herkes sistemci olunca sistemciler sıfır bakiyeli oyunda kimden para kazanacak?
cevabını merak ediyorsanız çoğu kişinin sistemci olduğu amerikan borsasında ve paritede sistemlerinizi test edin sonuçlarına bakarak cevabı görürsünüz:)
Printable View
herkes sistemci olunca sistemciler sıfır bakiyeli oyunda kimden para kazanacak?
cevabını merak ediyorsanız çoğu kişinin sistemci olduğu amerikan borsasında ve paritede sistemlerinizi test edin sonuçlarına bakarak cevabı görürsünüz:)
[quote=sovalye;247412]herkes sistemci olunca sistemciler sıfır bakiyeli oyunda kimden para kazanacak?
cevabını merak ediyorsanız çoğu kişinin sistemci olduğu amerikan borsasında ve paritede sistemlerinizi test edin sonuçlarına bakarak cevabı görürsünüz:)[/quote]
Test ettim abi. Optimizasyondan kaçmanın en iyi yollarından birinin VOB için yazdığınız sistemi yabancı piyaslarda da test etmek olduğunu düşünüyorum.
Mesela aşağıdaki grafikte benim ana sistemimin tek bir parametre değiştirmeden ve kodunda hiçbir değiliklik yapmadan aynen VOB'da kullandığım şekliyle DOW Futures üzerindeki performansı var. Utanmasa VOB'dakinden daha fazla kazandıracakmış. Ama DAX Futures'da ve pariterlerde başarısız (şimdilik). :)))
[QUOTE=Astatin;247411]Aha da zultana nuni sistem topiğinde..Bu İsrail Başbakanının Hamas karargahında yemeğe gelmesi gibi bir şey ...ehuheuhuehuehu..
Bu arada çok yakında burda bir kurumun büyük bir rezilliğini teşhir edeceğim. Kurum tabiki ZBOTRIX...ZBOTRIX basit bir if blokunda bile inanılmaz hesap hataları yapıyor. ZBOTRIZ in, encensored gizli çekim kamera görüntüleri, grafları v.b. çok yakında burda. (1+1+1+1+1+1+1=6 oldugunu iddia eden ZBOTRIX in görüntüleri çok yakında burda).[/QUOTE]
Şuanda grafiklere bak açılış ve düşük 70.000 ama tahtada ilk işlem 69.250 geçti :D
[quote=sovalye;247412]herkes sistemci olunca sistemciler sıfır bakiyeli oyunda kimden para kazanacak?
cevabını merak ediyorsanız çoğu kişinin sistemci olduğu amerikan borsasında ve paritede sistemlerinizi test edin sonuçlarına bakarak cevabı görürsünüz:)[/quote]
şövalpatros;
he patron bu kriter bencede mühim...
FDJ, FSPX de matrix default 4 aylı periyot 15 dk lıkda %12 ile %16 arasi oldu getirisi...yuppii
FDAX da %-3 ile %2 arasında dalgalandı..üwwwwwwww
EURUSD de de ise eksi olmadı hiç ama 0 ile 4-5 arasi gitti geldi..üwwwwwwwww
VOB30 da Hiç bir ay eksiye geçmedi...yuppiii
XU30 da %15-30 arasi dalagalandi.....eeehhhhhh işteeeee
[quote=Strategist;247422]Test ettim abi. Optimizasyondan kaçmanın en iyi yollarından birinin VOB için yazdığınız sistemi yabancı piyaslarda da test etmek olduğunu düşünüyorum.
Mesela aşağıdaki grafikte benim ana sistemimin tek bir parametre değiştirmeden ve kodunda hiçbir değiliklik yapmadan aynen VOB'da kullandığım şekliyle DOW Futures üzerindeki performansı var. Utanmasa VOB'dakinden daha fazla kazandıracakmış. Ama DAX Futures'da ve pariterlerde başarısız (şimdilik). :)))[/quote]
[quote=Astatin;247428]şövalpatros;
he patron bu kriter bencede mühim...
