-
[quote=saraylı;364811]aynen abi yaw,
:D
neyse sen dirayetli davrandın da,;)
forumcak psikolojimiz badem olmadı,heheh....kom[/quote]
Öyle valla haklısın abi..Örnek olmak lazım, heyecanlı kitleye:o:::Sen dirayetli olmazsan ben olmazsam o olmazsa nasıl çıkar aydınlığa bu gontratlar:::
Yalnız bişi diyeceğim; bu hala düşmedi...Yoksa açılış, dowun yükselişini badem ettik süsü vermek için mi planlanmıştı:eek::..:
-
[COLOR=red]78.150-78.600-79.425-79.900[/COLOR]
-----------------------------
[COLOR=seagreen]77.325-76.875-76.075[/COLOR]
[COLOR=#2e8b57][COLOR=black]açılışla beraber ilk dirence bi vurdu,eğer aşamazsa onu 77.325 ilk destek...[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#2e8b57]:)[/COLOR]
-
[quote=ATHLON;364813]ecb faiz kararı,yarın da non-farm...uwwww....
ne desem ki şimdi..ehmm.kem küm..:))[/quote]
abi ecb faiz arttıracak die 2 haftadır gonuşuluyoor..klasik beklenti fiyatın içinde mi dışında mı sorunsalı.dng
non-farm sevmiyorum abi ben...böyle mis gibi çiftlik çimen börtü böcekk...bah canım çekti...polonez e gidem bari ctesi
-
Günaydınn voborsa
dow yukarı vob aşağı
full short devam ful short:)
-
Bu sabah kalabalıkmış topik, sanırım longlar bademmi olacak diye endişe arttı, akşama panik, sonrası zaten kilit:)
[B][COLOR="Red"]Konuyu Toplam 98 Üye okuyor. (32 Kayıtlı üye ve 66 Misafir)[/COLOR][/B]
bull market, saraylı, orion, ATHLON, özdenil, Kennym+, last trader, nedim972, kemal52x, h2O, culex, al bundy, minyas22, Sekube, nemaproblema, deniz, delix, Kanaatkar, gatsby, uufuk, DAX, dahule34, BARBAROS, selam, seçilmiş böcük, n.ozgur, The Tatar+, men, Javacheff!, raymonda, daylight
-
[quote=saraylı;364809]illa badem diyorsanız Bebek Badem Ezmesi verelim,:::
Osmanlı'dan gelen milli tatlımız,safkan türk...:::[/quote]
Çok severim olsa da yesek. :) Günaydın.
-
500-525 ve 550 bandından baa verenlere teşekkürler ederim..flat..:)
-
:D[quote=ATHLON;364824]500-525 ve 550 bandından baa verenlere teşekkürler ederim..flat..:)[/quote]
move like a freak:D
taban olursa üzülürsün.:mad:.ama diyosunki feci şort sentımınt var.. he valla olabülü:(
-
Bu arada benim TS satışım dün ikinci tavanda da gitmemiş...heheh..artık satmıyım diyorum....heheeh.. 33000 lot..pee paraya bak
-
haydi tomatis , tomaatiiis , tomaaatiisss :mad::mad::mad::mad::mad:
77250 den shortlarımı devredecegim arkadaslara da sımdıden tesekkurler :)
-
[quote=bull market;364818]Günaydınn voborsa
dow yukarı vob aşağı
full short devam ful short:)[/quote]
sn bull shortları nerede kapatmayı düşünüyorsunuz?
-
ben 76300 düşünmüştüm ama sanki biraz daha var gibi.ne dersiniz.
-
burdayım asti :D
ederiz asti hatta ettik bile :D
seni mi kıracağım etmezse ettiririz itinayla,şikeyle falan :D:D
[quote=Astatin;364802][B]PAMIK nerdesin PAMIK...FDJ in artı 100 puanını iç eder miyiz PAMIK...Ederiz deee[/B]...üww
Niye demiyobn PAMBIK..dün sabah ben lonk iken fdj in +50 sini iç etmiştik pambık..üwwww..
