eğer yanılırımda,..
bu oyalanma dediğim 6 barıda yükselmeye kalkarsa,
yarın 10 barında short başlama olasılığı çok artar,...
şe[B][U]RR[/U][/B]o ya duyrulur,...
Printable View
eğer yanılırımda,..
bu oyalanma dediğim 6 barıda yükselmeye kalkarsa,
yarın 10 barında short başlama olasılığı çok artar,...
şe[B][U]RR[/U][/B]o ya duyrulur,...
iyi bir 5 lik 10 luk tan takip yaparsanız hangisinin olacağını bizim destekte söyleyecek haliylen 139525 değeri ama hangisinin olacağı bu metodla yarın 10 barına kadar belli olabilir
üstad çüken olmasın diye diğer yorumuda yaptım
ve 139525 i destekte koydum şerronun altına,..
çünkü saat 14 barı 15.bar,..
normali yatay yada az çok realize,...
ama yapmaz ise yarın 10 barına realize olur,...ve daha agresif bir realize yaşanır
son durumda 5 likte 139525 üstünde yükseliş devam ediyor,...
viop 30 bakacağımıza viop THY baksaymışız daha iyi kazanç elde edermişiz.. 1 adet için her kademe 1 tl K/Z var. bugün viop %1.15, THY 1.80 +++ bence.
[QUOTE=TIFIL;527039]viop 30 bakacağımıza viop THY baksaymışız daha iyi kazanç elde edermişiz.. 1 adet için her kademe 1 tl K/Z var. bugün viop %1.15, THY 1.80 +++ bence.[/QUOTE]
dün baktık ya,...yükselişini tesbit ettik dün
kaç gündür baktık,...
adını beka kaadı koymadık mı,...
bkz son mesajı 63191
bakınız
dün ben 138350 stop verdim saatlikler için,..dün bir yerden havlu attım günlükler takip edilmeli dedim,...
benim pozum ters short ama piyasayı başarılı şekilde longta takip edebiliyoruz,..
bu arada bu piyasanın her ne kadar 148009 (+) ov hedef koysamda,
bir şekilde gökten taşmı düşer fiyatlar zamana ters mi gider
piyasanın düşmesi kadar beni sevindirecek hiç bir şey yoktur,
[U]çünkü bırakın shortu bu kepazeliklere bu ülkenin çok şükür aklı başında bir vatandaşı olarak artık katlanamıyorum,....[/U]
ya sev ya terket diyen şe[B]RR[U][/U][/B]yuda buraya gömerim onuda söyleyeyim,...
o nedenle
herkesle kavgalı olup,...
borsası rekor kıran hem de kaç ay oldu,..
bir ülke gösterin,...
yeter artık,.....
vakti zamanında kaç yıl oldu rekor kıra kıra demedikmi bu topikte,
oraya doğru gidiyoruz,
o nedenle aklı selim düşüştedir,...
Düşüş adamı aymazlıktan kurtarır,....
madem a simetri var
çıkanın değil düşenin dostu olur,
demedi demeyin,...
[url=https://hizliresim.com/WGNogY][img]https://i.hizliresim.com/WGNogY.png[/img][/url]
yuvarlak içindeki için yorum alabilir miyim bilen varsa..
uzun zamandır derinlik takip etmediğimden ben konuya uzağım,..
net lotsa -23.348 diyor,..o kadar (-) ye uğramış,...
iki vade şu an biri diğerini geçiyor,..
20178 aralık, 2018 şubata devroluyor
5 likte
7 lik des 139650
14 lük des 139525 bir önceki 7 lik değer
[QUOTE=uzun;526659][url]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=10930&stc=1&d=1512763349[/url]
alt kanal çizgisi üzerinde kalındığı sürece 130 üstüne atar. ytd
alt kanal çizgisi(100-101 zamanla yükselecektir) kırılmadan düşüşe oynamak riskli..[/QUOTE]
115-116 kırılırsa oluru artar...
zamana göre 14 haftadan kalan bu son 6 haftada,
şayet 148009 (+) görülürse,...(günlükler belli eder)
usdtry 3.72xx altından alım öneririm,....
