-
Abi ben bişey itiraf edeyim, ben seni sürekli okuyorum ama dediklerinin çoğunu anlamıyorum :D Zaten ustaları anlamak kolay olmasa gerek, ayrıca [I][B]"normal olsak Beşiktaşlı olmazdık" [/B][/I] değil mi?? :D
Şaka bir yana izliyoruz abi seni devam et...
-
[QUOTE=enorton;287782]Abi ben bişey itiraf edeyim, ben seni sürekli okuyorum ama dediklerinin çoğunu anlamıyorum :D Zaten ustaları anlamak kolay olmasa gerek, ayrıca [I][B]"normal olsak Beşiktaşlı olmazdık" [/B][/I] değil mi?? :D
Şaka bir yana izliyoruz abi seni devam et...[/QUOTE]
Eno,
Neyi anlamadığını söylemen lazımki yardımcı olayım.
Jelibon.
-
Burada esasen anlatılmak istenen çok basit ana hattı:
Borsaların yeni global düzende birbirinden ayrı değil beraber hareket ettiği gerçeği.
Ve bu borsalarda öncüler var.
Çin, Kanada, Ftse.
Herkes o dow future bakacağına biraz bunlara bakmalı,
ve TR içinde Yumurta ikizi Sensexe.
Mesele şu?
Bu kanada ve ftse niye ağustos tepesini geçti?
Burada bir olası dönüş tarihindeyiz bunu pas geçerse
ve önceden verilen iki haftalık direnç
1123 ve 1130 üzerinde kapanış olursa bu hafta sonu.
ARTMAYA DEVAM EDECEK.
Yapamazsa tarihin yani 11-12 eylülün +++++ ları tepe adayıdır.
Bu kadar basit anlatılmak istenen aslında.
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;287784]Eno,
Neyi anlamadığını söylemen lazımki yardımcı olayım.
Jelibon.[/QUOTE]
Abi ben basit adamım sp, vix, kanada, dow, dax derken ben sapıtıyorum hızına yetişemiyorum ::: Bir de lazlık var belli bir saatten sonra kafa duruyor sen bana bakma, devam et...
-
Tr boğa piyasası.
Sp ayı piyasası.
Bu ayı piyasasının 1220 ile tepesinin gelmediği şüphesi var kafamda ve bunu uzun zamandır yazıyorum.
Yukarıdaki iki sayım en kötü iki ayı sayımı. C düşüş başladı der.
Biri 1129 geçmeden döner diyor ama şimdi .78 i geçtiği için tehlikede.
İkincisi 1 düşüş 2 yükseliş oldu ama 3 düşüş başlmadı der. onda fibo .50, 1130 a geliyor. .618-.78 arasına kadar gidebilir.
Şimdi ikisininden birinin geçildi zaten .618 i geçilirse, diğeride geçilirse,
Yine ayı sayımı yatay senaryoya uyan 1 yıldır yazdığım nerdeyse, C başlamadı B bitmedi anlamına gelir.
Biten BA o zaman. BC 1220 yi geçer.
Bu yatay senaryo 3 şekil gidebilir.
İlki temmuz dipdir. 1011.
İkincisi bu ekim-kasım 17 ye kadar dip gelecektir. 945.
Üçüncüsü sürekli dow 6000 e kadar düşer.
Şimdi ftse nin geri alımının yüksek olması, 200 haftalığın üzerinde olması(özellikle destek yapmaya başlarsa), ve ağustos tepesini geçmesi
şüphe uyandırıyor.
KISACA PİYASALAR DÖNECEKSE BU HAFTA SONUNA KADAR DÖNMELİ.
Durum bu.
Yoksa şimdilik ihtimal olan gerçekleşmeye gider.
Jelibon.
-
[QUOTE=enorton;287788]Abi ben basit adamım sp, vix, kanada, dow, dax derken ben sapıtıyorum hızına yetişemiyorum ::: Bir de lazlık var belli bir saatten sonra kafa duruyor sen bana bakma, devam et...[/QUOTE]
Senin için zaten bunlar önemsiz olmalı, senin piyasan boğa piyasa ala can/caktın
tutac an/aktın.
Onlar ayı veya ayı ralli.
Birgün TR de böyle 10 ay çalkalansın beni anlarsın.:..:
Gerçi şimdilik zirvede çalkalanıyor, zirve yenilendikçe sorun yok.
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;285097]İmkbde 59700-57900 karar yeridir. Geçerse artar, geçemezse düşer.
Jelibon.[/QUOTE]
Evet buradan devam edelim.
Üzerinde kapanışlar yapmıştı.
62500 e değmeden bu dalganın,
64000 e değmeden ana dalganın bitmeyeceğini aylardır yazıyordum.
Şimdi yeni rakamlar şöyle.
62500 yerine 62000-63800. Stoploss 60000.
64000 yerine 64100-73000.
Jelibon.
-
papaz 10 eylülde düşüşü tamamladı...sırada 22-24 eylül var...:..:
a....e bitti veeee > apex....hedef büyük...şimdilik 1,285x lere bakacaz ....boks.
-
[quote=enorton;287782]abi ben bişey itiraf edeyim, ben seni sürekli okuyorum ama dediklerinin çoğunu anlamıyorum :d zaten ustaları anlamak kolay olmasa gerek, ayrıca [ı][b]"normal olsak beşiktaşlı olmazdık" [/b][/ı]değil mi?? :d
şaka bir yana izliyoruz abi seni devam et...[/quote]
üstadı anlamak için sıkı takip etmek lazım.
Bu topiği açtığı günden itibaren an ve an takip ediyorum.anlamaya başladım ama daha tam anladım diyemem.
Dedim ya kırk yıllık güreş pehlivanı gibi.bilmediğimiz bir sürü hünerleri ortaya çıkıyor.tabiki olaylar bu kadar karışık olunca bazen herşey birbirinin içine giriyor.
üstadın dediğiği gibi 1107-1040 arasında gidip geliyoruz.1107 de 1120 yaptıkmı tamamdır.
Adam göstere göstere 60-90-40 puanları toplamadımı topladı.
şimdi de bu hafta sonuna odaklandık.
Yavaş yavaş short giyecemde dedi.hemn giyeceğini söylemedi.
Kobra takini devam
passat
-
[quote=rex;287823]papaz 10 eylülde düşüşü tamamladı...sırada 22-24 eylül var...:..:
a....e bitti veeee > apex....hedef büyük...şimdilik 1,285x lere bakacaz ....boks.[/quote]
1.2750 DİRENÇ KONUMUMNDAYDI.referandum sonucuyla brilkte hızla kırıldı.1.2850 direnç 1.2750 destek devam diyorum
ana destek 1.2660
passat
-
Sn passat...amma döktürmüşsün yahu....:D
fx in asya seansı bizim referandumun sonucuna bağladın ya.....:..::..::..:
yani dünyayı mı titrettik diyon...:..::..::..:
-
2 gün abd artı kapattı
vadeli bugün 0.80 artı açtı
referandum da evet çıktı.ama sadece 1400 puan
yazık yazık.uzuncular en azından bir %3-4 arası bekliyordu.gerçi bende bekliyordum.
Neyse flat devam
passat