-
Yukarıda yapmış olduğum sayım ve senaryolar kesinlikle tavsiye değildir, olacak demiyorum, ben böyle olmasını hayal ediyorum ve kendimde bu sayımlara göre trade yapmıyorum.
Sadece ew de bir çok sayım ilerletebiliriz, ben bu sayımların ilerlemesini istiyorum.
Pala beyde görsün bozsun bu oyunu ve bu sayımları he he.dng.dng.dng+.+.+.
-
[QUOTE=gnome;452096]eyvallah , büyüklere saygımız var , başımız üstüne . . .[/QUOTE]
[QUOTE=gnome;452098]bence de yapmayınız büyüklük sizde kalsın , kesin küserim :)
Ama ekmeği fazla yemeyiniz , malum kilo yapıyor :)
Şimdi bunları bırakın da birkaç sayım atacağım yorum yapınız .
Ew konusunda uzman değiliz , bir bilenin yorumlarına ihtiyaç var .
Anlamıyorum diyorsunuz ama az çok anlarsınız gibime geliyor +.[/QUOTE]
[QUOTE=gnome;452099]yalnız orada duracaksınız , o kadar uzun boylu değil . . .
Sn.erk demedi mi sen yazıyorsun ama senin dediklerini kimse
yapmıyor diye ve neredeyse herkes de bunu onaylayarak evet
demedi mi ? Ben de o günden beri kendimi kasmadan ufak ufak
analizler yapıyorum ; olur olmaz o ayrı .
Kimse para kaybedince kendine günah keçisi aramasın .
Burası bir forum , paralı bir site değil .
Ne kimsenin kimseye para kazandırmak gibi , ne de her an her dakika
yazı yazmak gibi bir zorunluluğu yok .
Piyasanın yükseleceğine inanıyorum dedim ama kimseye long yapın
tavsiyesinde bulunmadım ; bilakis 97.200 altında longda kalmayın
diye yazıldı . Sadece short tavsiyesi olarak , kalıcı shortu şu an
riskli görüyorum , ancak 92.500 - 93.000 bandı kırılırsa short
denenmelidir diye yazdım . Evet belki 98 binlerde short tavsiyesi
verilmedi ve çok puan alınmadı ama
bunlarda benim görüşlerim . . .[/QUOTE]
[QUOTE=gnome;452101]Ama o kemal bey , sevgili kurt bana hakaret ederken o yazıların altına
imzasını atarak destek veriyordu . Hangisi doğru ?[/QUOTE]
[QUOTE=gnome;452117]şimdi aslında bu kadar vakit harcayıp yazı yazmakla uğraşmadan
işin kolayına kaçmak istedik . Dün gece rahmetli r.nelson ellıot'un ruhunu
çağırdık :)
geldi sağolsun .
Grafiği gösterip dedik ki ; usta ne düşünüyorsun bu konuda ?
Dedi ki ; dow olsa kolaydı , burası vob başka bir dünya
benden fayda yok size bu hususta , deyip döndü gitti .
Hoppalaaa . . . O yüzden iş başa düştü . Gerçi Sn. Jelibon'a soracaktık
ama kızar mı , kızmaz mı bilemedik . Zaten o kızmasa sevgili kurt başkan
çıkar gelir bunlar ne biçim analizler deyip ortalığı yıkar , döker :)
Bu topik güvenli değil . Lütfen kask veya baret takmadan girmeyiniz :)
Topiğimiz cam ve kalp kırılmalarına karşı sigortalıdır... :)
anyway show must go on . . .[/QUOTE]
[QUOTE=kemal52x;452137]bence bu bir hakaret değil iki ustanın atışması gibi bir şey..sizler benden büyüksünüz ve bu konuda çok çok uzmansınız..sizler fikirlerinizi tartışıyorsunuz bence ve sayın kurt sizi daha net yazılar yazmak için zorluyor sayın gnome amacı sizi kırmak değil ilk başladığınız gibi daha net ifadelerde bulunmanızı sağlamak. ben yazılanları böyle algıladım...birde bu tarafından bakın..[/QUOTE]
Bu kadar mesajdan sonra işin özü aslında net olarak anlaşılmış lakin bunu sanırım yalnızca bir arkadaşımız net bir kaç kişide sanırım dolaylı anlamıştır.
Sizin gibi ince laf sokmaları,laf cambazlıklarını ve analiz boyutunda olan her yöne kısımları ben yapmadığımdan (istesem her türlüsünü üzerine yemeğini dahi yaparım) birazda net konuşmaktan ve tarzı unuttum kaba,saba olduğundan dolayı siz her zaman kazanırsınız.
Başarılarınızın devamını dilerim.
Zaten bir siz varsınız birde sanalcı arkadaş var. Daha ne olsun. Lafta olan çokta gerçek ayrı bir boyut.