FDJ, FSPX de matrix default 4 aylı periyot 15 dk lıkda %12 ile %16 arasi oldu getirisi...yuppii
FDAX da %-3 ile %2 arasında dalgalandı..üwwwwwwww
EURUSD de de ise eksi olmadı hiç ama 0 ile 4-5 arasi gitti geldi..üwwwwwwwww
VOB30 da Hiç bir ay eksiye geçmedi...yuppiii
XU30 da %15-30 arasi dalagalandi.....eeehhhhhh işteeeee[/quote]
enortonla 3 yıl üzeri testini yaptık bütün trend sistemleri dow ve paritede zarar etmiş...
[QUOTE=sovalye;247432]enortonla 3 yıl üzeri testini yaptık bütün trend sistemleri dow ve paritede zarar etmiş...[/QUOTE]
Abi bizimkiler trend sistemi, strategistin graflara bak en dipte al en tepede sat vermiş :::
Neden hem vobta hemi de dow da dakısta filam kar yazan sistem olsun diyorsunuz???Böyle bir şey mümkin değilki...Bence nafile çaba...Dalga yapıları seans süreleri yatırımcı profili herşey farklıykenee...Bence vobta son 12 ayın 11 in de kardaysa zistem iyidir...12 sindede kardaysa harikadır...Pariteye filan gerenk yok.
Aslında yapılan iyileştirmenin curve fitting olup olmadığı önemli.Eğer siz daha önce farketmediğiniz bir konuda iyileştirme yapıp bunu daha eski tarihten itibaren test edip sistemi daha verimli hale geldiğini tesbit ederseniz bu bence curve fitting olmaz.Diyelim geçen ay üzerinden, optimizasyon olmadan bir filtre eklediniz ve bu geçen ayın performansını iyileştirdi.Bu son koşulun eklenmiş haliyle sistemi 1.5 , 2 yılı kapsayan bir testten geçirirseniz ve bu zaman aralığında da belirgin bir iyileşme sağlandıysa bu curve fitting olmaz.
[QUOTE=flexy;247486]Aslında yapılan iyileştirmenin curve fitting olup olmadığı önemli.Eğer siz daha önce farketmediğiniz bir konuda iyileştirme yapıp bunu daha eski tarihten itibaren test edip sistemi daha verimli hale geldiğini tesbit ederseniz bu bence curve fitting olmaz.Diyelim geçen ay üzerinden, optimizasyon olmadan bir filtre eklediniz ve bu geçen ayın performansını iyileştirdi.[COLOR="RoyalBlue"]Bu son koşulun eklenmiş haliyle sistemi 1.5 , 2 yılı kapsayan bir testten geçirirseniz ve bu zaman aralığında da belirgin bir iyileşme sağlandıysa bu curve fitting olmaz[/COLOR].[/QUOTE]
Kesinlikle katılıyorum, ben yukarıdaki optimizasyon nedir sorusuna cevabi mesajımda olayı çok basit olarak anlattım, curve fitting ile optimizasyonu ayırt etmek gerekir diye yazmadım, senin bahsetmen aydınlatıcı olmuş +. Önüne bir aylık grafiği koyup, en dipten al, en üstten sat verecek şekilde sistemin parametrelerini uyarlamaya çalışırsan o zaman curve fitting olur. Sisteme uygun grafik değil, grafiğe uygun sistem olur o zaman...
fleksi niki seksi,
fleksi yaşatır seni fleksi,
eehehhuehueh...
fleksi, mtx den yana çok muzdaribim... üwwww...MS e transfer olamıyoruk.üwww
optimüzasyon tüm den yanlış mıdır..elimde bir tane opt. sistem var..5 daklık...bu sistemi geriye dönük belli bir işlem ve süre opt edip,[B]belli bir süre uygulamak[/B]..sonra tekrar güncelleştirmek...
sistem kararlı geçmiş karakterle ,gelecek olanı tahmin etmektir...
gelecek haftanın hava durumu,mevsimsel durum için geriye dönük bakıp tahmin yapmaktır...
sistemden kasıt piyasanın karakterini ortaya dökmek ise;alım satım koşullarına istersen kuru fasulyenin tarifini koy...test sonucunda düz bir başarı egrisi varsa tamamdır...