6 hafta beni yanıltırda,..terse yatırsa yani yükseliş yerine düşerse (düşük olasılık,..günlükler belli eder),
148009 (+) görülmediğinden piyasa ayı olamaz yaşanan hareket realizedir,..
6 hafta kodu,
2 agresif sert piyasa
2 bir öncekinin tersi yükselişse realize, düşüşse yükselişe devam
2 bir öncekinin tersi yükselişse realize, düşüşse yükselişe devam
bütün bu 6 haftada olasılıklar gerçekleşsse dahi A noktasından B noktasına yükselen eğim, yada düşen eğim olmalı,....
yani A dan B ye olan eğim ilk 2 haftanın yönüne olmalı
evet saatlik 14 yorumuz çalışmış gözüküyor,...düşüncem körleme bitene kadar, yani yarın saat 10:00 a kadar
yataya sarma, realizemsi veya daha çıkarım ama çıkamayış yönünde idi,..
yeni yön yarın 10:00 sonrası olabilir,
dilerim düşüş short hatta crash olur,..yani bana çalışır
[QUOTE=indregandi;527044]uzun zamandır derinlik takip etmediğimden ben konuya uzağım,..
net lotsa -23.348 diyor,..o kadar (-) ye uğramış,...
iki vade şu an biri diğerini geçiyor,..
20178 aralık, 2018 şubata devroluyor[/QUOTE]
hocam şimdi baktım iki vade de de aralık: - 21162 şubat : -24900 civarı galiba mal çıkılıyor gibim bence..
[QUOTE=TIFIL;527050]hocam şimdi baktım iki vade de de aralık: - 21162 şubat : -24900 civarı galiba mal çıkılıyor gibim bence..[/QUOTE]
SAYIN TIFIL BİLDİĞİM KADARIYLA,..
APSD lerde anlık yayını bırakmışlar akşam veriyorlardı,...yani gördüğünüz data düne ait olabilir, bu 1.
2.ci iki vade değişimine rastlayan durumlar için,..
(-) durum bir vade kapanırken,..mal karşılıklı kapanıyor,...
diğer vade de açılıyor (+) durum,....
her durumdfa kapanan vade bir miktar bakiye yapıyor, 50 bin kontrat civarı ve üstü olabilir,...eskiden öyleydi ama total 200 bin küsurdu, şimdi total 400 bin kusur,..
bu bakiye kalanı da bir yerden sonra sisteme tekrar entegre oluyor,..
[QUOTE=indregandi;527018]Saatlikte
[url=https://hizliresim.com/vJO61m][img]https://i.hizliresim.com/vJO61m.png[/img][/url]
saat 13:00 dan sonra trend yataya sarabilir yada az çok realize olabilir,..alt sarı oklar
13:00 14. BAR,...
14:00 15. BAR o nedenle (14 simule tamamlanıyor, bu esnada fiyatlarda az çok değişmeler olur) üst sarı oklar
[B]Yataya sarmak[/B] daha bir doğru sanki,
((çünkü 6 bar civarı bir körleme var, bu körleme tüketilmeden ciddi short olasılıklar gündeme gelmez diye düşünürüm daha çok realizemsiler yada yataya sarmalar, yada dahada çıkacakmış görüntüleri olabilir,..))[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;527031][url=https://hizliresim.com/bLnv0V][img]https://i.hizliresim.com/bLnv0V.png[/img][/url]
14.BAR
tamamen simulatif[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;527034]GRAFİĞİNİ VERDİĞİM 5 LİK SİSTEM şimdilik satta,..
onunda desteği 139525,
139525 i aşağı alabilirsek,..
saatlik simulasyondaki oyalanmalara girmiş oluruz,...
bu da az yada çok realizeler yapar,
tahminim 6 saat sürecek bir oyalanma yada yatay piyasa,
14, 15, 16, 17, 18,.......09,....
yarın 10 barı,
ya short olarak düşer, yada tekerrür de yeni zirvelere yükselir[/QUOTE]
ne eksik ne fazla,...
tamamen simulatif
dierim tez zamanda
148009 (+) yaparsın
mesela ilk 2 hafta agresif müsait,...
ulan şerrolara bak böyle bir ülkede yükselişte rekorları sıralıyorlar, tozunu atıyorlar ülkenin,...