Artık küsmeyin hep burada olun.
Lakin bir tavsiye aynı anda bir çok av yapılamaz. Yapılırsa bir gün acısı fena çıkar.
O sebeple içinde bulunulan piyasa gereği artık yaptığınız ne ise analiz v.s yaparsanız başarılı olma şansınız artar.
86000 leri yazmışsınız bugün. Mesele o değiL ki. O rakamı 98 lerdeyken yazabilmek marifet.
Ayrıca ben bir kez sıralı 5-6 adet rakam yollamıştım onunla bile 28 tane trend çizgisi çek değerse bildim dersin diye daşşak geçmiştiniz.
AMA BİRAZ O RAKAMLARI DİKKATLİ İNCELESEYDİNİZ TREND DEĞİL ÇOK BAŞKA BİR ANALİZ SONUCU O ZAMAN ANLARDINIZ. AMA ALAY ETMEK YERİNE NE GEREK VAR DEĞİL Mİ.
SON BİR ŞEY BU KONUDA: [COLOR="Red"]BENİM ANALİZİM SON BEŞ YILDA YAKLAŞIK 100 POZİSYONDA SADECE 6 SEFER ÇOK UFAK YANILMAYLA TEKRAR BAŞARILI OLMUŞTUR. [/COLOR]
Sizin gibi bir ustanın 11**** lerdeyken yaşanılan volatiliteden AYI piyasasına girildiğinin sinyali gelmişken böyle bir durumun yaşanması da ayrı mevzu.
Neyse son yazımı yolluyorum.
Güvenle yazınız artık kime isterseniz laf sokunuz. 15 çeşit analiz yapınız.
Hep siz kazanın. Ama ticaret yada piyasa ki siz ne kadar yazı yazdınız bu konuda.
ALINGANLIK YADA DUYGUSALLIK KALDIRMAZ.
-
[QUOTE=kemal52x;452137]bence bu bir hakaret değil iki ustanın atışması gibi bir şey..sizler benden büyüksünüz ve bu konuda çok çok uzmansınız..sizler fikirlerinizi tartışıyorsunuz bence ve sayın kurt sizi daha net yazılar yazmak için zorluyor sayın gnome amacı sizi kırmak değil ilk başladığınız gibi daha net ifadelerde bulunmanızı sağlamak. ben yazılanları böyle algıladım...birde bu tarafından bakın..[/QUOTE]
Kemal arkadaş gerçekten yazınız için sağolun. Şu ortamda böyle net bir yazıyı görmek çok güzel.
İnanın insanların sustuğu artık koyun demek istemiyorum ama ne tarafa çekersen o tarafa durumunun yaşandığı soonnnn zamanlarda en çok hoşuma giden bir yazıydı.
Sakın kimse yanlış anlamasın beninle alakalı olduğu için değil,gerçeği anlattığı ve samimiyetle yazıldığı için çok önemli.
Gnome un yerinde ben olsaydım eğer bu yazıya bir cevap verirdim. Laf sokmadan, anlamsız teşekkürler etmeden ve gerçekten alınganlık yapmadan net bir cevap.
Hemde kurt un da yaptığı üslup ve tarzı yerden yere vurarak.
Ama en azından NET OLURDU.
-
Gitmeden bu arada tüm dostları uyarmak isterim.
Piyasa ayı. Yaklaşık 6 ay etkisi sürebilir. Devamı olursa 50 binler dahi hedefe girebilir. Bu işin şakası olmaz. Tabi ki dediklerimi şuan 6 aylık süreç belli edecek.
Tepki gelecektir lakin sadece 2 tanesi sert olacaktır sonra aynen devam.
103000 leri geçmeyen her rakam ayıya tabidir. Tuzaklar dikkat.
Kalın sağlıcakla.
Av zamanı gelmeden av için yola dahi çıkan zarar görür, av sabır,zaman ve tecrübe ister lakin en önemlisi doğru zamandır. Doğru zamanda ava çıkmanız dileğiyle.
Yaşlı bir avcı
kurt
-
[URL]http://ekonomi.milliyet.com.tr/bernanke-yeni-duzen-in-kapisini/ekonomi/ydetay/1725681/default.htm[/URL]
yazının tamamı burada olmak üzere şu satirları alintilamak isterim/21 haziran cuma
[B][I]* Bizim piyasalarda dün görülen [/I][/B][URL="http://www.milliyet.com.tr/index/dolar/default.htm"][COLOR=#0066cc][B][I]dolar[/I][/B][/COLOR][/URL][B][I] fiyatındaki tırmanış, borsa endeksindeki gerileme ve faiz oranlarındaki hareket bir süre devam eder. Ama sonra yeni bir çizgide durur.
