-
[quote=mozkan;103408]BullFear ms de hazır olan bir fonksiyon değil, sizin yazdığınız bir formül, o nedenle de fml komutunu kullanmalısınız, yani
Cross(CLOSE,[COLOR=red]BullFear[/COLOR]) yerine
Cross(CLOSE, [COLOR=red]fml("BullFear"))[/COLOR]
[/quote]
kesinlikle oyle , metastocta hazir formullerden herhangibirini kullanacaksaniz dogrudan formulun ismini yazabilirsiniz ama ozel bir formulu kullanacaksaniz once bu formulu bir indikator olarak tanitip MS a , daha sonra bunu cagirmak icin Fml komutu kullanmaniz gerekecek
Metaquates deki "icustom" komutu gibi bir cagri komutudur bu
-
Uyumuyom leyn bu gece çok mutluyum.Bir arkadaşım çok mutlu o yüzden.Uyumayacam onun için.Bu dow geberir.Kriz de geri gelir.Bu üyeler uyumuyormu yoksa laptopları açık da o yüzden mi onlineler?Full short.Ama banko değil.Sevgiler.
-
[quote=jerfin;103378]ayı piyasasını unutun, boğa piyasası başladı.. devir boğalık devri, ben taktım boynuzlarımı..:..: hedef xu030 da 45.000, düşen kanal dirençleri yukarı kırıldı..
xu030 35.000 altına gelmeden düzeltmesini yapıp, şişmiş intikatörleri rahatlatıp tekrar yukarı atağa başlamalı... xu030 35.000 altına gelirse o zaman düşünürüz ayuluğu... bırakın makro analizleri, kötü gelecek bilançoları, hepsi satıldı....[/quote]
onu biliyoruz Jerfin. bilmediğimiz nerden itibaren ve nereye kadar satıldığı sorusunun cevabı.
50.000'lerden satıldığını düşünüyorsan tamam. bu çıkış, o "açığa satışların" kapamaları (sevgili hexen'in belirttiği yavaş hareket eden kitlenin biraz uzun vadede kapandığını da düşünerek) diyebiliriz.
ama 30.000lerden satılan neydi o zaman? satan biz (KY) miydik?
çünkü eğer biz değilsek, o bilançoları 30.000'lerden satan piyasanın stoploss yaptığını düşünmek biraz safça olur gibime geliyor. sayın furkan'ın affına sığınarak en güzel kanıtını da aşağıda ondan bir alıntı yaparak göstermek istiyorum. :..::..:
[quote=furkan;103404]senin rüyalar iyiymiş..ben butun hafta sonu yende ralli gördüm bir günde +4% fln oluyor ve ben 100000dolar kazanıyorum cidden butun haftasonu bunu gordum ruyamda..[/quote]
herkese günaydınlar, bol kazançlar...
-
[quote=mbm;103239]ben sevmem öyle yuvarlak lafları........
33200 dediğin için üstüme alındım sordum...
bana diyorsan eger benim sistem 33200 den beri net alda......
ve ben ordan ber iuzunum....sisteme baglılıgımı bilirsiniz herhalde
bunu niye yazdım ordan beri uzunum diye..adamın biri sordu varmı 3500 puan alan diye..bende var dedim...
ben şurda 2 gündür tekrar aktif yazmaya başladım...ha o zaman forumdaydımda 33200 den uzunlayıpta pozisyonumu yazmadıysam haklısın..oldugum zaman devamlı yazıyorum....
[B]böyle bir zorunluluğum olmamasına rağmen...[/B]
siz yine sapla samanı karıştırmaya başladınız..
adam günde yüzbin defa banko düşer banko çıkar diye.. bir allahın kulu eleştirmiyo...
ben foruma girdiğim sürece arada uzun devam kısa devam gibi pozisyon haricinde motive edici pozisyondan kopulmasın diye yazılar bile yazıyorum...
ondan sonra sen gel ortaya laf at..
bu forum adam olmaz...bu sebeplerden dolayı....kimi ne zaman ve nasıl eleştirecegini bilmemekten dolayı...foruma bir kuruşluk katkısı olmayan adamların baş tacı yapılmasından dolayı
herkese kolay gelsin... gönlünüzce olsun......[/quote]
şimdi hatırlamıyorum ama ben dahil bu konuda yorum yapan 2 3 kişi okumuştum syn mbm..eleştrdgim de açık zaten gökhan ı...2 3 kul var yani..heralde dikkatli okumadınız..bol kazançlar..
