fdow uzak bakış güncel
[IMG]http://i41.tinypic.com/2mng4cy.png[/IMG]
Printable View
fdow uzak bakış güncel
[IMG]http://i41.tinypic.com/2mng4cy.png[/IMG]
[quote=SEYYAH;99319]sazan abinin koyduğu sistem şu haliyle çok fazla trade yaptırıyor.
3 ayda 970 trade yaptırmış 5 dklıklarda...
hepmiz GÖKHAN FINDIK gibi oluruz trade tarzı olarak.hatta hepimiz teraya geçelim.teranın günlük hacmi 300.000 kontrata vurur :..:
trade sayısı törpülenebilirse çok güzel bir sisteme dönüşebilir.birde mozkan ağbeyin ekledikleri v.s.[/quote]
Sevgili Seyyah,
Bir iki sayda önce yazdım. Bir kere daha belireyim. 5 ve daha altı zaman dilimlerinde noise çok fazla , o yüzden saf fiyat kullanmak yerine, yumuşatılmış fiyat Dema, Moving average, Tema vb şeyleri kullanmak daha iyi. Gürültüyü bu şekilde alabilirsiniz.
[quote=jerfin;99321]yarın ilk işim forex'i matrix'e çevirip, sn.sazan'ın ve larossian'ın sistemlerini denemek olacak..
çok zarar ettim son günlerde, görünen o ki yarın sabah da gapımı yiyip oturacağım..:..:[/quote]
takmayın kafaya 1-2 gün daha en fazla buralarda sp sonrası hep beraber short tüm dünya:..:
[quote=mozkan;99320]tekrar söyleyeyim içimde kalmasın close dayanan sistemler çok sıkıntılıdır
vobtan örnek aşağıda, diyeceksinizki fiyat oraya gelene dek ben zaten vermiştim, o zaman sisteme zaten ihtiyacınız yok sezgilere devam[/quote]
Sn Mozkan,
İşte bu noktada ayrışıyoruz. Bence bir barın kapanışından daha önemli hiç bir şey yoktur. (Tabi bence). Grafiğinizdeki, örnek resmin kötü yanı. Yani tatlı karlar için (kapanışı kullanarak), arada bir ödenmesi gereken acı bedel.
[QUOTE=mozkan;99324]takmayın kafaya 1-2 gün daha en fazla buralarda sp sonrası hep beraber short tüm dünya:..:[/QUOTE]
aslında siz 10 gün önce verdiniz 25 mart tarihini dow için.. +.
ben hep dow hiç düzeltme yapmadan daha nereye kadar gidecek diye diye 1 haftada sermayemin %25 ini kaybettim..:(
dow'un daha önceki dibinin altına gelmesini bekliyor musunuz sn.mozkan ?
[quote=jerfin;99321]yarın ilk işim forex'i matrix'e çevirip, sn.sazan'ın ve larossian'ın sistemlerini denemek olacak..
çok zarar ettim son günlerde, görünen o ki yarın sabah da gapımı yiyip oturacağım..:..:[/quote]
yapma yahu:confused:gene mi.
neyse acısını fazlasıyla cıkartırsın bence sen:)
[quote=sazan;99325]Sn Mozkan,
İşte bu noktada ayrışıyoruz. Bence bir barın kapanışından daha önemli hiç bir şey yoktur. (Tabi bence). Grafiğinizdeki, örnek resmin kötü yanı. Yani tatlı karlar için (kapanışı kullanarak), arada bir ödenmesi gereken acı bedel.[/quote]
kar close ile gelmez kar high ile gelir, stop close ile gelmez low ile gelir,
long isek new high da coşarız yani greed, new low da ise fear başlar, trendler close to close yerine high to high ve low to low izlenir en azından ew de :D
[QUOTE=Larossıan;99313][URL="http://img23.imageshack.us/my.php?image=screenhunter1p.jpg]"][IMG]http://img23.imageshack.us/img23/747/screenhunter1p.jpg[/IMG][/URL]
n=40 yaparak 5 ve 15 dk görüntü güzeldir.Bu 5 dk görüntü.[/QUOTE] arka sayfada verdiğiniz formulün 5 dakikalığı ile bu görüntü aynı değil..bunu formüulü başka mı acaba..
