-
bu vurgun yüzündende 2016 sonlarından itibaren 2017 de vurgun başlamıştı malum...
grafiklerde usd bazlı grafikle TL bazlı grafik biri diğerinden ayrıldı,..
usd bazlı grafik usd 2.5 tan 3.94(3.9422) e yükseliş nedeniyle aşağı giderken, TL baz grafik USD de over shotta hareket başladığında dönerek yukarıya gitti,..
zaten onca olup bitene düşmemekte ısrar ediyordu,..10 bin puan aralıkta gidip gidip geliyordu,..
ülkemiz o esnada terör haftalarını yaşıyordu,...her hafta bir yerde terör cereyan ediyordu,..
işte ülkemiz terörce vurulurken, birileride başka bir mecrada vurguna hazırlanmışlar beliki,..
vurgun,.....
yerli yabancı,...
içeriye mecbur(usd tetik olarak kullanıldı) KGF verildi,..dışarısı bu KGF ye sıcağını alıp geldi,..
ve gayri meşru büyüme bu sayede peydah edildi,..
şimdi işte bu aldıklarını çıkamıyorlar,...çünkü gayri meşru temeli yok,..
kurda, enflasyonda, faizde karşılığı yok,..
ihtiyaçtan icad edilen bir büyüme var,..
işte bu gayri, meşruluğa muhtemelen daha yukarıya götürüp kaçmanın yollarını arıyorlar,..
bunuda daha yukarıyıda alacak adam lazım,..yani bu üvey evladı sahiplenecek, okutacak, büyütecek birileri,..
Türkiyenin de bu alacaklara bir sürü bir şeyler vermesi lazım,..
örneğin şeker fabrikaları,...hem milli hem yerli dediğin bir dönemede yerliğin kalelerini niye satıyorsun,..önceki Adıyaman Tütünüydü,..daha öncekiler bir bir gitti, bunlar son kalan Cumhuriyet kaleleri,..
Şumu deniyor Cumhuriyeti veriyoruz daha ne istiyorsunuz,..öyle ya bundan önceki milletti,...şimdi milletimiz var, adı yok,..
inşallah yapamazlar ve piyasa kılıcını çeker ve boğaların böğrüne saplar,..
ben inşallah diyorsam anlayın yani,...bu piyasanın yukarı gitme şanslarının olduğu anlamına gelir,..
bu konuda analizlerimiz var hafta sayımlarımız var,..
bu 10 haftalık düşüş realize için bir ümidimizdi, bu hafta hariç kalan 2 haftamız var,...
düşmemekte direniyorlar görüyorsunuz,..
hep beraber seyrediyoruz,..
-
Piyasada SATIŞ,herkesin negatif algısının olduğu zamanlarda gelmez arkadaşlar.
Tüm koyunlar mezbahanın yolunu öğrendiyse,mezbahanın yolunu değiştirirsin,yeni yola sokmak için de o yolda yemlersin
doğru söze ne denir ki? Bence..
-
[QUOTE=TIFIL;529862]Piyasada SATIŞ,herkesin negatif algısının olduğu zamanlarda gelmez arkadaşlar.
Tüm koyunlar mezbahanın yolunu öğrendiyse,mezbahanın yolunu değiştirirsin,yeni yola sokmak için de o yolda yemlersin
doğru söze ne denir ki? Bence..[/QUOTE]
halk arasında site site denilen bir kavram var,..belki bu çalışabilir,...diğer argumanlardan benimde umudum yok açıkçası,..
10 hafta bitince hep tepki yada boğa yazacam mecburen,
geçen günlerfde 10 hafta sonrasını kodlamıştım,...
-
141400 geçip üstü kalışlarda hızlanabilir, ve ya direnç deyip geri gelebilir. Bence..
-
[QUOTE=TIFIL;529864]141400 geçip üstü kalışlarda hızlanabilir, ve ya direnç deyip geri gelebilir. Bence..[/QUOTE]
saatlikte son dipten itibaren 14 bar bitti,..
17:00 15 .bar son dipten ilk destekler belirmeye başlayacak
düşmez de dediğin olursa saatlik trend demektir bu,..
-
[url=https://resimyukle.xyz/resim/57KC4L][img]https://i.resimyukle.xyz/57KC4L.png[/img][/url]
son görünüm böyle bence..
