Longlar gol olur Beşiktaş şampiyon olur :D
Adamımsın Ernst...
[IMG]http://c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/73/l_9b394445504c4ec1b793496384bb06f4.jpg[/IMG]
Printable View
Longlar gol olur Beşiktaş şampiyon olur :D
Adamımsın Ernst...
[IMG]http://c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/73/l_9b394445504c4ec1b793496384bb06f4.jpg[/IMG]
[QUOTE=selçuklu;289854]nası düşmüş ama .... mübarek .. arturun dedeleri ... bizim arturda iş yok arkadaş ...
[IMG]http://www.marketoracle.co.uk/images/1929-stock-market-crash-dow-chart-image005.png[/IMG][/QUOTE]
İşsizlik %25 orada.
Bizdede olacak benzeri 2012 de.
Jelibon.
[QUOTE=seagate;289859]abi şimdi kriz olunca parayı veriyolar iş bitiyor o zaman kerizmiymişler niye düşmüş öyle :D[/QUOTE]
Parayla krizi bitiremezsin.
Parayla bitirdiğin kriz daha kötü gelir sonra.
Gelecekte 2012 de.
Jelibon.
[quote=abka;289669]kanımca imkb-100 80.000 olacak..ondan sonra 2 yıl içinde [B],%60 aşşağıda dip yapacak[/B]..yani 32.000 de...
ortalama 4-5 yılda bir dip yapar..2008 kasımda dip yaptı..
[COLOR=Red]borsalarda mutlaka kriz olmak zorunda..çarkın dönmesi için..[/COLOR]
1990
1994
1998
2001
2003
2008
evet bakalım sıra ne zaman gelecek..2012 ve sonrasında beklemek lazım..
[B]gerekce ne olursa olsun %60 dan fazla düşmemişiz[/B]...
bunu not edin...:::[/quote]
Bravo... Çok yerinde bir çalışma olmuş. Aynen katılmaktayım. Nasipse o tarihlerde Küllüm halkbank, üretim bantlarından bazıları durdurulmuş toaso gibi hisselere yayılıp %200-300 civarları görünceye kadarda ellememek lazım.. Bu fırsat yani ana parayı en az riskle %200 katlama fırsatı 3-4 yılda bir mutlaka geliyor. En son 1.100 küsürlerden TOASO üretim bantlarından bazılarını kriz dolayısı ile durdurdu haberi geldiğinde alım yapmış ve %200 civarları kar ile vermiştim. ( şimdi 7000 lerde ama ana sermaye için %200 mütiş bir kar olmakta olduğundan bereket versin, alan kazansın diyoruz..) Hatta 3.400 civarlarında da halkbank alıp iyi aldık diyerek 6500lerde boşaltmıştım.
Yine o fırsatı görene kadar hisselerde 3-4 kademeden daha uzun kimse beni tutamaz :)
VOB a aralıksız tabiki devam ama belli oranda devam. Fırsat zamanlarında da Ana sermayeyi katlama fırsatını kaçırmamak lazım.
[quote=oguzhan;289692]Rakamda hata yok onbinde beş 80000 endeksde 4000 yapıyor
rakam kaldıraç oranı ilede değişiyor.[/quote]
Bir kurumumda benim komisyonum onbinde 2 ve 80.000 vob rakamında
1.6TL ödediğime göre, onbinde 5 te 4TL filan yapar. Sıfırlar biraz fazla kaçmış.
Hesap doğru..
Birde hem pozisyon açarken 1.6TL
hemde o pozisyonu kapatırken 1.6TL. Kurumlar biraz çakallık yapıp karambole getirebiliyorlar bu hesabı. Yeni başlayanlarda sanıyor ki, sadece alırken ödenecek komisyon.
Onbinde 2 komisyon ve 80.000 vob rakamı üzerinden hesapla;
1 kontrat aç/kapat için..: 3.2TL kesilir.
10 kontrat aç/kapat için..: 32 TL kesilir.
ve katları diye gidiyor..
Bazı kurumlar var 1TL alıyormuş diye reklamlarından okumuştum. Google 'a VOB yazarak aratınca çıkıyor. Nedir ne değildir, ne kadar güvenilir filan o kısmını bilemiyorum ...
Araştırmak lazım..
