[IMG]http://img10.imageshack.us/img10/1779/vob30mpjx9.png[/IMG]
MP de son nokta budur.. aştım kendimi :) ötesi yok..
Printable View
[IMG]http://img10.imageshack.us/img10/1779/vob30mpjx9.png[/IMG]
MP de son nokta budur.. aştım kendimi :) ötesi yok..
[quote=bgungor68;82256][IMG]http://img10.imageshack.us/img10/1779/vob30mpjx9.png[/IMG]
MP de son nokta budur.. aştım kendimi :) ötesi yok..[/quote]
bravo sn gungor kisa zamanda cok iyi bu resimleri daha buyuk gonderseniz detay gorebiliriz yada paylasirsaniz hesaplamanizi daha iyi olur.
sn teo demistiki artik indikatorlerin zamani gecti, cunku cok kolay yaniltilabiliniyorlar ama trendlerde haliyle kazandiriyorlar fakat marketi tanimlayamiyorlar, gecmis ile baglantilari cok sig. ama ya ortasi. yok. bu indikatorler konusuna tekrar baktim tma terketmeden once.fikir vermesi acisinda bunlarin kendi icinde gelisimi varmis. tr de hala 1 nesil indikatorler kullaniliyor genellikle yani dinazor-katorler diyelim:)
[B] Technical Indicators [/B]
Indicators are functions of financial time series and intended to say something about the series' properties. We distinguish between three generations of indicators.
[B] First Generation Indicators [/B]
These are the classic indicators of technical analysis. moving averages, patterns, support and restistance lines, cycles and so forth. They are based on "intuitive understanding" of financial price series and "human pattern recognition" in charts. Any rigoros statistical evaluation of these indicators show, that they don't have any predictive power.
[B] Second Generation Indicators [/B]
These are based on the observation, that a a financial price series is the result of many accumulated random moves: A random walk. This is the accepted basis of econometrics.
[B] Third generation Indicators [/B]
These indicators try to describe subtle statistical properties of financial price series. They come form various areas of modern science: plasma physics, Solid-state phyiss, research of chaos, flocking behavior, etc.
Variance Ratio, Hurst Exponent, Degree of Mean Reversion
MP programımın ekranlarını başka programlardaki ile yanı yapmaya çalşıyourm. Model olarak aldıgım yazılımlar var. Mantıklarını çözdükçe ekliyorum. Hesaplamalarda sorun yok. Hersey kitabına uygun. Bu Mp de ek olarak Volume Area da var. Başka programlarda gormustum.
[quote=bgungor68;82259]MP programımın ekranlarını başka programlardaki ile yanı yapmaya çalşıyourm. Model olarak aldıgım yazılımlar var. Mantıklarını çözdükçe ekliyorum. Hesaplamalarda sorun yok. Hersey kitabına uygun. Bu Mp de ek olarak Volume Area da var. Başka programlarda gormustum.[/quote]
ben volume area yı kendı programıma ekledım.
Bunu su sekılde bulursunuz,oncelıkle matrıkste kademe analızıne gelıp bu lısteyı csv olarak export etmenız gerekıyor her yarım saatte,
Mantıgı aynı..
Burada va ABCDe nın en cok olanından hesaplanıyordu.
Volume area da ıse, en cok ıslem goren kademe volume poc oluyor mesela
33600 % 7 ıle maksımum gormus, bunun % 70 ını hesaplıyacaksınız.
Mantık aynı..
Genel kural volume area ıle value area ıc ıce ıse normal gun.
Volume area, value areanın uzerınde ıse hareket asagı.
Altında ıse hareket yukarı...
Ama sureklı export etmenız lazım....
Ben artık gozle farkedıyorum..
Bunu yapmak ıstemıyorsanız
mantık daha basıt su sekılde olabılır
En yuksek kademe ne ıse... yuzde olarak
30 dakıka kapanıs bu kademe altında ıse asagı..
uzerınde ıse yukarı hareket demektır...
Sabah acıldı
ılk 30 dakıka da kademeye baktık
atıyorum 33800 % 20 gormus
kapanıs 33700 ıse dırek short
sonrakı 30 dakıka ıslemler arttıkca, bu volume kademelere dagılacaktır.
Hep gozunuz kademede olacak..