* Bu hava “Kurt havası”dır. Kurt havasında kurtlar kazanç sağlar. Saf ve bakir [/I][/B][URL="http://www.milliyet.com.tr/index/Anadolu/default.htm"][COLOR=#0066cc][B][I]Anadolu[/I][/B][/COLOR][/URL][B][I] çocukları “silkelenir”. O nedenle bu hava amatörlerin alım satım yapacakları hava değildir.
* Amatörlerin her zaman olduğu gibi kaderlerine razı olmaktan başka yapacakları bir şey yoktur.[/I][/B]
-
Yolunuz ve bahtınız açık olsun sn kurt
her zaman yorumlarınızı bekleriz
lakin buralardan da artik mutlak depmesi gereken seviyeler artikim
bugünkü dibin altından bir yerden 97/103 arasi hedefte olmali gaarriiii
-
Hepten bırakıp gitmeseydiniz Sn. Kurt, arada sırada yine uğrayın, tecrübenle tüyo vermesende, piyasada olmasanda, arada dikkat edilecek noktaları bizlere hatırlat, malum piyasa adamın aklını alıyor bazen , sinirli çekilmez ve stresli yapabiliyor, trade eden herkesde oluyor, senin yaşına ve tecrübene göre yinede idare ettin buradaki çaylakları, yinede uyardın, sağol varol, yine bekleriz.
-
[QUOTE=bull market;452229]Hepten bırakıp gitmeseydiniz Sn. Kurt, arada sırada yine uğrayın, tecrübenle tüyo vermesende, piyasada olmasanda, arada dikkat edilecek noktaları bizlere hatırlat, malum piyasa adamın aklını alıyor bazen , sinirli çekilmez ve stresli yapabiliyor, trade eden herkesde oluyor, senin yaşına ve tecrübene göre yinede idare ettin buradaki çaylakları, yinede uyardın, sağol varol, yine bekleriz.[/QUOTE]
İnşallah sn. bull. Bende çok isterim lakin yaşananlar belli. Ama eylülde çok başka projeler olacak.
Bakın ben üye olduğumdan beri tek bir şeyin peşinde olduğumu söyledim büyük para. Bundan kasıt yatırılan miktar değildi asıl amaç büyük puandı.
Ben sanırım üstüme düşeni yaptım. Zamanı gelince yine yaparım.
Dediğim zamandan bu yana net 35000 puan almışız. yaklaşık rakam bu.
Sırada olan aralar dereler olayı. İşte burada iş başka olacak. Eylülde görüşmek üzere.
Arada gördüklerimi buradan değil tabi ki ama özelden olan tüm arkadaşlarla sizde dahil paylaşacağım.
Bol kazançlar olsun.
Bu arada gnome için ne kadar çaba sarf ettiğimi en çok bilenlerdensiniz. Konu açık zaten.
-
Bu arada gnome hakkında yazılan direk yada dolaylı olan yazılar ve bir anda gnome dediği için[B] susan ve daha öncesi makine adamları var dediğinde ortaya çıkan yazıların tamamı gnone ve ekibi tarafından yazılmaktadır. [/B]
DİKKAT. GNOME BU KONULARDA ALINGAN.
Gerekli inceleme yapılırsa zaten sonuç belli olur. normal olarak bakmak biraz dikkatli ama belli eder ama ispatlı isterseniz o kısmı bende.
Nereden mi biliyorum. Benim işim bu ya….
SONUN SONU OLDU ARTIK YA.
BOL KAZANÇLAR.
-
Sayın kurt abi sağlık ve huzur dolu günler dilerim.. balıkları yerken mundar etmezsen sevinirim.. inşallah bir gün tanışırız
-
şu an fiyat iyi yukarı yaptı dün kapanışa göre
apsd ise -2047
:)
-
Forum moderatörüne veya adminine sesleniyorum .
Lütfen bu topiği kilitleyiniz , bu topik artık bitmiştir .
Yazacak birşey kalmamıştır .
Gereğinin yapılmasını ; rica ederim .
Saygılarımla
g n o m e
-
sn.gnome...rica ediyorum..lütfen yazmaya devam edin..sizi çok iyi anlıyorum..siz bu günler için varsınız..bu topic her şeyiyle tüm emeklerinizle sizin topiğiniz..teşekkürlerimle..
-
Sayın Ghome ve diğer foruma üye olan veya uzaktan izleyen
Arkadaşlarımızın dikkatine,
İnsanların kendi görüş ve değerlendirmelirini paylaşmaya çalıştığı bu tip forumlarda, saygı ve sevgi çerçevesinde fikirlerini ortaya koymaları son derece önemlidir.Fikirler ve değerlendirmeler beğenilir yada beğenilmez.
