-
[QUOTE=indregandi;530602]eyw, iyi tatiller
teşekkür ederim[/QUOTE]
drkuzn Zat'in sözleri evde telden baktığımızda Dam başında saksagan vur kafasına kazmayı cinsinden
indir yelpazeyi güzel isim... görsellik güzel...
soldaki al-sat sys grafik tüm kısa dalgalarda(long) çarpılmış...
sağdaki grafikte içerik temel tekniklerin dışında keyfi çizim olmuş bu nedenle olmaz gibime geliyor...
-
[QUOTE=citiwan;530608]drkuzn Zat'in sözleri evde telden baktığımızda Dam başında saksagan vur kafasına kazmayı cinsinden
indir yelpazeyi güzel isim... görsellik güzel...
soldaki al-sat sys grafik tüm kısa dalgalarda(long) çarpılmış...
sağdaki grafikte içerik temel tekniklerin dışında keyfi çizim olmuş bu nedenle olmaz gibime geliyor...[/QUOTE]
soldaki zig zag olduğundan çarpılamazki, eşyanın tabiatına aykırı, ben grafik resmini verdiğim andan itibaren siz en doğrusunu görürsünüz,..[U][B]yani zig zag çarpılır ama grafik resmi çarpılmaz,.[/B][/U].çünkü zig zag bütün hatalı sinyallerini yeniler,..kaldıki bu zig zag ve güvenilmez diye de gün içi dürüstlük gereği yazdım...bkz bu günkü yazılarım,..
hatırlarsanız bunu güvenilmezliği nedeniyle son gelen sinyale ilave stoplu uyguluyoruz, öteden beride yazdık bunu,..bir kaç sene oldu bu hatırlatmalar,..
ilaveten ref (c,-1) olduğunu gün içi söyledim,..bkz gün içi yazılar
çarpılmış dediği o,..ref (c, -1) i az çarpsın diye yaptım zaten,..kaldıki o hali de sinyalde çok iyi,...
yepazelere kimse bir şey söyleyemez,...keyfi değildir,..tecrübedir,..günlük yelpazelerden çizimlerim zaten 5 seneye yaklaşıyor hemen hemen,..
günlük yelpazelerin verdiği bütün hedefler bir bir görüldü,...
114628 +
3x11127=33381
125755 (+), 136882 (+), 148009 (+)
ayrıca burada günlük yelpazenin bütün ilgili bilgilerini paylaştım,...bütün yelpazelerim indikatör temellidir,..
indikatörlerim ise yarı otomatiktir, dolaysı ile doğru değerler üretirler,..
bu doğru değerlerden çizilen referanslarında doğruluk derecesi o oranda artar,...
klasik alışlar tepe dip alır ve taktir ederseniz tepe dipteki bir çok hareket piyasa aldatması ile sonlanır,..
özellikle son bir kaç senedir,..
aldatılan bir yere çizim koyarsanız aldanırsınız,...
-
[QUOTE=indregandi;530561][url=https://resimyukle.xyz/resim/UxK3y7][img]https://i.resimyukle.xyz/UxK3y7.png[/img][/url]
bahsettiğim a pembe ve a yeşile doğru ilerleme bu şekilde,...
[B]soldaki sistem zig zag [B][U]gecikmesi var ama çok güvenilir değil[/U][/B],..[/B]
[U][B]daha ziyade sağdaki yelpazeler daha güvenilir,..[/B][/U]
zig zag
zig(ref(c,-1), 0.4, %) den takip ediyor[/QUOTE]
bakın burada güvenilemz ve ref (c,-1) diye yazmışım,...
aslen demişimki ref c,-1 den 0.4 zig zag ayarlayın beraber takip edelim,...
a pembe ve yeşil vurgulamışım,...
yakından görsel vereyim irkilip te beğenmeyenler için
-
[url=https://resimyukle.xyz/resim/R7eLNW][img]https://i.resimyukle.xyz/R7eLNW.png[/img][/url]
gün boyu dedim long için a pembe ve a yeşil geçilmeli,...
a yeşil geçilirse 129400 o da geçilirse 131300 (+) dedim
-
bütün yelpazelerimde bütün alınan yelpazeler puan olarak biri diğerine eşittir,...asla biri diğerinden farklı değildir,..
yapılan işin trend çizgisi alınmasından bir farkı yoktur,...o tepe ve tiplerden alınır ve paralellerle çoğaltılabilir,..
ben ise destek yada dirençlerden tecrübe ederek çizerim ki destek ve direnleri bana indikatör verir,..
bunu aldığım indikatör ise 14 std simulasyonudur,..
o analizleri gün içi toplu verdim,...mesaj 66005 te bulabilirsiniz,...
