bu arada sanırım 1 aylık zamanda sistem neymiş görmeye çalışacağız....
''SEYTAN''
bunun üzerine sadece para basma makinesi olur sanırım.......lelele
Printable View
bu arada sanırım 1 aylık zamanda sistem neymiş görmeye çalışacağız....
''SEYTAN''
bunun üzerine sadece para basma makinesi olur sanırım.......lelele
[QUOTE=mordak;217764]bu arada sanırım 1 aylık zamanda sistem neymiş görmeye çalışacağız....
''SEYTAN''
bunun üzerine sadece para basma makinesi olur sanırım.......lelele[/QUOTE]
Aaman aman aman yav Mr.Mordak nerelerdesin özlettin kendini!
[QUOTE=AMON RA;217780]Aaman aman aman yav Mr.Mordak nerelerdesin özlettin kendini![/QUOTE]
biz buradaydık ta sen yoktun....
artık yerim belli....
KAPTANIN yerindeyim....
bundan sonra ters bir durum olursa artık biz.........
kaptan ile çok ayrı bir yerde olacağız......
umarım terslikler olmaz....
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Günaydın, [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U]23 Mart Salı [COLOR="blue"]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U] GBP TÜFE (a/a) (Şub) 11:30 %0,5 -%0,2 Yüksek [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] GBP Perakende Fiyat Endeksi (Şub) 11:30 218,8 217,9 Yüksek [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]GBP Bankalar Birliği Konut Alımları (Şub) 11:30 36500 35083 Yüksek [/U][/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] [B]USD Fed-Charles Plosser'in Konuşması 12:00 Düşük[/B] [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] [U] GBP CBI Perakende Ticaret Anketi (Mar) 13:00 23 Yüksek[/U][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]USD Mevcut Konut Satışları (Şub) 16:00 5Mlyn 5,05Mlyn Yüksek [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Konut Fiyat Endeksi (a/a) (Oca) 16:00 -%0,8 -%1,6 Yüksek [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Richmond Fed İmalat Endeksi (Mar) 16:00 5 2 Yüksek [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]USD T. Geithner'in Konuşması 16:00 Yüksek[/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Fed-Ocaet Yellen'in Konuşması (Los Angeles, California) 21:35 Düşük [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD API ABD Ham Petrol Stokları (19 Mar) 22:30 403K Düşük [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD ABC Tüketici Güveni (21 Mar) 23:00 -43 Düşük [/B][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B][U]Bazı Bilançolar[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]KB Home (KBH) -0.42 $ (Açılış öncesi)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ambac Financial Group (ABK) -3.34 $ (Zaman belli değil)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Adobe Systems (ADBE) 0.37 $ (Kapanış sonrası)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Bol Kazançlar..[/B][/SIZE][/FONT]
Bu da mı flama değil hakem bey.... :)))
Günaydın... .lelele
[quote=Astatin;217762]bir loto tuttursak da yırtsak şu alemlerden...elimdeki sistemleri sokağa atmayan deşifre etmeyen ne olsun..üwww:D:D[/quote]
bu işin parayla alakası olmadığına, milyon dolarların olsun hepsiyle değil elbet ama bir kısmıyla yine de bu rulet masasında olacağına bütün gazoz kapaklarımı yatıracağımı belirtmek istiyorum.
bunun farkında olmayanlar olması normaldir ama bu kişinin sen olduğu, bunları senden duyacağım aklımın köşesinden bile geçmezdi. :)
sahi, dün gecenin bi vakti aklıma takıldı. hani ikimiz bi optimizasyon yapmaya uğraşmıştık SL ve TP'leri belirleyerekten.(Allam inanamıyorum ben ve sistem optimizasyonu aynı cümle içerisinde geçiyor. başımıza daş yaacak:D ).
senin multipass'teki puanlar tamam kısıtlı kalıyordu. ona itirazım yok. ama karlı işlem bölü zararlı işlem oranı manyak yüksek olması lazım diye düşünüyorum. yanılıyor muyum?
bana lazım olan öyle bişey işte tohtor. boşver milyon gazoz kapaklarını. 80 karlı işlem 20 zararlı işlem yaptırsın da, varsın her karlı işlemini 100 puanla sınırlı bıraksın.
yoh mu büyle bi ilaç? :D
herkese günaydın bu arada, bol kazançlar...