şimdi geçen de başımıza geldi, antranmanlı olalım,..
2.hedef olan 136882 ye giderken,..
gelecek vade 136882 yi geçmiş,..aktif vade ise 3 beş puvan kala dönmüştü hatırlayın,
süre sonra aktifte 136882 yi geçmiş ve realize gelmişti,...
o nedenle
yok illa aktif vade de geçecek,
notlarımızı şimdiden alalım,...
resmen kepazelik,
sadece türkiyeye özgü,...
talancılar, tefeciler, borsa simsarları, sıcak para vurguncuları,...
tenya , trişin, barsak solucanları,...
teşviğin(kgf) başında bayram ediyorlar,...
[QUOTE=indregandi;527054]şimdi geçen de başımıza geldi, antranmanlı olalım,..
2.hedef olan 136882 ye giderken,..
gelecek vade 136882 yi geçmiş,..aktif vade ise 3 beş puvan kala dönmüştü hatırlayın,
süre sonra aktifte 136882 yi geçmiş ve realize gelmişti,...
o nedenle
yok illa aktif vade de geçecek,
notlarımızı şimdiden alalım,...[/QUOTE]
şubat vade zaten 147150 tepe gösteriyor muhtemelen bu şimdiki hareketle, şubat için 148009 (+) gelecek,
püf nokta
020118 te,
aktif vade direkman şubat değerini alacağından o da bir anda + makas nedeniyle geçmiş olacak,...
beraber hep birlikte takip edelim,
benim burada bilemeyeceğim kısım
(+) yı bilemem, bulurum ama bilemem,..oralara geldiğinde yelpaze koymam gerekir,....
inşallah fazla bir (+) olmaz ve uğraştırmazlar,...
Vize sorunu ortadan kalkmış... bilginiz olsun abd büyükelçiliği açıklama yapacak.. son dakika geçiyor
diye yazdılar..haber bu..
yine anti parantez belirteyim,..
diyelim ne aktif ne gelecek vade (şubat)148009 (+) olura görmedi, beni terse getirdi, hani..
dönüp dolaşıp illa görecek,..bunun mümkünatı yok,..
bunun için ayırdığım zamana yayılmış 45 total bekleme haftası daha var,...kalan 44
[QUOTE=TIFIL;527058]Vize sorunu ortadan kalkmış... bilginiz olsun abd büyükelçiliği açıklama yapacak.. son dakika geçiyor
diye yazdılar..haber bu..[/QUOTE]
alsınlar vizeleri
kepazelik dedik ya, o geniş kümede yer buluyor kendine,...
vizeye düştüdemi şimdi buna bahane yükseliyor,..
geçelim bu işleri,
bal gibi bu sıcak para vurgunculuğudur, tefeciliktir
KGF nunun nasıl dönüşü olacak şimdiden merak ediyorum,..
işte o bölüm
CRASH
dediğimiz kısım
yazacam zamanını,
önce 148009 (+)
[url=https://hizliresim.com/YOY8ND][img]https://i.hizliresim.com/YOY8ND.png[/img][/url]
bu arada bu sistem iyi gidiyor bakalım daha sabah bir iki değiştirdim, o yüzden takibi gerekli, ama iyi gerçekten, artık hemen anlayabiliyorum kim takip eder kim öter kim tutarlı gider,...