[IMG]http://i49.tinypic.com/2e6e99g.jpg[/IMG]
bu grafik tamamen opt suz olanıdır...
tek opttimunlu olan ama [B]dik ve düzgün [/B]kazanç egrisi olan sistem varsa,optımunlu olduğu için kullanmayacaksanız ,ALABİLİRİM...
[quote=Astatin;247522]fleksi niki seksi,
fleksi yaşatır seni fleksi,
eehehhuehueh...
fleksi, mtx den yana çok muzdaribim... üwwww...MS e transfer olamıyoruk.üwww[/quote]
Ms e neden geçemiyosun abi?Kodlarla ilgiliyse kafasına vura vura uydururuz :D
[quote=flexy;247576]Ms e neden geçemiyosun abi?Kodlarla ilgiliyse kafasına vura vura uydururuz :D[/quote]
ABi iki nedeni var...
1) Volatility yi farklı (yanlış) veriyor MS
2) MS de olmayıp zbotrix de olan indiklerden kullanayorum.. Nette leyin de bulabilsem o indikin açık formülünü hallaedeceğik ama onu da bulamayore...üwwwww
3) Birde bendeki MS de ST de, yazılabilecek karakter sayısına sınır var..üwww
Arkadaşlar MTX de puan hesabı başladı, neden hala yüzdeli hesap yapıyorsunuz? Kafa karıştırmak dışında bir faydası var mı :) Puan hesabını seçerseniz 1 kontratla (sürekli) kaç puan aldığınızı ve ilk işleme göre yüzde kaç karda ya da zararda olduğunuzu görürsünüz? Hem de aylık kar zarar hesabı da daha kolay.
Örnek:
İmleci son bara getirip getiri rakamını yazarsınız, sonra imleci bir önceki ayın son barına getirip ordaki rakamı ilk rakamdan çıkarırsınız ve size aylık kar ya da zarar miktarını verir :)
[IMG]http://img268.imageshack.us/img268/6639/adszoi.jpg[/IMG]
[IMG]http://img693.imageshack.us/img693/1728/adszxqj.jpg[/IMG]
[B]34.45-31.58=2.87 yani pascal şuanda 2870 puan karda :D[/B]
[quote=enorton;247614]Arkadaşlar MTX de puan hesabı başladı, neden hala yüzdeli hesap yapıyorsunuz?
[/quote]
Benim için sistem performansında yüzde daha önemli. 1.000 puanlık bir hareketin önemi piyasa 60.000'deyken farklı, 70.000'deyken farklı. Özellikle 60dk sistemle son 4 yılı test ediyorsak bu çok önemli, çünkü fiyatın 30.000'lerde olduğu dönemler de oldu.
3.000 puanlık bir sabah gap'i fiyat 60.000'deyken %5'tir, 30.000'deyken %10'dur. Bu nedenle yüzde hesabı benim için puan hesabından daha anlamlı.
Sadece son bir ayı test ederken pek farketmez ama, ona katılıyorum.
[QUOTE=Strategist;247639]Benim için sistem performansında yüzde daha önemli. 1.000 puanlık bir hareketin önemi piyasa 60.000'deyken farklı, 70.000'deyken farklı. Özellikle 60dk sistemle son 4 yılı test ediyorsak bu çok önemli, çünkü fiyatın 30.000'lerde olduğu dönemler de oldu.