[QUOTE=7410;99327]yapma yahu:confused:gene mi.
neyse acısını fazlasıyla cıkartırsın bence sen:)[/QUOTE]
sorma, gene kısa girim geceye 7410..:)
umarım çıkartırım, hiç moral kalmadı.. bu kadar kısa bir zamanda, bu kadar büyük bir kayıp yaşamamıştım daha önce..:(
ya bu sayfada turkucu kayahan vardı yok battı battıyoruz..hukumet falan fılan derken mılletı felakete surukluyorduuu.ne olduu acabaaa:))))))))
[quote=jerfin;99326]aslında siz 10 gün önce verdiniz 25 mart tarihini dow için.. +.
ben hep dow hiç düzeltme yapmadan daha nereye kadar gidecek diye diye 1 haftada sermayemin %25 ini kaybettim..:(
dow'un daha önceki dibinin altına gelmesini bekliyor musunuz sn.mozkan ?[/quote]
burada seyyaha yazarak anlatmaya çalıştım itki sayımı yapılırken double combinasyon diye göbeğim çatladı, üzerine bradley verdim her zaman çalışmaz diye ahkam kesildi, diyeceğim şudur dowda 6400 altını beklemek için çok çok erkendir ve bu sadece bir kehanet olur. ama bazen yapı çok açıktır mesela dolar tl de sitemde yazdığım bir yazı vardır vob 1,85 i zorlarken hedef 1,61 şeklinde şu an forexde 1,65-1,66. :..:
[QUOTE=jerfin;99330]sorma, gene kısa girim geceye 7410..:)
umarım çıkartırım, hiç moral kalmadı.. bu kadar kısa bir zamanda, bu kadar büyük bir kayıp yaşamamıştım daha önce..:([/QUOTE]
aman jerfi pure dikkat....
umarım çıkartırım, hiç moral kalmadı.. bu kadar kısa bir zamanda, bu kadar büyük bir kayıp yaşamamıştım daha önce..:([/QUOTE]
üüüüüüüüü stop yapmadınızmı:confused::confused:
canım sıkma canını. piyasa normale dönsün seçim birsin imf çözülsün hexen baba gelsin acısını çıkarıcaz
''zeka küplerini'' sahalarda görmek isteriz......:):)
[quote=jerfin;99330]sorma, gene kısa girim geceye 7410..:)
umarım çıkartırım, hiç moral kalmadı.. bu kadar kısa bir zamanda, bu kadar büyük bir kayıp yaşamamıştım daha önce..:([/quote]
moralini yüksek tutmaya çalışıyosun.ama olmuyo anladığım kadarıyla.
ben çok yeniyim biliyosun.kaybettiğim zaman benim de moralim çok bozuluyo.hareketimi sınırlıyorum öyle zamanlarda...
bide seçim olayı da girdi araya..
bakalım ..hakkımızda hayırlısı diyelim..
[QUOTE=QUEEN;99334]üüüüüüüüü stop yapmadınızmı:confused::confused:[/QUOTE]
bu sabah gaptan sonra yaptım, sonra geceye yine kısa girdim:..: ve sabah yine gap yiyeceğim..:)
Bence de yeni dip ler mümkün ama erken gibi
çok fazlada battık gidiyoruz demeninde bir espirisi yok
insanlara 1929 krizi o kadar çok empoze edildiki artık insanlar alışveriş yapmaz oldu.insanlar her şeyi erteledi. bugunku gaz kolay kolay alınmaz bir süre gider. Bizde de seçim ve imf durumları var.
ikinci el konutların % 5 gibi artması daçok ilginç bir işaret olarak gormeliyiz bence
[QUOTE=jerfin;99339]bu sabah gaptan sonra yaptım, sonra geceye yine kısa girdim:..: ve sabah yine gap yiyeceğim..:)[/QUOTE]
korkma yarına gap olmaz öyle rahat ol.....ama yarından sonra dikkat et.....tam çakal modu başlayacak sanırım.....
bol kazançlar.......
[QUOTE=mordak;99337]''zeka küplerini'' sahalarda görmek isteriz......:):)[/QUOTE]
slm mordak.. kimmiş bu zeka küpleri yaa, biz tanıyor muyuz:))
[QUOTE=mordak;99337]''zeka küplerini'' sahalarda görmek isteriz......:):)[/QUOTE]
evet zeka küplerinden yorumlar alalım....+.
