yarýn günlük için bir rakam daha verebiilirim
144725 alt / üst,
144725 üstünde kalan piyasa [B]en az[/B] 147300 hedefler
Printable View
yarýn günlük için bir rakam daha verebiilirim
144725 alt / üst,
144725 üstünde kalan piyasa [B]en az[/B] 147300 hedefler
dün sayýn larossianýn orada bahsettim,..
10 haftalýk düþüþ beklentimiz iþini görmüþ te olabilir,...
dip kýramadýkça bundan emin olamýyacaðýz,...
iþte yarýn 141600 ve az önce verdiðim 144725 bu nu günlükte belli edecek olanlar
þu anda benim düþüncem ama sadece tahmin olarak SP tarafý bir sürpriz yapmadýkça longa biraz daha dönük gibi,...
[QUOTE=indregandi;529109]dün sayýn larossianýn orada bahsettim,..
10 haftalýk düþüþ beklentimiz iþini görmüþ te olabilir,...
dip kýramadýkça bundan emin olamýyacaðýz,...
iþte yarýn 141600 ve az önce verdiðim 144725 bu nu günlükte belli edecek olanlar
þu anda benim düþüncem ama sadece tahmin olarak SP tarafý bir sürpriz yapmadýkça longa biraz daha dönük gibi,...[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;529066]bu afrin borsasý,...
sonuçta afrinin tadýna bakmak ister,..
ilaveten sp çok duyarlý hale geldi, Sp düþmedikçe düþmez, SP longlarýna çýkamasa dahi illaki iyi ve iri çalkalar,..
ekonomiyi kötü yönettiysen þayet,..ekonomin takla pozisyonundaysa eðer,...
bundan sýyrýlmanýn en güzel yolu, sürüden ayrýl[B]mama[/B]ktýr,...ayrýlaný kurt kapar,...
dolaysýyla global bir krize kadar düþ[B]me[/B]den dayanabilmek,..global bir krizle birlikte düþmek,...evla olandýr,..dersin ki ABD düþtü, bütün dünya düþtü biz ne yapalým, üstelik bize teðet geçti deme þansýn bile var hani,...
þimdi ben benim orada bir global krize kadar geçecek süre üzerinde malumunuz bir süredir antrenmanlýyým,...
bu 10 haftalýk düþüþ onunla ilgili bir düþüþ deðil,..sadece düþüþ , realize, ama teknik detaylarý nedeniyle teknik hazýrlayýcýlarýndan biri global düþüþün, ancak bir global krizle ilgili deðil,...
bir global kriz için benim tahmin daha bu hafta dahil 34-35 hafta var yönünde,...
bu 10 haftalýk bölümünse bu hafta dahil 4.haftasýndayýz,..kalaný 6 hafta
bu 10 hafta da hem SP tarafýnda hem bizde malum düþüþler oldu,...
''belki dahada devam edecek belki de olan biten DÜÞÜÞ buraya kadardý''???...diyeceðiz
benim orada yaptýðým analizlerde o nedenle bu aþaðý geliþlere (günlükte son oluþanlar 3 adet) son oluþan günlük dipleri aþaðý yönlü kýrmayý çok istedim ama gördüðünüz üzere kýrmamak yönünde kuvvetli bir ýsrar var, düþ[B]meme[/B]k için hep direniyor to[B]bb[/B]lamalar,...
mesela usd bu gün iyi yükselmiþ ama etkisi sýfýr bunun palayý gýdýklamýyor bile,
umarým bu yorgana tekme atýþlar ve anadan üryan yatýþlar sadece to[B]bb[/B]lamalarýn deðil ülkemizin de lehine sonuçlanýr,..
o halde derizki ülkemiz kazanmýþ, biz kaybetsekte sorun yok,
kazanýr kaybettiðimiz yine yerine koyarýz bir þekil de,..
rabbimin günü çok olsun yetr,..[/QUOTE]
aynen bu þekilde bahsettim
13 barý long bende
ABD tarafý hep bahsettiðim üzere koridorun önünün tek ülke tarafýndan kesilmesine razý olacak razý gelecektir,...
hele bu ülke birde nato üyesi ise, uluslararasý piyasalara entegreyse, ABD için dadýndan yenmez,
tersinde mümbiçi eðer suriye esad ordusu alýrsa hem SP hem de TR bu yüzden satar,...
