Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
disiplin mi? system mi?
[quote=deniz;401822]... suan ne yapacagımı bilemiyorum.Yarın sabah icin biraz dha malla ortalam yapıp kaptmak mı direk kapatmak mı yarısını kaptmak mı nerye nasıl hangi deger bakacagımda bilmiyorum....[/quote]
Sn.deniz size akıl verecek durumda değilim ama birkaç satır yazmak istiyorum ve bunları şahsi olarak algılamazsanız sevinirim.
Yaşadığınız durumu emin olun birçok kişi yaşamıştır veya yaşayacaktır. Önemli olan yaşanmışlıklardan ders almaktır ve bunu becermek gerçekten zordur. Eğer bunu yapamıyorsakta şapkamızı önümüze koyup düşünmek ve belki de bu işi bırakmak en doğru karardır. Bu topicte bunu başaran Sn.Elstock'tur. Burada bunu yazdığı için bunu biliyorum.
Zamanında burada çalı diplerine yatanlara inananlardan biri olarak yıl 2010 Mart ayı 68000 den short çektim gitti 92450 lere ve ben 72000 de kendi bataklığımda boğulmuşken çalı dibindekiler hala piramit yaparak maliyet düşürdüklerini iddaa ediyorlardı. Tersini ise o dönemde Sn.Jelibon yazıyordu tek başına ve tek olduğu için inanmıyordum. O dönemde kimin ne yazdığı ve yaptığı hala ilgili topiklerde vardır.
Bu bana büyük bir ders oldu ve sadece sadece kararlarımı kendim almaya çalıştım ve teknik çalıştım.
İkinci dersi bana Sn.Larossian öğretmiştir. Asla vadeli piysalarda stoploss'uz hareket etmeyecek ve mutlak buna uyacaksın.
Üçünçü dersi de Sn.Saraylı'dan öğrendim. Para ve Portföy Yönetimi, System, DİSİPLİN.
Bunların dışında da ismi aklıma gelmeyen ama burada yazan kişilerden çok farklı bakış açıları kazanmaya çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum. Herkese de katkılarından dolayı TEŞEKKÜR EDERİM.
Örneğin Sn.Şövalye'den Amigdala diye birşey okumuştum. Sonra araştırdım bu nedir diye ve şu an sizin yaşadığınız durum üç aşağı beş yukaru bu aslında. Kısacası; Amigdala devreye girmiş ve maximum düzeyde hipotalamusa olumsuz sinyal gönderiyor ki sağlıklı düşünmenizi engelliyor.
Geçen gün Sn.Saraylı'nın Daytrade topiğinde paylaştığım basit ama etkili bir systemi tekrar paylaşmak istedim. Burada ki amaç system ve onun aldığı puanları paylaşamak değil aslında. En basit systemle bile yukarıda sıralamaya çalıştığım unsurlarla birleştirildiğinde olumlu sonuç alabileceğimizi göstermek.
Bana göre ky karmaşık, pala ise BASİC SYSTEM'leri seviyor.+.
İyi tradeler dilerim....lelele
[U][B]Basic System[/B][/U] (Matriks için)
İndik olarak Ho 21 Basic ve Yükselen-Alçalan fiyat seçeneği ve 30 dk. seçildikten sonra ekranda manuel olarak takip edilebilir.
Sinyal olarak takip etmek istenirse formül kodu;
Al:
[B]MOV(C,21,S)>ref(MOV(C,21,S),-1)
[/B]
Sat:
[B]MOV(C,21,S)<ref(MOV(C,21,S),-1)
[/B]