[B]
3.000 puanlık bir sabah gap'i fiyat 60.000'deyken %5'tir, 30.000'deyken %10'dur. Bu nedenle yüzde hesabı benim için puan hesabından daha anlamlı.[/B]
Sadece son bir ayı test ederken pek farketmez ama, ona katılıyorum.[/QUOTE]
son 4-5 ayda o kadar da fark etmez ama dediğin handikap uzun vadeli testler için geçerli. Yalnız şu var kalınlaştırdığım cümlendeki kıyaslamayı MTXle zaten yapamıyorsun, çünkü piramit yapıyor. Mesela vob 60.000 iken aldığın 3000 puanı 10 kontrattan hesap edip, 30.000 deyken aldığın aldığın 3000 puanı 500 kontrat üstünden hesap edebiliyor? Bu ne kadar sağlıklı :)
[quote=enorton;247657]son 4-5 ayda o kadar da fark etmez ama dediğin handikap uzun vadeli testler için geçerli. Yalnız şu var kalınlaştırdığım cümlendeki kıyaslamayı MTXle zaten yapamıyorsun, çünkü piramit yapıyor. Mesela vob 60.000 iken aldığın 3000 puanı 10 kontrattan hesap edip, 30.000 deyken aldığın aldığın 3000 puanı 500 kontrat üstünden hesap edebiliyor? Bu ne kadar sağlıklı :)[/quote]
Evet tamamen haklısın. Yüzde hesabı yaptırınca da piramit işi bozuyor. Matriks'in var mı derdin var. :)))
[IMG]http://img2.blogcu.com/images/h/a/z/hazaltimur/1210325406sindirimsistemi%5B1%5D.jpg[/IMG]
[quote=nunu;247789][IMG]http://img2.blogcu.com/images/h/a/z/hazaltimur/1210325406sindirimsistemi%5B1%5D.jpg[/IMG][/quote]
yahu apla..bizi bi nba finals a götürmedin,koskoca lakers ıynan,bostonu hemide...ben ona yanıorum gayri...
arkadaşlar, günlük sistem kullananız var mı??
anladığın kadarıyla çoğunluk 5-15-60dk sistemler kullanıyor,
işim gereği sürekli ekran başında fiyat takip etmem mümkün değil,
günlük bir sistem geliştirmeye çalışıyorum, pasiften girilen emirle reverse olmak üstüne kurulu, yılda 9-10 ay karlı, 2-3 ay zararlı , ayda 3-4 işlem ve ortalama 2500pts kazanç üretiyor, equity curve istikrarlı sabit eğimle artıyor, %25 kaldıraç kullanmayı düşünüyorum, günlük sistem kullananız varsa sonuçlarını paylaşmanız mümkün müdür??
[quote=dadaruhi;248234]arkadaşlar, günlük sistem kullananız var mı??
anladığın kadarıyla çoğunluk 5-15-60dk sistemler kullanıyor,
işim gereği sürekli ekran başında fiyat takip etmem mümkün değil,
günlük bir sistem geliştirmeye çalışıyorum, pasiften girilen emirle reverse olmak üstüne kurulu, yılda 9-10 ay karlı, 2-3 ay zararlı , ayda 3-4 işlem ve ortalama 2500pts kazanç üretiyor, equity curve istikrarlı sabit eğimle artıyor, %25 kaldıraç kullanmayı düşünüyorum, günlük sistem kullananız varsa sonuçlarını paylaşmanız mümkün müdür??[/quote]
[IMG]http://www.knittingindustry.com/articles/docs/files/RR3-Z-PL-108.jpg[/IMG]
[quote=Astatin;247411]Aha da zultana nuni sistem topiğinde..Bu İsrail Başbakanının Hamas karargahında yemeğe gelmesi gibi bir şey ...ehuheuhuehuehu..
Bu arada çok yakında burda bir kurumun büyük bir rezilliğini teşhir edeceğim. Kurum tabiki ZBOTRIX...ZBOTRIX basit bir if blokunda bile inanılmaz hesap hataları yapıyor. ZBOTRIZ in, encensored gizli çekim kamera görüntüleri, grafları v.b. çok yakında burda. (1+1+1+1+1+1+1=6 oldugunu iddia eden ZBOTRIX in görüntüleri çok yakında burda).[/quote]
Grafikteki iki sistem de aynı formüle dayanıyor. Üstteki grafta görünen son al sinyalinin bir hayli geç gelmesi üzerine, sistemin bağırsaklarına baktım - debug!-..Sonuç korkutucuydu. Sistemdeki bir satırdaki bir if blokunun sonucunu doğru üretmiyordu XBTRX
A:=if(kosul1 and kosul2 and kosul3..........kosul7,1,0);
Burda A nın değerinin 1 olması için, yedi koşulun da sağlanmış olması gerekir.Şimdi bunu farklı bir şekilde yazalım.
