-
BEN HEDEF ÖNCE 65 000 SONRA 72 000 DEDİGİMDE...
bir çok arkadas buna güldü....ama dayanagım vardı....İÇ DİNAMİKLERDİ bunnar...
şöyleki...
emekli fonları....sigorta şirketleri...bankalar....tüm dünyada trilyonlarca dolarla ifade edien maldalar....bu malların fiyatları düştümü....emekli fonlar...sigortalar vee bankalar zora giriyor....
her makro bozulmada....borsalar geri çekildimi...bi gizli el anında devreye giriyor ve yukarı basıyorlar...
BU GERİ ÇEKİLMEDE...açıga satısa ve shorta kışkırtılmış hedge fonlar ....SİSTEM(yukarıdaki tanımlananlar ve FED) devreye giriyor ve bunları cezalandırıyor...büyük paralar kazanıyorlar....
yani...her kötü haber....yukarıya yönlü bi furgun demektir...çünki...asagı yönelmiş hedge fonlar vardır....bugün yunanistanda...asagı yönelmiş bu hedge fonlar....1800 e indirilmiş yunan endeksinde...mutlaka dogranacaktır...bunu merkel papandreu ya söyledi bile....
dolayısıyle....borsalarda bugün oynanan oyunla...bundan 5 yıl öncesinde oynanan oyunların kuralları ve teknigi aynı degil artık...
yani...eski borsacılar....kaybetmeye mahkumlar...egerki bu yeni paradigmayı gözardı ediyorlarsa....
KUZU BU NEDENLERLE...EYLEMLERİNDE VE HAYALLERİNDE YALNIZDIR FORUMLARDA...
birden ortaya çıkıp...hersey güzelken bu borsa düşer der....birden ortaya çıkar...heryer karanlıkken hedef feza der.....
not...tüm dünyada...bireysel yatırımcı payı yüzde 3 tür artık...YANİ CUZİDİR...eskiden bu pay...yüzde 30 du....1998 öncesinde...küresel dünya bu tarihte basladı...kuralları küreseller belirler...bunlara adapte olmuyan eski büyük türk borsacılardan kimse kalmadı hepsi battı...vakıfhanlılar...kapalı çarsıcılar...bunları soydular...hepsi ya vapurlarda jilet satıyor...yada aracı kurumlarda caycı şimdilerde....
-
Soru bu dolara short olacak varmı, dolara short olamayan borsada niye long olur,.........bunu herkesin yemesi lazım,........
fxci yazımda geçiyor guzum, tatil modundan zistemiyle çıkmayı başardı, kendi deyimi ile, ama zistemi de zistem ha, benimkiler gibi,...................................................
yalnız benim farkım şu, ben güç ölçüyorum, anahtar açıyoum anahtar kapatıyorum, yani iyi bir zistemi olan kişi, takip ederse, zistem çarpılmalarındanda kurtulur, ancak 30 dakikadan aşağı inmeyecek, neyse,.........
borsalar a simetrik şu sıralar, fx ci zeki çocuk ve bir iki yanılmadan sonra, bunu sistemle tolare etti ve doğrusunu yaptı, yani a simetrik borsa ya, sistemiyle min. zarar, max kazanç la karşılık verdi, doğrusu buydu,.....
-
eksper soyguncudur emme kerizz deeldir........gereken yapılacaktır.........
-
[quote=jani;209317]çin yüzde 2.48 düşmüş...japler yüzde 1.05....
agam bizde düşmem düşenlerden degilem numorosunda....yesinler seni....ha ha ha
GARANTİ BANKASINA ALICI BULAMIYORLARMIŞ....borsada dehliyelim demişler....
eeeeeee....etme bulma dünyası....[/quote]
cani....bu senin garanti yorumun.......:..:
-
[quote=boz ayı;209339]daha öncede yazdım....talip olmasa bile yaratılır.....
bu bir süreçtir........patron ve yabancı malını yere düşürmez..
göğe çıkarır...basar...ve ..ondan sonra yerin dibine iner....
acele eden ecele gider..........[/quote]
[I]buda benim garanti yorumum...........lelele[/I]
-
[quote=jani;210420]BEN HEDEF ÖNCE 65 000 SONRA 72 000 DEDİGİMDE...
bir çok arkadas buna güldü....ama dayanagım vardı....İÇ DİNAMİKLERDİ bunnar...
