-
1991 de 1.körfez savaşı başladığında kahvede briç oynuyorduk,
2.körfez savaşında ise orta gömlek delikanlıydık,...
kimyasal silah dediler,..ırak için aradılar taradılar bulamadılar,..buna rağmen saddamı astılar,..
saddamı bir diktatör bir eli kanlı katil olarak pazarladılar,..elinde kıyamet topu var dediler,..Irak tanktan geçilmiyor dediler, nihayetinde saddamı kimyasal silaha bulandırdılar ve astılar,..
bu gün en yetkili ağızlardan saddam elinde kimyasal silah olamdığı o zamanın ABD müttefiği Tony Blaer tarafından dahi ispatlandı,..
o dönemde bize 2003 2.körfez savaşı öncesi 2000,2001 krizleri nasip oldu,..kafamızı kaldırıp yakın coğrafyamıza bakamadık,...Rusya kadim dostumuz bizden önce krizledi yıl 1998 ve moratoryum ilan etti,..borçlarımı ödeyemiyorum sıkıysa gelin alın dedi,..borölarının hepsini sildiler o da Irakta sessiz kaldı,..petrol den ganimet aldı,..39 lık petrolün varili 180 usd ye vurmuştu,..
daha öncesinde 1991 1.körfez savaşı sonrasında,
2003 te başlayacak olan 2.ciye hazırlık olarak
Muavenet savaş gemimiz Egede bir ABD gemisi Saratoga tarafından vuruldu,..
Allah Rahmet eylesin Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Eşref Bitlisin uçağı düşürülerek suikaste kurban gitti,
Allah Rahmet eylesin büyük gazetecimiz Uğur Mumcu yine o şekilde evinin önünde arabasıyla havaya uçuruldu,...daha hatırlayamadıklarım var şüphesiz benzer şekilde olaylar,...ve suikasteler,..
yine aynıları olacaktır ve sıra bize doğru yan yan gelecektir,
nitekim 15 temmuz hain fetöcü darbe,..ardaşık terör haftaları bize doğru başladıklarının göstergeleridir,..
o nedenle milletçe kenetlenmeli Türk Milleti olarak bir arada olmalıyız,..çok çok önemli,..
usul usul yavaş yavaş bir yengeç gibi yan yan üstümüze gelecekler,..
bölgemizde dostalarımızı buna göre seçmeli düşmanlarımızı artık bellemeliyiz,..bölgesel birlikteliğe önem vermeliyiz,..şu an kazandığımız Afrin ve Fırat Kalkanı gibi başarılar için Suriye ye katil demek yerine koridoru bölme ve koridor önüne yığılacak kuvvetlerde onlarıda teşvik etmeli desteklemeliyiz,..bu koridorun önünü ne kadar çok ülke bölerse koridor önündeki engeller o kadar sağlamlaşır,...
siyasete düşen görevde
Akape İktidarı ülkeyi yöneten sıfatıyla ayrıştırıcı ve bölücü söylevlerden kaçınmalı, dini söylevler içine girmekten kaçınarak farklı kimliklerin bir arada olduğunu hesaba katmalı, cümlelerini özenerek seçmeli ve kurmalı,..kanunlar ve kararnamler çıkartılırken ne varasa O hal içine atılarak O hal suistimal edilmemeli,..
Aksi taktirde şu an için yarar üreten O hal zararlı hale gelebilir,..
tavrımızı artık net koymalıyız,...çift taraflı oynayarak bize yaklaşan bu tehlikeleri bertaraf edemeyiz,..
nihayetinde ne Suriye ne İran nede Irak en büyük lokma Türkiyeden koparılacaktır,..çünkü Çinin önünü kesecek en büyük toprak Türkiyededir,..güzergahta İran var ama İranda Emperyalizme konu oluşturacak kürt nüfus o kadar yok ve lokasyon bölgeleri İpek Yolu uzağında kalıyor,..
dolaysıyla bu tehlike hep dediğim üzere koridorla sınırlı değil,..koridor bir alt yapı kuracak ama illaki Türkiyeye çıkmak isteyecek,..
buna direnebilmek için tek çaremiz var yek vücut olarak tüm dinamiklerimizle hazırlanmalıyız,...bölge ülkeriyle dostluğumuzu en öne koymalıyız,...
bu alçakları yenmek Rusyasıyla, Suriyesiyle, İranı ve Irağıyla beraber bize nasip oldu,..bunun bilincinde olmalıyız,...