A:=if(kosul1,1,0)+if(kosul2,1,0).........if(kosul7,1,0);
Burda her bir koşulun gerçekleşmesi durumunda her bir if bloku 1 üretir. Başka bir deyişle, ilk yazımda A'nın 1 üretmesi durumu, burda A nın 7 üretmesi ile aynı şeydir. Basitleştirerek söylersek; ilk yazımda, her bir koşul doğru ise sonuç 1 olsun derken, ikinci yazımda her bir koşulun gerçekleşmesi durumuna 1 dedik ve bunları toplatarak tüm koşulların gerçekleşmesi durumu 7 üretir oldu. Sözün özü ilk yazımdaki A nın 1 olduğu her durumda ikinci yazımdaki A nın 7 olması gerekir. Şimdi sıkı durun; ZBTRX e göre böyle olmak zorunda değil.dng. İki yazılış şeklini de birer indikatör olarak tanıttım arıza nerde bulmak için. 7 ayrı koşul tuttuğu halde ilk yazımın 1 üretmediği durumlar var!!!!. ZBTRX in kafası karışıyor:confused::confused: Ama ikinci şekilde yazınca kafası karışmıyor. Aşağıdada iki ayrı yazım kullanıldığındaki sistem çıktılarını görüyorsunuz. ZBTRX i teprik ederim.
[IMG]http://i46.tinypic.com/2d9xrna.png[/IMG]
[IMG]http://i45.tinypic.com/2ed9xd5.png[/IMG]
20 daklık sistem..performansı bu...nasıl acaba..
[IMG]http://i50.tinypic.com/2ztkjfk.jpg[/IMG][/QUOTE]
Ayın başında burada o kadar optimizasyonlu sistem muhabbeti yapmıştım, akşam akşam canım sıkıldı biraz optimizasyon yeteneğimi konuşturayım dedim. :..:
Ekteki köküne kadar optimizasyonlu sistemimle son 4 aydaki hatalı işlem sayısını 2'ye kadar düşürdüm ! :..: Sıfıra düşürmek için çok kastım ama 2 tane sabah gap'i yiyor onları eleyemedim. :p
Ah ne olurdu şunun optimizasyonsuzunu yazabilseydim... Gelsin yatlar katlar Lamborghini'ler... :..::::
Haziran ayı sistemlerin ateşle imtihanı olarak geçiyor. Performansları çok merak ediyorum vallah..Yalnız bu aydan itibaren, MS de olan ama MTX de olmayan consecutive haşırtlarıda koyalım performans kriteri olarak..Tahminim haziranın 2 ve 3 üncü haftalarınca consecutive haşırtlar baya yüksektir. Hatta HO lu sistemlerde -5000 puanlar olduğunu görüyorum..Aysonu ola hayrola
Haziran Ayı MTX puan testi sonucu (Komisyon düşülmemiş);7480 pivan (muhtemeln 7475 dir)
[IMG]http://i49.tinypic.com/2n84ejd.jpg[/IMG]
Consecutive Haşırt = -1800 puan..
60dk'lık sistemim Snips aya yüksek karla başlayıp sonrasını yatay geçirdi. Hep kara geçti ama sonra geri verdi. Olsun zor koşullardı, özellikle de 60dk'da çalışan bir sistem için.
Aylık kar: 6.900 puan
Gerisi: Bence hiç mühim değil. :)
15'likte ise durum farklı. Bu ayın özellikle ortasındaki davranışları nedeniyle tüm 15'lik sistemlerimi buruşturup attım ve işe sıfırdan başladım. Aşağıda verdiğim örnekteki gibi durumlar benim için kabul edilebilir değil.