-
-
günaydınlar iyi seanslar..ne zaman foruma cumadan sonra pazar gelmesem bı tantana çıkıyo..sevgili bonnie nin nöbetleri gibi oldu biraz ama:)gercekten ole..neyse bahtınız şen olsun..
-
Günaydın ahali.Zor uyandım.
-
Düşüş bankomu değilmi bilmem de dönüşe yaklaşıyoruz.
-
[quote=assassin;103407]nerde kullanacaginizi yazarsaniz daha fazla yardimim olacaktir,
ornegin explorer da bi kullanacaksiniz , indikator mu yapacaksiniz hatta siz ne yapmayi dusunuyorsaniz yazin bana ben formulun tamamini gondereyim size..
bunlari tek bir yeni deger olarak , yani basit bir toplama islemi olarak gostermemek gerek metaya[/quote]
assassin kardeşim teşekkür ederim ilgine alakana.sorunu çözdüm bir bilen vasıtasıyla.
bol kazançlar dilerim,
-
Üvvvvvvvvvvvv...cuma son anda pasife yazdığım kısalar gitmemişti...üvvvvvv....ah jerfin senim yüzünden :) tırsıttın beni...:)
-
Herkese günaydın 36450 den SAT sa geçtim, benim gibi matriksinde vob derinlik bilgileri gelmeyen var mı acaba?
-
şşş MBM kapat şu longları da düşsün şu biraz beahhh :)
-
önemli bilançolar...
14 nisan salı goldman sachs
16 nisan perşembe JP Morgan
17 nisan cuma morgan stanley/CITI
-
bu DIS güzel bir indiktör yaww...60 dakıkalıkda 40 ı aşağı kesince genelde düşüşü sektirmiyor...NU ile birleşince
-
günaydınlar,kazançlı bir gün olması dileğimle..
-
Tekrar yazdığım için kusuruma bakmayın ama matriksde derinlik penceresi açılmayan var mı benim gibi?
-
-
[quote=enorton;103427]Tekrar yazdığım için kusuruma bakmayın ama matriksde derinlik penceresi açılmayan var mı benim gibi?[/quote]
benimki de sağlam
-
[QUOTE=enorton;103427]Tekrar yazdığım için kusuruma bakmayın ama matriksde derinlik penceresi açılmayan var mı benim gibi?[/QUOTE]
grfigin yakın vade ise açılmıyor
-
[QUOTE=Astatin;103423]şşş MBM kapat şu longları da düşsün şu biraz beahhh :)[/QUOTE]
sabah açılıştan 36625 kısa.......al verene kadar.......
-
[quote=enorton;103427]Tekrar yazdığım için kusuruma bakmayın ama matriksde derinlik penceresi açılmayan var mı benim gibi?[/quote]
bu Enorton un anlamı nedir...güççükkene biz Uçan KAZ diye bi çizgi film var idi..c.tesi sabahları saati kurardık 8 de başladığı için, yetişmek için..Ordaki şirin KAZ ın adı norton du..o hep gelir aklıma..sonrada norton anti-virüs.... e-norton??? eeee be norton nedir şunun anlamı :)
-
Herkese günaydın bol kazançlar.
-
[QUOTE=Astatin;103421]Üvvvvvvvvvvvv...cuma son anda pasife yazdığım kısalar gitmemişti...üvvvvvv....[COLOR="Red"]ah jerfin senim yüzünden :) tırsıttın ben[/COLOR]i...:)[/QUOTE]
:..::..:
seni tırsıttığıma inanamıyorum..:..:.dng
-
[QUOTE=Astatin;103425]bu DIS güzel bir indiktör yaww...60 dakıkalıkda 40 ı aşağı kesince genelde düşüşü sektirmiyor...NU ile birleşince[/QUOTE]
düşüşü sektirmiyor, ama çıkışı sektiriyor.. sahibine çekmiş...:..:
-
[quote=jerfin;103434]:..::..:
seni tırsıttığıma inanamıyorum..:..:.dng[/quote]
:) sorun diil..bu sabah takviye yaptım..550 ortalama ile kısayım;) tırs benden
-
enorton=edward norton asti avatarındaki aktörün adı güzel filmleri vardı.