şimdi saatlik yelpazeyi ilk vereni alıntılayım aşağıya
-
[QUOTE=indregandi;530529][url=https://resimyukle.xyz/resim/MIHcCV][img]https://i.resimyukle.xyz/MIHcCV.png[/img][/url]
grafikte,
nerede tutuluyoruz görmektesiniz, eğer orası kırılırsa bir aşağıdaki yelpazeye doğru gidebilir,
ikisi arasında ise 14:00 desteği olan 129325 var,..
dediğim üzere 15:00 için destek yok,..
işte imal edilecek bakıyoruz[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;530537]dün 15:00 desteği 129900 den sabitlendi,...bugün 10:00 129775 le aşağı geçildi,..
şimdi bu aşağı geçilen tepki verdi malumunuz,..bende bu tepki üstüne
09:00 126025
10:00 126100
11:00 126350
12:00 126475
13:00 126775
14:00 127400
15:00 128000
16:00 129225
17:00 129325
18:00 129900
olarak yürüyorum,
[U][B]kural: simulatif destekler yükselirken fiyatlar yükselemezse düşerler,...[/B][/U]
yani 129900 altına gelen saat karşılığına kadar düşebilir,...129900 üstü longtur,..
129900(-) long stp tur[/QUOTE]
bok yiyen bu ikisi,..
toplu destek bir yerden sonra yürümedi ben yürümeyen o yere ilk yelpaze kutusunu çizdim,...yukarıdaki bu yelpaze bu yelpaze.
dün ve bu gün devam ettiğim bu yelpazeden elde edilen türevler ki her biri sabit,
yaptığımız iş ise bold yazan kuralın yelpazeden takibi
şimdi aşağıda değerleri vereyim
sizde oturup çizin,
-
128000- 130975 ilk kutunuz
130975-128000=2975
bundan sonraki alacağıız bütün kutular,..ilk kutunun farkları şeklinde,..
133950-130975
128000-125025
125025-122050
hep fark 2975 puvan sabit olacak şekilde
28052018 saat 09:00 barı
28052018 saat 17:00 barı
içine benim grafikte verdiğim şekilde kutuları koyunuz,..ana referans kutuyu fiyatlar aşağıya terkedildiğinden fazla çizgi olmasın diye dün pas geçmiştim,..ki resimde orası boş,..
bu şekilde çizin
-
günlük yelpazeleri ve mantığını ise hem sayın gnomenin orada hemde eş zamanlı buradadeğerleri ile birlikte verdim,..
bu değerleri niye verdim, değişmiyor çünkü sonsuz,..
sonsuz olduğundan herkes yanılmadan analizlerinde kullansın istedim,..çizgi çekmekle uğraşmasınlar istedim,..
o günlere dönün,..sizde çizin sonra beraber analiz edelim,
çünkü sayısız üçgen verecek
-
[url=https://resimyukle.xyz/resim/MQc26z][img]https://i.resimyukle.xyz/MQc26z.png[/img][/url]
herşey uzay düzlemde sabit, as katları üst katları ve 3x88=264
her defasında sağa kayış,...ilk 88 tükenmeden bir sonraki yok,..
her piyasa boğada
3x11127=33381 puan,..
son çıkışımız 114628 üstüne +33381 puan,...
125755 ilk hedef,
136882 ikinci hedef
148009 üçüncü hedef
bunlar yatay olduğunda her biri (+) olarak üstüne geçilebilir, örneğin 148009 (+) 150475 görmüştür,..
(+) aşımların hepsini diyagonallar yakalar bakınız aşağıda yakın dan görüntü
topikte o güne dönün ve benim ilgili mesajlarıma bakın bunların hepsini bir bir bulacaksınız,...
ilaveten bu yelpaze ve hedeflerini haftalık zaman analizleri ile birlikte pişiriyorum,
yine sayısız tekrar bu analizlerin hepsini bir bir bulacaksınız,...
ondan sonra beni eleştirin eywallah,...
dam üstünde saksağan deyin,..
bir şey bana tutarlı değilse ben burada vermem,...zig zaglarım bie buna dahildir,...
her bir ref (l,-1) aşağı bozmadıkça değişmezler, majörleştikçe güzelleşir minörleştikçe bozarlar,..
bunları hep geçimişte yazdım,..
ideal zig zagda günlük için 1 dir aşağıs günlüğü bozar,
saatlik için en fazla 1 dir yukarısı saatliği bozar,...ben 0.4 kullanırımki,..0.1 daha idealdir sinyal kaçmaz
bunlar hep tecrübe,..
piyasa önerisi 5 dir olmaz yürümez,..hangi piyasa o,..
benim ilk gelişim 2.6 dır, sonraki 2.2 sonraki 2, sonraki 1,..
günlük için 1 de karar kıldım,..ama 1 saatliği taşımaz,...bazen tartar bazen tartmaz,..0.4 bile saatlikte zorlanır,..