-
-
S.A. Gününüz aydın kazancınız daim olsun
Pivot:133675
Destekler:131150 - 128400 125875
Dirençler:136425 - 138950 - 141700
Yine çok voaliteli bir gün olacak. Bence..
-
Günydınlar efendim Hayırlı sabahlar
Bende şimdilik 133650 uzun dün akşam trompun açıklamasından sonra short demişti
-
133650 üstünü long altını short diyor
-
[url=https://resimyukle.xyz/resim/KNedRQ][img]https://i.resimyukle.xyz/KNedRQ.png[/img][/url]
gerçek görüntü bu,...sarı ok lar seviyeler,...
buna göre
simulasyonda son dipten 14 protokolü var,.....
14 bar saat dolmadan bir düşüş gelmez ama yukarıya tepkiler devam edebilir
-
dünkü zararımı hemen hemen dün ve bugün yaptığım tradelerle çıkarttım sayılır,....
dün trampın tweetine yakalanmıştık,..
tam olarak 13:55 te sanırım,...
saat kurup kalkmış deyyyyus,...
-
şu anda pozum yok,..
14 bar saat dolana kadar sabredebilrisem eğer,
grafikteki
yukarı seviyeyi aşarsa shortlamam aşağı seviyeyi aşarsa longlamam gerekir
-
dün saatlikte trump 135125 seviyesini aşağı kırdırdı,...
normalde piyasa 135125 (+) idi,..
trump tweetle olmayan bir çukur (saatlik crash) sağladı,...ama ben biliyorumki trendinde olan fiyatlar çukura düşmezler, eğer bir çukur varsa fiyat crash etmiştir,..
öyleyse trump, trampi, trampo, nihayetinde trampa=değişim demek,..
fiyatları crash ettirdi,
işte trendinde olan fiyatlar trende devam içün yeniden önceki trend seviyelerine eşitlemeleri gerekir,..
buda 134325 (+) .......devamında 135125 (+) dır
bu seviyelerde trend seviyelerine gelineceği içun short gündeme gelebilir, çünkü son trend short yönde akıyordu,..
trump çukuru sonrası fiyatlar zaten iki defa 134325 (+) yapmışlar,...14 bar saat dolana kadar ya düşmeyecekler 132525 (-) yada 14 bar saatı 15 bar saate doğru zirvede kapatmak için 134525 (+) ya 3. defa gelecekler,..
şimdi şu sıralar bu 3 defa zorlanıyor ve aynı zamanda eski düşüş trendine tekrar gelmeye oturmaya çalışıyor,..
hatırlayınız son trend düşüş trendi idi,..
yani fiyatlar düşüş trendine geri dönmeye çalışıyor,..araya kim girmiş trump de[B][U]yyy[/U][/B]usu,...
fiyatları trendinden çıkarmış, trendinden çıkınca dün ve devamında bugün tepkiyi kodu piyasa, trendine gelmek içun, dönmek içun
çünkü piyasa trumpa göre kaybetmez kendine göre kaybeder,..bunun için de trend aslına geri döner
-
[QUOTE=indregandi;529991][url=https://resimyukle.xyz/resim/KNedRQ][img]https://i.resimyukle.xyz/KNedRQ.png[/img][/url]
gerçek görüntü bu,...sarı ok lar seviyeler,...
buna göre
simulasyonda son dipten 14 protokolü var,.....
[B]14 bar saat dolmadan bir düşüş gelmez ama yukarıya tepkiler devam edebilir[/B][/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;529993]şu anda pozum yok,..