[url=https://hizliresim.com/V3k8rq][img]https://i.hizliresim.com/V3k8rq.png[/img][/url]
beka kaadı,...her kes için beka vadediyor, borsa vurguncuları dahil,...
fazla yolu kalmadı,...da
kilyosa nasıl inecek esas sorun orada,..
rüsgar falan diyorlardı,...inşallah orada rüsgar çok esiyor sorun olur diyenler doğruyu söylemiyorlardır,...
şimdi geçenlerde aselsanı durduk yere bastılar değilmi,...
biz aselsan topiğine grafiği attık bekliyoruz,...
bakın dün 2.kez halka arz edilecek işi çıktı,
nasıl ama,
vuran vuruyor,..diğerleri syrediyor,..
oysa aselsanda bu ralliye katılabilirdi değilmi,...
yok on numara kaadı verdiler milletin eline,..
ama bakın birleri önden öğrenmiş 2.halka arzı
[url]https://www.birgun.net/haber-detay/erdogan-in-davetlisi-cibuti-cumhurbaskani-turkiye-ye-geliyor-196063.html[/url]
şimdi şöyle önümüze okkalı bir google map açalım,...
google deyin,...
sonra sudan haritalar şekilinde ticklere devam edin,....
cibuti bize geldi, biz sudana gittik,..öteden beri o bölgede ve y.dışında en büyük üssümüz somalide,..sudandan çada geçtik,..
değilmi,...
ha o arada 2 üst düzey abd generali geldi,..
bunlar burada genel kumayla görüştü, ırak genel kurmay başkanıda katıldı
4 lü zirve yapıldı,..önce kuduss, arkasından sudan, arkasından çad,...
dün esad terörist oldu,..iran sadece d kudüs değil, tüm filistin bağımsız olmalı dedi,..
bildiğim kadarıyla ekonomimiz oldukça ötük,..
şimdi bunları ilerliyende bağlarız,..
ha unutmadan bizi kaadda görse yırtan mısır birden yelkenleri suya indirdi, kulağına kim ne üfledi,...
bayaa bir malzeme var,
önce haritaya bakın kızıldenizin yanında ülkeleri çat çatlayana kadar bulun,...egede 18 adaya gıkınınz çıkmazken sudan dan ada istemeyi falan da unutmayın,..
[QUOTE=indregandi;527065][url]https://www.birgun.net/haber-detay/erdogan-in-davetlisi-cibuti-cumhurbaskani-turkiye-ye-geliyor-196063.html[/url]
şimdi şöyle önümüze okkalı bir google map açalım,...
google deyin,...
sonra sudan haritalar şekilinde ticklere devam edin,....
cibuti bize geldi, biz sudana gittik,..öteden beri o bölgede ve y.dışında en büyük üssümüz somalide,..sudandan çada geçtik,..
değilmi,...
ha o arada 2 üst düzey abd generali geldi,..
bunlar burada genel kumayla görüştü, ırak genel kurmay başkanıda katıldı
4 lü zirve yapıldı,..önce kuduss, arkasından sudan, arkasından çad,...
dün esad terörist oldu,..iran sadece d kudüs değil, tüm filistin bağımsız olmalı dedi,..
bildiğim kadarıyla ekonomimiz oldukça ötük,..
şimdi bunları ilerliyende bağlarız,..
ha unutmadan bizi kaadda görse yırtan mısır birden yelkenleri suya indirdi, kulağına kim ne üfledi,...
bayaa bir malzeme var,
önce haritaya bakın kızıldenizin yanında ülkeleri çat çatlayana kadar bulun,...egede 18 adaya gıkınınz çıkmazken sudan dan ada istemeyi falan da unutmayın,..[/QUOTE]
bob hortluyor emareleri,..
bu olursa
cehepe hedepeyi akapeye kaptırır demedi demeyin,..
çünkü çözüm süreci 2 başlar,...
malum pkk iki cephede birden tıkandı,..
vise işide bu bop işinin ilk emaresi olabilir,..zarrap ta hasır altına süpürülür,..hepsi itirafçı olurlar,..
burası iftira der, bakar keyfine,...