0.2 yakalar, 0.1 yakalar
-
[url=https://resimyukle.xyz/resim/2GM51y][img]https://i.resimyukle.xyz/2GM51y.png[/img][/url]
-
[url=https://resimyukle.xyz/resim/8cQ18K][img]https://i.resimyukle.xyz/8cQ18K.png[/img][/url]
-
her çalışma aynı değerleri sayısısız tekrar eder değişen se kişisel bakış açısıdır,..
bu değerleri patlaştım ve dedimki herkez çizsin sadece buna topik açalım dedim,
tabi kendime dedim,..kimse ilgilenmedi,
ilgilenmek için bir güzel bok atmak lazım,..
bir şeyi önce boklayacaksın ki kıymeti bilinsin
bu yöntemle eğer kullandığımız terminaller bize ters fobanacci yelpazesi çizme olanağı verebilselerdi şayet bu olanağı sağlasalardı,..
x gün sonra ki günüm ve değerlerim sabit olacağından bütün tepe ve çukurları yakalama şansım olabilirdi,..
gerçi yine yakalıyorum ama ne zaman çukur yada tepe oluşacağını daha rahat bulabilirdim
yine olur ama tek tek fibon açıları ile uğraşmam gerekir,
bu kadarına dahi uğraştığım yeter bence
-
birde yelpaze işinin daha iyi anlaşılabilmesi için bu forumda paylaştığım aselsan sayfasını ziyaret ediniz,..
oradaki saçmalık yelpaze işine iyi bir örnek oluşturuyor,
saçma olduğu için olabilir,
-
[QUOTE=indregandi;530620]birde yelpaze işinin daha iyi anlaşılabilmesi için bu forumda paylaştığım aselsan sayfasını ziyaret ediniz,..
oradaki saçmalık yelpaze işine iyi bir örnek oluşturuyor,
saçma olduğu için olabilir,[/QUOTE]
Seni iyi takip eden bir zat bana Vob24 te kendince eleştiri yapıyor zannedip ukalalik yaptığı kesin
Kafaya takılacak bir durum değildir heralde
Hayırlı günler
-
[QUOTE=citiwan;530621]Seni iyi takip eden bir zat bana Vob24 te kendince eleştiri yapıyor zannedip ukalalik yaptığı kesin
Kafaya takılacak bir durum değildir heralde
Hayırlı günler[/QUOTE]
dün Hisse Net i okumadan yorumlarda bulundum, az önce oraya baktım ki sen zaten durumu ilgili kişiye açıkça ''sana öyle geliyor olabilir mi'' diyerek belirtmişsin,..
yalnız ilk paylaştığın grafik için saatlik demişsin ki o Günlük Yelpazemiz,...
bizim Yelpazedeki mantığımız tesadüfi değil,..
dün tekrar açıkladığım gibi günlük Yelpazeler 4 senedir gelmekte,..bunları 4 sene tecrübe edişim var ki bunun daha başlarındayken ben bu çalışmaların doğru yol alacağına inanmıştım,..
bu konuda çok emeğim ve anlatımım var,..
özellik şu
çizgiler öncesinde hep hazırdır ben olsamda olmasam da çalışır,..
birde çok kötü günlerden geçiyoruz hepimizce malum,..inşallah milletçe sağ salim bu günleri kazasız atlatabiliriz,..
günlük yelpazeler bunuda gösteriyor,..
nasılki 148009 (+) ile yukarıyı işaretledi,..150475 ten döndük,..
aşağıyıda 125755 (-) ile işaretler,..
boğa 114628 çıkışlı olduğundan bir global kriz olmadıkça 114628 (-) görülmez,...
yani 114628 (-) için ya çok kötü şeyler olacak veya global bir kriz tetiklenecek, ite avrupadaki siyasi gerilimler, İtalyaya İspanya ilave oldu, AB ile ABD arasında tarife savaşları başlayabilir ki son olarak ABD tarife işini Meksika ve Kanada ile genişletti, Kanada misillemeye geçtiki daha öncesi Çin-ABD arasındaydı
dün USD bazlısınıda verdim, USD değerde borsa manasında Türkiye inanılmaz ucuz,..bkz grafikler,..
