadar yolu var diye düşünüyorum..bakalım tutacak mı tahmin..
gökhan fındık- avatar 10 numara hocam :)
tebrikler[/quote]
Uzun zaman aradan sonra avatar kullanmak istedim.Bilgisayarımda masaüstünde bir sürü resim vardı.Sadece bunu silmedim.Gittim bunu da avatar olarak kullandım.Teksaslının forumundan çaldım bunu yanlış hatırlamıyorsam.Bunun esas sahibi başkası.Ama şu var selçuklu abi de benden istedi msnden onun da msn avatarı bu benim de.:..:Grafiklere koyunca komik oluyor.Ben de avatar yaptım.Bu arada demişsin ya aramızda kısa uzun var.Her ne olursa olsun sabah açıldığında kesinlikle ne yöne gidiyorsa o yöne inatlaşmadan gitmek lazım.Yoksa oradan döner aha baskı var aha alıyorlar bunlarla bu işler zor.Ayuyum ama anında boğa olmasını bilip ayu tüyünü yolarum.üüü
bar açıklamaları için teşekkür..vobix ve gökhan...
[quote=GOKHANFINDIK;106564]Uzun zaman aradan sonra avatar kullanmak istedim.Bilgisayarımda masaüstünde bir sürü resim vardı.Sadece bunu silmedim.Gittim bunu da avatar olarak kullandım.Teksaslının forumundan çaldım bunu yanlış hatırlamıyorsam.Bunun esas sahibi başkası.Ama şu var selçuklu abi de benden istedi msnden onun da msn avatarı bu benim de.:..:Grafiklere koyunca komik oluyor.Ben de avatar yaptım.Bu arada demişsin ya aramızda kısa uzun var.Her ne olursa olsun sabah açıldığında kesinlikle ne yöne gidiyorsa o yöne inatlaşmadan gitmek lazım.Yoksa oradan döner aha baskı var aha alıyorlar bunlarla bu işler zor.Ayuyum ama anında boğa olmasını bilip ayu tüyünü yolarum.üüü[/quote]
bende dolarda ayuyum:..:bakıyorum bakıyorum yön tayin etmeye çalışıyorum deminden beri..dediğin gibi sabah fdji a bakıcaz artıkın..
[QUOTE=GOKHANFINDIK;106558]Hayır 17 10 daki barın kapanışına bakacaksın orada ne kapanıyorsa 17 14 59 daki fiyat odur.Hergün bakıyorum 17 10 barına yazıyor kapanıştaki fdow rakamını.Abi sen burada 17 00 yazısının sonuna un eklediğin için 17 10un yazacaktın sanırım.Yanlış yazdın sanırım yoksa 17 10 yazman lazımdı.[/QUOTE]
17:10 yazacaktım doğru. dediğin gibi un ekinden belli.
[quote=Astatin;106565]bar açıklamaları için teşekkür..vobix ve gökhan...[/quote]
Astatin kardeş bunu şöyle de anlayabilirsin.İmkb 100 ün barlarını aç beş dakikalıkta son bar 16 55 tir.Ben de bunu dowu bir gece emindim biz kapanırken fiyattan matrikste yanlış gördüğümü anlayınca anladım.Meğer her kapanışın 5 dakika öncesi imiş değerler.Veya çizdiğiniz grafik 1 dakikalık ise 1 dakika öncesidir.
[QUOTE=VOBiX;106072]Selam Arkadaşlar,
Sağlık sorunlarım nedeniyle yaklaşık iki haftadır aktif olarak aranızda değilim. Önce [url=http://www.depresyon.biz/default.asp?module=pages&SID=77]bahar depresyonu[/url] ile başlayıp haftasonu gribe çeviren hastalığın tedavisi benim kimyasal maddelerin vücuttan atılmasının üç yılı bulabildiği için ilaç kullanmamamdan dolayı biraz uzun sürüyor. Zaten sağlık karnemde de sadece gözlük reçetesi bulunuyor. Dinlenme, temiz hava artı meyve sebze takviyesi ile idare ediyorum. Uyuşturucu enjekte edilmiş Memati gibiydim. Allahtan elime roketatar tutuşturan olmadı. Aha bitti bitiyor derken grip geldi o da gitmek üzere. O da gitsin geleceğim.
Bu arada yeni konuya geçmişsiniz iki haftadır neler olmuş neler bitmiş okumaya kalksam en az 3 günümü alır. O yüzden bu bölüm boşluk olarak kalacak.