Bu topic'de kesinlikle ay içinde değiştirilmiş ve optimize edilmiş sistem verilmemesi gerektiğini düşündüğüm ve ben de sürekli 15'lik sistemlerimi değiştirdiğim için geçen ayın son günü Linda'nın kodunu sabitledim ve o halini sakladım. Aşağıdaki sistem odur. Bu sistem üzerinde de özellikle ayın ilk haftası değişiklikler yaptım ve son halinin performansı bundan biraz daha iyi, ama çok değil.
Bu ay bana bu tarz sistemleri komple bırakmam gerektiğini iyice öğretti. Ayın 7'si ile 21'i arasında ne yaptığına bakın. :( Yeni sistemim Zenith bunlardan çookkk farklı, ama kodunu tam sabitleyebilmem bir yılımı alabilir... :)
Aylık kar: 800 puan
Astetropatro için consecutive haşırtive: 7'si ile 21'i arasında sayamayacağım kadar çok... :)
2 aydir kullandiğim 10 dk sistem
Haziran ayi
36 işlem
16 karli 20 zararli ortkar/ort zarar 2,10
Komisyon düsülmemiş brut puan + 4875
[IMG]http://i45.tinypic.com/2s1aa2b.png[/IMG]
Gorenler olmustur gormeyenler icin hatirlatayim matriksin son 2.69 versiyonunda sistem testerda overall puan olarak gostermesi secilebiliyor.(sistem üzerinde bulundugunuz bara kadar kac puan verdi)Orneğin yukarida eklediğim grafikteki overall degeri puanı ifade ediyor eskiden bu secenek yoktu.
Seceneği aktif hale getirmek icin system tester ilgili sistem secilir >simulasyon> ileri acilan pencerede puan testi onundeki tik secili olmalidir.Sag alt koseden bu ayari default yapabilirsiniz.
süper geçen geçen ay sonuçlarından sonra bu ay sistem sonucu koymasak taşlanırık herhalde :) zor bi ay güzel karlar yazmak üzereyken ya çarpılan yada minumum karla poz kapatan sinyaller oldu en azından benim açımdan öle oldu :) dilerim herkes için temmuz daha güzel ve hayırlı olur..
[IMG]http://i50.tinypic.com/2hmq4jm.jpg[/IMG]
[IMG]http://i50.tinypic.com/2ryoj7p.jpg[/IMG]
ms de 1hziran-30 test yapunca ilk veriyi 6 hazirandan veriyor..onun için malum sistenin perf. yazmak zorunda kalıyom..
1-30 haz. da 22 işlem olmuş...5.500 puan kar var..sistem 20 daklıktır.
herzaman grafiğini verdiğim sistem
de hayne..diğer sistemciler..haziran ayı sonuçları aluuuu
Haziran 7700 net...... kom. haric....
obarak
Fiyat nedir? Bir sistem ortalama kaç liradan satılıyor? Satılan sisteme süre sınırı koyuluyor mu? Yani mesela alan kişi 1 yıldan fazla kullanamaz gibi...
[QUOTE=enorton;260433]Fiyat nedir? Bir sistem ortalama kaç liradan satılıyor? Satılan sisteme süre sınırı koyuluyor mu? Yani mesela alan kişi 1 yıldan fazla kullanamaz gibi...[/QUOTE]
Kendi soruma kendim cevap vereyim, öğrendim 30.000 TL imiş bu bahsedilen sistem... Bir sıfır otomobil parası. Ne diyeyim Allah akıl fikir versin...
[B]Bu Mesaj HeLLiM tarafından silinmiştir. Sebep: Hakaret ve aşağılama + VoBorsa da sistem satımı söz konusu olamaz[/B]
Sn hellim, sistem satışı yapılan siteye link vermek doğru mu peki :D
Bildiğiniz Pascal, Haziran 2009 da oluşturdum ogün bugündür tek ekleme çıkarma yok. İsteyen olursa fiyatta anlaşırız :D
[IMG]http://img59.imageshack.us/img59/2950/adszwua.jpg[/IMG]