[quote=Astatin;217442]825 den 1 tane gösterge mahiyetinde şekilsel ve deneysel long[/quote]
Doğru yola hoşgeldin patron... :..:
Printable View
[quote=Astatin;217442]825 den 1 tane gösterge mahiyetinde şekilsel ve deneysel long[/quote]
Doğru yola hoşgeldin patron... :..:
[quote=Strategist;217444]Doğru yola hoşgeldin patron... :..:[/quote]
ben sadece deneysel takılıyroum long da...sistem henüz alda değil ve çok fazla longörsünüz be abi....
[quote=Astatin;217445]ben sadece deneysel takılıyroum long da...sistem henüz alda değil ve çok fazla longörsünüz be abi....[/quote]
Dibine kadar haklısın. En büyük zararlarım hep böyle sabit fikre kapılınca gelmiştir.
Ama risk parametrelerim hep bellidir ve asla aşmam. Örneğin bugünün en düşüğü geçilirse ne fikirde olursam olayım stop. Durumuna göre stop&reverse.
Bu arada, USD/TRL olmuş 1.5449... Unlim'e bir gıcıklık yapsam mı yapmasam mı diye düşünüyorum... Pişman eder beni sonra diye korkmaktayım... :)
[QUOTE=unlimitted;217396]yaw fxci, tam diyecektim ki, saatlikler de şortta kalsın da öyle alsınlar yukarı..
senin mesaj geldi.
neyse, yimehten sonra bakarık gayrı.
gbp/chf'ye yükelecek dedim ama kaçırdım üvvvvvvvvvv üüü
herkeşlere afiyet ossun.[/QUOTE]
sorun deel unlumithat abey senün üçün zerarda ederik nolcek :::
[quote=Strategist;217441]Sen 1 kaçırır 10 tutarsın patron sıkma canını.
Sana bir uzmanlık sorum olacak. Birbirinden mümkün olduğu kadar bağımsız hareket eden, yani aralarındaki korelasyon mümkün olduğu kadar düşük olan 4 adet kur çifti verebilir misin bana?
Niye dersen, şöyle bir fikrim var: Bu mümkün olduğu kadar korelasyonu düşük (riski azaltmak için) 4 çift üzerinde günlük sistem çalıştırıp tamamen sistem bazlı olarak Forex oynamak istiyorum. Tabi ki risk parametrelerimi, margin'imi ona göre ayarlayarak. Yani sabah 06:00'da bakacağım, sistemler sinyal değiştirdiyse uygulayacağım, yoksa yarına kadar aynı pozisyonda devam. Burada riski azaltmak için korelasyonun düşük olması çok önemli.
Ne dersin?[/quote]
stro, teorik olarak çok mantıklı bir yaklaşım.
emmeeeee,
1-bu kadar globalleşmiş bir ekonomik ortamda hiçbir parite/emtia, bir diğerinden komple bağımsız hareket edemez.
örnek: şili depreminde, şili bakır üreticisi diye bakır fiyatları tavan yaptı, peşinden "ulem bakır bitti, iletken olan altın ve gümüş de alalım" dedi millet.
2-velev ki bu kadar bağımsız hareket eden 4 dene parite bulduk. uygulayacağımız sistemin (forekste sistem yazan hemen hemen her vatandaş, sisteminin belli paritelerde daha iyi, diğerlerinde ise daha kötü bir performans sergilediğini açıkça yazar) başarısını istatistiksel olarak tutmadan o işe soyunulmaz der ben.
şu anda dediğini demo hesbında yaklaşık 20 gündür uygulayan bir arkadaşım var. bikaç gündür görüşmedim. görüştüğümde bir feedback alayım, paylaşırım burada.
bu arada da dediğin bağımsız emtia/paritelere bi bakayım. belki bişeyler çıkar.
on the way i think .. stro patro longda olunca müsterih olamıyorum .. üvvv:o:o
limit,
senin USDYTL direnci badem olmuş hee..stro demeye utanıyor ben diyeyim dedim
[quote=Strategist;217449]Bu arada, USD/TRL olmuş 1.5449... Unlim'e bir gıcıklık yapsam mı yapmasam mı diye düşünüyorum... Pişman eder beni sonra diye korkmaktayım... :)[/quote]
hulem allah cezanı vermesin, 8 pip muhabbeti yaptığın parite de USD/TRY heee. :D:D
Toplantı mevsimi.