zahmet olmazsa tabi.....lelele.lelele
[QUOTE=jerfin;99339]bu sabah gaptan sonra yaptım, sonra geceye yine kısa girdim:..: ve sabah yine gap yiyeceğim..:)[/QUOTE]
uslanmadım diyosun :oneyse yinede sabah ne olur belli olmaz ben de kısa bakıyordum baktım sistemler al girmedim o yüzden realize olabilir diye uzun da yapamadım gün içi biraz yaptım çıktım
[quote=mozkan;99328]kar close ile gelmez kar high ile gelir, stop close ile gelmez low ile gelir,
long isek new high da coşarız yani greed, new low da ise fear başlar, trendler close to close yerine high to high ve low to low izlenir en azından ew de :D[/quote]
EW açısından haklısınız, ama bir seviyenin kırılışı , baktığınız zaman diliminde o seviyenin üstünde kapanış ile olur. (yükselişten bahsediyorsak). Ew'de ise dediğiniz gibi 4. dalganın 1. dalga alanına 1 tick bile girmesi dalga sayımını bozar. (Bu açıdan High ve Low). Fear ve Greed açısından da kapanış değil , High ve Low önemlidir. Ancak sistem ve sistemde seviyelerin kırılmasından bahsediyorsak, ben kapanıştan daha iyi bir şey görmedim. (Geliştirdiklerim ve gördüklerim arasında)
İyi akşamlar.
[QUOTE=mordak;99342]korkma yarına gap olmaz öyle rahat ol.....ama yarından sonra dikkat et.....tam çakal modu başlayacak sanırım.....
bol kazançlar.......[/QUOTE]
senin çakal modlardan tırsarım ben mordak..:confused:
aşağı mı bekliyorsun, yukarı mı ?
[QUOTE=jerfin;99343]slm mordak.. kimmiş bu zeka küpleri yaa, biz tanıyor muyuz:))[/QUOTE]
bilmem tanırsın belki.....belki bir kısmını bilmem sen ne dersin?:):)
valla bana bakmayın ben hislerimle oynuyorum.
2 hafta onceki operasyonda 1500 zarara girdim 2 long (31000) kapatıp 600 tl sineye çektim 28500 lerden tekrar toplaya toplaya geldim
tüm umutlar tükendi lanet gene zarar ettik derken imf haberi kurtardı yine
[QUOTE=jerfin;99347]senin çakal modlardan tırsarım ben mordak..:confused:
aşağı mı bekliyorsun, yukarı mı ?[/QUOTE]
yarın en yüksekten başlar düşüş.....çakal mod sallamalı devam eder tabiki sonu aşağı bu halde bir yukarı ateşli çocuğun havale,eft geçirmesine benzer anca......lelele.lelele
[QUOTE=mordak;99350]yarın en yüksekten başlar düşüş.....çakal mod sallamalı devam eder tabiki sonu aşağı bu halde bir yukarı ateşli çocuğun havale,eft geçirmesine benzer anca......lelele.lelele[/QUOTE]
belli bir süre 32800 altı kısacılara......
29900 üzeri ise kısacılara....
arası ise trader dediğimiz kişlere yarar.........yani bence......
[QUOTE=mozkan;99324]takmayın kafaya 1-2 gün daha en fazla buralarda sp sonrası hep beraber short tüm dünya:..:[/QUOTE]
Katılıyorum çünkü Salı Çarşamba ve Perşembe en geç Perşembe eksi bir kapanış garantisi var VObun! Bu üç günde de ard arda artı kapatamaz.
Adalardan dönüş bekliyorum.
[QUOTE=mordak;99333]aman jerfi pure dikkat....[/QUOTE]
mordak selam bu sefer gördüm seni.
VOBİX saat kaç?
ne zaman geri ileri alıyoruz....:):)
[QUOTE=mordak;99350]yarın en yüksekten başlar düşüş.....çakal mod sallamalı devam eder tabiki sonu aşağı bu halde bir yukarı ateşli çocuğun havale,eft geçirmesine benzer anca......lelele.lelele[/QUOTE]
VOb hakkında hiçbir yorum yapamıyorum artık.. zararlar beynimi uyuşturdu.:..:
senin pariteler nasıl gidiyor..
[QUOTE=VOBiX;99353]mordak selam bu sefer gördüm seni.[/QUOTE]
hehhhe...selamlar.....
yaw ben geç kaldım...tühhh
[QUOTE=activex31;99341]Bence de yeni dip ler mümkün ama erken gibi
çok fazlada battık gidiyoruz demeninde bir espirisi yok
insanlara 1929 krizi o kadar çok empoze edildiki artık insanlar alışveriş yapmaz oldu.insanlar her şeyi erteledi. bugunku gaz kolay kolay alınmaz bir süre gider. Bizde de seçim ve imf durumları var.
ikinci el konutların % 5 gibi artması daçok ilginç bir işaret olarak gormeliyiz bence[/QUOTE]
Bu satış artışının fiyatların ortlama %15 düşmewsinden de kaynaklandığı da unutulmamalı.