-
-
mesaj 65307 ve 65313 ten devamla,
yorum aynı, zaman sayarken hatamız vardı,...bu hatayı düzelttiğimizde 67 bar saat 99 bar saat olmuştu,..ve bundan kalan 16 bar saat farkımız vardı,..
neticede sabah 03:00 a 99 bar doluyor, 04:00 başalatır,
usd tecrübemdir,...04:00 a kuruludur,...
yarın
TDİ de varmış, kesin sonuç TDİ ile çıkar,..
-
usd düşsün istemem şahsen,...verdiğim hedefleri 4.12-4.15 görsün,..
nedeni çok basit, endext en istedik vermediler,...paramızı geri istiyoruz,..kar falan değil,..
düşmek için çok neden vardı, direniyorlar,...
verselerdi, buna direnmeselerdi...bu defa usd düşsün isterdim,..
bu kadar basit,...
-
usd dede şimdi önümüze 117 barlık bir realize, fiyatlarda gerileme ihtimali var,...analizde bahsettim,..
inşallah yanılırımda usd basar gider yukarı bu şerrolarda mecburen düşer bizde o ara biraz zarar kapatırız,..yara sararız,..
ben böyle bir şey görmedim ya,...bu gün yazdım yeterince,..
her şey negatif, ama endex si düşüremiyoruz,..
adama 118 ay hapis istediler,...bankası tavan yaptı,... adamlar bir güzel personelini sattılar,..bari tazminat işini bekleseydiniz de ayıp olmasaydı adama karşı,...
trump bankayı yolmadan bırakmaz,..3, 5 mil usd ister,...
Suriye için Suididen tüm dünyanın huzurunda para isteyen bir ahlaksız neticede,..
ABD askeri Trumpın bu söylevine ne düşündü acaba,...salakçasına ben zaten profesyonelim mi dedi yoksa,...biraz muhakemesi varsa hiç sanmam,...
ABD askeri yahudi için öldüğünün ne zaman farkına varacak,...varamaz,...
ABD askeri kadar salak asker dünyanın hiç bir ordusunda yoktur,..biraz disiplinleri varsa o da bu salaklıklarından ileri gelir,..
şimdi bakın Dünyayı Kimyasal Silahlardan Arındırma Komitesi eski başkanı,..Irakta diyor Kimyasal Silah olmadığını herkez biliyordu,..eğer arama izni çıkarılsaydı Kimyasal Silah bulamayacaktık ve savaşa gerek kalmayacaktı diyor,..bunu engellemek için beni sudan bahanelerle görevden aldılar diyor,..
bu savaşta yüzbinler sakat kaldı, aç kaldı,..yetim öksüz kaldı,..Irak halen kendine gelemedi,..ve hali hazırda Irakta konuşlu olarak oradan Suriyeyi karıştırmaya devam ediyorlar ve şimdilerde Suriyede üslenmeye başladılar,..
bu ülkenin ABD nin işlediği suç bir insanlık suçu,..Libyada durum keza aynı,..Suriyede, Yemende,..yıllardır süre giden Türkiyedeki hain terörde keza aynı bunların eseri,..
utanmadan birde para istiyor bu ahlaksızlar,...daha dün Filstinde vurulan filistinliler bunların Kudüsü başkent tanımalarının eseri,..
bunlar yargılanacaklar,..yaptıkları yanlarına kar kalmayacak,...
ABD başkanlarının savaş ve insanlık karşısında işledikleri suçlardan Laheye çıkacağı günler yakındır,...
-
-
[QUOTE=TIFIL;529864]141400 geçip üstü kalışlarda hızlanabilir, ve ya direnç deyip geri gelebilir. Bence..[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;529865]saatlikte son dipten itibaren 14 bar bitti,..
17:00 15 .bar son dipten i[B]lk destekler belirmeye başlayacak[/B]
düşmez de dediğin olursa saatlik trend demektir bu,..[/QUOTE]
14 bar sat denklemi oluştuktan sonra
dün 17:00 dan itibaren 17 dahil devam eden barlar realize yönünde hareket etti, ediyor,
sinyallerim satış yönündeler,...
ama bu sinyaller [B]bold gereği[/B] ve her zaman yazdığı üzere destek kırmadan kalıcı iş görmezler,...
-
bu gün
tsg 15:30 da TDI var
piyasa muhtemelen TDI ye kadar çalkalayacaktır,..