Sazan kaçar.
Kalanlara Bol Kazançlar.
[quote=Astatin;217455]limit,
senin USDYTL direnci badem olmuş hee..stro demeye utanıyor ben diyeyim dedim[/quote]
bahsettiğim seviye, 2 ayrı direnç ve bir adet pivot özelliğinin yanında, saatlikte oluşan büyük bir TOBO hedefiydi ve vurdu.
önümüzdeki 15 dakika ne yapacağı önemli. saatlik bar dediğim seviyenin üzerinde kapandı ama çok kritik bir sürede kapandı. yani son 5 dakika kala aldılar o seviyeye.
sözün özü, henüz kırıldı demek için erken. [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon12.gif[/IMG]
.........
[b][color="red"]
yyşd[/color][/b]
ben asıl hilmi abi'yi merak ediyorum.
1,52 seviyesindeyken görüşümü sorduğunda, 1,51'in dip seviyesi olduğu görüşünde olduğumu söylemiştim.
long muydu da sorduydu, yoksa başka bi sebepten mi sorduydu onu bilmiyorum.
inşallah longlamıştır 1,51'den. çok güzel balık yakaladı eğer öyleyse...
hilmi abii..bi ses ver hele:rolleyes:
[quote=unlimitted;217459]bahsettiğim seviye, 2 ayrı direnç ve bir adet pivot özelliğinin yanında, saatlikte oluşan büyük bir TOBO hedefiydi ve vurdu.
önümüzdeki 15 dakika ne yapacağı önemli. saatlik bar dediğim seviyenin üzerinde kapandı ama çok kritik bir sürede kapandı. yani son 5 dakika kala aldılar o seviyeye.
sözün özü, [COLOR=red]henüz kırıldı demek için erken[/COLOR]. [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon12.gif[/IMG][/quote]
he işte bizde hazır yükselmişken dalgamızı geçelim dedik..sonra direnç çalışır düşer felan..dalgamızı geçememiş oluruz..içim gider..o açıdan:..::..:
[quote=unlimitted;217452]stro, teorik olarak çok mantıklı bir yaklaşım.
emmeeeee,
1-bu kadar globalleşmiş bir ekonomik ortamda hiçbir parite/emtia, bir diğerinden komple bağımsız hareket edemez.
örnek: şili depreminde, şili bakır üreticisi diye bakır fiyatları tavan yaptı, peşinden "ulem bakır bitti, iletken olan altın ve gümüş de alalım" dedi millet.
2-velev ki bu kadar bağımsız hareket eden 4 dene parite bulduk. uygulayacağımız sistemin (forekste sistem yazan hemen hemen her vatandaş, sisteminin belli paritelerde daha iyi, diğerlerinde ise daha kötü bir performans sergilediğini açıkça yazar) başarısını istatistiksel olarak tutmadan o işe soyunulmaz der ben.
şu anda dediğini demo hesbında yaklaşık 20 gündür uygulayan bir arkadaşım var. bikaç gündür görüşmedim. görüştüğümde bir feedback alayım, paylaşırım burada.
bu arada da dediğin bağımsız emtia/paritelere bi bakayım. belki bişeyler çıkar.[/quote]
Çok araştırmaya gerek yok abi, hemen kafana gelmiyorsa zaten cevap o kadar açık değil demektir. 2 kur + altın + doğalgaz falan da olabilir. Asla sıfır korelasyon yakalanamaz biliyorum.