Soran eden olmuş diye haber verdiler. Sorana da merak edene de tek tek teşekkürler.[/QUOTE]
Geçmiş olsun sayın Vobix
nasıl olsa [B]olan olacak[/B]...korkunun ecele faydası olmadığı gibi,strestinde kar a-zarara etkisi yok...ben gider..iyi geceler..
[quote=abka;106570]nasıl olsa [B]olan olacak[/B]...korkunun ecele faydası olmadığı gibi,strestinde kara-zarara etkisi yok...ben gider..iyi geceler..[/quote]
Bir gece dow yüzde 4 5 eksiye giderken paulson namussuzu konuşmuştu ve tarp fonundan cart curtundan birşeyler yapacaz demişlerdi.Gazete de yazıyorya bir günde en çok 54000 kaybettim diye.Shorttum o gece.Saat gece 22:22 dowu bir almaya başladılar.en dipten yüzde 8 9 aldılar.Futures de artı oldu.Ben ne mi yaptım.75 milyarım vardı caride de borç vardı.Dow 22 22 ikenden önce paramı 120 130 milyar hesaplıyordum yarın çok kazanacam diye.Sabah bir açtık yüzde 7 8 civarı yüzde 15 20 yi buldu isc falan ikinci seans.Tabiki vob da tavan oldu.Ben de 54 milyar kaybettim.İşlem yaptım 57 falan net gitti o gün.75 milyar 130 milyar heyecanı kurarken sabah elimde sadece 20 milyar ve caridede borc kalmıştı ve ben 600 000 lirayı bu aldığım darbeden sonra çıkardım.Bir anda 110 milyar daha çok paranız olacak iken.Ki ev alma hayali kuruyordum.Ayrıca 75 milyara da 130lardan düşmüştü.Açgözlülük edip çıkartmadık.İşte o tarp fonu masalı bana 1 eve mal oldu.O yüzden sabahları falan artık hiç umrumda değil.O darbeden büyüğünü sanırım hayat boyu yemem gibi geliyor.Tavan oldu daha ne olsun.Ben işlem yapmama rağmen daha az adetle oynamama rağmen yine de çok kaybettim ve her işlem zarar yazdı.Komisyona da gitti.Kötü günlerdi.Ama hiç takmadım hayatıma devam ettim.Gökhan artık dün gece 75 milyarlık biriydin şimdi 20 milyarlık birisisin dedim.Böyle böyle moraller telkin ederek Allahın da izni ile bir müddet sonra düzeldi herşey.Artık bozulsa da koymaz.Çok kötüleri gördüğüm için daha kötüsü bile olsa değiştiremez fikirlerimi beynimi.Eğer o sabah 23 yaşında Gökhan değil de 40 50 olsa idim kesin kalp krizi geçirirdim.Resmen şok yaşattı sabah.Ama tesellim şu oldu.Hiç tavan olmamış bir borsada tavan olduğunda hayatımda en maksimum parayı kaybettim.Yine dipten nadir yüzde13 14 gördüğünde ise bir arkadaşım 17 milyardan 200 milyara 2 ayda çıkartığı parayı 3 5 günde bitirdi.Bu arkadaşım da bana borsada herşeyi öğretendir.Voba da onu sokan benimdir.Ama talihsizlik oldu hissedeki alışkanlıktan pozisyonda beklememesi gerektiğini anladı ama geç anladı.Bekledi ve kaybetti.Allah kimseye göstermesin böyle anlar çok zor oluyor.Ama yılmamak lazım.Başarıya giden her yol yokuşludur.Sabır lazım.Alt edilmeyecek bir ilim değil vob.Bunu öğrenebilir herkes.Borsa aldığınızda artmıyorsa artmayacaktır.Sattığınızda düşmüyorsa daha da düşmez.İnatlaşmayıp gerekeni yapın.