Tolır / TL paritemiz'de pela benim feci yapışmamdan sıkılmış olacak ki, 100 pip kar vermeyi teklif etmiş, ben de kabul etmişim. hemide uyurkene. :..:
all pozişıns markus flatus...
Günaydın
[quote=Astatin;217756]Efisim Çatalkaram,
Gündüzki soruların yanıtı..Akşam grafları beleş...Ama sen yinede ked pohsuz bir kafke ısmarlayın.. Slow ve Very Slow..(Lakin daha 1-2 aylıklar)
[/quote]
Abi görüntüler harika hakikaten. +.+.+.
Başkası olsa herhalde aşırı optimizasyon yaptı der geçerdim ama sen olunca durum değişiyor. Sen doğru ve güvenilir şekilde optimizasyon yaptım diyorsan kesinlikle öyledir.
Bu sistemlerle ilgili bence en önemli soru, XU030'da nasıl çalışıyorlar? Bugüne kadar VOB'da göre optimize ederek yazdığım hiçbir sistemin XU030'da aynı performansla çalıştığını görmedim, üç aşağı beş yukarı aynı piyasalar olmasına rağmen.
XU030'da yamulmuyorlarsa bence gelecekteki performansla ilgili yine temkinli olmakla beraber çok fazla endişe duymaya gerek yok.
Tabi bir de XAUUSD testi var... :)
[quote=unlimitted;217796]bu işin parayla alakası olmadığına, milyon dolarların olsun hepsiyle değil elbet ama bir kısmıyla yine de bu rulet masasında olacağına bütün gazoz kapaklarımı yatıracağımı belirtmek istiyorum.
bunun farkında olmayanlar olması normaldir ama bu kişinin sen olduğu, bunları senden duyacağım aklımın köşesinden bile geçmezdi. :)
sahi, dün gecenin bi vakti aklıma takıldı. hani ikimiz bi optimizasyon yapmaya uğraşmıştık SL ve TP'leri belirleyerekten.(Allam inanamıyorum ben ve sistem optimizasyonu aynı cümle içerisinde geçiyor. başımıza daş yaacak:D ).
senin multipass'teki puanlar tamam kısıtlı kalıyordu. ona itirazım yok. ama karlı işlem bölü zararlı işlem oranı manyak yüksek olması lazım diye düşünüyorum. yanılıyor muyum?
bana lazım olan öyle bişey işte tohtor. boşver milyon gazoz kapaklarını. 80 karlı işlem 20 zararlı işlem yaptırsın da, varsın her karlı işlemini 100 puanla sınırlı bıraksın.
yoh mu büyle bi ilaç? :D
herkese günaydın bu arada, bol kazançlar...[/quote]
Ben biri hariç :) içindeki vahşi dürtüleri (hırs, kazanma, anchorman olma v..b) engelleyebilen, hatta içinde bunlardan çok çok az olan biriyim:D Aha yazıyorum buraya, kafamda belirlediğim rakama ulaşınca, bütün rant :) alemlerimden elimi eteğimi çeker tasarladığım hayata dönerim. VOB da 3-5 kontratla işlem yapmay devam belki ederim ama o da sırf forum geyikleri sürsün diye:D:D
Sistemler genelde KArlı İşlem Adeti/Zararlı İşlem Adeti oranı (Tavşan kaç) ile işlem başına Ort. Kar/Ort.Zarar oranının (Tazı tut) dengeli tutulması üzerine iş yapar. İkisi de yüksek olursa cillop olur tabi o ayrı... :D
[quote=Strategist;217799]Abi görüntüler harika hakikaten. +.+.+.