Saygılarımla
[URL]http://img713.imageshack.us/img713/5325/50424599.png[/URL] şu linkteki kanal çalışmasınıda gerilerde bir yerlerde görmüştüm ama hazırlayana teşekkür edememiştim sanırım. Onun için tekrar yapıştırıp hemde teşekkür etmek istedim. Emeğe, çalışmaya, araştırmaya, her zaman saygı göstermek ve teşfiik etmek gerek. Ufak büyük demeden..
Selçuklu hocam aynı durumdayım valla... ref öncesi long girip ptesi 81binleri bekledim baktım çıkacağı yok 79400den shortu bastım. günlük trade imkanları tanıdı ama kullanamadım. (özetlemek gerekirse referandum ile 1500 puan kazandım, sonrasındaki hatam ile al-sat maliyetleriyle birlikte 1800puan kaybettim, cuma açılmamış borsa haliyle :P)
asyanın +%1lerde Fdowun +%0.4de (bizim kapanıstan sonra da bir %0.4ü var) olduğu bugun de muhtemelen MC yiyecegim. EFGden süpriz gelmezse..
neyse umarım buluruz bir çare :)
ya nasip...
ralli--eynseync
[quote=Astatin;289900]ralli--eynseync[/quote]
GÜNAYDIN--eynseync:)
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Günaydın, [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U]17 Eylül Cuma[COLOR="blue"]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] [/U][/B][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U] GER ÜFE (y/y) (Ağu) 9:00 %3,5 %3,7 Yüksek [/U][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]EUR Cari İşlemler Dengesi (Tem) 11:00 -€4,6Mlyr Düşük [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] EUR İnşaat Üretimi (y/y) (Tem) 12:00 %3,1 Düşük[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] [B] [COLOR="red"] USD TÜFE (y/y) (Ağu) 15:30 %1,2 Yüksek [/COLOR][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Michigan Üniversitesi Güven Endeksi (Eyl) 16:55 68,9 Yüksek [/B][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B] Bol Kazançlar.[/B][/SIZE][/FONT]
[quote=selçuklu;289742]geceye kısa girdim .. .... jübileyi gündeme aldım hakkaten... şaka değil ... o kadar vaktime falan yazık oluyor ekranda ...... eskiden böyle değildi ... .. :o[/quote]
patron ayıpoluyor..yok öyle jübile falan... dönem dönem herkesin başına geliyor bu basiretin bağlanması olayı.. ben de bu aya kötü başladım..dün itibariyle ancak ay başındaki seviyeye geldi portfoy patron... geçmişte başka zamanlarda benim de başıma geldi benzer şeyler..dönüp hatalarıma baktığımda benim hatalı işlemleri yapmama neden olan şeyler genelde VOB la alakalı olmayan makro takro yorumlardan etkilenmiş olmam, fantazi veya olasılık olarak çizilmiş bir takım teknik analizlerin aklımda yer etmesi, poz aldıktan sonra ters yöndeki olasılıkları öne çıkaran haber ve görüşlere karşı daha duyarlı olmam v.b..... Yani özetle karar süreçlerimin içerisine ne kadar çok VOB un kısa vadeli hareketleri ile hiç ilgili olmayan veriler eklediysem o ölçüde zarar ediyorum...Oysa veri basit ve tek, yukarı veya aşağı giden bir sayısal değer var bunun hareketlerini kesitrmek.. Ben hep şunu derim, bu işi önümüze bilgisayar oyunu olarak koysalar yani işin içinde paradan kaynaklanan stres olmasa hepimiz mükemmel işlemler yaparız.
Bunu aşmanın yolu başlangıçta koyduğun disiplin kurallarına uyuyor olmak ister adı sistem olsun ister başka bir şey...Ha bunu demek kolay da yapmak zor elbet...Misal : ben de %100 yapıyormuyum, hayır...)
Yahu zaten bunlar bildiğin şeyler de, insan bazen soğukkanlılığını kaybediyor ya..felan feşmeekan..
Yok patron, kabul etmem jubile mubile..aha yazıyorum buraya ne jubilene bilet alırım ne sponsor olurum ne de gelirim...üüüüüüüüü
Adımız stro baba kaldı, ne yapalım biz de arabeske saralım olayı... FDOW'u görünce ruh halim de müsait oldu zaten... :..:
Batsın bu piyasa
Bitsin bu rüya
Short'latıp da gülene
Yazıklar olsun
Gelecek margin call'lar
Hazırlanıyor hacizciler
Halimize gülüyor longcular
İflas etmiş portföy, benim mi olsun
Ben ne yaptım Pala sana
Mahkum ettin beni short'a
Her rallide, bin elem var
Şikayetim ayuluğa...