Niye böyle düşünüyoruma gelince, malum kurlar ve yabancı futures uzun vadede süper trend yapıyor. Güniçi kargaşa, gece çarpılmaları vs den uzaklaşmak için günlüğe çıkmak lazım.
Mesela aşağıda EUR/USD'de az önce 5 dk içinde yazdığım ve kurallarına uygun optimizasyon yaptığım bir sistemin son 3 yıllık görüntüsü ve getiri eğrisi var. Eğer uğraşırsam buna nal toplatacak bir sistem de yazabilirim. Riski doğru hesaplayıp kaldıracı doğru ayarladıktan sonra niye olmasın diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Önemli olan risk...
[quote=Astatin;217462]he işte bizde hazır yükselmişken dalgamızı geçelim dedik..sonra direnç çalışır düşer felan..dalgamızı geçememiş oluruz..içim gider..o açıdan:..::..:[/quote]
Yardımcı olayım: :..: :..: :..:
[quote=selçuklu;217454]on the way i think .. stro patro longda olunca müsterih olamıyorum .. üvvv:o:o[/quote]
Abi ben de sen short'dasın diye un-müsterihim, yoksa full'leyeceğim neredeyse.. :)
USD/TRY 1,5467 şort.heyk
pozisyon asti ve stro'ya ithaf edilmiştir! :::
[quote=Strategist;217464]Yardımcı olayım: :..: :..: :..:[/quote]
tahrik edeyim...
[IMG]http://i41.tinypic.com/72slec.png[/IMG]
[quote=Strategist;217463]Çok araştırmaya gerek yok abi, hemen kafana gelmiyorsa zaten cevap o kadar açık değil demektir. 2 kur + altın + doğalgaz falan da olabilir. Asla sıfır korelasyon yakalanamaz biliyorum.
Niye böyle düşünüyoruma gelince, malum kurlar ve yabancı futures uzun vadede süper trend yapıyor. Güniçi kargaşa, gece çarpılmaları vs den uzaklaşmak için günlüğe çıkmak lazım.
Mesela aşağıda az önce 5 dk içinde yazdığım ve kurallarına uygun optimizasyon yaptığım bir sistemin son 3 yıllık görüntüsü ve getiri eğrisi var. Eğer uğraşırsam buna nal toplatacak bir sistem de yazabilirim. Riski doğru hesaplayıp kaldıracı doğru ayarladıktan sonra niye olmasın diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Önemli olan risk...[/quote]
kesinlikle teoride doğru olduğunu belirtmiştim zaten. yalnız şunu unutmamak gerek. sistem olayının püf noktası hepimizin bildiği gibi zamanlama.
1,70'ten 1,54'e soluksuz inen GBP/USD, 1,52-1,56 aralığında haftalar geçirdi.
bahsettiğin tür sistemi 1,70te çalıştıran adam ihya, aynı sistemi 1,54te çalıştırmaya başlayan adam kepaze oldu.
ama dediğim gibi, denemeye değer bi fikir bence.
gösterge long çöpe ve poz sistem tarafına **
[quote=unlimitted;217468]USD/TRY 1,5467 şort.heyk
pozisyon asti ve stro'ya ithaf edilmiştir! :::[/quote]
taban olsa farkmaz artıkın:..::..::..: üstüne çıktı ve 1 sn kaldı..o bize yeteerrr:..::..:
[quote=unlimitted;217470]kesinlikle teoride doğru olduğunu belirtmiştim zaten. yalnız şunu unutmamak gerek. sistem olayının püf noktası hepimizin bildiği gibi zamanlama.
1,70'ten 1,54'e soluksuz inen GBP/USD, 1,52-1,56 aralığında haftalar geçirdi.
bahsettiğin tür sistemi 1,70te çalıştıran adam ihya, aynı sistemi 1,54te çalıştırmaya başlayan adam kepaze oldu.
ama dediğim gibi, denemeye değer bi fikir bence.[/quote]
Bu hafta sonu adam gibi bir sistem yazıp sanal hesapta denemeye başlayayım bakalım. Yalnız gördüğün gibi iyi bir sistemde ortalama ayda 1 sinyal bile gelmiyor. Deneyin güvenilir bir sonuca ulaşması uzun zaman alabilir.