ama yabancının gelmesi için ucuzlık tek başına bir neden değil,
çünkü artık Türkiyenin değerleride ucuzladı,..Türkiye yıl ve yıl ayrışmaya çekişme ortamına sürüklendi,..
bu yüzden borsasıda yıl ve yıl ucuzladı (usd manasında), demekki ilk iş Türkiyenin değerlerini rayına oturtmak olamlı,..borsa bunu sezinlerse hemen takip eder,..
yani bu düşüşlerimiz normalde 125755 (-) altına sarkıp her defasında tepki vermeli,..SP tarafı global bir kriz tetiklemedikçe yada Türkiye yerinde durdukça bu böyle,..
SP tarafı şu sıra global krizle ilgili değil, biat kültürünün ekonomik ve jeopolitik tehditlerle tekrar global siteme yerleşmesini istiyor,..
ve bu durum Trump öncülüğünde uygulamaya konmuş durumda,..şu anda önünde iki sınav var,
1.Asya Pasifik,
k kore ile görüşmeler,..durduk yerde sağa sola füze sallayan K Kore şimdilerde nükleer tesis faliyetini söndürüp, trumpla görüşmek üzere,..
2.Orta Doğu,
Türkiye ile görüşmeler,.... burada 4 haziran öne çıkıyor,..Fırat Kalkanı ve peşi sıra Afrin harekatı ile koridorun önünü kesen, koridora karşı İdlpte kalınlaşan, Astana ve Soçi ile bunu kontrat altına alan Türkiye, Mümbiçte anlaşıyorum diyerek bütün kazanımlarını 4 haziranda ABD ye bahşetme taraflısı,..akıllara zarar bir durum,.
geçmişte Irakta yapılan hata Suriyede tekrar edilmek üzere,..
ki bu konuyu bizden önce uyanan ve yazan yok,..bkz Afrin Harekatı esansında ki kayıtlarımız,..
KISACA TRUMP BİRİ DİĞERİNİ ARDAŞIK TAKİP EDECEK BU İKİ OLAYDAN AMA TÜM DÜNYAYA MESAJ VERMEK İSTEYECEK
şimdi ne yaptım,..
günlük yelpazedeki değerleri olaylara bağladım,..
ABD önce İrana baskı kuracaksa ki İsrail buna yanıp tutuşuyor,.. bu yolda ABD tarafının ilk resmi açıklaması İran ile Nükleer müzakereler 5+1 den ayrılma kararı oldu,...Yani ABD İranı pruvasına aldı,..
takip edecek olaylarda:
Türkiyeyi İrandan koparmak ister ki Türkiyeyi usd üzerinde deli fişek artan kurlarla tehdit ediyor, Zerrap üzerinden Halk Banka gelecek cezayla,..Egede Yunanistan la, Akdeniz de İsrail, Mısır ve yine Yunanistan la ama
bu defa Kıprıs üzerinden yine ne yapıyor tehdit ediyor,...
bitmez F-35 uçakları üzerinden de silah ambargosu ile tehdit ediyor, buna karşılık Yunanistan F 16 V projesine geçmek üzere, yani Yunanistanın F 16 flosu ağırlıklı blok 52 + dan oluşuyor ve Yunanistan F 16 da blok 70 + ya giderken Türkiye blok 30 ve blok 40 ta kalmış durumda bu Egede Yunan hakimiyeti demek ki Yunan hava kuvvetleri Fransız Mirage leri ilede takviyeli,..
işte F 35 lerle eskiyen flomuzu takviye edebilirsek Egede Deniz Üstünlüğüne ilaveten Hava Hakimiyetide bize geçer çünkü F 35 ler 5.nesil ve Stealth
Türkiye ise buna karşılık Suriye kazanımlarını ABD nin avucuna sayıyor,..
olay budur,..
[B]bu manada 4 haziran borsalar için anlaşılması halinde pozitif,
ama ülkemiz geleceği içinde bir okadar geleceğe dönük olarak negatiftir,..