-
[B]14 std destekler[/B]
18:00 138850
09:00 138850
10:00 139475
11:00 139475
12:00 139475
13:00 139575
14:00 139875 (5 değişmez)
-
görüldüğü haliyle tabloya göre
ilk destek 139875 (pala)
ikinci destek 139475 (ind)
simulasyona göre saat 10:00 barı düşüş yönünde agresif olabilir, 11:00 barı bunu toparlar (çalkalama)
ve TDİ yi beklerler düşüncesindeyim
-
grafiğe bakarsanız dünkü 10:00 barının da dün kasıtlı yukarı yapıldığı ortada,
nedeni son saatlik dipten
1.bu güne destek oluşturabilmek (yani karargahın taşınması)
2.dün başlayan bıgün devam eden short sinyale bunları koruyabilmek (cephe hattı)
için dünkü 10 barında kasıtlı yükseliş sonrasında dün 17:00 ve bu gün oluşan bu short sinyaller eşliğinde bu gün yukarı yükselecek olan destekler üstüne ama salimen inişler ve TDİ yi bekleyiş,..
şunu demek istiyorum desteklerin hepsini bilinçli ve bilerek önceden oluşturuyor,...
bu hatta TDİ yi beleyecek,..
bunu beklemekte işine geliyor, ..çünkü oradanda %50 terse yatıracak,
yani dünden TDİ yi planlamış
-
şimdi 10:00 barına bakalım,..
bu bar agresif satsa bile muhtemel 139475, 575 üstünde kalacak bu satış ve ya yine bu barda yada takip eden 11:00 da topralayacak
ama TDİ ye kadar fiyatları bilinemezde dengede bırakacak,..???
-
gördüğünüz üzere sinyal bloke ederek ve zorla bizi ABD piyasasına oynatıyorlar,...
TDİ yi bilemem,..ama buna yatacaklarını düşünebiliyorum,.
longa dönük TDI dün geçilemeyen 141500 üstüne gider,..
shorta dönük TDI ise, inşallah kırar artık
-
bakın az önce 139875 e 139925 le geldi ve tepti,..
bundan sonraki hat olursa
139475 575 hattına yaklaşır ve teper,...
TDI yi bekler,..
artık bu şerrolar kimse bunları kimler kiralamışşsa ellerindeki cetvel bu,....
bir nevi siz burada kalın ama gitmeyin,..sanki düzenli gelir vadedilmiş bunlara,..
kademeleri onlar cizdiğinden ben görmeme rağmen bir şey yapamıyorum,...
örneğin 475 le 875 arasında 16 kademe var ve yeni fiyatta bu 16 kademeden hangisini tahtadan çizeceğini bilemiyorum,...
yine örnek dersek mesela 875 i 925 ten çizdi,..oysa 475,575 e de devam edebilirdi,
tamamen keyfi,..
-
yani işleyiş tarzını hemen hemen bulduk ama ilk hareketlerde taktir piyasanın,
işte bu taktirde büyük bir farkatış bizlere,..
kademeyi kim çiziyor yapıyorsa malın sahibi odur,...
BISTECH e geçiş şeker yerine glukoz şurubunu tercih etmektir,..
herkes roboto geçtikçe kontrol daha çok sağlanacak,...yani ana yazılım her yere egemen olacak,...
AHMET DAVUTOĞLU buna izin verdi,...vatanını milletini seven bunu yapmaz,..bir stratejik derinlik vakası bu muhterem,..
şimdilerde boğuştuğumuz Mümbüç meselesinde ABD askerini Fıratın batısına vururum deyip vurmayarak seyreden tüm milletimize seyrettiren, bir noktada bunların geçişlerine izin verende yine aynı zat,..oradaki toprağımız olan türbeyi taşıyan Türkiyeye çekende bu zat,...
bu güne gelirsek durum çok farklı değil,...
KGF 200 milyar lira hacmi, bu yolla robotla yazılımla bunun % kaçı yabancıya gitti BISTECH üzerinden,..çünkü yerliyede aynı yerleri işaret etmişler KOZA, THY, ASELSAN, KARDEMİR v.s dün değindik,
Aselsanı döktüler zaten malum, aselsan orası tamam,..Aselsan kaleminden % ler çoktan ABD adreslerini bulmuştur
-
saatlik short sinyallerim devam ediyor, desteklere henüz bir temas yok,..
pala 139875 teydi bkz tablo düşük 925 oldu,
eğer zahmet ederlerse bir sonraki 139475, 575.....