çünkü koridorun önü ikinci bir ülke tarafýndan kesilmiþ olur,
ilaveten son olarak dýþ iþleri bakanýnýn duyurduðu üzere eðer Irakla birlikte Sincar ve Dohuk taki pkk varlýðýný bitirmeye yönelik bir harekat yapabilirsek,...buda ülke geleceðimiz açýsýndan çok önemli olacak,..heleki Irakla coðrafi manada yeniden fiziki komþu olabilirsek bu fevkalade bir þey, barzaniyi ABD ve AB den izole ederek coðrafyasýna hapseder,..ve hapsolan barzaniyi bölge ülkeleri ile yeniden iliþki kurmaya tekrar mecbur eder
bu ayný zamanda ABD - Ýsrail koridorunun 3.bir ülke tarafýndan da kesilmiþ olmasý da demek þüphesiz ,..
türkiye, suriye (eðer esad membiçi alabilirse) ve ýrak,..
o nedenle Türkiyenin yapacaðý doðru hareket,..
k suriyede son kalan iki alandan birini baþkasýna güvenmeyerek kendi zaptedmiþþse, kendi güvenliði altýnda saðlama almýþsa diðer alaný baþkasýna vermek ki bu esad rejiminin K suriyede alan olarak alabileceði elde edebileceði kalan son yer olan mümbiçtir,..
eðer suriyeye mümbüçü veremezssen sýrasý geldiðinde artýk arasanda Suriyeye verecek alan bulamazsýn,..buna dikkat,...ve uzun orta dönemde ABD namlusununda hep ucunda kalýrsýn, çünkü koridoru senden alacak,...
türkiye ikisinide alýrsa(afrin devamýnda mümbiç) ki geliþmeler bu yönde ilerliyor ve zaten benim afrin baþlar baþlamaz ki yazýlarýmda var bu olasýlýk,...
bu ABD nin ileriye dönük turfanda arayýp bulamadýðý bir þey,..ABD için sevinç göz yaþlarý ve eyyyy ABD lerin laf ola beri gelelerden ibaret olmasý, 2019 a yatýrým demek,..
kýsaca afrin doðru hareketimiz ve bir mecburiyetimiz, olmazssa olmazýmýz, esad güvenemedik, esadý bekleyemedik, girdik aldýk eywallah,.....ama membiçte bize geçerse bu ABD ye çalýþmak olur,..
iþte ABD güdümlü borsalar bundan çok hoþlanýr,
heleki tobblamalar, buna bayýlýrlar
þimdi borsalarýn long nedenleri aþaðý yukarý belli,...
türkiye afrin devamýnda membiçe ilerlerse,...hele birde bunu ABD ile anlaþarak yaparsa (zaten görüþmeler yapýyor ve anlaþýyorlar) bu piyasalarda long yapar,..
çünkü ABD gözünde koridorun bir kýsmý Türkiyeye geçer ama neticede ABD de kalmýþ olur,...
bu olasýlýk tobblama yapar,..
benim düþüncem,...
fýrat kalkaný çok haklý bir harketimizdi,
peþinden ýrakla iliþkilerin barzan refarandumuda düzelmesi yine çok olumlu idi,
ayný zamnlarda Astana devamýnda Ýdlibe girerek Afrin önüne set çekmemiz yine 10 numara bir hareketimizdi,..
peþinden ya afrin ya mümbiç gelmeli idi,..akýllýlýk yaparak imkan varken ABD den uzak olanýný seçtik ve Afrini artýk elde etmek üzeriyiz böylece güvenliðimizi bir taraftan saðlarken diðer taraftan koridor önünde artýk kalýnlaþmýþ ta oluyoruz,...
ama bu saatte afrin sonrasý mümbiçede girersek iþte bu bölge denklemlerini bozar, orta vade astanayý dahi bozar, orta vade s-400 dahi gelmeyebilir,..türkiye nato gladyo ve ab merkezli paravan devam eder, çünkü türkiye emperyalde kalmýþ olur fetöde kalmýþ olur,..
ve daha uzunda zayýfladýðýmýzda terörün bir þekilde yeniden þu anda abd nin k suriyede pkk ile birlikte muhafaza ettiði alanlardan tekrar türkiyeye nüksetmesi demek,..
onca yapýlan iyi iþlerin bok olmasý demek,...
durup durup kendi ayaklarýna sýkmak demek,...
þimdi bakýn deðerleri verdim,
orta vade zamanlarý verdim,..
borsanýn neye long olacaðýný verdim,
longun aslýnda ne olduðunuda verdim,...