O kişinin kendisine kalmış bir durum. Zaten kim ne yazarsa yazsa bireyler
kendi kararlarını kendileri veriyor, ona gore işlem yapıyor.
Burdaki amaç ortak paydayı bulmak ve beyin fırtınası arasında esnasında
değer verdiğiniz ve fikirlerini önemli bulduğunuz kişileri takip etmek.
İsteyen istediği topiği açabildiğine göre,gidip kendi topiğini açıp, orda değerlendirmeler ve öngörülerde bulunabilir.
Hal böyleyken,mevcut topiklere saygı göstermek herkesin borcudur.
Voborsa da 7000 e yakın yorum okumuşumdur, hepsinin fikrine katılmış
olmam mümkün mü, tabii ki değil,İçlerinden yorumlarını beğendiğim kişilerin
yazılarını ilk günden beri yazdıklarını da okuyorum. ve bir değerlendirme yapıyorum.Burda herkes bu işi az çok biliyor,kimse dünkü çocuk değil.
Kendine güvenen açar topiğini yazar, taktir kişilere kalır. Başarılı isen
takipcin olur, başarısızsan da kaybolup gidersin.Şahsen bende başka topikte
yazıyorum.şimdilik 1-2 kişi takip ediyor, sorun yok,raiting peşinde değiliz.
Ama yazdıklarımızı beğenmemek hakaret etme ve aşağılama hakkını kimseye vermez.
Lütfen Saygı ve Sevgi Çerçevesinde
Herkese hayırlı kazançlar.
-
sayın gnome amac yukarı veya asagı bilmek degil sizin analizlerinizden faydalanacak cok kisinin oldugunu düsünüyorum lütfen tekrardan yazarsanız cok seviniriz
-
Sn Kurt siz de daha önceki gönderilerinizin birinde böyle her gün yorum yapamayacağınızı belirtmiş idiniz. Sn Gnome böyle zor bir işe karşılıksız cesaret etmiş bir kişidir. Bir ayı piyasasında düşüş noktalarını bildiniz diye sn Gonme hakaret etmeniz bence size hiç yakışmadı.Sn Gnome oluşturduğu bu platforma yoketmemiz değil değerli katılımlarınızla yaşatmamız lazım.Bence sn Gnome'dan özür dilemelisiniz.Sn Gnome sizin özür dileyeceğinizi bekledi ancak özür gelmeyice başlığı kapatmak zorunda kaldı.Bu başlıktan faydalanacak % 95 gibi bir üye kitlesi var.Saygılarımla
-
[QUOTE=men;452267]Sn Kurt siz de daha önceki gönderilerinizin birinde böyle her gün yorum yapamayacağınızı belirtmiş idiniz. Sn Gnome böyle zor bir işe karşılıksız cesaret etmiş bir kişidir. Bir ayı piyasasında düşüş noktalarını bildiniz diye sn Gonme hakaret etmeniz bence size hiç yakışmadı.Sn Gnome oluşturduğu bu platforma yoketmemiz değil değerli katılımlarınızla yaşatmamız lazım.Bence sn Gnome'dan özür dilemelisiniz.Sn Gnome sizin özür dileyeceğinizi bekledi ancak özür gelmeyice başlığı kapatmak zorunda kaldı.Bu başlıktan faydalanacak % 95 gibi bir üye kitlesi var.Saygılarımla[/QUOTE]
Doğrudur ben seans içi yada sürekli yazamayacağımı belirttim. Sn. Gnome içinde gerekenleri fazlasıyla yazdım lakin birazda kişinin olaylara dışarıdan bakması lazım.
Ben net olarak gördüğüm her şeyi paylaştım. Gerisi hikaye.
Kimden ne zaman ne için özür dileyeceğimi sizden yada bir başkasından öğrenecek yaşı çoktan geçtim.
Kendine güvenen,suçu olmayan hatası olmayan zaten yazar değil mi?:D:D:D:D
Acaba kim en son bu sözü söylemişti.:D:D:D:D
O zaman sorun yok sanırım.
Madem sn. gnome bu kadar tutuluyor ve seviliyordu burada ki bir çok kişi fayda sağlıyordu. Neden sadece 3-5 kişi yazı yazdı. Yüzde 95 nerede acaba?
Bunları biraz düşünmek lazım.
Bu arada 3-5 güne sn. gnome yazmaya başlar. Sakın merak etmeyin.
Ama ben burada bir daha tek kelime dahi yazmayacağım. Tabi ki bana dolaylı bir yazı yazılmazsa.
Dedik ya sevgili gnome a başarılar.
Artık topiği güvenli.
-
Sn.Kurt doğru söylemiş . Sadece 3-5 kişi bana destek çıkmış .
