Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Bugün iş yoğunluğundan foruma giremedim ama sistemleri disiplinle takip etmeye devam ediyorum. Hem 15'lik hem de 60'lık geceye long girdi.
Bana kalsa 67.000 tekrar test edilmeden long açmazdım ama bana kalarak bunca yıldır bir halt olmadı, şimdi şahsi yorum katmadan sistemlere uymaya devam. :..:
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
[quote=Strategist;248860]Trend sistemi adına ne varsa malı götürüyor. :)))
[/quote]
Bunu yazmışız bari örnek de verelim. Mesela en basit ve en kötüsünden CCI 0 çizgisini yukarı keserse long'la aşağı keserse short'la diye birşey uyduralım. Böyle bir yaklaşım yatay piyasada dağım dağım dağılır. Acaba VOB'da son günlerde ne yapmış... (CCI'yi DEMA ile yumuşatalım önce ve optimizasyon da yapmayalım, 21 gibi standart bir Fibo sayısı alalım.)
AL
dema(cci(21),21)>0
SAT
dema(cci(21),21)<0
Görüldüğü gibi bu bile para kazandırmış. :)
Özet: Bu piyasa koşullarında yaptığımız yeni sistemlerle çok dikkatli olmamız lazım, çünkü normal şartlar altında para kazandırması çok zor sistemler bile bu aralar kazandırıyor.
Kazanıyorum deyip de kaldıracı artırmamak lazım. Pala sonra fazlasıyla geri alır aman dikkat. :) Sıkı para yönetimini elden bırakmamak lazım. Yatay piyasa her an geri dönebilir, disiplini elden bırakmamak lazım. :)