[QUOTE=indregandi;529096]þu anda her yer long devam ediyor benim saatliklerde, short olan sistemim kalmadý,...
saat 13:00 da 14 std destek
13:00 143450
olacak,...
bu yeni bir destek,..bilinçli olarak yapýlmýþ,..piyasayý yapan tarafýndan üretilmiþ tasarlanmýþ,..asla ve kati arz ve talebin serbest bir þekilde karþýlaþarak oluþturduðu bir destek deðil,...
bir þarlatanýn, yada þerro ordusunun bizlerden önce devamlý üretim yaptýklarý kademe çizdikleri, kademeleri tasarladýklarý durumlardan biri,...[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;529097]özetle bu yeni üretim 143450 desteði nokta 1 de aþaðý kýrýlmadýkça short un ''þ ''si dahi yoktur,...
o nedenle
[B]long stop 143450 (-) dir,...[/B][/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;529099]dediðim üzere
indikatör saat 13:00 da 143450 de olacak,...
10 14 borsasý,
demek ki
13:00 desteði verecek 14:00 hareketi vercek duruyor[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;529102]sistemlerimden biri tekrar short a geçti, diðeri longu nu sürdürüyor,
sistemler ne yaparlarsa yapsýnlar
143450 (-) olmadan short çalýþmaz[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;529104]þimdi
10, 11 barlarýnýn gölgesinde 12 barýný saklýyor,...
ama sonuç 12 barýnda çýkmaz,
13 barý sonuçtur, 143450 (-) long stoptur o nedenle,...[/QUOTE]
[QUOTE=Larossýan;529111]13 barý long bende[/QUOTE]
son durum bu þekilde,...
[url=https://hizliresim.com/0EAYdW][img]https://i.hizliresim.com/0EAYdW.png[/img][/url]
14 barý short bende
bende iki sistemden takip ediyorum,
biri longu hiç bozmadý en baþýndan long devam ediyor, te geçen haftadan,
diðeri flip flop yapýyor,...
143450 (-) shorta kalýcý yapar onu,..
Sayýn Gandi dostum sabahtan beri bara göre al sat yaptým daha hiç þaþmadý güzel kar aldým...
Sahaya ineceðim bugün yokum kolay gelsin..
[QUOTE=Larossýan;529123]Sayýn Gandi dostum sabahtan beri bara göre al sat yaptým daha hiç þaþmadý güzel kar aldým...[/QUOTE]
içinde bulunduðum koncoktür gereði o iþlere girmemin mümkünatý yok,...
gabý gaptýmam tarzýnda takýlýyorum,..çünkü zamanýnda usdtry den bayaðý üttüler beni,...
elimde bir þey kalmadý yani,...olan biten artýk savunma,...
sermayede koymuyorum,..olan ya adam olacak, yada yok olacak,...
ya dükkan kapatacaðýz yada tekrar var olacaðýz,...
Baþbuð: ABD, Öcalan’ý Türkiye'ye verip PKK’yý kontrol etti [url]https://sptnkne.ws/gWXa[/url]
[QUOTE=TIFIL;529127]Baþbuð: ABD, Öcalan’ý Türkiye'ye verip PKK’yý kontrol etti [url]https://sptnkne.ws/gWXa[/url][/QUOTE]
kesinlikle,...ancak kontrol ettiði pkk deðil, tersine türkiyeydi,....o kontrol akape zamnýnda hemde akape en güçlüyken çözüm sürecine kadar dayandý ve tersine akape zayýfladýkça yada olgunlaþtýkça diyelim hendek savaþlarý ile sonuçlandý,...
türk siyaseti çok ilginç,...her þeyini alýrsýn türk siyasetinin yalnýz bir þeyini alamazsýn,
donunu,
iþte þimdi bu donla afrin önlerindeyiz,...
143450 yi bu gün kalan zamanda kýramazsak,
vaziyet yarýn 14:00 barýna kalýr,
bu gün kýrabilirsek eðer yarýn 14:00 barý bu kýrýþa karþýlýk gelen tepki barý olur,
143450 (+) her durumda long tur,
143450 (-) her durumda longlar için stoptur,
143950 nin atýna gelen her fiyatta 143450 yi kýrmak için aday fiyattýr,..
143950 long yataya gÝrmeden önceki son long destek,...
bunu 10:00 barý ile kýrdý fakat 11:00 barý ile tekrar alýp 143450 L de körledi,
þimdi bu iki barýn gölgesinde takýlýp eli bize göstermiyor ama biz yazdýk yeterince,...