çünkü gelecekte Irak nasıl Suriye ye yıkıldıysa bu defa bölünen Suriye kendine yıkılacak yer arayacaktır, bu pek ala dibinde duran Türkiyedir
[/B]
-
[QUOTE=indregandi;530559][url=https://resimyukle.xyz/resim/dRcJ3U][img]https://i.resimyukle.xyz/dRcJ3U.png[/img][/url]
dün bahsettiğim total 42 bar saatin dolmasına
saat 12:00 itibarıyla
13 bar saat kalmış,
buda gece 24 eder,..
bunu hep yapıyorlar,...bu kaçıncı gözlemim,...
o haftaya pazartesiden belirsiz bir piyasa kuruyorlar, perşembeyi ve cumayı sadece kendileri biliyor,..
ve o piyasa SP yide kapsayacak şekilde o haftayı saat 24:00 da ABD de bitiriyor,...
[B]bu manada USDTRY de sonucu etkileyecek büyük değişiklikler olmaz,[/B]
olursa bu değişiklik bir dahaki haftaya olur,..
[B]demekki bu haftayı böyle dürmüşler,..[/B].[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;530590]citi haftayı böyle dürmüşler,..hiç perşembe cumadan çıkarmı,..
nadir durumlarda evet,..
ama bu bariz bir durum[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;530598]bakın USD düşmeye başladı,
ama endex umursamıyor, umursar inşallah
benim tezim malum ki usd de 42 bar saat dolumunu mütakip, [B][U]kalan 9 bar saat[/U][/B] 4.4481 in aşağıya geçilerek 4.39xx görülmesi,..
bilare 4.22xx[/QUOTE]
evet,
42 bar saat 24:00 da doluyor,
aslen bu saate piyasa çalışmaması gerekir ama çalıştırıyorlar,..her neyse 2 bar saatin bir önemi yok,..
bizim için önemli olan 42 bar saatin 24:00 da dolacak olması ve sabaha bu şekilde girmemiz,..
-
[url=https://resimyukle.xyz/resim/UeaIbU][img]https://i.resimyukle.xyz/UeaIbU.png[/img][/url]
bu 42 bar saatin önemi bizim için şurada, her zamankiyle aynı,..
[B]kural:[/B]destek yukarı yürüyecek, destek yukarı yürürken buna fiyat yukarı eşlik edemez ise
fiyatlar düşer,...
yani fiyatlar eğer düşerse süre sıra ve takip şu şekilde olur,...
[B]süre:[/B]243 bar saat, düşüşte geçecek toplam süre,..
[B]sıra:[/B] önce 4.4481, sonra 4.3933 aşağı geçilecek,...
[B]takip:[/B]
1.düşüş başlayacakmı ???
2.düşüşten emin olduktan sonra 4.4481 ve 4.3933 destek kırılımlarını takip et,..
[B][U]eğer kural çalışmazsa[/U][/B] yani yükselen desteğe fiyatta yükselirse piyasa en az bir önceki zirvesine yaklaşır 4.9282 yada daha yukarısına gidebilir,..
-
[url]https://www.aydinlik.com.tr/korgeneral-temel-i-hedef-alanlar-pkk-nin-muttefiki-olur-politika-haziran-2018-1[/url]
[url]https://www.aydinlik.com.tr/ince-erdogan-i-cok-seviyorsan-emir-eri-olursun-politika-haziran-2018[/url]
bu nasıl kafadır M İNCE
bu söylediğinizin Sayın Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Başpuğ'un yargılanmasından ne farkı var,.. Fetöcü hainler Başpuğun nezninde Türk Ordusunu yargılamadılar mı da şimdi siz çıktınız ortaya böyle,..
Rütbeleri say desem sayamazsınız ama apolet sökmeye gelince dolup dolup boşalıyorsunuz,.. nedeniniz ne olursa olsun, ister haklı olun ister haksız Savaşan Türk Ordusuna, şehitler veren Türk Ordusuna dil uzatmak, Türk Ordusunun bir subayı üzerinden itibarını düşürmek sizemi kaldı,..herkes sırasını savdı da bu sıra sizemi geldi,..
siz önce parti tüzüğünüze, seçim bildirgenize bir bakın,.. başta yerel özerklik olmak üzere nereye çıkmışsınız,
partiniz Hedepe dahil kimlerle el sıkışmış bunlarla bir ilgilenin ondan sonra diğer işlere bakın,..
size kim akıl veriyorsa onları hemen defedinki,..
tekrar milletin bildiği Muharrem İnce olun, BOB eş başkanlarından biri değil,...
bu gittiğin yol Cumhurbaşkanlığına değil BOB eş başkanlığına gider Sayın Muharrem İNCE,...
bir kere olsun şu kaybettiğimiz Cehepeyi bulalım yahu,..
-
Ümit Kocasakal gibi aslanlar dururken parti içine dahi sokmaz bunları Cehpeden kovmanın uzaklaştırmanın yollarını ararsanız böyle M İnce konuşur nereye çıkacağını hesap etmez,..
