panic olmadan olurmu yaa :) işin zevki orda pehh .)
Printable View
panic olmadan olurmu yaa :) işin zevki orda pehh .)
[QUOTE=seagate;232117]panic olmadan olurmu yaa :) işin zevki orda pehh .)[/QUOTE]
paniğe gerek yok seagate patron .. sayım belli pztesi düşeriz bence tahminim .. üvvvv ....:o:o
Kısacılar bir umut diyolar ama şu andaki yapıya göre açılışın ne olucağına bir bakalım.
biz kapanırken dow 11065 idi. son fiyat 11205 yani arada 140 puan fark var. buda yaklaşık %1,3 yapar. bizdeki %1,3 de yaklaşık 1000 puan yapar. bu tahmin şimdiki verilere göre tabi.
gelelim pzts sabahki senaryolara:
dow zirvede kapadığı için bu hafta tepki vermekde zorlanan nikkeide sert bir tepki ile yükseliş yaşar ve buda fdowu 0,30 civarı artı yaptırır. bizde en az 1500 puanlık bir artı açılış yaparız.
nikkei yine yükselişe sadece açılış tepkisi verip sonra düşüşe geçer ve fdowda 0,30 eksi olur. bu durumdada biz 500-600 paunlık bir artı açılışın ardından geri çekiliriz.
ben 1. senaryoya %75 diğerine %20 ihtimal veriyorum. bakalım hangisi olacak.
iki yöndede inat edilmemesi ve gerekli SL noktalarının şimdiden belirlenmesi gerektiğini acizane ifade ediyorum.
yarın ola hayrola.
Herkes kaptırmış gidiyor……ama dikkat edilirse bir yere gidildiği yok…..
Biraz yukarı hareketlenmelerde sadece panik yaratılmak isteniyor……amaç bu….
Gerçekten yukarı gidilecek bir durum olsa gerek dünya gerek pala bunu zaten daha anlamlı bir şekilde tamamen kısaya inandırarak yapardı…..
Şuan çoğu yatırımcı alışmış vaziyette….nasılsa teper….hemen geri alırlar….
Bu kafalara yerleşti…..(1)….
Hemen hemen herkes yeni zirveler bekler oldu….(2)….
Azılı ayılar bile ya flat yada geri çekilmelerde uzun düşünür oldu…(3)…
Tekniklerin çoğu güçlü alda,ala geçmek üzere yada tuzak durumu satta…(4)…..
Bulmacada eksik olan kısımlar bu kadar mevcutken değil pala,dünyayı yöneten olsun daha fazlası için bir ancak sıkıştırma denilen taktik ile bu kadar çıkabilir…..
Gelelim dow yada fdow a……ne örnekler vardır….zamanında senaryolar adlı topikte yazardım…..bu şekil durumlar sadece mal çakma için kullanılır…..(yeni düzende)…
Pazartesi zaten göreceğiz durumları……ne olursa olsun kazanan tarafta olmanız dileğiyle…..
Bu arada…….analiz farklıdır,trade farklıdır,vurgun farklıdır,kazanmak farklıdır,kumar farklıdır,şans etkenleri farklıdır,sistemler farklıdır,psikoloji farklıdır……..bunu iyi ayırt etmek lazım…..
En anlamlı olanı azda olsa kazanarak bu piyasada ayakta kalabilmektir……(sermayeyi koruyabilmek)….
Herkese bol kazançlı bir hafta dilerim…..
baya geç kaldım ama balığa gidiyorum....ne zamandır eli boş dönüyoruz....
bu sefer halojenin şansına olsun....belki alırız bir iki bir şey....
iyi pazarlar......
ikaz etmeme rağmen ısrarla polemiğe neden olabilecek tarzda yazılar yazılmaya devam ediliyor...
bu gidişle bırakacağım topiği.... analiz olsun, üretelim tartışalım... ama atışma istemiyorum burada...buna neden olabilecek yazıları da...
[B]son olsun...[/B]
xbank ile xu100 arasındaki ilişkiyi hep gözucuyla takip ederim. xbank bazı hareketleri önceden haber verir.
Mesela aşağıdaki ilk mavi kutuda xu100 nasıl tutunuyormuş gibi numara yaparken xbank'ın gevşeyerek şelaleyi önceden haber verdiğini görüyoruz. xu100'ü ucuz kağıtlarla tutmak kolaydır, xbank'ı tutmak zordur. Sağdaki güncel durumda da son günlerde benzer sayabileceğim bir durumun en azından başlangıcını görüyorum. xbank, xu100'den daha hızlı düşmüş. Sadece 1-2 günlük bar ile buna karar vermek zor ama önümüzdeki Pzt-Salı bakacağım şeylerden biri olacak.
Yalnız beni düşündüren şey, forumları gezdim şöyle bir de, çok short'cu var. KY böylesine short'dayken piyasanın düşmesi biraz zor. Pzt sabah gap'i ile başlayacak bir short'cu dökme hareketi eşyanın tabiatına uygun olur.
[IMG]http://i42.tinypic.com/29kt10y.gif[/IMG]
[quote=Strategist;232141]xbank ile xu100 arasındaki ilişkiyi hep gözucuyla takip ederim. xbank bazı hareketleri önceden haber verir.