-
[url=https://resimyukle.xyz/resim/4Axy29][img]https://i.resimyukle.xyz/4Axy29.png[/img][/url]
bu anlattıklarımın grafiği,..
solu sildim sadece destekleri bıraktım ve şu an tabloda pala dediğimiz destek 139875 üstündeyiz,
sağsa bahsettiğim short sinyalere ilave silinmemiş hal,..
-
short sinyal 11:00 barında bloke, long teid henüz yok, teid 12 ye kalır,
-
şu ana kadar yazdıklarımız a göre işliyor,
10 barı agresif oldu ama 475-575 hattına doğru daha agresif olabilirdi, olmadı 139875 te sıra gözetti,...
11 barı hakkatende toparladı,..beklentim 475 575 hattı üstünden toparlamasıydı, 139875 hattı üzerinden toparladı,..
ve bu toparlayış sinyal bloke etti
-
[url=https://resimyukle.xyz/resim/HfIy82][img]https://i.resimyukle.xyz/HfIy82.png[/img][/url]
dün sp kapattıktan son forex i yeni gün açışına aşağı verdiler,...bu veriş HO ları aşağı geçti, ..şimdi toparladı HO lara geldi bir daha,..
tekrar aşağı verirse biz 139475 - 575 hattına doğru yaklaşırız,...
tersinde tersi,
şimdi buradaki hazırlıkta elbbette TDİ ye göre,..hemde esas burada,
kaldıraçlı çünkü,...yasalda % 400 e varan bir kaldıraç
-
[QUOTE=indregandi;529884]şu ana kadar yazdıklarımız a göre işliyor,
10 barı agresif oldu ama 475-575 hattına doğru daha agresif olabilirdi, olmadı 139875 te sıra gözetti,...
11 barı hakkatende toparladı,..beklentim 475 575 hattı üstünden toparlamasıydı, 139875 hattı üzerinden toparladı,..
ve bu toparlayış sinyal bloke etti[/QUOTE]
son durumda
saatlik sinyallerim al yönde devam ediyor
-
düşünebiliyormusunuz borsayı ana yazılama uygun hale getirmeyi teknoloji alt yapısı adı altında BISTECH olarak duyurdular,..
ve borsamızdan ulusal ibaresini sildiler,..
yani tat almada şeker yerine glukoz standardı
silahta nato satandardı
borsada ana yazılım,..
böylece ABD de deki robota burası sadece kapalı olduğu zamanlarda eşlik edemiyor, dahada vahimi,...robot bütün hisse ve enstrumanlarda zaman içinde kendi baskısını kuruyor,...
ana kasa şunu yapamaz burayı terkedip gidemez,..bunu yaparsa yönetemez, yönetim araçlarından birini kaybeder,..başkasına kaptırır,..
ya ne yapacak terketmek yerine burayı kendine uygun hale getirecek,..
şimdi ne yapıyor S-4OO diyor,..hımmm diyor nato standardı dışına çıkmayalım diyor,..
yıllarca hava savunmamız afrikadan göç eden pelikanlara emanetti,..rus uçağı vurulduğunda başka amaçla önceden gelemiş patriotları dahi alıp götürmeye kalktılar,..
şimdi S-400 gündemdeyken getirmiş köhnemiş patriotu bize dayamaya çalışıyor,..
ama yıllarca yunanın S-300 le bize üsütünlük kurmasına seyirci kaldılar,..
bakalım bu defa iktidar S-400 konusunda Ahmet Davutoğluluk yapacakmı,...ama şeker fabrikalarını satan bir iktidar var,..glukozcu,..
başka ne yapıyor
biz Suriyede karşısına dikilirken arka bahçemize Yunanı salıyor,...
ha Yunan(yunan devlet anlayışı, devletlerse tabi,..Selanik Batı Trakya hiç bir zaman onların değil, Mora dışına çıkmamalılar) ha PKK hiç bir fakları yok,..ikiside her daim emperyalist işbirlikçidir,..
-
son sinyalim yeniden short,..aslında sinyalle falan TDİ ye kadar ana kasa işlerine kadar işimiz yok,..
ama belki desteklere doğru düşerse falan diye bakıyorum,..
-
bakın görün,..
ana kasa saati gelmeden ana yazılım çalışmıyor,...aynı yerde psikopata bağlayıp sağa sola yatırıyor,
TDİ saatinde
%50 terse ana yazılım oynar,..forexçilere,...ve it ite it kuyruğunu öyle gider,..
-
Hayırlı cumalar hafta sonu için geldik...