Ümit Kocasakal a diyelimki haklıda olsanız bunu söylettirebilirmisiniz bu mümkünmü,...
asla söylemez, Ümit Kocasakal Türk Ordusuna kolları sıvarmı asla sıvamaz,..
o nedenle Ümit Kocasakal Cehepede gündeme gelirmi gelmez,..Kocasakala Mikrofon tutarlarmı tutmazlar,..
bunu beğenmediğimiz yassı adalarda orada burada sürülen sürgüne gönderilen Ecevitlerden Demirellerden dahi duymadık,
nedir bu Türk Ordusu düşkünlüğü,...
-
-
-
mesaj 66056, 66057 den devamla,
usdtry destek 4.4481,
243 bar boyunca 4.4481 desteği değişmeyecek,..
243/24:10.125 gün yapar,
yani bir yükseliş en az 10 gün sürer, bir düşüş en az 10 gün sürer
-
Mayıs ayında tüfe'de aylık en yüksek artış %5,21 ile giyim ve ayakkabı grubunda oldu- tüik
4.06.2018 10:00:38 mayıs ayında tüfe'de aylık en yüksek artış %5,21 ile giyim ve ayakkabı grubunda oldu- tüik
4.06.2018 10:00:30 tüfe, 12 aylık ortalamalara göre mayıs'ta, +11.10 % (önceki ay: +11.06%) - tüik
4.06.2018 10:00:23 tüketici fiyatları mayıs'ta, yıllık +12.15 % (önceki ay: +10.85%) - tüik
4.06.2018 10:00:15 tüketici fiyatları mayıs'ta, aylık %1,62 arttı (önceki ay: +1.87%) - tüik
-
[QUOTE=indregandi;530630]Mayıs ayında tüfe'de aylık en yüksek artış %5,21 ile giyim ve ayakkabı grubunda oldu- tüik
4.06.2018 10:00:38 mayıs ayında tüfe'de aylık en yüksek artış %5,21 ile giyim ve ayakkabı grubunda oldu- tüik
4.06.2018 10:00:30 tüfe, 12 aylık ortalamalara göre mayıs'ta, +11.10 % (önceki ay: +11.06%) - tüik
4.06.2018 10:00:23 tüketici fiyatları mayıs'ta, yıllık +12.15 % (önceki ay: +10.85%) - tüik
4.06.2018 10:00:15 tüketici fiyatları mayıs'ta, aylık %1,62 arttı (önceki ay: +1.87%) - tüik[/QUOTE]
pozitiflik için enflasyon açıklandığında [B]123200 (+)[/B] olacak şekilde tepki vermemiz gerekiyordu,
tepki 122900 le zayıf kaldı,..
-
topyekün selamlar ;
üstad hala emek vermeye devam . eline sağlık
ara sıra ugradığımda bir selam vereyim dedim
-
isteyen herkes tüm gün için
[B]min 123200 (+) yı bir long py başlangıcı için [U]referans değer[/U][/B] alabilir,
long için fiyat 123200 (+) bakarken şu dirençeleri saat karşılığı kırmalı,..
09:00 126650 indikatör değeri
10:00 125300
11:00 125100
12:00 124625
13:00 124625
14:00 124225 (4 değişmez) pala değeri
-
[QUOTE=sszul;530632]topyekün selamlar ;
üstad hala emek vermeye devam . eline sağlık
ara sıra ugradığımda bir selam vereyim dedim[/QUOTE]
sayın sszul hoş geldin,
pala bizi dövüyor dövülmek süreklilik yapıyor,
benim zaman analizleri üstünde dalgaya kapılmış kayık gibi bir o yan bir bu yana sallanıyor pala
:)
-
[QUOTE=indregandi;530633]isteyen herkes tüm gün için
[B]min 123200 (+) yı bir long py başlangıcı için [U]referans değer[/U][/B] alabilir,
long için fiyat 123200 (+) bakarken şu dirençeleri saat karşılığı kırmalı,..