BUYRUN ABD DIÞÝLERÝ BAKANIDA GÝTTÝ,..
trump ýn deðiþmeyen sandalyesi nerede ise kalmadý,
bunlar hep long nedeni,..
yahudi býrakmýyor,...
AB, Türkiye'deki Suriyeli mültecilere 3.7 milyar euro yardým fonunu onayladý
Avrupa Birliði, Türkiye'de yaþayan Suriyeli mülteciler için ayýrdýklarý 3.7 milyar euro yardým fonunu onayladý.
Avrupa Birliði (AB), Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ile ay sonunda yapacaklarý toplantý öncesi Türkiye'de yaþayan Suriyeli mültecilere vereceði 3.7 milyar euro'luk yardým fonunu onayladýðýný açýkladý.
Cumhurbaþkaný Erdoðan 26 Mart'ta Bulgaristan'ýn Varna þehrinde Avrupa Birliði yetkilileri ile bir araya gelecek.
Türkiye þuana kadar 3.5 milyon Suriyeli mülteciyi kabul etti. AB ise Türkiye'ye ilk 3 milyar euro'luk yardýmýný yapmýþtý.
buyrun bakýn long nedeni
30 mil usd harcadýn,...3.5 mil eur si geldi,
bu hemen long nedeni,..
30 mil usd nin hiç bir önemi yok,..ama bu 3.5 lonng nedeni þüphesiz deli boða yapar,...
afrinde t 129 lar bedava uçuyor,...tank yakýtlarý, harcanan cephaneler hep bedeva, keza ÖSÖ aylýklarý,...hep bedeva,..hep long nedeni,
short için hiç bir argumaným yok
abd dýþiþleri görevden alýndýmý diyelim bu tür þeyler hep long,..
niye short olsunki,..
ABD dýþiþleri tweetle gidiyor görevden aþaðýlanmaya bak,..
ama long nedeni,...
þimdi bu kalanlar þüphesiz tweet sýralarýný bekliyorlardýr,
ama hep long nedeni, hiç bir önemi yok,..
ABD kaynayan kazan olmuþ çivisi çýkmýþ yahudi inadýna long,
SP zirvelerde dolaþýyor hemde,..
dünya böyle bir þerro dönem görmedi,...
her þeyi terse yatýrýyorsun, bu kadar basit,...
ama yönetemiyorum diyemiyorsun,...
ABD askeri darbe ile yönetiliyor ama yahudi long,
yahudi pentegonda çünkü,...göbeðinde
pentegon bütün iþleri eline geçirmiþ durumda,
tweetçi trump havalarý tweetleyip duruyor,
abd baþkansýz,
ama yahudi long
ABD de herkes gidici ama yahudi kalýcý,
o nedenle yahudi long,...
yahudi türkiyede de long demekki kendini burada kalýcý görüyor
dünya yahudinin fiþini çekti ama yahudi SP de long,...
yahudi parayý ne yapacakki, karþýlýksýz basýyor zaten,..
yahudi kendi çalýp oynuyor,...
þimdi k.kore liderinden bunlara trumpilere aþý yapacaklar,..
teklif k koreden gelmiþ, ba ba
tweetçi trump kudüsü israilin baþkenti tanýmasaydý acaba görevde kalabilirmiydi,...
Hocam az kaldý SP öyle bir düþecek ki kriz dibine gelecek, bunu da hep beraber göreceðiz. bence..
yahudinin fiþini ben çekecem,
dün yazdým bu gün tekrar ettim bu hafta dahil,
34, çukur kullanýrsa 35 haftasý var,...
bu 10 hafatalýk þuanki þimdiki bölümümüzse buna dahil ve bütün içinde teknik bir güzellik oluþturacak,
örneðin þu sýralar günlük dipleri kýrabilirsek, o na göre, kýramazsak ona göre,..güzellikler ve anlamlar
hep yazdýk bunlarý ayrýntýlý,..
[QUOTE=TIFIL;529138]Hocam az kaldý SP öyle bir düþecek ki kriz dibine gelecek, bunu da hep beraber göreceðiz. bence..[/QUOTE]
yerin dibini bulsunlar hepsi,...
bunlar 9 canlý týfýl,
borsalarý kapatýrlar, açýða satýþý yasaklarlar,..
canlarý yanmaya görsün bunlarýn,...
hep long bunlar,..
dünyanýn ikiliminin mýna kodular,...iklim neyin býrakmadýlar ama hep long,
hep üreme, hep büyüme
parolalarý bu,
iki þey yapýyorlar,...