Başkası olsa herhalde aşırı optimizasyon yaptı der geçerdim ama sen olunca durum değişiyor. Sen doğru ve güvenilir şekilde optimizasyon yaptım diyorsan kesinlikle öyledir.
Bu sistemlerle ilgili bence en önemli soru, XU030'da nasıl çalışıyorlar? Bugüne kadar VOB'da göre optimize ederek yazdığım hiçbir sistemin XU030'da aynı performansla çalıştığını görmedim, üç aşağı beş yukarı aynı piyasalar olmasına rağmen.
XU030'da yamulmuyorlarsa bence gelecekteki performansla ilgili yine temkinli olmakla beraber çok fazla endişe duymaya gerek yok.
Tabi bir de XAUUSD testi var... :)[/quote]
Aman patron, opt yok diyemeyiz ama dediğim gibi tutarlı opt ler ama bu yinede önümüzdeki dönemde patlamayacakları anlamına gelmez. Ama umudum %52...Çünkü daha önce de dedim bunlar tümüyle yeni değil, multipass ın kaputlu çabutlu ve senle pM den de yazıştığımız bir kaç atraksiyon eklenmiş hali felan feşmeken..neyse 1 ay sonra bakalım ne olacak...ü[url]www..[/url]
benim de yazdığım hiç bir sistem XU30 da aynı dercee başarılı olmadı... :)
herkese günaydın...
yaw daha ders başlamadan e sistemlere girdiniz:)
bak adaş sen çok uydun bu astetom patroma...sizin yerlerinizi ayırcam gayri...:))
herkese hayırlı seanslar...
cümleten günaydın bol kazançlar ..
[quote=unlimitted;217796]
sahi, dün gecenin bi vakti aklıma takıldı. hani ikimiz bi optimizasyon yapmaya uğraşmıştık SL ve TP'leri belirleyerekten.[/quote]
Al patron senin için hemen istediğin gibi birşey karaladım. Tepe ve dip bulma odaklı ve kar hedefi ile stop-loss'u çok düşük bir sistem ne yapar acep?
AL
Cross(RSI(5),30)
SAT
Cross(70,RSI(5))
Komisyon: 0,1/1000
Kar hedefi: 300 puan
Stop-loss: 300 puan
Gördüğün gibi doğru/yanlış işlem oranı senin de dediğin gibi yüksek, ancak para bırakmıyor. Çok çok düşük komisyonla belki olur ama zor iş...
Daha iyi bir sistem yazılıp geceye poz ile girmemesi sağlanarak, ATR zıplaması yapan barlarla işlem yaptırmayarak vs. geliştirilebilir ama böyle para kazanılabileceğinden şüpheliyim biraz...
[quote=Strategist;217805]Al patron senin için hemen istediğin gibi birşey karaladım. Tepe ve dip bulma odaklı ve kar hedefi ile stop-loss'u çok düşük bir sistem ne yapar acep?
AL
Cross(RSI(5),30)
SAT
Cross(70,RSI(5))
Komisyon: 0,1/1000
Kar hedefi: 300 puan
Stop-loss: 300 puan
Gördüğün gibi doğru/yanlış işlem oranı senin de dediğin gibi yüksek, ancak para bırakmıyor. Çok çok düşük komisyonla belki olur ama zor iş...