Sağ olsunlar . Yukarıdaki o 3-5 kişi arzu ederlerse özelden mesaj atarak
bana ulaşabilir . Burada fırsat olmasa da devam ederiz yazıp-çizmeye
işimize geldiği gibi çift yönlü analizlere !
-
Dileyen olursa bana aşağıdaki mailden ulaşabilir .
[email]gnomevob@gmail.com[/email]
Burası bence 1 numaralı forum ve çok değerli insanlar yazıyor .
Mesela Sn. Jelibon ve Sn. Indragandi gibi değerli iki insanın yazılarını takip etmek
başlı başına bir zevkti ve çok şey öğrendik . Burada yazmakta çok zevkliydi .
Ama kısmet ...
-
Sn. gnome tamam tarzım yanlış lakin gerek yok bunlara. Ben size açıkça anlatmaya çalıştım.
Yazın,devam edin ama inanın bir çok insana alaycı bazende kırıcı davrandığınızı unutmayın.
ASIL MEVZU BEN DAHA HERKES UZUNDA DOLANIRKEN KISADA OLANLAR İÇİN MANGAL PARTİSİ DEDİĞİMDE OLUŞAN ALAYLI TAVIRDIR. BUNLARA KİMLERİN NASIL TAVIR ALDIĞI ZATEN NET. AMA SAYENİZDE İPTAL OLDU. TEBRİKLER.
Analizin çift yönlü olmasında bir sıkıntı yok,sizin çift yönlü olmanız sıkıntı yaratıyor. BU demek değildir tek yöne körü körüne inat edip dikine gidin.
Neyse dedim ya siz yazın, benim tarafımdan artık size yada analizlerinize yönelik tek bir yazı dahi olmayacak ne burada nede diğer bir başlıkta.
Emek ve çalışmalarınız boşa gitmez saydığınız ustalar kadar sizinde hakkınız var. Lakin taşıma boyutu farklı olunca ve sizden gelen yazılarla yaptıklarınız uyuşmayınca en azından ben uyarmak istedim.
Artık alınganlığı bırakın,küsme işinide bir an önce analiz paylaşın.
-
Eğer bir gün yanlış giden bir şey için doğrusunu anlatmaya çalışırken, kötü olmadan bunu başarırsam YEMİNLE DEVE KESECEĞİM.
-
Bakın aşağıda sn. abka var. En son sistemi aldaydı ve 2-3 gün burada yayınladı ve uzun olduğunu yazdı. Sonrası malum düştük ettik.
Neden sıkıntı yok çünkü olanı yazdı sistemini paylaştı ve sistemi yanıldı.
Tam tersi olabilirdi ki paylaştığı sistem AYI piyasası hariç diğer piyasalarda yanılmayan bir sistemdir. O zamanda haliyle devam edecekti.
Kimseye bir şey demedi yada yorum yapmadı. Zaten hep doğru pozisyonda olan biri olamaz bu piyasada sadece hep kar yazan veya hep kazanan,artıda olan olur. Marifet bunu yapabilmekte zaten.
Sn. abka sizi sadece hatırladığım örnek olarak verdim. Aman sizde bana saldırmayın ne olur.:):)
-
87.100 long
86.800 stop ve short olur .
ilk hedef 88.100 , ikinci hedef 90.200
90 bin üstüne giderse 95-96 hedef olacaktır .
bu kadar .
bakalım el mi yaman gnome mu ?
-
[QUOTE=gnome;452344]87.100 long
bu kadar .
bakalım el mi yaman gnome mu ?[/QUOTE]
ilk hedefe geldi . kısa vadeli hesap flat 88.100
+ 1000 puan . . .
diğer hesap hala long .
stop 87.100 oldu .
o hesap kar almak için sat sinyalini bekleyecek ya da 87.100 geri düşerse
stop olacak . onun kar hedefi daha büyük . . .
-
90.200 hedefi , 89.050 olarak revize oldu .
KISA VADEDE LONG OLAN 89.050 Yİ BEKLEYEBİLİR POZ KAPATMA İÇİN .
AMA SHORT AÇILMASINI TAVSİYE ETMEM .
87.100 ÜSTÜ SHORT SADECE VUR-KAÇ OLUR .
ASIL SHORT PİYASA 87.100 , HATTA 86.800 ALTINDA BAŞLAR .
89.050 ÜSTÜNE ÇIKARSA LONG YAPILABİLİR , LONG OLAN BEKLEYEBİLİR
VE ARTIK STOP ORASI OLUR .
-
çok çok kısa vadeli oynayan 88.050 altına giderse ve longsa poz kapatabilir .
Biraz daha cesur olan 87.800 altında vur-kaç short deneyebilir , stop orası .
Hala 86.000 test etme ihtimali var , ama korkunun da ecele faydası yok .