Yaw dün pek bi yavaş yavaş pek bi kımıl kımıl düşmüştü...hoş olmayabilir..kucak seansı olabilir dünkü..üwww[/quote]
-
[quote=ATHLON;364824]500-525 ve 550 bandından baa verenlere teşekkürler ederim..flat..:)[/quote]
banda bak millet o kadar aralıkta 3 trade yapıyo lem :D
-
[quote=saraylı;364805]
kd=78.300
:)[/quote]
kd=78.275
saha markajı devam ediyor..:::
tg ler sat konumunda ..;)
T..CT..CT..C
-
adet yerini bulsun... "hani graşacaktuk ayyu"
-
Temel Analiz; piyasadaki bir hareketin olduktan sonra, niçinini araştırır.
Teknik Analiz; piyasadaki hareketin ,ne zamanını araştırır.
Bu ikisinin sentezi piyasadaki hareketin niçin ve ne zaman olduğudur ve bunun için de İktisat'taki meşhur arz-talep kanunu devreye girmelidir ,der:
[B][I]"Volume Spread Analysis" (=VSA)[/I][/B]
Piyasadaki pro lar (ki PY bunlardır) ,piyasanın arz talep dengesini belli zamanlarda değiştirerek ,trend oluşumuna yolaçarlar,bu yüzden her alıcıya karşın bir satıcı olduğu ya da tersi fikri esasen zayıf bir fikirdir,eğer öyle olsa fiyatlar hep aynı yerde kalırdı,bu dengesizliktir ki,fiyatları oynatır...
VSA 'da inceleme ; hacim,o zaman dilimideki H-L farkı ve kapanış fiyatı esas alınarak yapılır..
H-L farkı volatilite anlamına geldiğinden; hacim ve volatilite piyasa fiyatının oluşumunda esastır ,der..
Her zaman diliminde çalıştığından ;bizim VOB için de çalışmalı ve aşağıda bu konudaki en yetkin kaynağın linki var ,meraklısına...
[URL]http://vsa.pipbuilders.com/mtmv3.pdf[/URL]
ben de bunu yeni buldum okuyorum...[IMG]http://www.mazeguy.net/bigsmilies/whistle.gif[/IMG][IMG]http://www.mazeguy.net/bigsmilies/whistle.gif[/IMG][IMG]http://www.mazeguy.net/bigsmilies/whistle.gif[/IMG]
-
[quote=saraylı;364851]Temel Analiz; piyasadaki bir hareketin olduktan sonra, niçinini araştırır.
Teknik Analiz; piyasadaki hareketin ,ne zamanını araştırır.
Bu ikisinin sentezi piyasadaki hareketin niçin ve ne zaman olduğudur ve bunun için de İktisat'taki meşhur arz-talep kanunu devreye girmelidir ,der:
[B][I]"Volume Spread Analysis" (=VSA)[/I][/B]
Piyasadaki pro lar (ki PY bunlardır) ,piyasanın arz talep dengesini belli zamanlarda değiştirerek ,trend oluşumuna yolaçarlar,bu yüzden her alıcıya karşın bir satıcı olduğu ya da tersi fikri esasen zayıf bir fikirdir,eğer öyle olsa fiyatlar hep aynı yerde kalırdı,bu dengesizliktir ki,fiyatları oynatır...
VSA 'da inceleme ; hacim,o zaman dilimideki H-L farkı ve kapanış fiyatı esas alınarak yapılır..
H-L farkı volatilite anlamına geldiğinden; hacim ve volatilite piyasa fiyatının oluşumunda esastır ,der..
Her zaman diliminde çalıştığından ;bizim VOB için de çalışmalı ve aşağıda bu konudaki en yetkin kaynağın linki var ,meraklısına...