[QUOTE=jerfin;99343]slm mordak.. kimmiş bu zeka küpleri yaa, biz tanıyor muyuz:))[/QUOTE]
marakes olabilir belki avatarında zeka küpü var ya dönüp duruyor.
İMKB Yönetmeliği’nin 60. maddesi çerçevesinde Borsamız üyesi Merkez Menkul Değerler gummm dedıı allah kucuk yatırımcının yardımcısııı olsunnn.
[QUOTE=jerfin;99355]VOb hakkında hiçbir yorum yapamıyorum artık.. zararlar beynimi uyuşturdu.:..:
senin pariteler nasıl gidiyor..[/QUOTE]
sağlık olsun olur ara sıra...takma kafaya ara ver dinlen kalmaz birşey.........
pariteler geçen hafta çok iyiydi....emme haftaya stop olarak başladık bakalım hafta sonunu nasıl tamamlayacağız....:):)
hayırlıı olsunnn hala daha bu mıllet kucuk kurumla calışıyor yaa valla hıı hayretttt kı ne hayrett kı krumuun sermayesı de 6.5 milyon duu.ehh ne dıyeyımm mıllet daha 2 3 subelıı kurumla calışmaya devam etsınn anca akıllanırrr
[QUOTE=cansalk;99331]ya bu sayfada turkucu kayahan vardı yok battı battıyoruz..hukumet falan fılan derken mılletı felakete surukluyorduuu.ne olduu acabaaa:))))))))[/QUOTE]
İşte jelibon ve ben ısrarla bundan bahsediyorduk. Birileri de adam haklı yigidi öldürüp hakkını verelim diyordu. Kayahan göstergesinin teyidi. kayahanın kaybolmasıdır. Kayahan burdayken yükseliş olmaz. Bir miktar daha düşüş olur. Kayahan gidince çıkış başlar. bu sefer istisna mı oalcak dedim ama olmadı. Yine şaşmadı gösterge. Benim de özür dilememe gerek kalmadı.
[QUOTE=sazan;99288][LEFT]Buyrun sistem arayanlara sistem.[/LEFT]
Sistemi olmayanlara hediye olsun. Sistemi olanlar içinse farklı bir bakış açısı kazandırabilir.
Sistemi vermeden bir önemli bilgi. Her sistemin içinde süper bir indikatör yada indikatörlerin süper bir şekilde ilişkisinin keşfedilmiş olması gerektiğini düşünenlere şaşırtıcı gelecektir. Tüm indikatörler, fiyattan türer , o halde neden sadece fiyatı kullanarak bir sistem dizayn edilmesin.
Sistemin Adı : [B]Greed-Fear (Gurur ve Korku)[/B]
[B]VOB , Endeks 30 için geliştirildi ve 15 dk'dan günlüğe kadar tüm zaman dilimleri için[/B]
[B]AL (Long)[/B]
n := 3 ;
BullFear := (HHV(HIGH,n) - LLV(HIGH,n))/2 + LLV(HIGH,n);
Cross(CLOSE,BullFear)
[B]SAT (Longları Kapat)[/B]
BearFear := (HHV(LOW,n) - LLV(LOW,n))/2 + LLV(LOW,n);
Cross(BearFear,CLOSE)
[B]Açığa Sat (Short)[/B]
BearFear := (HHV(LOW,n) - LLV(LOW,n))/2 + LLV(LOW,n);
Cross(BearFear,CLOSE)
[B]Açık Pozisyon Kapat (Shortları Kapat)[/B]
BullFear := (HHV(HIGH,n) - LLV(HIGH,n))/2 + LLV(HIGH,n);
Cross(CLOSE,BullFear)
Kod Matriks'de de metastock da da çalışır. Sistem Tester gidin ve kodlayın, sonrada VOB'da seçtiğiniz periyotta çalıştırın ve sonucu görün.
Bir Kaç Sonuç, (Komisyon düşülmemiş)
[B]VOB 60 DK, [/B]1130 işlem, 4 yılda, 445 karlı, 685 zararlı, %3182 Kar
[B]VOB 15 Dk, [/B]321 işlem, 4 ayda, 120 kar, 201 zarar, %74 Kar.
İşlem başına , Onbinde iki komisyon ödediğinizde kar çok düşer gibi geliyor değil mi ? Öyle mi lütfen hesaplayın !
Şimdi sıra sizde, bu sistemi alıp, içindeki hatalı yada beğenmediğiniz al sat sinyallerini ayıklayıp (Indikatör yada başka mantıklarla), Rakamlarını verdiğim kar rakamlarını 3 kat artırabilirsiniz. En azından ben 3 kat artırdım ve trade adetlerini %50-70 arası düşürdüm. Ama bu kısım da size ait olsun.