-
[quote=kurt;452318]doğrudur ben seans içi yada sürekli yazamayacağımı belirttim. Sn. Gnome içinde gerekenleri fazlasıyla yazdım lakin birazda kişinin olaylara dışarıdan bakması lazım.
Ben net olarak gördüğüm her şeyi paylaştım. Gerisi hikaye.
Kimden ne zaman ne için özür dileyeceğimi sizden yada bir başkasından öğrenecek yaşı çoktan geçtim.
Kendine güvenen,suçu olmayan hatası olmayan zaten yazar değil mi?:d:d:d:d
acaba kim en son bu sözü söylemişti.:d:d:d:d
o zaman sorun yok sanırım.
Madem sn. Gnome bu kadar tutuluyor ve seviliyordu burada ki bir çok kişi fayda sağlıyordu. Neden sadece 3-5 kişi yazı yazdı. Yüzde 95 nerede acaba?
Bunları biraz düşünmek lazım.
[sıze="4"]bu arada 3-5 güne sn. Gnome yazmaya başlar. Sakın merak etmeyin.
[/sıze]
ama ben burada bir daha tek kelime dahi yazmayacağım. Tabi ki bana dolaylı bir yazı yazılmazsa.
Dedik ya sevgili gnome a başarılar.
Artık topiği güvenli.[/quote]
sadece çok bariz bir sinyal vardı ve paylaşmak istedim . O kadar
haklı çıkmayacaksınız .
-
[quote=gnome;452352]90.200 hedefi , 89.050 olarak revize oldu .
KISA VADEDE LONG OLAN 89.050 Yİ BEKLEYEBİLİR POZ KAPATMA İÇİN .
AMA SHORT AÇILMASINI TAVSİYE ETMEM .
87.100 ÜSTÜ SHORT SADECE VUR-KAÇ OLUR .
ASIL SHORT PİYASA 87.100 , HATTA 86.800 ALTINDA BAŞLAR .
89.050 ÜSTÜNE ÇIKARSA LONG YAPILABİLİR , LONG OLAN BEKLEYEBİLİR
VE ARTIK STOP ORASI OLUR .[/quote]
88,000 altında kaldıkça short havası,
89,000 üstüde long havası
ortada çiftetelli havası..
-
Birden fazla eşit güçle tersi yönlere çekilmeye çalışılan bir nesnenin hiçbiryere gidemeyeceğini herkes bilir.
Piyasalarda güçler eşit değil, sadece bazen eşitmiş gibi görünmekte.
Birde çok vaktini çalıyor bu piyasalar özelliklede vob, buna çarede yok.
Vade sonu geldi çattı apsd ye bakmıyorum artık.
Güçlü olan ne isterse onu yapacak yine, çünkü eşitlik bozulacak ve istediği tarafa rahatça götürecek, bu her vade sonu böyle oldu, py nin işine nasıl gelirse artık, yahut yatayda bırakır yeni vadede işine devam eder artık bunu çokda fazla bilemeyiz.
Gelinen sevyelerde orta uzun vadede dip oluştu yeni zirvelere yelken açılıyor şeklinde düşünmüyorum, bunu zaten hemen herkes görüyordur.
-
[COLOR="Magenta"][/COLOR]kırmızı çizgi ise 92.000 de duruyor . Benim tahmin ettiğim
4-c bitti yükseliş başlayacak sayımımın çöp olmaması için
91.425 in kırılmaması ve altında kapanış yapmaması gerekiyor .
Kırmızı çizgide aşağı kırılırsa yani 91.500 - 92.000 aralığı
o zaman ama küçük , ama büyük bir şelale gelebilir .
Manavgat'a selam olsun :) sn. Maykey oralı ne zamandır gözükmüyor.
Gnomeden alıntı
üstat büyük bir ihtimalle süre bittiğinde kırılacak.zaman analizleri dikkate alınmalı .olası yeni dib için dikkatli olunmalı.:)[/quote]
[quote=gnome;451257]özetle son 8 gündür 89 bin çöküşünün olduğu günden beri
hemen hemen sadece günlük çubuklara bakarak trade ettik ( çünkü matriks yoktu.)
ve perşembe akşamı olan long kapama olmasaydı kusursuz
bir trade olacaktı . Orada da zarar olmadı ama longları 94.250 den
kaptırdık , ertesi gün 95.300 den bir daha açtık .
89 bine düştüğü perşembe günü 95 bine doğru bir tepki gelecek ve
sonra 91-92 aralığına düşecek diye tahmin yaptık .
Hissi olarak 90.800 den öğleden sonra long olduk .
Ertesi gün 93.800 den bıraktık , 96 binleri gördü .
Tahmin ettiğimiz gibi 92 binlere gelince tekrar long olduk .
Geçen perşembe 94.250 den bıraktık . Cuma tekrar 95.300 long olduk .
