[QUOTE=silik;84942]Arkadaşlar bu konuda yeniyim ve öğrnemek istiyorum nerden başlamalıyım. ne yapmalıyım. siz değerli katılımcıların destek ve yönlendirmesini bekliyorum.[/QUOTE]
Başlamayın...
Printable View
[QUOTE=silik;84942]Arkadaşlar bu konuda yeniyim ve öğrnemek istiyorum nerden başlamalıyım. ne yapmalıyım. siz değerli katılımcıların destek ve yönlendirmesini bekliyorum.[/QUOTE]
Başlamayın...
merhaba teo,
babaniz icin gecmis olsun demek istiyorum. insaallah sagligina kavusur.
sevgiler,
marketleri kimse kontrol etmiyor, marketler tamamı ile random hareket ediyor,
Market random olmadıgı durumlarda , psikoloji bloklaşıyor, bazı gruplar aynı şeyi düşünüyorlar.
Ama bu kadar kitap okudum, bu işin gurusu olduğu iddia edilenler bile marketten para kazanılmıyor diye şikayet ediyor.
Biraz para kazananda , ben nasıl kazandım diye kitap yazıyor ve tekniğini anlatıyor.
Yukarı çıkmak veya aşağıya inmek tamamı ile, artık çok düştü diyenlerle , ekonomi kötüye gidiyor diyenler arasındaki savaşla ilgili.
Savaşın sonucunu bilmek imkansız. Herşey olur.
Şimdi şu şekilde düşünelim.Örnektir.
Ben 100 kontrat sattım, ve 100 kontratımı birisi aldı.
Şimdi burada ortak olan nedir.
Ben düşeceğini düşündüm. Alan yükseleceğini düşündü.
[B][U]Başka ortak noktamız yok.[/U][/B]
Ben belki MA ,belki CCI ,belki MACD ,belki MP ,belki haftalık ,belki de 5 dak grafik kullandım.satarken.
Karşıdaki de ne kullandı bilemem.
Ama ortak nokta neydi, ben düşecek dedim, (bir şeylere bakarak),
O da çıkacak dedi. ( bir şeylere bakarak)
Ortak olan sadece buydu...
[quote=nyse-dj;85144]merhaba teo,
babaniz icin gecmis olsun demek istiyorum. insaallah sagligina kavusur.
sevgiler,[/quote]
Hoşgeldiniz, Vobu bırakmak burayı da bırakmak anlamına gelmiyor, ugrayın her zaman..
Gercek para ile degıl, sanal trade de yapabılırsınız kağıt üzerinde .
Amacımız dogruyu bulmak netıcede hepımız halen öğreniyoruz.
Teşekür ederim dilekleriniz için...
[QUOTE=teo;85146]Hoşgeldiniz, Vobu bırakmak burayı da bırakmak anlamına gelmiyor, ugrayın her zaman..
Gercek para ile degıl, sanal trade de yapabılırsınız kağıt üzerinde .
Amacımız dogruyu bulmak netıcede hepımız halen öğreniyoruz.
Teşekür ederim dilekleriniz için...[/QUOTE]
evet haklisin gayretlerini ve paylasimini goruyorum,
zaman zaman faydalandim tesekkur ederim.
ama sıkı takip gerekli dedigin gibi sanalda olsa.
sevgiler...
Geçen bir arkadaşımız piyasa nasıl anlaşılır diye bir soru sordu?
Buna şu şekilde cevap vereceğim.
Bir otoyolun üzerindeki bir tepe de oturuyorsunuz.
Gelen geçen arabalara bakıyorsunuz tüm gün..
SAbah baktıgınızda arabaların tam gaz,frene basmadan gittiğini görüyorsunuz.
SOnra birden herşey değişiyor..
Otoyola polis geliyor ve saklanıyor bir köşede...
Bu sefer karşıdan gelen arabaların farları ile uyarı verdiğini, bunu görenlerin artık gazdan ayağını çektiğini ve frene bastığını görüyorsunuz.
Artık arabalar tam gaz gitmiyor, kimi frene basıyor , hızını azaltıyor, kimi yavaş gitmeye başlıyor.
Bazıları da polis var diye polis kontrolunden once , otoban çıkışlarından çıkmaya, ve karşı yola geçip geri dönmeye çalışıyor.
Ortalık karışmış, kimin ne yaptığı belli değil,Polis bazısını yakalıyor, bazısı kaçıyor, kimi yavaşlıyor, kimi gazlıyor, kimi önceki çıkıştan kaçmaya, kimide otoyolda geri geri gitmeye çalışıyor ,geri vitese takarak...
Market budur, ve bu şekilde anlaşılır...
Sn.Teo, Init.Bar'ın uzunlugunu, Gunluk marketin tipini belirlerken nasıl kullanıyoruz? , IB uzunlugunun, VA ın ust ve altındaki sarklamarın mislilerine göre mi bakıyorusunuz?
[quote=bgungor68;85149]Sn.Teo, Init.Bar'ın uzunlugunu, Gunluk marketin tipini belirlerken nasıl kullanıyoruz? , IB uzunlugunun, VA ın ust ve altındaki sarklamarın mislilerine göre mi bakıyorusunuz?[/quote]
evet o sekılde bakıyorum, Inıtıal barın ıcınde kalan tum harektler yataydır.
Kabaca...
