-
[quote=indregandi;253603]eğer düşersek, 70700 lerden az long öneriyorum, kalanını portföyünüze göre kar aldıkça bu defa, şu anki seviyeler olan 71700 ler geçilirken yapmanız yönünde, 69700 ler kırılırsa eğer bu defa flat olup ne oluyor lem demeniz,
yani 1000 puvanlar belirleyici, bu gün 725xxler geçilirse gerek kalmayabilir, yorum israil iran gemi krizi dışındadır, o bölüm spekülasyona açık çünkü,[/quote]
bu yere düşersek, 70300-70700 arası güzel duruyor, 69700 falatınız, stobunuz her neyse, 73600 geçilmesi gerekli seviye, en deyil yani seneryomda, seneryo hedefim, 78 civarları,
[B]şu anda yaşadığımız, 60 ve 120 lik baskı, bu 70300 lere kadar üretebilir,[/B]
bir önceki trendde ilk yiyenler tam olarak burada (65)kazık yemişlerdi, ikinciler (67), sonrası %4.62 lik bir yükselişle halledildi, 75 lere gittik,
onun için yereleri verdim, tekrar edcek olursak, 70300-70700 long için uygun, 69700 bunun stobu, 725xx ise zaten devam, 73500 ise sert kırılacak direnç, benim proceksiyonum bu,
-
[quote=indregandi;253323]bu kovboydan kaynaklanıyor, kovboyun durumu sanıldığının aksine iyi deyil, bu dönemi atlatmak için, şunları yaptı,
1.kendi para arzını genişletti, yaşandı bitti,
2.doların rezerv para tartışmalarını bitirdi, rezerv dendi, dolaşsın dursun,
3.global para arzını genişletiyor, fonlanma süreci, şimdi buradayız,
4.yukarının sonucunda buyume patladı diyecekler, bunun için uğraşıyorlar,
5.hepsinin sonucunda faizleri yükseltmeye çalışacaklarki, pahalı dolar üzerinden ülkelerdeki tasarrufları emebilsinler, daha çok var,....[/quote]
macro boyutta hareketli olan dolardır, avro deyil, avro süngerdir, zamanı gelince doları emer, altın ve emtiyalarla birlikte, diğer kalemler borsalar ve bono pyleridir, bu emiş değer artışı yaratır, bu değer artışına büyüme denir, büyümenin önüne ise, yani bu aslında şişme oluyor, faizle geçilebilir, işte tam bu noktada, faizler düşük, yani ekonomiler hala kırılgan, bu kırılgan yapıya kovboy izin vermez, verdiği anda 1929 mumla arar dünya, herkes birbirini yer, bu nedenle avronun düşüşü, ancak 1.23xx lerde etkili olabildi, uzmanalar tam burada yanıldılar, 1.5xx den düşen avro için 1.36 ya sınır koydular altı felaket dediler, çünkü sünger teorisinden bir haberler, öle olsa idi trichet kriz zamanında ortam varken faizlerini indirir ekonomisini ayağa kaldırırdı, bu ise çift kutupluluk demek, yani iki merkezli para yöntemi, şimdi doların sorgulanması bittiğinde ki bitti, rezerv para dendi, bunu uygulamalı gördük, onun için benim beklentim artık avro sabit, dolar müteharrik yani değeri artacak, faizler yükselecek, borsalar yükselecek, beklentim bu, 10 yıllıkların 4.xx leri geçmesi gerekli, yukarıdakinin tersi ise buhrandır(burada kritik seviye 10 yıllıklar için 2.77dir, bu değer aynı zamanda ayıların beklenti yeresidir, tabi G-20 ve hükümetler izin verirse), shortlasanızda para etemez, çünkü para kalmaz, olmayan bir şeye değer koyamassınız, çünkü hali hazırda bütün değerlemeler dolar üzerindendir, bu yok olursa neye değer konulacak deyilmi,......altın alın, yersiniz,.....