Aynı gün 96.950 stop olduk . Birkaç dakika sonra 97.050 den tekrar
long olduk ve bugün 97.950 den bıraktık .
90.800 - 93.800 = + 3000
92.000 - 94.250 = + 2250
95.300 - 96.950 = + 1650
97.050 - 97.950 = + 900
8 iş günüde hemen hemen hiç seans içi grafiğe bakmadan (bakamadan yoktu :) )
sadece dört al-sat ile 7500 puan kazandık . çoğu insan
daha fazla kazanmıştır . çünkü 96 binden 92 bine tekrar
düşerken short olduysa ve bugün 98 bin üstünde short olduysa
daha da fazla para kazanmış olmaları gerekir .
Geceleri geç yatıyoruz ama oyun planı hazırlamak fedakarlık
istiyor , biraz da şansımızın yardımıyla arasıra para
kazanıyoruz . Bu işlemlerin hepsini ve oyun planını burada yazmaktayız .
Halen planım 91.425 in kırılmayacağı yönünde . Lakin bu sayım ve analiz tutmazsa
[COLOR="Magenta"] ve verilen değerlerin ; özellikle 93.725 ve 92.000 altına gidilmesi kesin short gerektirir .[/COLOR]
Yani long bekliyoruz diye çakılıp kalınmamalı . Bize yapacağı tek adilik geçen perşembe
ve cuma yaptığı hareketin benzeri olacaktır . Yani kritik değerlerin altına gidip de short olursak
ertesi gün boşluklu yükseliş yapabilir ve bizi zarara uğratabilir .[/quote]
zamanında yazmışız , 92.500 - 93.000 altına gidiş kesin short olur
ve ama küçük , ama büyük bir şelale gelir demişiz .
Gelmiş büyük şelale sayılır 6-7 bin puanı bulmuş .
Yine belki 1 - 1.5 ay önce 91.425 gibi durmaz ise uzun vadeli
kanal desteği olan 86-87 bine gelebilir demiştik , zaten herkes
görüyor bunu . Yani olup bittikten sonra değil , önceden yazıyoruz
bazı şeyleri .
Evet 3 gün sonra fiatların ne olabileceği hakkında en küçük bir fikrim
ya da iddialı bir analizim , tahminim yok .
çift yönlü analiz bu çaresizlikten çıkıyor .
Yani yakın geçmişten bir örnek vermek gerekirse ;
97.950 satış geldi sattık . Ama short yoktu . 96 binlere düştüğünde
97.200 üstü long , altı shorttur , 97.200 altında short açmayın dedik .
Kısaca ne tarafa gideceğini bilmiyorum , sadece sınırları çiziyorum.
97.200 üstü long , 92.500 - 93.000 altı short olur dedik .
Kimi arkadaşlar 98 binden 89 bine düşecek dediler hakikaten düştü.
Benim bu kadar emin konuşacak bilgi birikimim yok açıkçası .
O yüzden işaretleri takip ediyorum .
-
Bu da farklı bir analiz .
Mavi çizgi ile pembe çizgi tam 92.500 kırılırken birleşerek
garanti short sinyalini vermiş . Yani benim de dediğim garanti
short yeri orasıydı hatırlayınız .
Evet 98 binden shortlamak daha akıllıca gözüküyor ama
benim işim garanti puan kovalamak . O da 92.500 altında
gerçekleşti .
Pembe çizgi ile mavi çizgi hala yapışık ve short sinyal devam
ediyor .
şu anda sınır 88.800 - 89.050 arasında bir yerde .
Hala altı short bu analize göre .
Diğer analiz ise 87.100 üstünde bir umut var demekte .
-
sayımımı güncelledim arkadaşlar, garf saatliktir son 88 altına düşüş yok onunda gri çızığı yay gibi çizerek tasvir etmiştim zaten, ama py epey uğraş sarfetmekte, bakalım şimdi y dalgası ed mi yoksa uzatacakmı?, 88 bin altına sarktı ve şuan sanırım 5. dalga yapıcaz demeye getiren bir hali var, işi gücü çalkalamak oldu.
[IMG]http://u1306.hizliresim.com/1b/u/plv1n.png[/IMG]
-
[QUOTE=gnome;452362][COLOR="Magenta"][/COLOR]kırmızı çizgi ise 92.000 de duruyor . Benim tahmin ettiğim
4-c bitti yükseliş başlayacak sayımımın çöp olmaması için
91.425 in kırılmaması ve altında kapanış yapmaması gerekiyor .
Kırmızı çizgide aşağı kırılırsa yani 91.500 - 92.000 aralığı
o zaman ama küçük , ama büyük bir şelale gelebilir .
Manavgat'a selam olsun :) sn. Maykey oralı ne zamandır gözükmüyor.