[URL]http://vsa.pipbuilders.com/mtmv3.pdf[/URL]
ben de bunu yeni buldum okuyorum...[IMG]http://www.mazeguy.net/bigsmilies/whistle.gif[/IMG][IMG]http://www.mazeguy.net/bigsmilies/whistle.gif[/IMG][IMG]http://www.mazeguy.net/bigsmilies/whistle.gif[/IMG][/quote]
biliodum ,walla biliodum da..söylemeye çekiniyordum..yanlış olabilir diye..ama biliyordum..:).lelele
-
[quote=ATHLON;364852]biliodum ,walla biliodum da..söylemeye çekiniyordum..yanlış olabilir diye..ama biliyordum..:).lelele[/quote]
Athlon sen bu konudan hep bahsediyordun da ,
ben hep ,sadece fiyat diyordum ew ve TA alışkanlığı ile...:::
dur bakalım bi okuyim kitabı da ,bilmem bizim için bişi çıkar mı?:confused:
-
Napturuk Kanalisazyon?
Jelibon.
-
[quote=jelibon;364856]Napturuk Kanalisazyon?
Jelibon.[/quote]
Eyüyük Jeliboss,
PAtron iki şaplak atsana senin şu yaramaz DOW ve SP'ye..Onlar uzaya çıkıyor diye bizim graşışımız gecikiyor. Söyle aybediyolar patron...:o:D
-
[QUOTE=Astatin;364864]Eyüyük Jeliboss,
PAtron iki şaplak atsana senin şu yaramaz DOW ve SP'ye..Onlar uzaya çıkıyor diye bizim graşışımız gecikiyor. Söyle aybediyolar patron...:o:D[/QUOTE]
he ya 10 aydır imkb aynı yerde aslında, trendsizliğin sonu trenddi değilmi?
1 yıl daha sürsün yandı vobular.
gerçi geniş banttan kurtarıyor şimdilik.
Jelibon.
-
[QUOTE=medihaluk;364828]sn bull shortları nerede kapatmayı düşünüyorsunuz?[/QUOTE]
Sn. medihaluk, düşünmeyle olmuyor keşke olsa:)
yada şöyle diyeyim şimdilik full shortlara ellemeyeceğim
her an bir haber gelir melir neler neler olur borsada.
her gördüğümüz gerçekleşseydi piyasada bize bu görünenleri göstermezlerdi...
-
[quote=saraylı;364846]kd=78.275
saha markajı devam ediyor..:::
tg ler sat konumunda ..;)
T..CT..CT..C[/quote]
kd=77.925
devam...
[IMG]http://www.mazeguy.net/bigsmilies/readbook.gif[/IMG][IMG]http://www.mazeguy.net/bigsmilies/readbook.gif[/IMG][IMG]http://www.mazeguy.net/bigsmilies/readbook.gif[/IMG]
-
adettendir..soyleyeyim..pupular var..üühüh
-
boun başka hiiççç bişiii olmaz...:)belki bi 78200 e yolculuk...o da belki...tabi şahsi görüşümdür...etkilemesin kimseyi...yatırım tasfiyesi deildir..:)
-
Yukarda bahsettiğim kitaba hızlıca baktım,
doğru şeylerden bahsediyor,
;)
bunlar vobda da kullanılabilir,yardımcı olarak,
mesela bazı destek/dirençlerin hacimli kırılması gibi,ya da tepe/diplerde oluşan yüksek hacimler,
ama bunları mekanik olarak kullanmak çok zor gözüküyor,,
belki spotta günlük grafikte daha yararlı olabilir...
ben şöle bişi yaptım pratik olarak:
[B]Q1:=VOLUME*(H-L);[/B]
[B]Q2:=MOV(Q1,5,E);[/B]
[B]Q1;Q2[/B]
tanımladım MS ta;yani hacim ile range çarpımını ve bunun 5 period ema sını bir tg olarak histogram şeklinde sisteme yardımcı koydum..:confused::)))
q1 in q2 üzerine çıktığı barlarda ve değerler de belli değerin üzerindeyse; genelde piyasa kırılma yapıyor...