Daha iyi bir sistem yazılıp geceye poz ile girmemesi sağlanarak, ATR zıplaması yapan barlarla işlem yaptırmayarak vs. geliştirilebilir ama böyle para kazanılabileceğinden şüpheliyim biraz...[/quote]
Dur, lem. Bırak kendi yazsın. "Yazarım bak" diyen bu 6. Unlu Mithat Paşa değil miydi?. :..:
[quote=ATHLON;217803]herkese günaydın...
bak adaş sen çok uydun bu astetom patroma...sizin yerlerinizi ayırcam gayri...:))
herkese hayırlı seanslar...[/quote]
yok hocam, dersle ilgili bi soru sordu da, onu şeettiydim.
stro, sistem manyağı olmuşun sen lem. vay anasını. :..:
histemle ilgili bi sorun olursa saniyesinde yanıtlıycam ben de senin gibi. :D
[quote=ATHLON;217803]herkese günaydın...
bak [COLOR=red]adaş[/COLOR] sen çok uydun bu astetom patroma...sizin yerlerinizi ayırcam gayri...:))
herkese hayırlı seanslar...[/quote]
Adaş derken; sen mi UN Ltd. sin yoka omu ATHLON....? Eğer o athlon sa, dekathlon mu pentathlon mu?..iğğğğğğkkkkk..kelime dejenerasyonu espirisi bile deelll...bu deel bu deell bu deell bu bizim köyden deeell:..::..::..: töbe töbe nerden geldi aklıma şimdi
[quote=Strategist;217805]Al patron senin için hemen istediğin gibi birşey karaladım. Tepe ve dip bulma odaklı ve kar hedefi ile stop-loss'u çok düşük bir sistem ne yapar acep?
[/quote]
abey yok mu bunun 137/110 değil de 80/20 gibi bişey olanı. yap bişeyler ayağımız alışsın. :..::..:
Günaydın bol kazançlar bugün palayı soyalım hep beraber inşallah
Vay... Yine iş çıktı... Ben kaçıyorum... Long devam... Kapanış tahminim: Selçuklu patron'un long'a döneceği nokta + 3.000 puan... :)
Günaydın hayırlı işler arkadaşlar
[quote=Astatin;217811]Adaş derken; sen mi UN Ltd. sin yoka omu ATHLON....? Eğer o athlon sa, dekathlon mu pentathlon mu?..iğğğğğğkkkkk..kelime dejenerasyonu espirisi bile deelll...bu deel bu deell bu deell bu bizim köyden deeell:..::..::..: töbe töbe nerden geldi aklıma şimdi[/quote]
bi opt ettir patron kaçathlon çıkçak bakalım..:))
biliyorum yazdıklarım şortçu arkadaşları biraz tedirgin ediyor ama, birazdan 67 üzerine atacağız der benim parametreler.
he eks, senin yidiiin parametreler. :)
üvvvv
----------------
oha vallaha yazarken 66.750'ydi. üvvvvvvvvvvv
750 ort shortcover ve deneysel long ... üvvvv .. gol olur bence ..
günaydın herkese
Bir cok sistem testinde bariz gorulen bir durum var
En iyi kar realize seviyesini optimizasyonlu olarak hesaplattıgım zaman her defasinda ust sınıra yakin bir deger cikiyor orneğin 100 puan ile 2000 puan arasi nereye realize etsem en iyisi olur dediğimiz zaman hep 1800 2000 puan cıkıyor buda bildiğimiz dogruyu teğit ettiriyor.Sadece trendlerden kâr ediliyor. Her işlemde 200 300 puan alayım bana yeter stratejisi malesef testlerde pek iyi gorunmuyor
[SIZE="2"]Trendi seven yataya katlanır :)[/SIZE]
7000 points acil ihtiyac var 900 ü aldık 6100 kaldı
[quote=unlimitted;217817]biliyorum yazdıklarım şortçu arkadaşları biraz tedirgin ediyor ama, birazdan 67 üzerine atacağız der benim parametreler.