Gnomeden alıntı
üstat büyük bir ihtimalle süre bittiğinde kırılacak.zaman analizleri dikkate alınmalı .olası yeni dib için dikkatli olunmalı.:)[/quote]
zamanında yazmışız , 92.500 - 93.000 altına gidiş kesin short olur
ve ama küçük , ama büyük bir şelale gelir demişiz .
Gelmiş büyük şelale sayılır 6-7 bin puanı bulmuş .
Yine belki 1 - 1.5 ay önce 91.425 gibi durmaz ise uzun vadeli
kanal desteği olan 86-87 bine gelebilir demiştik , zaten herkes
görüyor bunu . Yani olup bittikten sonra değil , önceden yazıyoruz
bazı şeyleri .
Evet 3 gün sonra fiatların ne olabileceği hakkında en küçük bir fikrim
ya da iddialı bir analizim , tahminim yok .
çift yönlü analiz bu çaresizlikten çıkıyor .
Yani yakın geçmişten bir örnek vermek gerekirse ;
97.950 satış geldi sattık . Ama short yoktu . 96 binlere düştüğünde
97.200 üstü long , altı shorttur , 97.200 altında short açmayın dedik .
Kısaca ne tarafa gideceğini bilmiyorum , sadece sınırları çiziyorum.
97.200 üstü long , 92.500 - 93.000 altı short olur dedik .
Kimi arkadaşlar 98 binden 89 bine düşecek dediler hakikaten düştü.
Benim bu kadar emin konuşacak bilgi birikimim yok açıkçası .
O yüzden işaretleri takip ediyorum .[/QUOTE]
YUKARIDA YANLIŞ YAZMIŞIM . 97.200 ALTINDA SHORT DEĞİL , LONG
AÇMAYIN YAZILMIŞTI .
-
-
[QUOTE=Traderk;452372]mesaj kutunuz dolmuş[/QUOTE]
tamam halloldu .
-
Bu indiği geçen gün vermiş sat vermeden olacak düşüşler tuzak
olur demiştik .
şu anda enter-hasan :) bir yerde . 85 bine inen fiatlara rağmen
hala sat gelmedi ve al da .
Olumlu tahmin ; yükseliş indiğin ilk al verdiği yere kadar sürer ,
95-96 binlere kadar .
Kötümser senaryo ; bu yükseliş ani bir satış dalgası ile biter ve
düşüş sırasında indik sat verir .
-
89 bine geldi ve acı çektiriyor maalesef.
Ya fırlayacak , ya çakacak !
-
Sabah 89,000 da olan LONG değeri 89,350 e yükseldi
ama makinayada biraz pay verip 89,600 üstü long daha güvenli olacaktır.
88,000 altıda short değer olarak karşımıza çıkıyor.
-
[QUOTE=gnome;452344]87.100 long
bu kadar .
bakalım el mi yaman gnome mu ?[/QUOTE]
[QUOTE=gnome;452349]ilk hedefe geldi . kısa vadeli hesap flat 88.100
+ 1000 puan . . .
diğer hesap hala long .
stop 87.100 oldu .
o hesap kar almak için sat sinyalini bekleyecek ya da 87.100 geri düşerse
stop olacak . onun kar hedefi daha büyük . . .[/QUOTE]
KISA VADELİ HESABIN AMACI ZATEN 800-1000 ALIP İLK DİRENÇTE
TOZ OLMAK , ONU YAPTI .
LAKİN DİĞER HESAP 87.100 LONG VE BEKLEMEYE DEVAM .
ÖĞLEN YAPTIĞI DÜŞÜŞ TAMAMEN TUZAKTI , YAZMAYA GEREK ZATEN HERKES
ANLADI ...:confused:
SPOT % 2.49 ARTI İKEN AŞAĞI AŞAĞI VERMESİ GARANTİ OLMAMAK İLE
BERABER BURAM BURAM TUZAK KOKUYORDU :)
ALLAH'DAN 87.100 ALTINA GİDİP GEREKSİZ AL-SAT YAPTIRMADI .
87.100 ÜSTÜNDE SHORT TEHLİKELİ DERKEN BUNU KAST ETMİŞTİM .
HA VUR-KAÇ YAPILABİLİRDİ ELBET AMA ANA TRENDE OYNAMAK VE FAZLA
KIPRAŞMAMAK ESAS AMAÇ OLMALI BENCE .
-
Bir traderın en zayıf anı ne zaman ?
Hatta şarkısı bile var :)
bak bir varmış bir yokmuş eski günlerde ,
bir trader yaşarmış boğaziçi'nde ;
derken bir sabah erken masal böyle başlamış ,
delikanlı makinaya istinye'de rastlamış ,
bakışmışlar göz göze gören kimse olmamış
fakat grafikde çubuklar oynamaya başlamış :)