1.para üretiyorlar
2.nüfus üretiyorlar,
üretikleri parayý ürettikleri nüfusa borç olarak yapýþtýryorlar,..ortaya kaçýnýlmaz olarak büyüme çýkýyor,..
ama bu büyüme dünyanýn mýna kodu,...
hadin iyi akþamlar cümleten,
143450 (+) long
143450 (-) short,
yarýn ola hayrola,
tradem shortta, desteklerim longta, tweetçiler satýyor þimdilik sabah nerede olurlar bilemiyoruz,..
[QUOTE=indregandi;528313]þimdi membiç iþi çok önemli hale geldi,...
bu durumda ABD nin membiç için araya alacaðý bir tampon kalmadý,..
ABD Suriye yada Türkiye ile bir çatýþma olasýlýðýný ortadan kaldýrabilmek için
[B]tamponlanabilmesi lazým[/B]
bu durumda
[B][I]ya küçük bir gözlem gücü býrakarak membiçi türkiyeye býrakýp Fýrat doðusuna çekilecek[/I][/B],
yada
suriye ordusunu dövmeye baþlayacak ki [B][I]Rusya buna izin vermez[/I],[/B]...
bu durumda
Membiçi Türkiyeye býrakmasý daha büyük bir olasýlýk,...
YPG nin armasýndaki harita þekillenmiþ oluyor,...[/QUOTE]
19022018
mesaj 64504
[url]https://www.ntv.com.tr/dunya/disisleri-bakani-cavusoglu-menbic-icin-kritik-tarihi-acikladi,iXVob2b9HU2C9tdi8mkarg[/url]
a çavuþoðlu yine dað fare doðurdu,
akapeyle þaþý kalmaya, þaþý bakmaya devam,....
akape yine emperyalizmin kucaðýnda býraktý bizi,...
afrin harekatý bütün bunlara raðmen doðru bir hareket, ..ama geriye kalanlarda mutlaka ve mutlaka koridorun önünü birden fazla ülke ile kesmemiz þart,..aksi halde ABD ve Ýsrail için koridorun önünde engel olarak kalacaðýz
koridoru bizi haricimizde kesecek bu ülkeler suriye ve ýrak,...
akape ABD ile birlikte vardýðý bu geliþme ile býrakýn Suriyenin toprak bütünlüðünü korumayý Suriye Rusya ve Ýran tarafýndan bizatihi Hizbullah ta una dahil Suriyeyi iþgal olarak tanýmlanýr,...
þimdi akapenin vereceði tek sýnav PKK ya karþý o halde Irakta Sincar bölgesine Irak Merkezi Hükümeti ile birlikte yapacaðýný açýkladýðý harekat,..
eðer akape bundada ABD ile anlaþtýk derse yada ibadi,...
geçmiþ ola beri gele,...
pKK devleti kurtulur,...
devamýnda
anlaþtýk dedikleri ABD ile ezeli düþman kalacaðýmýz gibi çünkü mütemadiyen koridorun önünde tek engel olarak bizi görecek ve hep bu engeli kaldýrmayý isteyecek,...Astanayý bozan bir ülke olarak Rusya, Ýran ve tabiki Suriye ve Irakta bize karþý mevzilenirler,..
ABD ile iliþki ve irtibat bir anlaþma asla olmamalý,...
bu çok büyük bir hata
Türkiye üflesen yýkýlacak dýþiþleri bakanýný tweetle kovan artýk bir devlet olma vasfýný yitirmiþ hasta adam ABD yi kurtarmayý seçmemeli,...
Suriyeden kovulan bir ABD ye dünyada bütün kapýlar kapanýr,...aynen kudüs meselesinde nasýl yalnýzlaþtýlar oun gibi,..
o nedenle Suriyede baský yiyen bir ABD ya savaþý göze alacak yada anlaþtým diyerek oradan kaçacaktýr,
Rusya ABD ye bu gün en yetkili aðzýndan vurursan vururum dedi,...Türkiyede Afrin öncesi vururum demiþti Türkiye bu tutumunu sürdürmeli,...dik durmalý,..
Türkiye K suriyede Suriye rejiminin koridorun önünü kesebileceði son þansý olan membiç þansýný ABD ile anlaþma yoluna giderek Suriyenin elinden almamalý, bu tarihi hatayý yapmamalý,...