mesela dün akşam saat 17.00 deki 5' lık barda q1 çok artmış ve hakikaten piyasa 78.500-78.150 hareketi ve akabinde aşağı kırılım yapmış...:cool:
incelemek lazım ,...:rolleyes:;)
-
Unlipat ın en sevdiği antin kuntin indikler..77.15 üzeri her zaman için gıllanıleybıl
[IMG]http://i53.tinypic.com/1zcekp0.png[/IMG]
-
garanda 38 üzeri tehlike arz eder
-
-
[quote=saraylı;364885]Yukarda bahsettiğim kitaba hızlıca baktım,
doğru şeylerden bahsediyor,
;)
bunlar vobda da kullanılabilir,yardımcı olarak,
mesela bazı destek/dirençlerin hacimli kırılması gibi,ya da tepe/diplerde oluşan yüksek hacimler,
ama bunları mekanik olarak kullanmak çok zor gözüküyor,,
belki spotta günlük grafikte daha yararlı olabilir...
ben şöle bişi yaptım pratik olarak:
[B]Q1:=VOLUME*(H-L);[/B]
[B]Q2:=MOV(Q1,5,E);[/B]
[B]Q1;Q2[/B]
tanımladım MS ta;yani hacim ile range çarpımını ve bunun 5 period ema sını bir tg olarak histogram şeklinde sisteme yardımcı koydum..:confused::)))
q1 in q2 üzerine çıktığı barlarda ve değerler de belli değerin üzerindeyse; genelde piyasa kırılma yapıyor...
mesela dün akşam saat 17.00 deki 5' lık barda q1 çok artmış ve hakikaten piyasa 78.500-78.150 hareketi ve akabinde aşağı kırılım yapmış...:cool:
incelemek lazım ,...:rolleyes:;)[/quote]
piyasa kararlılığı mevcut yön bazında...yanlız hareket zamanlamasını da göz önünde bulundurmak lazım olabilir mi abi?...o kademelerdeki hareket zamanlamalarının randomizesi takdire şayan olabiliyor...mesela direnç ve destek kademelerinde "ticket" emirler ani ve vahşi olabiliyor...
-
[quote=saraylı;364885]
[B]mesela dün akşam saat 17.00 deki 5' lık barda q1 çok artmış ve hakikaten piyasa 78.500-78.150 hareketi ve akabinde aşağı kırılım yapmış...:cool:[/B]
.:rolleyes:;)[/quote]
şu anda 15.15 barında da,yüksek volatilite ve hacim ile yukarı kırılım oldu...
-
[quote=ATHLON;364891]piyasa kararlılığı mevcut yön bazında...yanlız hareket zamanlamasını da göz önünde bulundurmak lazım olabilir mi abi?...o kademelerdeki hareket zamanlamalarının randomizesi takdire şayan olabiliyor...mesela direnç ve destek kademelerinde "ticket" emirler ani ve vahşi olabiliyor...[/quote]
Günaydın VOBORSA ehuhehe :D
Actung baby Ahlon,.dng
"Ticket emir" ne demek? Bu terimler ve bankalarası terimleri nereden biliyorsun?
Palanın beach party'si erken mi bitmiş bugün?
-
[quote=ATHLON;364891]piyasa kararlılığı mevcut yön bazında...yanlız hareket zamanlamasını da göz önünde bulundurmak lazım olabilir mi abi?...o kademelerdeki hareket zamanlamalarının randomizesi takdire şayan olabiliyor...mesela direnç ve destek kademelerinde "ticket" emirler ani ve vahşi olabiliyor...[/quote]
doğru athlon,
bu kırılım anlarında hareket vahşi oluyo bize göre tabi,üüü
iişn enteresan tarafı kırılım olduğu çubuklarda benim kd nin de kırılması olayı...:rolleyes:;)
bu vahşi harekette fazla kaymaya neden olmamak üzere,kd civarında mesela 1 ya da 2 kademe ,şartlı emir koyarsak,kesinlikle önemli bir kayma olmadan,piyasada yön değiştiririz,yoksa kayma feci oluyor...:cool:
misal ,kd=77.725 ve şu anda benim kısa için şartlı emrim 77.675-77.725 e serpiştirilmiş durumda...
