Acab burayı mı okuyorlar :)
Ben geceye short gırecegım, bende umarım haklı cıkarım :)
Printable View
Acab burayı mı okuyorlar :)
Ben geceye short gırecegım, bende umarım haklı cıkarım :)
Bende shortum... her yukarı çıkışta kardeş ekledim.. Sn. Teo dan tek farkımız, bende Gunlukte trend yukarı idi. Metod : Dünkü VA,VAH, VAL, POC un değerleri, Bugunden düşüktü. Demekki yön yukarı. Ama VA ustunde short acarak tepkiye oynadık. Volume üst taraflara çıktıkca zayıfladı görünüyordu bende..
[quote=teo;82709]Acab burayı mı okuyorlar :)
Ben geceye short gırecegım, bende umarım haklı cıkarım :)[/quote]
umarim bugun swing de olsa up swing tarzi idi(ben uydurdum)
son dakika oyunlari manupilasyon olabilir cunku cok ani ve sebepsiz.
bu ikisini birlestirirsek milleti yaniltmak icin shorta son anda zorluyor olabilirler.
mp de olsa indikatorde olsa bunu bilmek cok zor ancak varsayim.
birde su var gunduz ekmek yedirmeyen yontemle geceye girmek ekmek yedirse bile cok riskli degilmi.
bunuda okusunlar
[quote=Dantes;82724]umarim bugun swing de olsa up swing tarzi idi(ben uydurdum)
son dakika oyunlari manupilasyon olabilir cunku cok ani ve sebepsiz.
bu ikisini birlestirirsek milleti yaniltmak icin shorta son anda zorluyor olabilirler.
mp de olsa indikatorde olsa bunu bilmek cok zor ancak varsayim.
birde su var gunduz ekmek yedirmeyen yontemle geceye girmek ekmek yedirse bile cok riskli degilmi.
bunuda okusunlar[/quote]
Şimdi burada çok farklı bir durum var, bizlerin kontratları oldukça az, Adamlar çok kontrat açıyorlar,Bu nedenle daha uzun vadede işlem yapıyorlar, 5000 kontratı short açıp, yeniden longa döndürmek (10.000) mümkün değil bu tahtada aynı gün içinde...
Bu nedenle yatay bandda mümkün olduğu kadar dirençleri kırıyorlar.indikatörleri al verdiriyorlar, forumlarda yazan konuları okuyup buna göre davranıyorlar, aksi takdirde herkesin eli tuşta, rahat edemezler.
Çoğunlukla karı gap ile halledip tüm gün yatay geçiyorlar,
Sonuçta zarar oluşsa bile bir strateji planımız var..
Ben yönün short olduğunu düşünüyorum.
S&P de şu an yatay bandda hareket ediyor, artı olur tekrar eksi olur, bunlar buğün için hiç bir şey ifade etmez, ister artı kapatsın,ister eksi.
Yatay bandın altında ise eksi kapatır, üstünde ise artı kapatır, ama bu durum, yarın eksi olacağını garanti eder...
kademe analizi yapmak isteyipte matriks ekrani olmayanlar icin [B]platform bagimsiz bir yol[/B] buldum csv bazli.isteyen olursa yazarim bilginiz olsun. daha detayli analiz mumkun. kim kactan satmis kactan almis gibi ek olarak.datalarla istediginiz gibi oynabilirsiniz kim hangi saate almis simdi satiyormu. biraz zor ama guzel.
sn teo bu fikri verdi tesekkurler, aslinda gizli olan seylerden biri idi buda pek dikkatimi cekmemisti.
dun gece volum bazli bir analiz yaptim dj ve vob hemen hemen ayni sadece imf olayi bizi dipte dalaglandirmis biraz onun disinda donuslerin tarihi bile ayni 7/1 genel kirilma asagiya 2/2 yukari kirilma halen akumulasyon merdiven seklinde suruyor ama 7/1 noktasinda cok uzagiz.
Şu an vob trend moduna girdi, eğer yanıltmadı iseler...Shortlara hiç dokunmadan beklemek lazım...
Stop Noktası 925.
Sn. Zorla güzellik olmaz, Zorla ise Güzellik değildir. Shorta devam..
[quote=teo;82931]Şu an vob trend moduna girdi, eğer yanıltmadı iseler...Shortlara hiç dokunmadan beklemek lazım...
Stop Noktası 925.[/quote]
ustad ogrenmek icin soruyorum trend oldugunu bu kadar once nasil soyleyebildiniz. kurallariniza uymuyor cunku. variation su bu degil trend diyorsunuz cunku. onemli.
tesekkurler.
[quote=Dantes;82965]ustad ogrenmek icin soruyorum trend oldugunu bu kadar once nasil soyleyebildiniz. kurallariniza uymuyor cunku. variation su bu degil trend diyorsunuz cunku. onemli.
tesekkurler.[/quote]
Haklısınız, bunu hiç açıklamadım...Bir gün açıklarım belki...
simdi gordum dunden beri baktigim seylerle. tuyler urpertici bir durum PY bugunku dususe dun saat 14 sularinda karar vermis ve dugmeye basmis. gercekten biz (ben) kumda oynuyoruz.
dun ustad soylemisti onceden.
gozlerim yasardi.tesekkurler sn teo. bunlar hicbir okulda ogretilmez. artik goruyorum.ama sonradan tabi.
425 kademesi %16.55 ile şu an öne geçti (volumepoc), bakalım bu oranı aşagıyamı, yukarıyamı dağıtacaklar...