Eger bu ıntıal barı gecıp gerı gelmıyorsa trend, bır kere bıle gerı gelse, ondan sonra yukarı cıksa bıle artık swıngtır.
Tum gun ıcınde ıse, yatay dır...
Programa IB'in ust ve alt taraflarına işaret koyuyorum. Fibo. gibi seviyler. Örnegin IB 10 tick uzunlugunda olsun. Eger fiyat VA ustune veya altına >10 tick sarkarsa trend var diyecegiz. yok eger <10 ise Swing piyasa deyip, Altan alıp Usten satacagız. Yanılıyormuyum? daha işin içine Dünkü ve Dünden önceki değerleri katmıyorum :(... Bu hafta Vob30 ta Long, vobusd de short olmayaı planlıyorum. Sanki bir yükseliş olacak. Mp de haftalık baktıgımda bu tezimi gerçekleşebilcegini düşünüyorum. Fiyatlar düşse bile, mutlaka bir önceki günün değerlerine gelmeye çalışıyor..
[quote=bgungor68;85159]Programa IB'in ust ve alt taraflarına işaret koyuyorum. Fibo. gibi seviyler. Örnegin IB 10 tick uzunlugunda olsun. Eger fiyat VA ustune veya altına >10 tick sarkarsa trend var diyecegiz. yok eger <10 ise Swing piyasa deyip, Altan alıp Usten satacagız. Yanılıyormuyum? daha işin içine Dünkü ve Dünden önceki değerleri katmıyorum :(... Bu hafta Vob30 ta Long, vobusd de short olmayaı planlıyorum. Sanki bir yükseliş olacak. Mp de haftalık baktıgımda bu tezimi gerçekleşebilcegini düşünüyorum. Fiyatlar düşse bile, mutlaka bir önceki günün değerlerine gelmeye çalışıyor..[/quote]
evet yazdıklarınız dogru toparlamak ıcın söyle düşünelim...
Seans acıldı .Val bellı oldu.Poz yok her seye sıfırdan basladık.
ust banda satıs alt banda alım yapacagız, hemen dalmak yok, gırıs cıkıs yapacagımız nokta bellı.
bu anda marketı bılmıyoruz ne olacagını
Fıyat val uzerıne cıktı kapanıs oldu, bız tepede yazdık mal gıttı..
Beklıyoruz
Kapanıs val uzerınde oldu. trend olabılır, dıyoruz,ama bır sey yapmıyoruz beklıyoruz halen.
ıkıncı kapanıs ta val uzerınde oldu ıse ve bu arada open uzerınde ısek trend teyıd ettı.ama ne olur ne olmaz dedık long yaptık, stopu da val'ın ustune yazdık..
Sımdı eger bır daha vala hıc gelmıyorsa, sonuna kadar trendde oturacagız
Val altına gelırse, artık anlıyoruzkı pıyasa swıng
stop calıstı
yenıden malı vermemız lazım. yenıden ust banda satıs yazıyoruz. Fıyatın nerede oldugu onemlı degıl, ısterse o an alt bandda olsun, gaza gelıp alt banddan satısa gecmıyoruz. Ust banda yazıyoruz.
Gelır alırlarsa alırlar, almazlarsa bız poz almayız.
Panık yok, bızde cok yaparlar, alt bandı kırdı asagı gıdıyor,
Forumda selale naraları atılıyor, ama bız bılıyoruzkı ,selale yok, alt band kırıldı , market tıpımız swıng, alt band kırılım ucuz alım fırsatı.
Ust bandakı satısımız halen duruyor, paramız var ıse , alt band kırılmada mal alıyoruz, ısterse -2 % olsun o an durum. O aldıgımızıda ust banda yazıyoruz.
paramız yoksa beklıyoruz ıstedıgımız yere gelene kadar, Eger gelırde ust bandı da kırarsa ( bu bızde cok oluyor ) yıne panık yok, ust band kırılmaları satıs fırsatı,
Yıne forumda baslıyor rallı rallı olayları
Ama bız bılıyoruzkı bugun ıcın bır sey olmaz, cunku swıng marketteyız. Paramız varsa yıne shortluyoruz, yoksa beklıyoruz.
[B]Market tıpı gunluktur,degısmez, Yanı bır kere bıle swıng ıse, artık hep swıngtır, trend olamaz...[/B]
[B]Ama tersi doğru değil, bir kere trend olursa, va içine girerse swing olabilir...[/B]
O gun gecmıstır...
Eger hıc gerı gelmıyorsa ıse artık trenddır, Va uzerınde kaldıgı surece, gerı cekılmeler ek alım fırsatıdır.
[U][B]Fıyat Va'nın bır kere bıle içine cekılırse zaten trend yenıden swınge donmustur[/B][/U], ve Seans bıtene kadar swıng kalacaktır.
mantık asagı yukarı bu sekılde...
Market tipi neden değişmiyor? yatay açıılş yaptıktan sonra , trende geçmeyor? Yada Trendde iken Swinge?
[quote=bgungor68;85169]Market tipi neden değişmiyor? yatay açıılş yaptıktan sonra , trende geçmeyor? Yada Trendde iken Swinge?[/quote]
bu yazdıklarım sadece trend ve swing için gecerlı,
trend ,swınge donebılır,
ama swıng trende donemez... aynı gun ıcınde