VSA teyid edici kullanılabilir..
-
[quote=excali;364897]Günaydın VOBORSA ehuhehe :D
Actung baby Ahlon,.dng
"Ticket emir" ne demek? Bu terimler ve bankalarası terimleri nereden biliyorsun?
Palanın beach party'si erken mi bitmiş bugün?[/quote]
tsporlarımı 23.05 den almak istermiyin?:Disteme..çünkü bend eyok...porsadan alabilrsin aynı fiyattan
-
[quote=Astatin;364776]Son olarak bir ganaatimi paylaşayım; Bu haciex, seans kapanır kapanmaz, kuyruğu yanık kedi :) hızıyla ortadan kayboluyor...
a) Bu saatte bu kadar acele tüydüğüne göre mesai disiplini olan bir kurum da çalışıyor. Sanırım banka
b) Veya yenge eve bu saatlerde geliyor, VOB da oynadığını bilse haşat eder. o yüzden tüm delilleri yok edip, tv nin karşısına geçip çicgi film izliyor süsü veriyor kendine
c) amam her durumda 18:00 sonrası esrarengiz.. çünkü hiç o saatten sonra mesaj yazmıyor..hımm a şıkkı ve b şıkkının karışımı olabilir. bangadan eve geliyor..ama yengeden tırstığı için nete girmiyor felan..
hımmmmmmm[/quote]
öne alalım
-
[quote=saraylı;364898]doğru athlon,
bu kırılım anlarında hareket vahşi oluyo bize göre tabi,üüü
iişn enteresan tarafı kırılım olduğu çubuklarda benim kd nin de kırılması olayı...:rolleyes:;)
bu vahşi harekette fazla kaymaya neden olmamak üzere,kd civarında mesela 1 ya da 2 kademe ,şartlı emir koyarsak,kesinlikle önemli bir kayma olmadan,piyasada yön değiştiririz,yoksa kayma feci oluyor...:cool:
misal ,kd=77.725 ve şu anda benim kısa için şartlı emrim 77.675-77.725 e serpiştirilmiş durumda...
VSA teyid edici kullanılabilir..[/quote]
ama şimdi sen palaya belden aşağı çalışıyorsun abi kd yi de kullanarak bununla..:)))...trensfer sezonu bittikten sonra bi anda aynı anda hem takıma,hem de oyuna giren messi gibi oldu bu...))
-
[quote=Astatin;364899]tsporlarımı 23.05 den almak istermiyin?:D[/quote]
Şike yapmayalım şike yapmayalım..aaaaaaa:::
[IMG]http://2pep.com/funny%20pics/cool_funniest_hilarious_pictures/funniest_crazy_cool_pictures_of_police_fail_cat_20100120_1773995594.jpg[/IMG]
-
ABD verileri iyi gelmiş:)
hayret yurtdışı yukarıya bizimkide yukarıya
ne zamandır korelasyon var:)
yoksa az sonra....:::
-
[quote=ATHLON;364904]ama şimdi sen palaya belden aşağı çalışıyorsun abi kd yi de kullanarak bununla..:)))...trensfer sezonu bittikten sonra bi anda aynı anda hem takıma,hem de oyuna giren messi gibi oldu bu...))[/quote]
valla py 'ya ne yapılsa mubahtır teknik olarak...:::
biliyorsun ;savaş hileden ibarettir...
bir de tabi kd değişirse, şartlı emrin acilen değiştirilmesi gerekir,mesela birazdan yukarı çekerse,yukarı hareket yüzünden,ben de emrimi aynı noktaya çekerim...
bu raada messi hakkat iyi fitbolcu be....brv