he eks, senin yidiiin parametreler. :)
üvvvv
----------------
oha vallaha yazarken 66.750'ydi. üvvvvvvvvvvv[/quote]
Lem, o parametrelerlen kendine sistyem yapsana, cahal:p
[quote=Kanaatkar;217820]Bir cok sistem testinde bariz gorulen bir durum var
En iyi kar realize seviyesini optimizasyonlu olarak hesaplattıgım zaman her defasinda ust sınıra yakin bir deger cikiyor orneğin 100 puan ile 2000 puan arasi nereye realize etsem en iyisi olur dediğimiz zaman hep 1800 2000 puan cıkıyor buda bildiğimiz dogruyu teğit ettiriyor.Sadece trendlerden kâr ediliyor. Her işlemde 200 300 puan alayım bana yeter stratejisi malesef testlerde pek iyi gorunmuyor
[SIZE=2]Trendi seven yataya katlanır :)[/SIZE][/quote]
histemler de zaten en iyi yatayda çarpar pelayı.
en azından benim şu ana kadar yaptığım simülasyonlar öyle diyor. :D
hepsi tarz meselesi...[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon12.gif[/IMG]
Günaydın kaptan pilotlar....
Aracınızın güvenliği ve huzurlu seyehatler için Halil aküleri...
Halil akülerini görmeden aracınıza başka akü takmayın...
HALİL AKÜLERİ....
Tek reklam izlediniz....
günaydın gençler.......
bereketli olsunn...
günaydın bol kazançlar herkese değişen bi şey yok long devam ..
[quote=excali;217822]Lem, o parametrelerlen kendine sistyem yapsana, cahal:p[/quote]
biliyorum baya uzun süredir takip ediyosun ve haklı çıkma oranı %95'lerde geziyo di miiii.... seni ajan seniiiiiiiiiiiii...
ağzın sulandı o yüzden yirin parametrelerini diyon dimiiiiiiiiiii...:D
şaka bi yana, sistemler konusunda hakkaten bilgisizim eks. emek lazım. emek vermek için vakit lazım. ve bende en az olan şey o maalesef.
üvvvvv...üüü
875 full flat .. ..
5-15 nular fecii .. küskü gelebilir .. üvvvv
[URL="http://xs.to/share-2E08_4BA86CCB.html]"][IMG]http://xs.to/image-2E08_4BA86CCB.jpg[/IMG][/URL]
66900 bayağı önemli drenç var.
67475-67500-67550-67666-67675 diğer drençler yani 67500 bölgesi drenç tarlası.
Aşağıda 66500-66425 destek
Bol kazançlar herkese.
arkadaşlar HEDEFE BAKIN BEKLENENİ YAPMIŞ
BORSA 30 ENDEKS İŞLEMLERİ HEDEFONLİNE DA
Türk yatırımcısının yakından takip ettiği spot Borsa 30 Endeksi Hedefonline işlem platformunda sizleri bekliyor. Anlık verilerle Borsa 30 endeksinden piyasanın açık olduğu zaman dilimlerinde KOMİSYONSUZ işlem yapabilirsiniz. Borsa 30 endeksinde hesabınızdaki miktarın 20 KATINA kadar pozisyon açabilir ve internete bağlandığınız her yerden işlemlerinizi yapabilirsiniz. AÇIĞA SATIŞ işlemiyle ile artık Borsa 30 endeksinin fiyat düşüşlerinden kazanç elde edebilirsiniz. Bildiğiniz piyasadan daha avantajlı işlem yapmaya ne dersiniz!
BİRAZ ÖNCE MAİLE GELDİ
Hedefonline deneme hesaplarından Borsa 30 endeks işlemlerini test edin!
[quote=selçuklu;217829]5-15 nular fecii .. küskü gelebilir .. üvvvv[/quote]
[I]gelsin gelsinn...[/I]
[I]ne var ne yok gelsin.........[/I]
[I]küskü...rally...[/I]
[I]işleyen demir ışıldar.......[/I]
.lelele
66.800 kısa .. istop belli değil daha .. üvvv
gerçi daha var ama;
altın'da bugünkü son derece kritik nokta 1111,95 noktasıdır.
üzerinde kalırsa, hedefleri büyür. ve zannımca, bazı endeksleri de yanına çeker...
uyarayım dedim.