14 bar saat dolana kadar [B]sabredebilrsem eğer,
grafikteki
yukarı seviyeyi aşarsa shortlamam aşağı seviyeyi aşarsa longlamam gerekir[/B][/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;529994]dün saatlikte trump 135125 seviyesini aşağı kırdırdı,...
normalde piyasa 135125 (+) idi,..
trump tweetle normalde olmayan bir çukur (saatlik crash) sağladı,...ama ben biliyorumki trendinde olan fiyatlar çukura düşmezler, eğer bir çukur varsa fiyat crash etmiştir,..
öyleyse trump, trampi, trampo, nihayetinde trampa=değişim demek,..
fiyatları crash ettirdi,
işte trendinde olan fiyatlar trende devam içün [B]yeniden önceki trend seviyelerine eşitlemeleri gerekir[/B],..
[U][B]buda 134325 (+) .......devamında 135125 (+) dır[/B][/U]
[B][I][U]bu seviyelerde trend seviyelerine gelineceği içun short gündeme gelebilir, çünkü son trend short yönde akıyordu,..[/U][/I][/B]
trump çukuru sonrası fiyatlar zaten iki defa 134325 (+) yapmışlar,...14 bar saat dolana kadar ya düşmeyecekler 132525 (-) yada 14 bar saatı 15 bar saate doğru zirvede kapatmak için 134525 (+) ya 3. defa gelecekler,..
şimdi şu sıralar bu 3 defa zorlanıyor ve aynı zamanda eski düşüş trendine tekrar gelmeye oturmaya çalışıyor,..
hatırlayınız son trend düşüş trendi idi,..
[B]yani fiyatlar düşüş trendine geri dönmeye çalışıyor,.[/B].araya kim girmiş trump de[B][U]yyy[/U][/B]usu,...
fiyatları trendinden çıkarmış, trendinden çıkınca dün ve devamında bugün tepkiyi kodu piyasa, trendine gelmek içun, dönmek içun
çünkü piyasa trumpa göre kaybetmez kendine göre kaybeder,..[B]bunun için de trend aslına geri döner[/B][/QUOTE]
[B]bold[/B] yazılar gereği trendi aslına geri döndü kabul ediyorum,..
üçü beşi aramıyorum,...fiyatları trendinde kabul ediyor ve
134850 den yeniden shortluyorum
-
temkinliler biraz daha sabırlı olabilirler,...ben malum müzmin short tekrar yönüme döndüm,..
-
bu gün 17:00 barı (14.bar saat) tekrar hareket üretecek,...yön ???
-
[url=https://resimyukle.xyz/resim/AO1LzB][img]https://i.resimyukle.xyz/AO1LzB.png[/img][/url]
verdiğim bilgilerden devamla,
ne verdim trump çukuru ve meali,...
[B]trump çukuruna[U] 2.çukur[/U] diyelim,..[/B]
[B]onun üstünde bir çukur daha var, bunada [U]1.çukur[/U] diyelim,...[/B]
normalde
düşüş trendindensapılarak çukura girildiğinde tekrar trende doğru bir tepki yada geri alış olmalı,...
1.çukur daha bunu sağlamadan trade edemeden, trump 2.çukur için tweetliyor,..
yani pala 1.çukuru düzeltemeden 2.çukura yakalanıyor,..
kısaca
1.çukur için de geri alacaksa 138800 (+) lara kadar bu iş uzar,..
soru:bunun şartları nasıl oluşabilir ortalık çok gergin,..
şu demek
saat 17:00 da gelecek bar hareketlenme getirecek bar,..
15.bar saat tan itibaren yukarı alırsa 1.çukur devreye girer 138800 (+)
yok çökerse
bu çöküş 132525 (-) ye doğru olur,...
hafta sonu somuta yakın gelişmeler olmadıkça piyasa yarın jeopolitik riski almaz diye düşünüyorum,..
rusya tarafı oldukça temkinli ve sakin,..bu yeni değil, ABD öteden beri zaten sataşıyor Rusyaya,..
bunlardan sonuncusu Deir Ezzor taraflarındaydı,..