09:00 126650 indikatör değeri
10:00 125300
11:00 125100
12:00 124625
13:00 124625
14:00 124225 (4 değişmez) pala değeri[/QUOTE]
123200 min değerini geçtik ama 124225 pala değerini geçemedik henüz,..kaldıki bu saate ilgili direnç 10:00 la 125300
demekki bir long başlangıç yapabilmek için minumum değer 123200 (+) dan hareketle
first 124225
second 125300
-
[QUOTE=indregandi;530634]sayın sszul hoş geldin,
pala bizi dövüyor dövülmek süreklilik yapıyor,
benim zaman analizleri üstünde dalgaya kapılmış kayık gibi bir o yan bir bu yana sallanıyor pala
:)[/QUOTE]
üstad 3.dünya savaşı başlıyor derken başladı devam ediyor . hak hukuk ekonomi direnç vs yok . duygu yok
bakın enf yüksek çıkacak diye sabah erken . doları longladılar az kala verdiler milletin eline ... e yüksek geldi zaten . ama dplat düştü ...
o işte yusuf faktörü . ( / haziran ppk sı ) faiz artarmı gene .
benim ind,ikatörlerde yusuf faktörü çalışmıyor ..
söyle bir inceledim de bisti piyasaları . lonsa canını almadan .. shor sa canını almadan bırakmıyor ... hhy ler e ek yüseğimn yükseğinre düşüğün düşüğüne basıyor .
allah önce dürüst emekçi yatırımcıya . sonra memleketimize .. en başta amerikan sevenlere mc donald yemesinler .....kebaba geçsinler ihsan etsin .)
-
[url=https://resimyukle.xyz/resim/TOb5KR][img]https://i.resimyukle.xyz/TOb5KR.png[/img][/url]
-
[QUOTE=sszul;530636]üstad 3.dünya savaşı başlıyor derken başladı devam ediyor . hak hukuk ekonomi direnç vs yok . duygu yok
bakın enf yüksek çıkacak diye sabah erken . doları longladılar az kala verdiler milletin eline ... e yüksek geldi zaten . ama dplat düştü ...
o işte yusuf faktörü . ( / haziran ppk sı ) faiz artarmı gene .
benim ind,ikatörlerde yusuf faktörü çalışmıyor ..
söyle bir inceledim de bisti piyasaları . lonsa canını almadan .. shor sa canını almadan bırakmıyor ... hhy ler e ek yüseğimn yükseğinre düşüğün düşüğüne basıyor .
allah önce dürüst emekçi yatırımcıya . sonra memleketimize .. en başta amerikan sevenlere mc donald yemesinler .....kebaba geçsinler ihsan etsin .)[/QUOTE]
dahada kötüye gidecek ama şimdi değil,
zaman analizlerinde yazmıştık o crash işlerini,..
benim derdim şu sayın sszul bu piyasa yatayken çaktılar bu piyasaya,
ben sp den analiz ediyorum nitekim sp yatayda,..
ama bizde
ilk 3 hafta, 4 hafta trenddi hadi terse gittiler, ters trend oldu,..
hadi dedik iktidarı zora düşürerek muhalefete kıyak geçtiler,..
ters düz orası bir şekilde sağladı ama kalan 6 haftaya artık yataya bağlamalı,..
yani iktidar muhalefet 24 haz öncesinde dengelemeli
deng 131300 (+)
nitekim 131300 (+) yı 132700 le aldım
ancak
buradan bu düşüşle bir daha çaktılar piyasayı,
ben benim dediğim olacak diyorum py benimle inatlaşıyor,..
''gandi bu karşınızdaki illaki dediği olacak''
-
bu arada üstad .. ters fibo fanı için bir önerim olabilir . manuel ama .
otomatiği yokk
önce normal fibo çiziyoruz . biliyorsunuz fibo nun orta direğini hem / hemde bür yöne çekebiliyorsunuz . öbür yöne çetiğinizde
sağ alttaki birleşme noktasından fibonun % cizgilerinin ucuna doğru . trend çizgisi çiziyoruz ve bunu tüm fibo levellere yapıyoruz
is te ters fibo fanı . 2 dk da çiziliyor fakat taşınırmı bilmem . fakat fibo yu taşıyobiliyoruz . o zamn fibyu taşıyıp . ciçgileri cizebiliriz.
yani klavu fibo
umarım yararlı olur
-
[url=https://resimyukle.xyz/resim/QUeabS][img]https://i.resimyukle.xyz/QUeabS.png[/img][/url]
a pembe a mavi
verdiğim direnç simulasyonu ile a pembe ve a yeşil değerler her iki grafikte de neredeyse birebir yakın
-
boğa için first a pembe
131300 (+) için second a yeşil
-
[QUOTE=sszul;530639]bu arada üstad .. ters fibo fanı için bir önerim olabilir . manuel ama .