GPB/USD örneğin harika, bu nedenle riski mümkün olduğu kadar korelasyonsuz 4 ayrı yatırım aracına bölmek istiyorum. 8 de olabilir. Niye 7 veya 9 olmaz dersen apışıp kalırım yalnız ona göre... :)
yahu şaka bir yana USDYTL ye pis saldırıyorlar..TAHVIL faizi de yükseliyor..naaaaişşş
[quote=Strategist;217475]Bu hafta sonu adam gibi bir sistem yazıp sanal hesapta denemeye başlayayım bakalım. Yalnız gördüğün gibi iyi bir sistemde ortalama ayda 1 sinyal bile gelmiyor. Deneyin güvenilir bir sonuca ulaşması uzun zaman alabilir.
GPB/USD örneğin harika, bu nedenle riski mümkün olduğu kadar korelasyonsuz 4 ayrı yatırım aracına bölmek istiyorum. 8 de olabilir. Niye 7 veya 9 olmaz dersen apışıp kalırım yalnız ona göre... :)[/quote]
deneyelim bakalım. bak beni de heyecanlandırdın. sistem konusuna el atıcam sonunda heralde yaw.
üvvv....
bu arada ne zamandır söyleyeceğim unutuyorum. iphone'da sayende jaadu ile iş görmeye başladım. gerçi 3389 portunu kullanmasını esefle kınıyorum çünkü benim exchange server da aynı RDP portunu kullanıyor ama, yapçek bişey yok.[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon7.gif[/IMG]
evdeki bilgisayarı açık bırakıcaz artıkın naapalım. :)
[quote=Astatin;217477]yahu şaka bir yana USDYTL ye pis saldırıyorlar..TAHVIL faizi de yükseliyor..naaaaişşş[/quote]
benim USD/TRY stopum 1,5540'ta
niye? günlük ikinci direnci orda.
üstüne atarlarsa, orayı destek yaparlar.
yavaş lem, ne biçim alıyonuz eyle...:cool:
[quote=unlimitted;217481]deneyelim bakalım. bak beni de heyecanlandırdın. sistem konusuna el atıcam sonunda heralde yaw.
üvvv....
bu arada ne zamandır söyleyeceğim unutuyorum. iphone'da sayende jaadu ile iş görmeye başladım. gerçi 3389 portunu kullanmasını esefle kınıyorum çünkü benim exchange server da aynı RDP portunu kullanıyor ama, yapçek bişey yok.[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon7.gif[/IMG]
evdeki bilgisayarı açık bırakıcaz artıkın naapalım. :)[/quote]
Portu değiştirebiliyorsun abi. Hatta standart portu kullanma hack'leyebilirler. Desktop bilgisayarındaki VNC server'da farklı bir port ayarla, Firewall'unda o porta VNC için izin ver, Jaadu'daki ayarlarda da bu portu gir iş tamam. Uzunca ve zor bir şifre kullanmayı unutma.
Bu olay çok işe yarıyor. Ben yolda hep kullanıyorum. Ekranlarım tek tıklamayla Al-Sat verecek şekilde ayarlı olduğu için rahatça işlem de yapılıyor. Özellikle saatlik sistem kullananları ekran başından kopartmak için birebir.
Çık dolaş, sadece saat başı iphone üzerinden evdeki bilgisayara bağlan ve sinyal değişti mi diye bak, işlemini yap, sonra gezmeye devam et... :..:
[quote=Strategist;217484]Portu değiştirebiliyorsun abi. Hatta standart portu kullanma hack'leyebilirler. Desktop bilgisayarındaki VNC server'da farklı bir port ayarla, Firewall'unda o porta VNC için izin ver, Jaadu'daki ayarlarda da bu portu gir iş tamam. Uzunca ve zor bir şifre kullanmayı unutma.