[B]Hangı kademe de yuksek ıslem var ıse, ve kapanıs bunun neresınde ıse yon o taraftır.[/B]
Ama kesınlıkle 30 dak tıck beklenecek.
Tıck ıcınde yukarısına gıdebılır....
Sonra gerı doner...
Herseyı acıklıyoruz, allah sonumuzu hayır etsın...
Sn.Teo, Acılıstaki 09:00 barını kullanıyormusunuz? etkisi varmı?Initial Bar olarak? Ben %70 secenegini değişken yaptım istenilen Yuzde ile de yapılabliyor? eger mail adresinizi veririseniz size son ekran görüntüsünü göndereblirim. Programımı , model olarak aldıgım diger analiz yazılımlarına benzetmeye çalşıyorum.MTX ten export ettigimde 09:00 barını siliyorum. direkt 09:30 ile devam ediyorum. Forex te ise 15 dakilalığı kullanıp denemeler yapıyorum..
[quote=bgungor68;82275]Sn.Teo, Acılıstaki 09:00 barını kullanıyormusunuz? etkisi varmı?Initial Bar olarak? Ben %70 secenegini değişken yaptım istenilen Yuzde ile de yapılabliyor? eger mail adresinizi veririseniz size son ekran görüntüsünü göndereblirim. Programımı , model olarak aldıgım diger analiz yazılımlarına benzetmeye çalşıyorum.MTX ten export ettigimde 09:00 barını siliyorum. direkt 09:30 ile devam ediyorum. Forex te ise 15 dakilalığı kullanıp denemeler yapıyorum..[/quote]
tabı gordugumuz her bara bakıyoruz. 15 dakıka olması onemlı degıl..
ınıtıal bar 9 ve 9:30 barı oluyor bu durumda...
[quote=teo;82272]ben volume area yı kendı programıma ekledım.
Herseyı acıklıyoruz, allah sonumuzu hayır etsın...[/quote]
takilma o kadar, nasil olsa bunu da birkac ay sonra cope atmayacak misin?.:rolleyes:.
Bu MP olayını 15 dklık barlarda denediniz mi hiç? Dow 16:30da başlar 23:00te kapanır. Tam olarak 30dklık zamanalrda çalışan çubukalr var fakat bizde ise ilk ve son çubuk 15er dk işliyor. Ya da ilk çubuğu 09:15-09:45 arasındna itibaren almayı düşündünüz mü? Denediniz mi?
Çünkü bunu bulan adam ABD piyasalarına göre bulmuş. Türk piyasalarına göre bulmamış.
Hangisi daha yiyi öğrenmenin yolu ise aynı anda üç yöntemi deneyip sonuçlarını karşılaştırmak olacaktır.
1- Default MP
2- 15er dklık MP
3- 09:15-09:45, 09:45-10:15 şeklindeki yarım saatlik dilimleri dikkate alan MP
15 dak. olunca bilgi girmekten filahınız kesiliyor. Sadece tek piyasada iseniz sorun yok. Ama 4-5 piyasa ise o zaman zor oluyor. Ama Forex için yabancı firmalardan gecikmeli bigli alınabliyormus. o zaman onları elle girmemize gerk kalmaz.. Peryot zamanını ben değişken yapabliyorum. Yani 5 dakikalık bilgileri alıdıgımda programda 10-15-20-30-60 gibi peryotları secebiliyorum.
[quote=nunu;82277]takilma o kadar, nasil olsa bunu da birkac ay sonra cope atmayacak misin?.:rolleyes:.[/quote]
daha atmadım, 5 aya yakın oldu, daha performanslı yenısını bulunca atarım tabi..:)
[quote=bgungor68;82281]15 dak. olunca bilgi girmekten filahınız kesiliyor. Sadece tek piyasada iseniz sorun yok. Ama 4-5 piyasa ise o zaman zor oluyor. Ama Forex için yabancı firmalardan gecikmeli bigli alınabliyormus. o zaman onları elle girmemize gerk kalmaz.. Peryot zamanını ben değişken yapabliyorum. Yani 5 dakikalık bilgileri alıdıgımda programda 10-15-20-30-60 gibi peryotları secebiliyorum.[/quote]
parayla program yazmıyorsunuz ki, en iyi şekilde yapıyorsunuz.
Sadece sizin işinizi göreni yapın, enerjinizi buna harcamayın...
Programcılık yıllar bile sürer.Her gün bir şey yaparak...