Mesela aşağıdaki ilk mavi kutuda xu100 nasıl tutunuyormuş gibi numara yaparken xbank'ın gevşeyerek şelaleyi önceden haber verdiğini görüyoruz. xu100'ü ucuz kağıtlarla tutmak kolaydır, xbank'ı tutmak zordur. Sağdaki güncel durumda da son günlerde benzer sayabileceğim bir durumun en azından başlangıcını görüyorum. xbank, xu100'den daha hızlı düşmüş. Sadece 1-2 günlük bar ile buna karar vermek zor ama önümüzdeki Pzt-Salı bakacağım şeylerden biri olacak.
Yalnız beni düşündüren şey, forumları gezdim şöyle bir de, çok short'cu var. KY böylesine short'dayken piyasanın düşmesi biraz zor. Pzt sabah gap'i ile başlayacak bir short'cu dökme hareketi eşyanın tabiatına uygun olur.
[/quote]
Katılıyorum abi, mavi kutudaki tepeler tamamen benzer...
Önceleri bahsettiğim döngünün bu 2 rallisi aynı şekilde sona eriyor.. şimdilik senaryoya uygun gidiyorlar
[IMG]http://i42.tinypic.com/117737l.jpg[/IMG]
4'lü nu tepesi sonrası 70.700'e direk inip trade imkanı verseydi yeni tepe ihtimali çok fazla idi... yani mavi yol izlenseydi durum farklı olacaktı şu an..
[IMG]http://i39.tinypic.com/ta6m9c.jpg[/IMG]
[quote=halojen;232144]4'lü nu tepesi sonrası 70.700'e direk inip trade imkanı verseydi yeni tepe ihtimali çok fazla idi... yani mavi yol izlenseydi durum farklı olacaktı şu an..
[/quote]
ki zaten 70.700'lere bir düzeltmeyi bir süredir bekliyorduk.. ancak öncesindeki feyk hareket ve 70.700'de trade şansı vermemesi ciddi soru işareti yaratıyor...
kritik soru şu ; trend düzeltmelerinde bu tip işlem şansı vermeyen bir pull-back (70.7) normalmidir?
cevabı evet olanlar yeni tepe bekleyebilir.. aksi düşünenler için artık bu trend bitmiştir...
hmm analizler tütüyor.. pala bunu gör oku anla.. pzrtesi çok yükselirsen eğer yeni jetonlarım hazır.. makinaya atacağum her saat :) abi senin verdiğin hedeflerin 500 felan altında kaçıyordu ya.. şimdi az yükselip operasyona girişmesin jetonları atmadan.. pzrtesi her duyguyu yaaşarız bu gidişle :)
[B]----------[/B]
[B][SIZE=2][COLOR=#636363][/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=2][COLOR=#636363]efg mail :)[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][COLOR=#636363][/COLOR][/B]
[B][SIZE=2][COLOR=#636363]e-mail:[/COLOR][/SIZE][/B][FONT=Tahoma][SIZE=2][COLOR=#636363]Büyükdere Cad. APA GIZ Plaza [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[SIZE=2][FONT=Tahoma][COLOR=#636363]No: 191 K:9 34394 Levent/İstanbul[/COLOR][/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Tahoma][COLOR=#636363]0212 317 27 27 [/COLOR][/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Tahoma][COLOR=#636363]0212 317 27 26[/COLOR] [/FONT][/SIZE]
[EMAIL="efgistanbulsec@efgistanbulsec.com"][FONT=Tahoma][SIZE=2][COLOR=#0000ff]efgistanbulsec@efgistanbulsec.com[/COLOR][/SIZE][/FONT][/EMAIL]
[quote=halojen;232146]ki zaten 70.700'lere bir düzeltmeyi bir süredir bekliyorduk.. ancak öncesindeki feyk hareket ve 70.700'de trade şansı vermemesi ciddi soru işareti yaratıyor...
kritik soru şu ; trend düzeltmelerinde bu tip işlem şansı vermeyen bir pull-back (70.7) normalmidir?
cevabı evet olanlar yeni tepe bekleyebilir.. aksi düşünenler için artık bu trend bitmiştir...[/quote]
evet piyasa 70.700 dibini aşırı sert yaptı,sadece bir kamçılama şeklinde ,değdi oraya ve tamam......boks.
kritik soruna cevap olarak: 3.dalga içindeysek eğer ,ki öyle sayıyorum, bunun alt dalgalı 3.4 ünde ve özellikle bunun da c alt dalgası,geçmişte de böyle ,kamçılama şeklinde ,sert değip bırakan hareketlere maruz kalabiliyor...:oüüü
Yani 3.dalga ile yukarı trend devam ederken ,bunun 4.alt dalgasının son bölümünde,çok sert aşağı hareket ani bir bitişle son buluyor,herkes stopluyo tabi...:(:mad:
Bu karakteristik özelliğe çok iyi bi örnek: İstanbul bombalarını hatırlarsınız,çıkış trendi varken,şimdi zamanı aklımda değil...işte orası da aynı karakterde bir 3.4 idi ve piyasa ne çıkıyor ne iniyor ve sadece yatayda iken ,maalesef bombalar patladı...borsayı da kapatmışlardı zaten seans ortasında...:(
Çıkan sonuç olarak ,diyebilirim ki,[B]3. dalgalarda her zaman trend yönünde sert hareketler olmaz,genelde trend yönünde monoton ve pek volatil olmayan hareketler olur...esas volatil hareket bu dalgaların alt dereceli ,düzeltmesinde olmaktadır...:)[/B]
Bu da demektir ki;senin de dediğin gibi halojenim,böyle sert bi düzeltme aşağı geldiyse ,teknik olarak trendin yukarı son atağını beklemeli...zaten dalga yapısı da bunu destekliyor....:)))