Bende bir yorum yapayım sistemim longda şu an
-
[QUOTE=indregandi;529874][B]14 std destekler[/B]
18:00 138850
09:00 138850
10:00 139475
11:00 139475
12:00 139475
13:00 139575
14:00 139875 (5 değişmez)[/QUOTE]
saat 14:00 dan itibaren TDİ saati de buna dahil 14 std destek değişmeden 139875 te kalacak,..bunu tekrar yazmaya gerek yok, TDİ olumsuz ise mutlaka burayı aşağıya kırar,
burası aynı zamnda long stop değeri.. karargah,..
-
[QUOTE=Larossıan;529892]Hayırlı cumalar hafta sonu için geldik...
Bende bir yorum yapayım sistemim longda şu an[/QUOTE]
bende longa geçmişim, ama önemi yok sanırım 6xx de bir değer var yatay sıkışıkta buna aç kapa yapıyor sinyal
-
[url=https://resimyukle.xyz/resim/0U3dJx][img]https://i.resimyukle.xyz/0U3dJx.png[/img][/url]
without indicator
-
[url=https://resimyukle.xyz/resim/0UzS9J][img]https://i.resimyukle.xyz/0UzS9J.png[/img][/url]
önceki hazırladığımız saatlik yelpazemiz,
TDİ sonrasına normal (gri yelpazeler) ve anormal sınırları (kırmızı çizgiler) gösteriyor
-
sinyalim short
bir önceki destek L 140575 de tutunmaya çalışyor
-
[url=https://resimyukle.xyz/resim/TOQxNf][img]https://i.resimyukle.xyz/TOQxNf.png[/img][/url]
bakın anayazılım verince burasıda hemen veriyor,...ama bunu forex sp sine yapıyor (gün içi trade) diğer Sp ye yapmıyor,...
diğer sp ye yapsaydı zaten 10 haftalık beklentimiz içinde şu zamana kadar 127 lerin altını bir den fazla kere bulurduk,...
-
15:30 verisine kadar yengeç, sonra bir tarafa şahin olur. Bence..
Hocam birde siz bir ara ABD,Avrupa para bastı gelişmekte olanlarda sıra demiştiniz. Açıklanan paketi para basma yorumlayabilir miyiz? Bu para nereye gider dersiniz? Tşk.
-
[QUOTE=TIFIL;529899]15:30 verisine kadar yengeç, sonra bir tarafa şahin olur. Bence..
Hocam birde siz bir ara ABD,Avrupa para bastı gelişmekte olanlarda sıra demiştiniz. Açıklanan paketi para basma yorumlayabilir miyiz? Bu para nereye gider dersiniz? Tşk.[/QUOTE]
yok yaw şimdiye kadar bir örtülü devalüasyonları var ikide fon yaptılar sıcak çekmek ve içerdeki batıkları kurtarmak için,..
seçime ulaşmaya çalışıyorlar bütün gayretleri orada,...kılıçdaroğlu bilerek yanlışlıklara sürüklenmese seçimdede hiç şansları yok,...ama kılıçdaroğlu malesefki fetö dahil terkedilmiş akepe kulvarlarına atlayıp atlayıp duruyor, bilerek yapıyor diyecem başka açıklaması yok,..
seçimden sonra devalüasyon büyük olasılıkla gelecek,....
gelişmişlerin bu tutmları gelişmekte olanlarda açıkları gitgide büyütür,..başka işe yaramaz,...bu şekil devam ederlerse sıra kendilerine geldiğinde ateşleyecek motorları bulamazlar,..
o nedenle gelişmekte olanlara bir düzeltme çekip kendi koydukları paraya karşılık koydurmaları gerekiyor,
buna devalüasyon diyoruz,...
benim 10 hafta bitiminde bir bull pasaj daha var haftalar sürecek geçmişte yazıp yorumladım,...
sonrasına gelişmekte olanların şimdi kaynayan suları o zaman fokurdayacak,...
-
sistem saat gözetiyor, yeni saat olmadan algıladığını vermiyor mesela şu anda long vermesi gerekiyor ama vermedi 15 olduğunda verecek belliki,..
iyimi kötümü,..yavaş sevenlere göre yada trendçilere göre bir sistem,...
ben şimdi durum anlattığımdan bunun la anlatırsam bocalarım
-
kısaca TDİ öncesinde
h takip eden sistemler short sinyalde
L takipçiler long devamda olmalılar,...
palalarda ikisi arasındalar