otomatiği yokk
önce normal fibo çiziyoruz . biliyorsunuz fibo nun orta direğini hem / hemde bür yöne çekebiliyorsunuz . öbür yöne çetiğinizde
sağ alttaki birleşme noktasından fibonun % cizgilerinin ucuna doğru . trend çizgisi çiziyoruz ve bunu tüm fibo levellere yapıyoruz
is te ters fibo fanı . 2 dk da çiziliyor fakat taşınırmı bilmem . fakat fibo yu taşıyobiliyoruz . o zamn fibyu taşıyıp . ciçgileri cizebiliriz.
yani klavu fibo
umarım yararlı olur[/QUOTE]
sayın sszul ilginize çok teşekkür ederim,..
açıklamanızı tam anlayamadım,
derdim tam olarak şu:
ben fibonacci yelpazesinde grafikte sağa doğru sabit açıyla dağılan 3 adet yelpaze çizgisinin yerine aynı şekilde fakat tam tersinde grafikte bu defa sola doğru sabit açıyla dağılan 3 adet yelpaze çizgisi istiyorum,..
bu ikincisini grafiğin geleceğine koyacağım ve geçmişten sağa doğru gelenlerle, gelecekten sola doğru gelenler benim analiz gücümle birleşerek
bir kesişim yapacaklarki bu kesişim yeri yine grafik üzerinde gelecek bölgesinde kalarak
bana gelecek için tahmini dip ve ya tepe yerleriyle bunların olası seviyelerini üretecekler,
planım bu,
olmayan ise gelecekten geçmişe doğru yayılan fibonacci yelpazesi,..bu araç yok elimizde,..
vermeyecekleri belli, imalatı gerekiyor
tek yönlü sağa giden var,...onunla her türlü ters düz oynuyorum malumunuz,..
hatta ovallere geçtim ama ovaller sabit durmuyor,..oval kendisi sabit duruyor ama köşegeni durmuyor, iş yapan ise köşegen,
fibonacci yayı o da çok güzel ama sabit değil,
grafik düzlemde sabit olmayan iş yapmıyor...
-
[url=http://hizliresim.com/8z979d][img]http://i.hizliresim.com/8z979d.png[/img][/url]
-
[url=http://hizliresim.com/9N9P9O][img]http://i.hizliresim.com/9N9P9O.png[/img][/url]
-
[url=http://hizliresim.com/Az0dEQ][img]http://i.hizliresim.com/Az0dEQ.png[/img][/url]
-
[QUOTE=indregandi;530642]sayın sszul ilginize çok teşekkür ederim,..
açıklamanızı tam anlayamadım,
derdim tam olarak şu:
ben fibonacci yelpazesinde grafikte sağa doğru sabit açıyla dağılan 3 adet yelpaze çizgisinin yerine aynı şekilde fakat tam tersinde grafikte bu defa sola doğru sabit açıyla dağılan 3 adet yelpaze çizgisi istiyorum,..
bu ikincisini grafiğin geleceğine koyacağım ve geçmişten sağa doğru gelenlerle, gelecekten sola doğru gelenler benim analiz gücümle birleşerek
bir kesişim yapacaklarki bu kesişim yeri yine grafik üzerinde gelecek bölgesinde kalarak
bana gelecek için tahmini dip ve ya tepe yerleriyle bunların olası seviyelerini üretecekler,
planım bu,
olmayan ise gelecekten geçmişe doğru yayılan fibonacci yelpazesi,..bu araç yok elimizde,..
vermeyecekleri belli, imalatı gerekiyor
tek yönlü sağa giden var,...onunla her türlü ters düz oynuyorum malumunuz,..
hatta ovallere geçtim ama ovaller sabit durmuyor,..oval kendisi sabit duruyor ama köşegeni durmuyor, iş yapan ise köşegen,
fibonacci yayı o da çok güzel ama sabit değil,
grafik düzlemde sabit olmayan iş yapmıyor...[/QUOTE]
[QUOTE=sszul;530644][url=http://hizliresim.com/9N9P9O][img]http://i.hizliresim.com/9N9P9O.png[/img][/url][/QUOTE]
sayın sszul süpersin şimdi oldu aynen,...ellerin dert görmesin,...
-
üstad yukarıdaki resimlerde açıklamaya çalıştım . sıra ters olmuş ..en son ilk olacak .
manuel fibo
istediğim yere kaydırabilirim .
sonra fibo dip bileşimden fibo levellere ışın ciz
sırası ile devam edin her levele bir ışın .
işte ters fibo
fibo cizgisi '' / '' şeklinde olan istediğiniz tarafa dönebilir
veta tutup sürüklenebilir . dolayısı ile her taşıma da yeniden ışın cizmek lazım ..
ok midir . işinşzi görürmü . *