-
sayın indregandi trump tweetleriyle resmen manipülasyon yapıyor.global çeteye çalışıyor.
-
134850 shortuma kar al demiştim, 135075 ten tekrarladım
-
o kadar çabuk hareket ediyorki peşin yazmazssan eğer malını çıkamıyorsun
-
775 yazdım 800 e geldi döndü,..875 dedim bir anda 135000 oldu tekrar,..
bende emri adaha aşağıya yazdım bu defa 134375 e,...134325 in iki kademe üstüne
-
saatlik değerler şunlar
135125,
134325,
132525,..
ani haberler olmadıkça piyasa 134325 altında çukur nedeniyle alıma dönük olur düşüncesindeyim
-
RUS MİLLETVEKİLİ: RUS GEMİLERİ KENDİ GÜVENLİKLERİ İÇİN TARTUS'TAN AYRILDI
bir savaş gemisi bağladığı limandan savaşamaz bu 1.
çünkü hem kendini hareketsizken yakalatmış olur hemde hedef olduğunda liman ve çevresinede zararı katlanarak dokunur,..
2.ABD ve tuckleberry işbirlikçileri limandaki bir Rus gemisini Suriyeye hedef aldık size geldi diye yanlışlıkla vurduk ta diyebilirler,..limandan ayrılan gemiler bunu da önlemiş oluyorlar,..
3.manevralar için gemiler limandan ayrıldığında uluslararası sulardayken bu barizken buna rağmen hedef alınıyorsa bu aleni savaş ilanıdır ve bunun üstünden geçilemez,..yani bir artt niyet varmı araştırmış oluyorlar,..
o halde iş füze atışlarına dönüyor ve bu atışlarda suriyedeki hava savunma sistemlerinin kapasitesi önem arzedecek,
Suriye tarafının bütün bunlara rağmen balistik füze atan ABD VE İŞBİRLİKÇİSİ TÜM DÜŞMAN unsurlarını hedef alacaklarını düşünmüyorum çünkü gerilimin çapını büyütmüş olurlar ki istenen bu zaten,...
Rus tarafı ne olur olmaz manasında bunun içinde limandan ayrılıyor zira denizde bulundukları belirli mevkiler Suriye tarafından yada Suriyedek i Rus irtibatlar ca bilinmiş olacak,
zaten işin başında Suriyeliler değil Ruslar vardır yada her hareket Ruslarca kordine ediliyordur,...
-
ABD ve işbirlikçi yanaşmaları,
İngiltere, Fransa, ALmanya ve AB bu bölgelerden defolup gidin,..
bu bölgede işgalcisiniz ve hiç bir hukuki dayanağınız yok, hukuksuzluklarınıza son verin,
sizin tarafınızdan suni olarak kurulmuş, eli kanlı İsraili artık desteklemekten vazgeçin,...
ABD ordusu ve ABD halkı ABD deki yahudilerin Yüzyıllardır piyonu durumundasınız uyanın ve buna artık bir son verin,..
ABD dediki yahudi saltanatını yıkmak herkesten önce size ABD halkına yakışır,...
bu nedenle savaş suçu işlemiş başkanlarınızı adalet önüne çıkarıp yargılamalısınız,...
aksi taktirde dünya tarihi sizi bütün bu olup bitenlere destek verenler olarak anacaktır,
alnınızdaki bu leklerle dolaşacak ve bu eli kanlı katillerin destekçileri olarak anılacaksınız
-
Abim bir düşüş sendromuna girmesi lazım senin verdiğin saatte,135250 üstü zor gibi görünüyor
-
[QUOTE=Mares;530008]Abim bir düşüş sendromuna girmesi lazım senin verdiğin saatte,135250 üstü zor gibi görünüyor[/QUOTE]
ben bayağı bir 200, 300, 500 topladım bunlardan bu gün,
son olarak 135075 atmıştım oınada flat ettim, yine oralara ve üstüne gelsin şortlayacam
-
abim bunlar hikaye 3 dünya savaşı sıkar be abim 100-200 tomo boş araziye sallarlar olur biter Koreliye ne yaptıda buna ne yapacak trump korkağın teki abicim
-
konu net,...ya 1.çukura kadar geri alacak, bunun şartları yok,..