Bu olay çok işe yarıyor. Ben yolda hep kullanıyorum. Ekranlarım tek tıklamayla Al-Sat verecek şekilde ayarlı olduğu için rahatça işlem de yapılıyor. Özellikle saatlik sistem kullananları ekran başından kopartmak için birebir.
Çık dolaş, sadece saat başı iphone üzerinden evdeki bilgisayara bağlan ve sinyal değişti mi diye bak, işlemini yap, sonra gezmeye devam et... :..:[/quote]
özeline bi bak bakam, bi mesaj yazdım bu konuyla ilgili.
astet senin slow 15 menatte napar iyimidir? şeyle bi yapıştırıver gayri :::
YYŞD
[quote=fXci;217488]astet senin slow 15 menatte napar iyimidir? şeyle bi yapıştırıver gayri :::
YYŞD[/quote]
menatte ne lem?
(bundan sonra beleş graf yok...Fiyatlar aşağıda;
-15 dklık tek graf, kedi boku karışmamış steril kahve
-saatte bir 15 dakıkalık graf kedi boku karışmamış kahve + sandviç+filtre kahve
- her 15 dakıkada bir 15 dklık graf-1 hafta boyunca (2 lüfer veya muadili mevsim balığı)
tüm ücretler non-rifandıbıldır doğal olarak:D:D
Al kadeh ver bade dolduralım şişeyi
Kaldırın oynasın şu Bursalı Ayşeyi
[URL]http://www.dinlem.com/Fincani_Tastan_Oyarlar-22703.html[/URL]
Fincanı taştan oyarlar....
Dow 10700 bugün kritik, altında 10600 görülür. Görülür demiyelimde potansiyel diyelim.
Jelibon.
[QUOTE=Astatin;217489]menatte ne lem?
- her 15 dakıkada bir 15 dklık graf-1 hafta boyunca (2 lüfer veya muadili mevsim balığı)
tüm ücretler non-rifandıbıldır doğal olarak:D:D[/QUOTE]
sen biliin :::
senin slowly 15 dakkalıgın aynını yaptım galiba :::
[B]Bak bu benimki [/B] naper :::
[IMG]http://i44.tinypic.com/9svwk5.png[/IMG]
[B]
Buda seninki
[/B]
[IMG]http://i47.tinypic.com/20k4w8w.png[/IMG]
[quote=fXci;217496][B]Bak bu benimki [/B]naper :::
[B]Buda seninki[/B]
[IMG]http://i47.tinypic.com/20k4w8w.png[/IMG][/quote]
ciillloopppppp+.
[QUOTE=fXci;217496][B]Bak bu benimki [/B] naper :::
[B]
Buda seninki
[/B]
[IMG]http://i47.tinypic.com/20k4w8w.png[/IMG][/QUOTE]
Sistemi bana sat 100.000 emerikan doları öderim:eek::eek::eek:
[quote=Astatin;217489]menatte ne lem?
tüm ücretler non-rifandıbıldır doğal olarak:D:D[/quote]
anlaşıldı üstad karnın acıktı canın kahve çekti:)
[QUOTE=seçilmiş böcük;217501]Sistemi bana sat 100.000 emerikan doları öderim:eek::eek::eek:[/QUOTE]
okadder namıssız deeliz herhalde ::: hetta özel mesajlaşma özelliğinide kapattım gayri :::
zaten bende uymam buna 15 dakkalık baa ters şimdilik tatil modunda 60 ile eyi gidiyorum.
hem döviz hem faiz hem de borsa yükseliyor.. Bu işte bir gariplik var ama.dng
Vay canına... Yine Pala birşeyler çeviriyor ama nedir acep... ZİLD ama müsterih olduğumu söylersem yalan olur...
Sazan züstems short, Multipass short, Sibop short... Benim histemimin long'da ısrarı karıncanın devlerle mücadelesi gibi oluyo... :)