[URL]http://thetsitrader.blogspot.com/2011/12/golds-secular-bull-cycles-and-its-abcd.html[/URL]
hocam link burası bir bakarsan sevinirim
Printable View
[URL]http://thetsitrader.blogspot.com/2011/12/golds-secular-bull-cycles-and-its-abcd.html[/URL]
hocam link burası bir bakarsan sevinirim
Sp için 20 aralık ardına yakın iki tarih 28 bradley ve 6 Ocaktır.
20 aralık papatya ardına 7 kasımdan önce papatya yoktur.
20 aralık 1200 den başlayan hareketin iki tepe adayı 28 aralık (-,+) lar ve 6 ocak (-,+) lardır.
Eğer sayımım ayu sayımı olmasa geçen yıl eylülde dediğim gibi 4 ay ralli gelir derdim. O zaman sayımım öküz sayımıydı ve bunu koılaylıkla söylemiştim KESİN OLARAK.
Bu sefer ise iki papatya arası 3 ay 17 gün olsada
3 ay 17 gün ralli olur diyemiyorum KESİN OLARAK,
sebebi sayımımın Caldero'dan dahi ağır olan (ki onunki ABC) 12345 şeklinde olmasıdır.
Bilindiği gibi 1 aşağıyı 1075 işaretledim, 2 yukarıda a yukarıyı 129X e koydum, b aşağıyı
116X e koydum, ardından şimdiki yukarı bitince yani c yukarı bitince
3 aşağı gelecektir.
Alternatifi yoktur bende.
Alternatifi sadece ve sadece Büyük resim sayımda yer alan truncate E olmama durumudur.
Şimdi sırada 28 inde mi 6 ocaktamı tepeleyeceği vardır.
Altında ise 24-25 72 saatlerlerle 10 ocak 72 saatler arasındaki trade önemli olacaktır.
Şimdi yılbaşı ayağına hacim macim azaldı hareket dahi olmuyor, uzaklaşmak lazım, yılbaşından sonra dönmek lazım. İşin doğrusu bu. Yeni poza izin vermez. Ancak 1220 longlar aynı yer stopla tutulur.
Jelibon.
Yazıdaki bazı kısımlar bizim yazılara benziyor.
'' Our two previous examples of that (2004 and 2008) should be warning enough.''
Likidite krizi olduğunda benimde verdiğim 10 yılda 3 kere olan benzerlik. Yani mevsimselliğin şaşması.
Onun bahsettiği günlük cycle 24 günden oluşuyor.
Bizimki ise iki ay dönümü arasındaki 15 günden.
Yanlız 15 güne ay dönümü 72 saatler eklendiğinde bizim cycle gerektiğinde 12 gerektiğnde 18 gün hatta kapanış düşüğü ve yükseğini dikkate alırsak 19 ve 11 gün denilebilir.
Yani cycleın esası 15 gün olsada cycle her 15 günde tam dönse herkes trilyoner olurdu.
Onun için amcam napıyor?
15 gün eksi artı 72 saatleri kullanıyor, bizde 72 saatin eksimi artımı tammı olacağını hiçbir zaman bilemeyeceğiz. Bilsek İbiza da denizde olurduk he he. Hemde herkes olurdu.
O yüzden en iyisi her zaman adayın bellidir bakarsın görürsün durumu sonra girersin, sabırsızlıkla girdinmi adam zaten kapitule ediyor.
Esas önemli olan doğruyu gördükten sonra bir daha dönmemektir.
O 24 günlük onun bahsettiğindede şaşma iki cycle arka arka dizdirildiği zaman otmatikman şaşma getirir, yada likidite krizi zamanı yada iyi bir rallide. Onun dediği gibi 2004 gibi 2008 gibi, aday 2011 gibi.
Şimdi bizim cycle ters işlemeye başladığından beri yani yeni ayla dolunay yer değiştirdiğinden beri hiç cycle çalışmama olmadı. Buna bakacağız şimdi 24 72 saatler dipse 10 ocağa yukarı, 24 72 saatlerden sonra dip alçaltma gelirse 10 ocağa aşağı.
Jelibon.
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=383959&postcount=19808[/url]
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=383678&postcount=19685[/url]
Gümüş için kritik durum ortada 28-28.50 ultramania kritiktir.
Jelibon.
Birde en ayusal altın sayalım.
Jelibon.
Şimdi bunu vereceğim ama buna inanmıyorum, ben altına 5 koymadım ama koyulsa nasıl bir sayımdayız?
Jelibon.
Burada biraz etkilenmeyin şu an vaktim var bir 5-10 mesaj biraz sayım vereyim.
Sonrada yılbaşından sonra görüşelim.
Jelibon.
En ayusal goldie.
Jelibon.
[quote=jelibon;384440]En ayusal goldie.
Jelibon.[/quote]
jelibon abi en kötüsünü çizmişsin.bu dalganın sonu 700 de biter..dng
harbi ayu oğlu ayu durumu.....
ocak 15 e kadar brent te 115 beklentisi var.bu rakam borsaları ve altını bir miktar yukarıya çeker diye düşünürüm.sonra 90 dolar a düşüş.o zaman işte dxy ana sayımınızdaki 87-89 yükselişi olursa ser C satışı gelir diye düşünüyorum abi.
[QUOTE=aliveli;384449]ocak 15 e kadar brent te 115 beklentisi var.bu rakam borsaları ve altını bir miktar yukarıya çeker diye düşünürüm.sonra 90 dolar a düşüş.o zaman işte [COLOR="Red"]dxy ana sayımınızdaki 87-89 [/COLOR]yükselişi olursa ser C satışı gelir diye düşünüyorum abi.[/QUOTE]
Müthiş takip.
Jelibon.