yada oyalanarak trendin 2.çukura kadar düşmesini bekleyecek bu arada sağa sola yatırıp çarpacak,...
her durumda trend seviyesi aşağıya düşemeden olacak düşüşler geri teper,..tepki ve alım yapar,..zaten yapıyorda,..
134325 altı teper tepki yapar,..zaten bunun üstünden dahi alım yapıyor tepiyor
-
Trump şerefsizi 48-saat 72 saat derken bugün ben saat vermedimki diyor rus,iran Türkiye ekonomisimi dolarla sallıyor şerefsiz
-
[QUOTE=Mares;530010]abim bunlar hikaye 3 dünya savaşı sıkar be abim 100-200 tomo boş araziye sallarlar olur biter Koreliye ne yaptıda buna ne yapacak trump korkağın teki abicim[/QUOTE]
aynen bu dediklerini benzer paylaştık dün,..dedik boş araziye sallar,
ama konu o değil,..Suriyeyi düşüremiyorlar artık,..
dolaysıyla esadı düşürmenin yollarını arayacaklar,...
Esad düşerse Suriye düşer manasına geliyor,..o nedenle direk Esadı ve etrafındaki ona bağlı orduyu kimyasalı bahane ederek hedef alıyorlar,..tehdit ediyorlar,....bu psikolojiyi bilmek için asker mi olmak lazım,..
Halepte devamında D Gutada kimyasalcılar zaten öteden beri kendileri, bunların terörist işbirlikçileri, birde beyaz miğferler dedikleri o hızlı çekimleri yapan deyyusları var,..yolun solu toz bulutu sağında bir şey yok,.
asasen Türkiye hööt len dese hiç bir şeye yeltenemezler,..ama bizde bir 10 yıl geri kalmışız yine, ikincisi kafamız kafa değil, üçüncüsü usd den sıkışığız,..
ilaveten
balistikleri yapamamışz,..uzun orta hava savunma sistemini kuramamışız,..butün bunlara en erkende 3 senemiz var daha,..
yapsaydık eğer akdeniz çanağında karadan bile sıkardık bu itlere,...kıprıs önünde dahi dolaşamazlardı,..
-
[QUOTE=Mares;530012]Trump şerefsizi 48-saat 72 saat derken bugün ben saat vermedimki diyor rus,iran Türkiye ekonomisimi dolarla sallıyor şerefsiz[/QUOTE]
aynen ben de okudum,....öyle döte böyle başkan :..:
-
[url=https://resimyukle.xyz/resim/yBbcy5][img]https://i.resimyukle.xyz/yBbcy5.png[/img][/url]
aynen bakın böyle dötlere halife olsan ne olur,...
arap arabı vurmak için istavrozcuların alayıyla işbirliği halinde,...
neden çünkü Suriyeyi düşüremezlerse Baas üzerinden tekrar güçlenen Arap Milliyetçiliği feodalitenin dünyadaki merkezlerinden Suudi prenslerine ve Arap emirlere yerleri öptürür,...yalatır,..
öteden beri bu,...o nedenle gider İsraille işbirliği yapar, yemenle dahi başaedemeyen bu götelekler gider
Trumptan çalışmasını dahi bilmedikleri silahları alırlar,...
öteden beri dertleri bu,.....baas,...
hal böyleyken güzelim ülkem Türkiyede halifeliğe soyunanlara Arap Rüzgarları estirenlere duyrulur,..
-
135200 den tekrar shortladım,...
-
saatlik simulasyona görfe fiyatlar yarın daha bir desteklere doğru yatmak isteyecekler,..
bu yatışlarda yükselen nerdiven bozulmaz ise piysa long devam eder,..