-
sonuç, ekmeğin değerli olduğu bir yerde, altına kimse bakmaz, çünkü herkes zaten bir diğerinin boğazını sıkıyordur,
-
AB, 25 BÜYÜK BANKAYI STRES TESTLERİNE TABİ TUTACAK
Uluslararası ajanslara bilgi veren bir Avro BÖlgesi kaynağı,
AB'nin en büyük 25 bankayı stres testlerine tabi tutacağını söyledi.
Kaynak, "Testler Avrupa Bankacılık Denetim Komiteleri (CEBS)
kapsamında ulusal otoriteler tarafından uygulanacak" dedi.
Kaynaklar, testlerin bu sürecin ardından bankacılık sektörünün
diğer katmanlarına da uygulanmasının beklendiğini belirttiler.
Ayrıca stres testlerinin sorunlar ortaya koyması halinde hükümetlerin
konu hakkında ne yapmak istediklerini açıklamaları bekleniyor.
Foreks Haber Merkezi ( [email]haber@foreks.com[/email] )
[url]http://www.foreks.com[/url]
-
[quote=aviator99;253657]AB, 25 BÜYÜK BANKAYI STRES TESTLERİNE TABİ TUTACAK
Uluslararası ajanslara bilgi veren bir Avro BÖlgesi kaynağı,
AB'nin en büyük 25 bankayı stres testlerine tabi tutacağını söyledi.
Kaynak, "Testler Avrupa Bankacılık Denetim Komiteleri (CEBS)
kapsamında ulusal otoriteler tarafından uygulanacak" dedi.
Kaynaklar, testlerin bu sürecin ardından bankacılık sektörünün
diğer katmanlarına da uygulanmasının beklendiğini belirttiler.
Ayrıca stres testlerinin sorunlar ortaya koyması halinde hükümetlerin
konu hakkında ne yapmak istediklerini açıklamaları bekleniyor.
Foreks Haber Merkezi ( [EMAIL="haber@foreks.com"]haber@foreks.com[/EMAIL] )
[URL]http://www.foreks.com[/URL][/quote]
güzel haber, bu stres testi, hani kovboyda uygulanan, lem zamanında shortlamıştık, citı batacak diye, bir iki tane alırlar aralarından olmuşlarından, bu dalgalanma yaratacak avitor,....
-
bu gün için üst sınırımız 72973 ten geçiyor şu anda, graf 10 dakikalık 10 dakikada bir tırmanıyor, dün verdiğim kovboy rakamı çok önemli, bu rakm 10457, bu rakam ne derse yön o olacak, artık bakışlarımız avrodan yavaş yavaş, futursuzlar ve kovboya dönmeli
-
pela makaslan oynii. sistemler system halted mesajı verii. namıssız pela.
-
10 lukta py al döndü, onay için 4 kademe kaldırmalılar, 975 ten
-
pela çoğunluk işy den işlem geçii. doçe efg garan öbür bacak olarak kulllanii. bugün day tradein büyük kısmını pela çevirdi. 72,1 üstünde günlük cörtlerini kapatır bu. piyasayı yukarı iter. 72,4 üstü alır.
72,100 üstüne gitmiise bu deyyus düzeltme niyetindedir. 71,4 altı kaliise düzeltme onaylar. mugayyet olun uşahlar.
-
avro desteği artık 1.2379 da, avroda burayı çıkmalı tabiki,....
-
[quote=Kutsal Hazine Avcısı;253680]pela çoğunluk işy den işlem geçii. doçe efg garan öbür bacak olarak kulllanii. bugün day tradein büyük kısmını pela çevirdi. [B]72,1 üstünde günlük cörtlerini kapatır bu.[/B] piyasayı yukarı iter. 72,4 üstü alır.
72,100 üstüne gitmiise bu deyyus düzeltme niyetindedir. 71,4 altı kaliise düzeltme onaylar. mugayyet olun uşahlar.[/quote],
kesinlikle,
-
zaten ilk atk 72100 üstünde 72500 e vurur, burada kovboyu bekler,.....