Türkiye olarak bu konuda hakkýn bir,..
ya membiç ya afrin,
afrin dedin, doðru dedin, hakkýn olan biri kullandýn, bu sayede koridor önünde Fýrat Kalkanýna ilave Zeytin Dalý ile kalýnlaþtýn, stratejik bir duvar kazandýn, koridor önünü Ýdlib dahi kestin,.. ABD VE iSRAÝLE çýkýþ býrakmadýn,..adeta ikinci bir kandili yok ettin, Hatay ve Ýskenderunu hedef olmaktan kurtardýn,..
o halde diðerini Mümbüçü býrak,..
býrak arap olan Mümbüçü yine araplar alsýn,...ve koridorun önü bu sayede ikinci bir ülke tarafýndan daha kesilmiþ olsun,...
bunun kandýrmasý, kandýrýlmasý ve geriye dönüþü artýk yok,
þaþýlýðý býrakma zamaný,...
[QUOTE=indregandi;529141]hadin iyi akþamlar cümleten,
143450 (+) long
143450 (-) short,
yarýn ola hayrola,
tradem shortta, desteklerim longta, tweetçiler satýyor þimdilik sabah nerede olurlar bilemiyoruz,..[/QUOTE]
buradan devam yarýn,
Sp ye göre 143450 (-) çalýþacak duruyor,..yarýn ilk iþ buna bakacaðýz
ve günlüklere yazdýðýma derinleþir falan filan hatýrlayýn te geçen haftadan 141600 için yazdýðým bu gün yinelediðim günlük deðerlendirmeler
günaydýnlar cümleten
görüldüðü üzere aþaðý açýldý ancak
143450 (-) yapýlmadý,.....
xu030 bekleyelim bakalým o zamanda 143450(-) yapýlmazsa
143450 (+) long olasýlýk devam eder,
bu haline zaten devam ediyor ancak gece Sp nedeniyle acaba diye sorguluyoruz
þu anda dünden devam saatlik tradem shortta, ancak buna karþýlýk 143450 (+) dan saatlik desteklerim longta,..143450 (- ) saatlik destek kýrýlmadan
[B]trade[/B] de ki saatlik short hava gazý olur, çalýþmaz
[url=https://hizliresim.com/MdbWz1][img]https://i.hizliresim.com/MdbWz1.png[/img][/url]
[url=https://hizliresim.com/kOaJ2q][img]https://i.hizliresim.com/kOaJ2q.png[/img][/url]
143450 (+) long devam
1437450 (-) shorta sokar
bugün çok önemli bir gün bence,...
saatlikte 143450 sýradan bir deðer deðil,...
kýrýlýrsa þayet durum 143450 (-) ye dönerse shortlar olarak günlükte bahsettiðim 141600 desteði önlerine yaklaþabiliriz,..ve 10 haftanýn kalan haftalarýnýn düþüþ olacaðý yönünde ki beklentimiz kuvvetlenmeye baþlar
kýrýlmaz ise bizi tekrar range trende sokarlar ve belki yeni zirvelere giderler,...
bu borsa her durumda fýrsat bulursa long için bunu deneyecektir,...bunu hep gösterdi, ekonomik gidiþat falan ilgi alaný deðil, sanki birini destekler bir durumu var bu borsanýn,...
hem Sp tarafýndaki hem buradaki borsalar artýk art niyetli borsalar,....bunu kabul etmeliyiz,...
dün Sp bunu gösterdi,...tillersonu beðensinler beðenmesinler bir dýþiþleri bakanýný tweetle sabahýn köründe yetkisini almak kaldýki sanýrým bu 2.diþiþleri bakaný bunlarýn,..bir devlet aklý ile mantýðý ile büyük bir devlettle baðdaþmaz,...3.dýþiþleri pompeo þimdide geldi,...
düþünün ABD ile sabah konuþtuðunuz akþam unutuluyor,..örnek Tr Tillersonla konuþtu malum, üstelik birde kayýt dýþý konuþtu,...tillerson gitti,...konuþulaný da aldý götürdü, üstelik kaydýda yok,...
þimdi pompeoya yok þunu dedik þunda mutabýk kaldýk, anlat dur, üstelik ingilizce,...
ha,ha
bence ABD bitik,....bitmiþ durumda,...
böyle bir durumda yahudi için tek seçenek,
hem global faizleri hem usd yi yukarý yönlü kurarak bu sýradýþý kontrol edemedeði gidiþatý kontrol altýna almak olacak
tradem longa dönmüþ,...
ben kahvaltý,...
günaydýn