şöyleki...
emekli fonları....sigorta şirketleri...bankalar....tüm dünyada trilyonlarca dolarla ifade edien maldalar....bu malların fiyatları düştümü....emekli fonlar...sigortalar vee bankalar zora giriyor....
her makro bozulmada....borsalar geri çekildimi...bi gizli el anında devreye giriyor ve yukarı basıyorlar...
BU GERİ ÇEKİLMEDE...açıga satısa ve shorta kışkırtılmış hedge fonlar ....SİSTEM(yukarıdaki tanımlananlar ve FED) devreye giriyor ve bunları cezalandırıyor...büyük paralar kazanıyorlar....
yani...her kötü haber....yukarıya yönlü bi furgun demektir...çünki...asagı yönelmiş hedge fonlar vardır....bugün yunanistanda...asagı yönelmiş bu hedge fonlar....1800 e indirilmiş yunan endeksinde...mutlaka dogranacaktır...bunu merkel papandreu ya söyledi bile....
dolayısıyle....borsalarda bugün oynanan oyunla...bundan 5 yıl öncesinde oynanan oyunların kuralları ve teknigi aynı degil artık...
yani...eski borsacılar....kaybetmeye mahkumlar...egerki bu yeni paradigmayı gözardı ediyorlarsa....
KUZU BU NEDENLERLE...EYLEMLERİNDE VE HAYALLERİNDE YALNIZDIR FORUMLARDA...
birden ortaya çıkıp...hersey güzelken bu borsa düşer der....birden ortaya çıkar...heryer karanlıkken hedef feza der.....
not...tüm dünyada...bireysel yatırımcı payı yüzde 3 tür artık...YANİ CUZİDİR...eskiden bu pay...yüzde 30 du....1998 öncesinde...küresel dünya bu tarihte basladı...kuralları küreseller belirler...bunlara adapte olmuyan eski büyük türk borsacılardan kimse kalmadı hepsi battı...vakıfhanlılar...kapalı çarsıcılar...bunları soydular...hepsi ya vapurlarda jilet satıyor...yada aracı kurumlarda caycı şimdilerde....[/quote]
hedge fonlar konusunda doğru düşünüyorsun........amma aynı düşünceyi
garanti konusunda gösterememişsin........herşeyi ben bilirim..benden iyisi
yok..makrodan çok iyi anlarım diyorsun...çok bilen majör hata yapar...
karşındakinin senden iyi bilmediğini nerden çıkarıyorsun...işte yazıyorum
makro..mikro..temel...teknik..ne kadar bileşen varsa bozz amcan senden
iyidir.......haberi okumakla yorumlamak ve doğru görmek arasında bir ton
fark vardır....iyi olsaydın garantide yanılmazdın.........haaa kötüde değilsin..
yurt dışı konularda daha iyisin..ama karşında dünkü çocuk yok...
vakıf hanlıyım...kapalıçarlıyım...hamdolsun ALLAH.ıma vapurlarda jilet
satmıyorum..ve onları küçümsemiyorum....
para sahibi olabilirsin...ama bu herşey değildir..parayı çok konuşan adamda
makbul değildir....bilemezsin bozz dahil bu forumda seni on kere ..yüz kere
satın alacak insanlar olabilir......
sana abi-amca tavsiyesi biraz mütavazi ol....vakıf han bir okuldur..kapalıçarşı bir okuldur.....küçümseme....
bozz vakıf hanlı olmakla gurur duyar...ve her konuda seninle tartışmaya
hazırdır.....
.lelele
-
pozisyon şort....1/10.....
maliyet 63.375........
bozz amcanızı biraz takip edenler anlamıştır asıl hedefini..........
65.200 benim için özeldir.....yakında bir kere daha anlayacağız........
-
günaydın..........
TÜRK milletinin bsşı sağolsun........
Elazığa geçmiş olsun......
-
bugün ve yarın görülecek fiatlar muhtemelen önümüzdeki
2 haftanın en yüksekleri olarak kalacaktır.....bozz senaryoyu
buna göre inşaa etmektedir....çarşamba veya perşembeden itibaren
zayıflama ve cuma günü aşağı yönlü sert kırılım........
haftalık ..hatta iki haftalık reçeteniz bozz amcadan....
geçmiş olsun.........
-
65.000 duble ..duble şort.................
-
[quote=boz ayı;210457]65.000 duble şort.................[/quote]
poziasyon 5/10 şort...............
-
65.000 ilave şort..........duble..
7/10 pozisyon.............