ortaLık yine toz Duman.....gece yıldızLarı saydıracak bana ....artık GöKhan dostum Haber kimde yana :):D
[quote=SaNCaKTaR;106572]ortaLık yine toz Duman.....gece yıldızLarı saydıracak bana ....artık GöKhan dostum Haber kimde yana :):D[/quote]
Abi üstteki yazımı oku.Aslında olay haber de değil de kısmet olmadan bir liranın cebimize girmeyeceği.Tamamen olay bu.Üstteki yazımda yediğim kazık öyle açılışta 1000 puan falan değil.Komple erimek.O yüzden nasip diyelim.Ben bile bilsem bile ne olduğunu umrumda değil kulağımı habere şuna buna tıkarım.Ama şunu da unutmayın.Bir haber iyi gelsin kötü gelsin.Bu forumda olsun veya başka forumlarda.İlk emri yakalayacak kişi benim.1 saniyeden önce verecek olan versin.:D:D:DBen öyle yemek yiyim geri gelirim vob dursun köşede hiç de öyle değil.Vobda benle birlikte yemek yer.Ben zaten yemek yiyeceğim vakitte ekranı laptopu alırım durur masada yemeğimi yerim.Ama piyasadan net emin olmadan da yemeğe başlamam.Öyle prensibim var.Bu 1i bulur bazen öğlen bazen 11 de olur.Ama kesin laptopla yemek yerim.Bu iş ciddiyet ister.Geri geldiğimde 1000 puan kazık yiyip stres yaşamaktansa bu mantıklı.Ha çalışan başka işi olan adama gülerler ama benim öyle sıkıntım yok.Evin içinde heryere götürürüm.Kablosuz internet heryere gider.Ben zaten içerde odaya gider arada tv izlerim işlem yapmamak için.Evlilik programlarındaki rezaleti izlemek eğlenceli.Türk aile yapısı kepaze vaziyete gelmiş.Hep bunlar halk yozlaştırılmış ve fakirleştirildiğinden ekonomik nedenlerden oluyor.Kafam da eserse uzak bir yere giderim 3 4 gün gezer gelirim.2ayı asla bulmaz benim İstanbul dışına çıkmam.Kesin bir kere çıkarım.
Peki ben bu saatte burada ne mi arıyorum.Birisi tam 2 saattir kafama gelmiş benden x olan parasını 10x e çıkarmamı istiyor vobta.Pazarlık ediyor benle.Yok diyorum git diyorum olmaz diyorum.Adam 2x de değil akla zarar 10x yapmamı istiyor.Neyse en sonunda almayacağımı anladı da Allah rahatlık versin deyip iyi geceler dedi yattı.
[quote=GOKHANFINDIK;106573]Abi üstteki yazımı oku.Aslında olay haber de değil de kısmet olmadan bir liranın cebimize girmeyeceği.Tamamen olay bu.Üstteki yazımda yediğim kazık öyle açılışta 1000 puan falan değil.Komple erimek.O yüzden nasip diyelim.Ben bile bilsem bile ne olduğunu umrumda değil kulağımı habere şuna buna tıkarım.Ama şunu da unutmayın.Bir haber iyi gelsin kötü gelsin.Bu forumda olsun veya başka forumlarda.İlk emri yakalayacak kişi benim.1 saniyeden önce verecek olan versin.:D:D:DBen öyle yemek yiyim geri gelirim vob dursun köşede hiç de öyle değil.Vobda benle birlikte yemek yer.Ben zaten yemek yiyeceğim vakitte ekranı laptopu alırım durur masada yemeğimi yerim.Ama piyasadan net emin olmadan da yemeğe başlamam.Öyle prensibim var.Bu 1i bulur bazen öğlen bazen 11 de olur.Ama kesin laptopla yemek yerim.Bu iş ciddiyet ister.Geri geldiğimde 1000 puan kazık yiyip stres yaşamaktansa bu mantıklı.Ha çalışan başka işi olan adama gülerler ama benim öyle sıkıntım yok.Evin içinde heryere götürürüm.Kablosuz internet heryere gider.Ben zaten içerde odaya gider arada tv izlerim işlem yapmamak için.Evlilik programlarındaki rezaleti izlemek eğlenceli.Türk aile yapısı kepaze vaziyete gelmiş.Hep bunlar halk yozlaştırılmış ve fakirleştirildiğinden ekonomik nedenlerden oluyor.Kafam da eserse uzak bir yere giderim 3 4 gün gezer gelirim.2ayı asla bulmaz benim İstanbul dışına çıkmam.Kesin bir kere çıkarım.[/quote]
HakLısın Dostum yani ata sözü ile bağlayalım
"Nasipse gelir yemenden, Nasip değilse N gelir elden" ...diyorsun
ve hakLısın ama şuna da inanıyorum bu bizim borsadakiler nasip falan dinlemiyor :)
hayırLı geceLer BoL ve BereketLi KazançLar.... stressiz bir gün dileği ile ...
[QUOTE=GOKHANFINDIK;106571]Bir gece dow yüzde 4 5 eksiye giderken paulson namussuzu konuşmuştu....................................................................es.Borsa aldığınızda artmıyorsa artmayacaktır.Sattığınızda düşmüyorsa daha da düşmez.İnatlaşmayıp gerekeni yapın.[/QUOTE]
Gokhan deli moral verdin savol +.
Sn Vobix geçmiş olsun...