Geliştirme yapanlar arkadaşlar, özelime mesaj ile bilgi verirse çok memnun olurum.
Herkese bol kazançlar.[/QUOTE]
[QUOTE=abka;99291]Enter Long:
When( CCI( opt1 ) ,< ,Mov( CCI( opt1 ) ,opt2 ,E ) ) AND
When( Ref( CCI(opt1),-1) ,>= ,Ref( Mov( CCI( opt1 ) ,opt2 ,E ) ,-1 ) )
Enter Short:
When( CCI( opt1 ) ,> ,Mov( CCI( opt1 ) ,opt2 ,E ) ) AND
When( Ref( CCI(opt1),-1) ,<= ,Ref( Mov( CCI( opt1 ) ,opt2 ,E ) ,-1 ) )
Optimization Variables:
Opt1:
Min = 5 Max = 40 Step = 1
Opt2:
Min = 5 Max = 40 Step = 1
bu sistemin opt degerlerini bulamadım..günlüklerde(spotta kullanayım diyorum..test edip opt deg verirseniz sevinirim..[/QUOTE]
[QUOTE=VOBiX;99308]AL :
Cross(c,mov(C,15,S))
SAT :
Cross(mov(c,15,s))
şeklinde bakılabilir. benim Ms başka bir sistem testinde olduğunda bakamıyorum.
Son bir seneye bakılacaksa saatliklerde bakılabilir. Daha alt peryot için eyterli veri yok bende.[/QUOTE]
[QUOTE=Larossıan;99316][URL="http://img23.imageshack.us/my.php?image=screenhunter2b.jpg]"][URL=http://img23.imageshack.us/my.php?image=screenhunter2b.jpg][/URL][IMG]http://img23.imageshack.us/img23/3162/screenhunter2b.jpg[/IMG][/URL]
15 dk görüntü bu.
AL
d:=If(C>Ref(Max(H,Max(Ref(H,-1),Ref(H,-2))),-1),Min(L,Min(Ref(L,-1),Ref(L,-2))),If(C<Ref(Min(L,Min(Ref(L,-1),Ref(L,-2))),-1),Max(H,Max(Ref(H,-1),Ref(H,-2))),PREV));
a:=Cross(C,d);
b:=Cross(d,C);
state:=If(BarsSince(a)<BarsSince(b),1,0);
state>Ref(state,-1)
SAT
d:=If(C>Ref(Max(H,Max(Ref(H,-1),Ref(H,-2))),-1),Min(L,Min(Ref(L,-1),Ref(L,-2))),If(C<Ref(Min(L,Min(Ref(L,-1),Ref(L,-2))),-1),Max(H,Max(Ref(H,-1),Ref(H,-2))),PREV));
a:=Cross(C,d);
b:=Cross(d,C);
state:=If(BarsSince(a)<BarsSince(b),1,0);
state<Ref(state,-1)
UYGULAYIN BAKALIM..brv[/QUOTE]
[QUOTE=sazan;99317]Sn Mozkan geliştirilecek noktaları (nelere dikkat edebileceğinizi) göstermiş. Yazdıklarından özellikle biri önemli (Performansın gelişmesi açısından). Siz bulun lütfen.
Bir ipucu, n test edilen periyoda bağlı olarak bir prensip dahilinde değişirilebilir.
Örneğin : (Sadece örnek olması açısından, doğrusu daha karışık)
5 dk'lıklarda, 1 saatte x adet 5 dk var
15 dk'lıklarda, 1 günde x adet 15dk var
Saatliklerde, 1 borsa gününde x adet 1saat var gibi.
Bir sistem bir zaman diliminde çalışıyorsa, başka bir zaman diliminde indikatör parametrelerinde bar adedi (örneğimizde n) üsttekine benzer ancak daha gelişirilmiş bir mantıkla değiştirilebilir.
Geliştiren arkadaşlar (Astatin, Enorton vb) yaptığınız geliştirmeleri özelime mesaj atarak paylaşırsanız sevinirim.[/QUOTE]
Bugün için kendini foruma verip ZAMAN AYIRIP KULANDIKLARI FORMÜLLERİ BİZİMLE PAYLAŞAN TÜM ARKADAŞLARA CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDERİM...
VEDE
YAZMAKTAN ÇEKİNMEYEN YAZARAK KATILAN TÜM ARKADAŞLARIMIDA TEBRİK EDERİM
Şahsım adıma.