1. önce yatışları göreceğiz,..
2.sonra bu yatışlarca destekler tartılacak
3.desteklere doğrumu gidilecek, yoksa oyalanıp beklenerek destekler belli bir seviye yukarı çekildeikten sonramı sağlamlık araştırılacak
-
desteklere yatışlarda destek seviye beklenmeden,
134325 yada daha ileri safhalarda 132525 altları alımdır, çukur denklemi nedeniyle,...
-
[U][B]
DESTEK TABLOSU[/B][/U]
17:00 130925
18:00 131550
[B]130418[/B]
09:00 131225
10:00 132525 (5 değişmez)
11:00 ---------
-
ABD SAVUNMA BAKANI:SURİYE'DEKİ İÇ SAVAŞI CENEVRE SÜRECİ İLE BİTİRMEYE BAĞLIYIZ-NTV
RUSYA, TÜRKİYE ve İRAN kesinlikle bu itlere papuç bırakmamalılar,...
işi gücü dertleri Irakta yaptıkları gibi bir Kürt otonomunu garanti altına almak ve bunu oluşturmayı planladıkları Suriye anayasasına monte etmek,...
bakın Irak Ordusu Türkiye sınırına gelip PKK yı kovalayamıyor, toprağından teröristi söküp atamıyor, kandile harekat düzenleyemiyor, ..nedeni orada 2005 te yaptıkları federal anayasa,..
bu sayede PKK ıarağın Kuzeyinde fink atıyor,..Ypg Suriyeden Irağa doğru yengeç misali süzülebiliyor,...
bu yüzden Türk Askeri Irağın Kuzeyinde bunu engllemek adına toprağa düşüyor şhit oluyor,..
vesileyle bu vatan uğruna toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum,..
-
[QUOTE=indregandi;530020]ABD SAVUNMA BAKANI:SURİYE'DEKİ İÇ SAVAŞI CENEVRE SÜRECİ İLE BİTİRMEYE BAĞLIYIZ-NTV
başta SURİYE, RUSYA, TÜRKİYE ve İRAN kesinlikle bu itlere cenevre menevre papuç bırak[B]mama[/B]lılar,...
işi gücü dertleri Irakta yaptıkları gibi bir Kürt otonomunu garanti altına almak ve bunu oluşturmayı planladıkları Suriye anayasasına monte etmek,...
bakın Irak Ordusu Türkiye sınırına gelip PKK yı kovalayamıyor, toprağından teröristi söküp atamıyor, kandile harekat düzenleyemiyor, ..nedeni orada 2005 te yaptıkları federal anayasa,..
bu sayede PKK ıarağın Kuzeyinde fink atıyor,..Ypg Suriyeden Irağa doğru yengeç misali süzülebiliyor,...
bu yüzden Türk Askeri Irağın Kuzeyinde bunu engllemek adına toprağa düşüyor şhit oluyor,..
vesileyle bu vatan uğruna toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum,..[/QUOTE]
hali hazırda hal böyleyken bu ABD itine müttefiğimiz, stratejik ortağımız, yeri geldi dostumuz demek ne kadar doğrudur,..
-
bir kere daha 135000 üstüne atarsa şayet shortlayıp bu shortu yarın için bırakırım ,...
-
aksi pozsuz girerim,..
bu gün çok işlem yaptım ama çok iyi puvan kazandım,...
-
[QUOTE=indregandi;530022]bir kere daha 135000 üstüne atarsa şayet shortlayıp bu shortu yarın için bırakırım ,...[/QUOTE]
fiyatlar 135250 ye kadar vurdu ama
short için yarını bekleyecem, aksinde çukur denklemi gereği (bkz 1.çukur, 2.çukur analizleri) çukurlar zaten bizim,
çukurlara doğru süzülmelerde (134325 altı vaya 135225 civarları) long açarak defansif puanlar almamız zaten mümkün olabilecek,..
bu gün shortlamak yerine yarını beklemek daha mantıklı olabiler,
iyi akşamlar cümleten
-
-
-