şu altay tankının aranan motoru birden bulunuverirse yada,......bu proje rafa kalkıp
leopard 2a6 yada 7 serisinden reinmetal namlu özellikli devam ederse,...
bunlar hep bop emareleri, keza f-35
o arada putiş s 400 ü buraya verdi verdi veremedi avucunu yalar
ve koridor bu durumda ikinci güzergah olarak ilerde bir gün türkiyenin güneyinden akdenize geçer,...
malum esad vermedi, verecek aranıyor
borsanın elbette toprak bütünlüğü gibi şeyler umrunda değil, o da neymiş,...
[url]https://tr.sputniknews.com/foto/201707121029238848-cin-cibuti-askeri-us-ilk-asker/[/url]
bunuda yukarıya ilave edelim,..
malum ilerde bir gün koridor illaki bir tampona dönüşecek,..kori,dor tamponlaşmadan çine karşı duramıyor,
tampon büyüğünden toprak ister,...ve biri diğerinden farklı coğrafyalar arasına otuırur,..
örneğin kafkasya farklı, orta doğu farklı,..
çünkü akatarım özelliği olmalı,..
mesela kafkasyayı ortadoğuya aktarmalı,..örneğin rusya suriyede işide karşı attığı ilk füzeleri hazardenizideki iki savaş gemisinden yollamıştı,...
keza peşi sırada ortadoğuya kuvvet yığmıştı,...
yunanistanın senelerdir edindiği askeri teknolojiyi bizimle kıyaslamayı unutmayınız lütfen,...
18 adayı işgal etmek döt ister,...
benim en büyük kıllanışım
birinci olarak deirezzor da oldu,...ypg ile esad fıratın iki yakasını biri diğerine karışmadan elde ettiler ve sadece IS ile savaşıldı,...bu aynı zamanda Rusya ile ABD nin Suriyeyi paylaşması oluyor,...
ikincisi Barzani referandumu sonrasında Irakın ısrarla mevcut Federasyon topraklarının dışına çıkmayarak bu bir koridorda olsa Türkiye ile coğrafi bağlantı [U]kurmamamasıydı[/U],...bu Irakın ABD planları dışına çıkmadığını gösterir,....
deirezzor ise ypg ve esadın fıratın iki yakasını rakkadan itibaren bölüştüğünü gösterir,...yani abd rusya karşılıklı planı demek daha doğru olur,...
bu durumda suriyede savaşacak tek alan idlip kalıyor ki Türkiye oraya asker gönderdi ve fırat kalkanı ile ikinci defa koridor önünü kesti,..bunu hepimiz alkışladık
pkk iki tarafta birden tıkandı dediğim tam olarak bu,..hem suriyede hem türkiye de önü kesildi, Türkiyede askerimizn büyük özveri ve başarıs ile nefes dahi alamadı bölücü terör,..
şimdi bu kadar kazanımı biz kendimizi kurtrmak için 3, 5 kuruşa feda ediyorsak eğer,..çünkü asada terörist deyip bütün ilişkileri koparmak neyin karşılığı olabilir,..bölgede sıkışan iki ülke Suriye ve Türkiye
öyleyse kol gezen bela yarın bu gün yine gelir bizi bulmazmı..
nasılki 1991 de ırakta başladı, 2010 da suriyede önümüze geldi ve 2013 te beka sorununa dönüştüyse,...
ama görünen o ki,..
beka Türkiyede milletleşeceğine tam tersine kişiselleşiyor,...
[QUOTE=indregandi;527072]yunanistanın senelerdir edindiği askeri teknolojiyi bizimle kıyaslamayı unutmayınız lütfen,...
18 adayı işgal etmek döt ister,...[/QUOTE]
er taraftan kuşatıldık maalesef, Allah sonumuzu hayır etsin.