-
[QUOTE=Astatin;103436]:) sorun diil..bu sabah takviye yaptım..550 ortalama ile kısayım;) tırs benden[/QUOTE]
5 dk.lık sistemim sat verdi bende kısaldım ki...:..:
portföyü yarıya böldüm... yarısıyla kendi eski histemlerimle:))) haraket edeceğim, yarısıyla ise birebir mekanik sisteme uyarak... bakalım hangisinin getirisi yüksek olacak... yada ben ne kadar birebir sisteme riayet edebileceğim..:..:
-
[quote=jerfin;103435]düşüşü sektirmiyor, ama çıkışı sektiriyor.. sahibine çekmiş...:..:[/quote]
valla haklısın ne diyim...:) bir de longdan para kazansam ne olur beaa..hep şort hep şort...ama seninde dikkatini çekiyim bi hususa..30000 larda çatır çatır kısa yapan jerfini veya birini, seni beni onu bunu, 36000 larda hala long derken görürsem tırsarım...:cool: tikkatli ol yaniii
-
[QUOTE=Astatin;103432]bu Enorton un anlamı nedir...güççükkene biz Uçan KAZ diye bi çizgi film var idi..c.tesi sabahları saati kurardık 8 de başladığı için, yetişmek için..Ordaki şirin KAZ ın adı norton du..o hep gelir aklıma..sonrada norton anti-virüs.... e-norton??? eeee be norton nedir şunun anlamı :)[/QUOTE]
Edward Norton :D
[URL="http://www.imdb.com/name/nm0001570/"]http://www.imdb.com/name/nm0001570/[/URL]
-
Sanırım hafta sonu virüs programının yaptığı full sistem taraması sırasında matriks in bazı özelliklerini kısıtladı virüs programı. Matriksi yeniden kurdum düzeldi şuanda...
-
Yurtdışı bugün neden kapalı bilen var mı?
-
[QUOTE=Astatin;103439]valla haklısın ne diyim...:) bir de longdan para kazansam ne olur beaa..hep şort hep şort...ama seninde dikkatini çekiyim bi hususa..[COLOR="Red"]30000 larda çatır çatır kısa yapan jerfini veya birini, seni beni onu bunu, 36000 larda hala long derken görürsem tırsarım[/COLOR]...:cool: tikkatli ol yaniii[/QUOTE]
işte sende bunda haklısın...:))) ne yapayım ya azılı ayu oluyorum, yada azılı bağo.. ortam yok..:..::..:
-
Bunlar alacaklar.Düşüş yine şaşmayıp mayısta olabilir.Sell on april dememişler.Sell on may demişler.400 ün altında 2 saat dursun short zamanı.Üstü longtur kanımca.Bugün ayı piyasası bittimi belli olabilir.Dow 50 puan düştü imkb artı.Alacaklar.
-
-
Spot artıya geçti bile, vay anasını diyorum...
Ergenekon operasyonları bile etkilemiyor artık borsamızı...
-
Ekranı bırakacaktım güya ama ne yalan söyliyim ikinci dalga ralli geliyor gibi.
-
ulem bi ayarınız olsun ne var ki yaw...
töbe töbeeee!
-
berbat bi hafta baslangıcı..devamını merakla beklıyorum..
-
[quote=GOKHANFINDIK;103447]Ekranı bırakacaktım güya ama ne yalan söyliyim ikinci dalga ralli geliyor gibi.[/quote]
buna da 2. dalga dedin ya ne diyim sana gökhan.
heralde bu dalgayla 45.000leri buluruz o zaman. ne de olsa 1.'si 7.000 puan sürdü. :..:
-
[QUOTE=unlimitted;103450]buna da 2. dalga dedin ya ne diyim sana gökhan.
heralde bu dalgayla 45.000leri buluruz o zaman. ne de olsa 1.'si 7.000 puan sürdü. :..:[/QUOTE]
Abi Gökhan a ne bakıyosun sen, birazdan don gömlek short olur o :D